•    
  Actuele planetaire posities
  22-feb-2018, 12:39 UT/GMT
  Zon350'13"10s06
  Maan2323'41"13n34
  Mercurius81'41"10s05
  Venus1427'34"7s27
  Mars1623'54"22s22
  Jupiter2253'18"17s22
  Saturnus648'58"22s23
  Uranus2538'50"9n25
  Neptunus1333' 9"7s18
  Pluto2027'20"21s30
  Ware Knoop1447'47"r16n24
  Cheiron2652'22"1n56
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Pierre-Auguste Renoir [Adb], geboren op 25 februari 1841
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Vissen, Maan in Ram *Ascendant in Waterman, Uranus in het Eerste Huis *Zon in het Eerste Huis *Neptunus Conjunct Ascendant *Maan in het Tweede Huis *Venus in het Tweede Huis *Saturnus in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 25 februari 1841 om 6:00 in Limoges, France.

Uw zonneteken is Vissen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Waterman en uw Maan staat in Ram.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Vissen, Maan in Ram

Deze astrologische combinatie duidt op een vlot, flexibel individu, dat altijd in beweging lijkt. U verspreidt uw aandacht en energie in de hoop uw dynamiek te benadrukken. Het gevolg is rusteloosheid waardoor het effect van uw daden verloren gaat, omdat u altijd haast hebt.

Uw persoonlijkheid heeft iets paradoxaals. Aan de ene kant lijkt u wilskrachtig en assertief, maar u wordt heel snel beïnvloed door omstandigheden van buitenaf. U wordt steeds aangetrokken door nieuwe mogelijkheden en treedt deze vol enthousiasme tegemoet, maar u mist doorzettingsvermogen. Al bent u goedgeefs en vriendelijk, door uw innerlijke onrust is het moeilijk om met u samen te werken.

Deze trekken kunnen ook in uw liefdesleven een rol spelen. Uw goede intenties gaan vaak de mist in door onduidelijkheid die wordt veroorzaakt door uw vele gezichten. Omdat u openstaat voor een scala aan mogelijkheden, verliest u het zicht op een duidelijk doel. Uw bespiegelende, inlevende aard wordt versterkt door uw doorlopend overactieve fantasie en dat is de oorzaak van veel misverstanden. De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in het richten van uw meelevende natuur op praktische, altruïstische doelen.

naar boven

Ascendant in Waterman, Uranus in het Eerste Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Waterman aan de horizon. De heerser Uranus staat in het eerste huis.

U bent geboren met een natuurlijke aanleg om humanistisch, sympathiek, origineel en subtiel op anderen over te komen. Een van uw talenten is dat u mensen op een sympathieke manier beoordeelt. U luistert helaas niet altijd naar uw intuïtie en kunt uiterst rationeel blijven wanneer juist snel en kordaat handelen is vereist.

De gemiddelde Waterman is goed en vriendelijk van aard, maar wordt ook vaak afgeleid door excentrieke en bizarre metgezellen.

U hebt een bijzondere smaak en een scherp onderscheidingsvermogen. U hebt interesse in de esoterische en mystieke kanten van het leven en kunt zelfs helderziendheid ontwikkelen. U bent in wezen vrijheidslievend en zult extreem uw best doen om uw onafhankelijkheid te bewaken.

U komt heel grillig over, maar u leidt uw leven volgens vastomlijnde, sterke principes, waaronder uw onaflatende aanspraak op zelfbeschikking. In de liefde bent u vrij merkwaardig. U kunt met het grootste gemak emotioneel aangetrokken zijn tot iemand, om vervolgens onverwachts de relatie te beëindigen.

Als vindingrijk mens bent u onnavolgbaar. Het is meer het probleem dat u het praktische inzicht mist om uw creaties uit te voeren. Professioneel gezien kunt u succesvol zijn op elk van de volgende gebieden: moderne wetenschap, techniek, fotografie, archeologie, astrologie, luchtvaart etc.

Adverteren
U toont grote interesse in alle ongewone, nieuwerwetse, occulte en metafysische onderwerpen. U bent gericht op de mensheid en hebt de aanleg om de toekomst scherper voor u te zien dan anderen. Uranus kan u de neiging geven deel te nemen aan bewegingen die verbonden zijn met sociale of opvoedkundige hervormingen. Uw leven wemelt van de ups en downs, terwijl u intellectuele vrijheid en de vrijheid om spontaan creatieve impulsen uit te leven nastreeft. U komt verrassend en soms zeer confronterend over op anderen. U kunt fysiek heel nonchalant of onhandig zijn.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

naar boven

Neptunus Conjunct Ascendant

De conjunctie van Neptunus op de Ascendant geeft aan dat u zeer sensitief bent en wellicht spiritueel begaafd. Uw grip op de echte wereld is losjes tot wankel, u moet meer houvast zoeken.

U bent fysiek gevoelig voor het maatschappelijke onrecht dat u waarneemt, het kan u letterlijk ziek maken. Omdat uw omgeving zo veel effect op u heeft, moet u proberen om negativiteit te weren.

U staat klaar voor onderdrukten en emotioneel verstoorden en bent vergevingsgezind naar degenen die buiten hun schuld aan de zelfkant staan.

U maakt uzelf druk over dingen waaraan u niets kunt doen. Door schuldgevoelens krijgt u de neiging uzelf terug te trekken in een wereld die vrij is van verantwoordelijkheid.

Ga om met mensen die met beide benen op de grond staan, dat zijn goede tegenhangers voor uw oeverloos instabiele temperament. Er is grote behoefte aan uw sympathieke medeleven, dus het heeft geen zin u af te wenden van mensen die uw hulp kunnen gebruiken.

naar boven

Maan in het Tweede Huis

De Maan staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Uw zakelijke pad en bron van inkomsten zijn verdeeld over allerlei activiteiten waarin u steeds met veel mensen te maken hebt. Deze stand is over het algemeen gunstig.

Beroepsmatig verdient u geld met populaire activiteiten of met publiek.

Wees hoe dan ook voorbereid op een gevarieerd en afwisselend financieel plaatje. Probeer uw geldzaken te richten op de massa want daar hebt u een neus voor en daar ligt uw kans van slagen.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

Adverteren
naar boven

Saturnus in het Elfde Huis

Saturnus staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. Psychologisch geeft dit een beperkte, vrij sombere kijk op uw persoonlijke aspiraties, vriendschappen en toekomst. U bent ambitieus, behoedzaam, rechtvaardig, geduldig, verantwoordelijk en wellicht iets te serieus.

U hebt niet veel vrienden. Uw beperkte netwerk is echter duurzaam en trouw, al steunen mensen u eerder met goede raad dan met echte hulp, in tijden van nood.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Pierre-Auguste Renoir [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 25 februari 1841 kloktijd: 6:00
in Limoges, FR U.T: 05:54:56
1e16, 45n50 sterrentijd: 16:19:42

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Vissen 6°31'06 in huis 1 direct
Maan Ram 21°08'13 in huis 2 direct
Mercurius Vissen 22°12'37 in huis 1 direct
Venus Ram 22°40'30 in huis 2 direct
Mars Schorpioen 4°52'04 in huis 8 direct
Jupiter Boogschutter 17°29'46 in huis 10 direct
Saturnus Steenbok 1°24'52 in huis 11 direct
Uranus Vissen 19°32'02 in huis 1 direct
Neptunus Waterman 15°20'10 in huis 1 direct
Pluto Ram 18°28'23 in huis 2 direct
Maanskn.(t) Waterman 17°59'29 in huis 1 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Waterman 14°48'36
2de huis Ram 7°38'05
3de huis Stier 13°00'42
Imum Coeli Tweelingen 6°46'16
5de huis Tweelingen 26°25'22
6de huis Kreeft 16°45'49
Descendant Leeuw 14°48'36
8ste huis Weegschaal 7°38'05
9de huis Schorpioen 13°00'42
Medium Coeli Boogschutter 6°46'16
11de huis Boogschutter 26°25'22
12de huis Steenbok 16°45'49

Majeure aspecten
Zon Driehoek Mars 1°39
Zon Sextiel Saturnus 5°06
Maan Conjunct Venus 1°32
Maan Driehoek Jupiter 3°38
Maan Sextiel Neptunus 5°48
Maan Conjunct Pluto 2°40
Maan Sextiel Ascendant 6°20
Mercurius Vierkant Jupiter 4°43
Mercurius Conjunct Uranus 2°41
Venus Driehoek Jupiter 5°11
Venus Conjunct Pluto 4°12
Mars Sextiel Saturnus 3°27
Jupiter Vierkant Uranus 2°02
Jupiter Sextiel Neptunus 2°10
Jupiter Driehoek Pluto 0°59
Jupiter Sextiel Ascendant 2°41
Neptunus Sextiel Pluto 3°08
Neptunus Conjunct Ascendant 0°32
Pluto Sextiel Ascendant 3°40
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst