•    
  Actuele planetaire posities
  22-mei-2018, 03:19 UT/GMT
  Zon10'18"20n21
  Maan044' 4"13n01
  Mercurius1431'33"14n29
  Venus35'43"25n03
  Mars212'57"21s54
  Jupiter1642'55"r15s38
  Saturnus814'52"r22s18
  Uranus020'24"11n06
  Neptunus1616'55"6s17
  Pluto214'55"r21s32
  Ware Knoop824'16"18n10
  Cheiron136'10"3n48
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Aids 10221 [Adb], geboren op 6 juni 1946
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Tweelingen Ascendant *Zon in Tweelingen *Zon in het Eerste Huis *Zon Conjunct Ascendant *Maan in Maagd *Maan in het Vierde Huis *Venus in Kreeft *Venus in het Tweede Huis *Mars in Leeuw *Mars in het Vierde Huis *Mars oppositie Midhemel

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 6 juni 1946 om 5:56 in Anaconda MT, Alaska.

Je zonneteken is Tweelingen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat ook in Tweelingen en je Maan staat in Maagd.

naar boven

Tweelingen Ascendant

Je bent een heel actief en beweeglijk type. Je wilt mensen ontmoeten, zoveel mogelijk meemaken en ervaringen opdoen.

Je communiceert graag met anderen en hebt er zelfs moeite mee stil te zijn wanneer dat toch echt moet. De kans dat je schrijftalent hebt of dol bent op boeken is groot; alles wat je geest maar bezighoudt spreekt je aan.

Je zult altijd jonger overkomen dan je bent en wat nog belangrijker is, je zult altijd openstaan voor nieuwe ideeën en ervaringen.

naar boven

Zon in Tweelingen

Je hebt een snelle, sprankelende geest. Je bent heel nieuwsgierig en wilt zo snel mogelijk een antwoord op al je vragen.

Je bent beweeglijk en ontdekt graag nieuwe plekken. Als je iets kent en eraan gewend bent, verveelt het je snel, zodat je het wilt inruilen voor iets nieuws.

Je bent dol op spelletjes, vooral die waarin jouw kennis aan die van een ander wordt getoetst.

Je stemmingen wisselen snel en je verdoet niet veel tijd met ongelukkig of verdrietig zijn. Je voelt je al meteen beter zodra zich iets nieuws of interessants aandient.

Je raakt wellicht verslingerd aan boeken en lezen en je leert het liefst spelenderwijs, door met anderen te praten.

Adverteren
naar boven

Zon in het Eerste Huis

Je hebt een sterke persoonlijkheid waarmee je direct indruk maakt op anderen. Je bent wilskrachtig en energiek. Het kan een probleem zijn dat je mensen om je heen overheerst en niet zichzelf laat zijn. Toch hebben zij het recht om voor zichzelf op te komen, dus die kans moet je hun geven.

Je enorme zelfvertrouwen kan nuttig zijn, zolang je maar je grenzen in de gaten houdt.

Je bent fysiek vitaal en hebt over 't algemeen een goede gezondheid. Leer je beperkingen in te zien en je energie op een juiste manier te beheersen, dan kun je veel bereiken.

NB: De Zon staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Zon Conjunct Ascendant

Je hebt een sterke, markante persoonlijkheid. Wanneer jij de kamer binnenkomt valt dat iedereen op. Je wilt liefst de leider van de groep zijn, degene om wie alles draait. Al kun je heel charmant en ontwapenend zijn, je dominante houding is voor sommige mensen heel irritant. Probeer je te concentreren op zelfkennis en leer zo goed mogelijk je beperkingen inschatten.

Je kunt niet goed met autoritaire figuren overweg, zelfs als je nog jong bent wil je je eigen baas zijn.

Je beste eigenschap is eerlijkheid. Je hebt respect voor de unieke kwaliteiten van anderen en bent bereid die ook in jezelf te ontwikkelen.

Mensen zien dat je het beste met iedereen voor hebt en zij zullen je over het algemeen graag mogen. Met jouw streven naar oprecht succes zul je uiteindelijk ieders respect winnen.

naar boven

Maan in Maagd

Je bent een vrij serieus, maar meestal goedgemutst type. Zodra je beseft dat je iets kunt betekenen voor iemand, ben je bereid om aan te pakken. Je bent handig en fabriceert graag dingen. Dat doe je goed want je bent heel zorgvuldig.

Je bent keurig netjes en je stelt prijs op een ordelijke omgeving. Het stoort je als iets niet op z'n plaats ligt. Je bent kien op je gezondheid en volgt de beste adviezen op die je kent op dat gebied.

Wanneer je onder de mensen bent, stel je jezelf bescheiden op want je bent wat verlegen. Leer oog te hebben voor je eigen kwaliteiten en niet zo kritisch te zijn op jezelf.

Je bent graag nuttig en hulpvaardig naar anderen omdat dat je het gevoel geeft de moeite waard te zijn. Zorg wel dat je die diensten ook echt wilt bewijzen, want als je het tegen je zin doet hebben mensen er niet zoveel aan.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

Om op je best te zijn moet je een ontspannen thuisbasis hebben, want dat biedt jou emotionele zekerheid. Wanneer je sterk bent en stevig in je schoenen staat ben je uiterst vriendelijk en sta je open voor andermans emoties. Voel je jezelf somber of onzeker, dan heb je de neiging je terug te trekken in je eigen wereldje.

Je moeder is heel belangrijk voor je en een goede band met haar heeft veel invloed op je.

Je bent geïnteresseerd in het verleden en duikt later wellicht fanatiek in de geschiedenis, met name de achtergronden en afkomst van je eigen familie.

Adverteren
naar boven

Venus in Kreeft

Je hecht je sterk aan mensen en hebt behoefte aan een bijzonder affectieve band met je ouders. Je wilt er zeker van zijn dat je voor emotionele steun altijd op iemand kunt rekenen. Tegelijkertijd ben je bereid om diezelfde steun te bieden aan iedereen van wie je houdt.

Als je denkt dat niemand van je houdt, kun je wanhopig op zoek gaan naar een vriend die je moreel bij kan staan.

Wanneer je iemand graag mag is dat ook intens en laat je dat merken. Je zult nooit iemand die je aardig vindt kwetsen, tenzij diegene jou eerst kwetst. In dat geval sla je terug.

De relatie met je moeder is bijzonder belangrijk. Heb je een goede band met haar, dan zullen de meeste relaties in het leven goed verlopen.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Je bezit graag mooie dingen en omringt jezelf met comfort en luxe. Wel heb je een gat in je hand, want als je iets ziet dat je wilt hebben, koop je het ook.

Positief gezien zul je, als je een goede smaak en gezond verstand ontwikkelt, alleen dingen kopen die de prijs waard zijn.

Geef niet toe aan elke ingeving en bevlieging.

naar boven

Mars in Leeuw

Je bent trots en onderneemt graag dingen op eigen initiatief. Wanneer er een beroep wordt gedaan op je rechtvaardigheidsgevoel, roept dat het beste in je op en je doet er alles voor om deze kwaliteiten te bewaken.

Je kunt je soms heel arrogant en dominant opstellen naar anderen. Je kunt niet altijd de touwtjes in handen hebben, maar je hebt zo'n sterke behoefte de leiding te nemen dat het moeilijk voor je is om die van een ander te accepteren.

Je moet jezelf kunnen zijn en op jouw manier je leven kunnen leiden, maar gun dat een ander ook.

Je hebt veel zelfvertrouwen en lef, maar bent gelukkig niet uitgesproken roekeloos. Met een beetje inspanning doe je veel zelfkennis op en doorzie je zowel je sterke als je zwakke kanten. Emoties en eigen zwakheden maken je in feite onzeker, maar zie ze onder ogen.

naar boven

Mars in het Vierde Huis

Je kunt wellicht niet goed overweg met een van je ouders. Het is belangrijk dat je de problemen die je met elkaar hebt openlijk bespreekt zodat je een compromis kunt sluiten. Al is het soms moeilijk om met hen om te gaan, je familie is heel belangrijk voor je en je hebt hun goedkeuring hard nodig.

Deze stand van Mars geeft aan dat je heel sterk de behoefte hebt om thuis de dienst uit te maken, maar dat is gezien je leeftijd wellicht moeilijk. Leer goed om te gaan met de mensen met wie je samenleeft, anders kan dat als je later volwassen bent in je eigen huis ook een probleem vormen. Een oplossing hiervoor is zoveel mogelijk je eigen gang gaan zonder op andere zieltjes te trappen.

naar boven

Mars oppositie Midhemel

Deze stand kan twee heel verschillende kanten op. Om te beginnen kun je hele sterke verlangens hebben en zonder reden dingen willen doen, puur om je wilskracht te laten zien en uit te testen. Je ouders zouden je moeten stimuleren, zodat je het gevoel hebt dat je wordt geaccepteerd zoals je bent en je jezelf niet alsmaar hoeft te bewijzen.

Wanneer je het vertrouwen hebt dat je familie je accepteert en van je houdt, zul je de energie die dit aspect veroorzaakt heel anders beleven. Je bepaalt onomwonden de loop van je leven, volgens je eigen innerlijke behoeften en impulsen. Je bewandelt een eigenzinnig pad.

Wel of niet succesvol in je carrière, voor jou telt vooral je innerlijke voldoening. Hopelijk hebben je ouders daarvoor in je jeugd begrip en stimuleren ze je om je eigen behoeften te ontdekken, in plaats van je te dwingen om jezelf aan te passen aan de verwachtingen van andere mensen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Aids 10221 [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 6 juni 1946 kloktijd: 5:56
in Anaconda MT, USA U.T: 11:56
112w57, 46n08 sterrentijd: 21:21:22

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Tweelingen 15°09'52 eind van huis 12 direct
Maan Maagd 13°05'30 in huis 4 direct
Mercurius Tweelingen 22°31'02 in huis 1 direct
Venus Kreeft 16°02'36 in huis 2 direct
Mars Leeuw 22°17'29 in huis 4 direct
Jupiter Weegschaal 17°33'16 in huis 5 retrograde
Saturnus Kreeft 22°53'07 in huis 2 direct
Uranus Tweelingen 17°24'45 eind van huis 12 direct
Neptunus Weegschaal 5°52'17 in huis 5 retrograde
Pluto Leeuw 9°52'41 in huis 3 direct
Maanskn.(t) Tweelingen 20°49'16 in huis 1 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 17°26'14
2de huis Kreeft 7°22'39
3de huis Kreeft 26°09'05
Imum Coeli Leeuw 17°53'57
5de huis Maagd 17°39'01
6de huis Schorpioen 0°48'17
Descendant Boogschutter 17°26'14
8ste huis Steenbok 7°22'39
9de huis Steenbok 26°09'05
Medium Coeli Waterman 17°53'57
11de huis Vissen 17°39'01
12de huis Stier 0°48'17

Majeure aspecten
Zon Vierkant Maan 2°04
Zon Conjunct Mercurius 7°21
Zon Sextiel Mars 7°08
Zon Driehoek Jupiter 2°23
Zon Conjunct Uranus 2°15
Zon Sextiel Pluto 5°17
Zon Conjunct Ascendant 2°16
Zon Driehoek Midhemel 2°44
Maan Sextiel Venus 2°57
Maan Vierkant Uranus 4°19
Maan Vierkant Ascendant 4°21
Mercurius Sextiel Mars 0°14
Mercurius Driehoek Jupiter 4°58
Mercurius Conjunct Uranus 5°06
Mercurius Conjunct Ascendant 5°05
Mercurius Driehoek Midhemel 4°37
Venus Vierkant Jupiter 1°31
Venus Inconjunct Midhemel 1°51
Mars Sextiel Jupiter 4°44
Mars Sextiel Uranus 4°53
Mars Sextiel Ascendant 4°51
Mars Oppositie Midhemel 4°24
Jupiter Vierkant Saturnus 5°20
Jupiter Driehoek Uranus 0°09
Jupiter Driehoek Ascendant 0°07
Jupiter Driehoek Midhemel 0°21
Uranus Conjunct Ascendant 0°01
Uranus Driehoek Midhemel 0°29
Neptunus Sextiel Pluto 4°00
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst