•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 04:28 UT/GMT
  Zon05'21"20n10
  Maan1724'22"16n22
  Mercurius1247'30"13n51
  Venus157'28"25n03
  Mars152'31"21s56
  Jupiter1649'49"r15s40
  Saturnus817'43"r22s18
  Uranus017'28"11n05
  Neptunus1616' 3"6s17
  Pluto215'40"r21s32
  Ware Knoop823'59"18n10
  Cheiron134' 6"3n47
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Otto Graham [Adb], geboren op 6 december 1921
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Boogschutter, Maan in Vissen *Ascendant in Weegschaal, Venus in het Tweede Huis *Jupiter Conjunct Ascendant *Venus in het Tweede Huis *Zon in het Derde Huis *Maan in het Vijfde Huis *Saturnus in het Twaalfde Huis *Saturnus Conjunct Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 6 december 1921 om 1:50 in Waukegan, Illinois.

Uw zonneteken is Boogschutter. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Weegschaal en uw Maan staat in Vissen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Boogschutter, Maan in Vissen

Door deze astrologische combinatie bent u sympathiek en fantasierijk van aard. U bent dromerig maar ook vrij onpraktisch. Doordat u kampt met de demonen van uw eigen verbeelding bent u nogal eens nerveus. Op kalme momenten kan uw profetische aanleg doorkomen. U hebt sterke religieuze neigingen, naast mooie filantropische en altruïstische eigenschappen. In de liefde bent u intens en actief. Uw flexibele, milde karakter staat garant voor een harmonieus gezinsleven. De sleutel tot balans in uzelf ligt in het aanwakkeren van de vrolijke kanten van uw persoonlijkheid. Door uw zelfvertrouwen te vergroten zal uw altijd sluimerende nervositeit aanzienlijk afnemen.

naar boven

Ascendant in Weegschaal, Venus in het Tweede Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Weegschaal aan de horizon. De heerser Venus staat in het tweede huis.

Dit geeft aan dat u een hoffelijke, vriendelijke en zachtaardige houding naar de buitenwereld aanneemt in het leven.

Mensen met een Weegschaal Ascendant worden over het algemeen gestimuleerd door gevoelens en emoties en in mindere mate door intellectuele overwegingen. In uw bestaan zijn allerlei bewijzen te vinden van uw liefdevolle observatievermogen en oog voor schoonheid. U bent niet bijzonder actief en hebt vaak de neiging om de weg van de minste weerstand te kiezen en routineus te werk te gaan. U bent sympathiek, u hebt behoefte aan goedkeuring van anderen en u bent zeer flexibel. Uw intuïtie is opvallend goed en de omgang met anderen geeft u sensueel genoegen. U houdt van alle sociale aspecten in het leven.

Leert u deze neiging, om op te gaan in menselijke relaties, beheersen want het gevaar dreigt dat u te afhankelijk wordt van anderen.

Enige onrust, wispelturigheid en gebrek aan doorzettingsvermogen is u niet vreemd. Een van uw opvallendste kenmerken is dat u het altijd leuk vindt om dingen of mensen samen te brengen.

Deze drang naar harmonie en tussen mensen bemiddelen geeft aan dat u ook een tikje onrealistisch en afwachtend bent. Maar u bent vooral gemakkelijk in de omgang, aimabel en sociaal gericht. Ook bent u geobsedeerd door versieringen, schoonheid, kleding, sociale omgangsvormen en normen en waarden. In een serieuze liefdesrelatie ontdekt u dat de verhouding eerder vleiend is voor uzelf dan dat deze aan belangrijke emoties beantwoord.

Professioneel gezien draagt u het liefst een steentje bij aan activiteiten die een hoge mate van culturele, of zelfs artistieke kennis vereisen.

Adverteren
Omdat de heerser van uw horoscoop in dit huis staat is het duidelijk dat een comfortabele bron van inkomsten uitermate belangrijk voor u is. Het gaat om Venus, wat een teken is dat u niet al te hard hoeft te werken. U hebt een aangenaam bestaan en al draagt u graag uw eigen verantwoordelijkheid voor uw financiën, het geld komt toch gemakkelijk binnenrollen.

U bent uit op heel prettig en aangenaam zakendoen, met iets dat de zintuigen streelt. U boekt winst door sociale communicatie en het publiek en kunt veel baat hebben bij uw trouwe, plezierige netwerk, waarin vrienden en invloedrijke personen u zullen steunen.

naar boven

Jupiter Conjunct Ascendant

Met Jupiter conjunct uw Ascendant bent u een toonbeeld van optimisme. U doet niets half omdat u altijd de hoop hebt dat overvloed uiteindelijk vruchten afwerpt. U bent ambitieus, maar in uw pogingen daaraan gehoor te geven neemt u veel te veel hooi op uw vork.

U bent vrijgevig, vriendelijk, sympathiek en meelevend. En een vreugde voor wie steun zoekt in een actieplan, want u bent een gemakkelijke prooi. U bent te openhartig wat persoonlijke informatie betreft. Probeert u zich wat serieuzer en conservatiever op te stellen.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

naar boven

Zon in het Derde Huis

De Zon staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop.

Uw identiteit, die door de Zon wordt bewaakt, moet in deze staat van bewustzijn diverse karmische testen doorstaan op mentaal gebied. Uw opdracht is communicatie en meer kennis vergaren. Uw geest streeft naar triomfen, sociaal succes, eer, macht en verhevenheid door intellectueel inzicht.

Uw pad naar roem, eer, respect en vooruitgang leidt langs studie, communicatie, beweging en zelfexpressie. Uw kijk op het leven is optimistisch, zelfverzekerd, vriendelijk en hartelijk.

Zwakke punten van uw denkwijze zijn; weinig interesse in details of een serieuze carrière en zaken negeren die u beneden uw waardigheid acht.

naar boven

Maan in het Vijfde Huis

De Maan staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u veel energie steekt in artistieke en zakelijke investeringen en dat er op dat gebied veel veranderingen optreden. U hebt het talent om met mensen om te gaan en gevoelsmatig te communiceren, vooral op creatief niveau.

Uw emoties zijn sterk gekoppeld aan vertier en u hebt meerdere specifieke talenten die u financiële winst en zakelijk plezier kunnen opleveren.

Ondanks uw positieve kwaliteiten bent u zeer veranderlijk en instabiel in de liefde, of houdt u uzelf op romantisch gebied te veel bezig met trivialiteiten.

Uw passie is actief, wat leidt tot een sterke drang naar sensatie en hartstocht, maar die richt zich helaas niet op één onderwerp of mens.

Het is mogelijk dat u in het leven met talloze kleine, zakelijke of emotionele investeringen te maken krijgt, met prettige gevolgen.

Adverteren
naar boven

Saturnus in het Twaalfde Huis

Saturnus staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet in dit huis kan veel onplezierige, irritante obstakels veroorzaken in uw bestaan. Het gevoel dat u opgesloten zit in uw omgeving kan erdoor worden versterkt.

Professioneel gezien bent u heel gevoelig en idealistisch, maar niet erg realistisch. Het kan zijn dat het lot u het verschil tussen feiten en fictie wil leren inzien.

Bepaalde complexen draagt u onbewust met u mee en steken soms geestelijk de kop op in de vorm van overgevoeligheid. Daardoor wilt u vaak alleen zijn en kruipt u in uw schulp zodat niemand weet wat er in u omgaat. U kunt wel wat meer humor en zelfvertrouwen gebruiken.

naar boven

Saturnus Conjunct Ascendant

Saturnus conjunct de Ascendant geeft aan dat u conservatief en gedisciplineerd bent. U hebt een vrij gereserveerde houding waardoor mensen aannemen dat zij u onverschillig laten.

Uw gebrek aan zelfvertrouwen zal uiteindelijk plaatsmaken voor zelfverzekerdheid naarmate u door pittige ervaringen uzelf beter leert kennen. U hebt niet de assertieve aanleg om direct een goede indruk te maken op mensen, maar u straalt betrouwbaarheid uit en uw omgeving leert op u te bouwen.

U bent zeer efficiënt en weet uw doel te bereiken, maar u onderschat uw mogelijkheden.

Uw verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en u zult nooit iemand teleurstellen die op u rekent. Leer meer van uzelf houden zodat u voelt dat u recht hebt op de goede dingen van het leven waarvoor u zo hard werkt. U kunt het slachtoffer worden van mensen die misbruik maken van uw angst om voor uw rechten op te komen, maar dat zijn incidenten die u nooit meer vergeet en waarvan u leert.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Otto Graham [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 6 december 1921 kloktijd: 1:50
in Waukegan, IL (US) U.T: 07:50
87w51, 42n22 sterrentijd: 06:56:49

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Boogschutter 13°40'23 in huis 3 direct
Maan Vissen 0°23'05 in huis 5 direct
Mercurius Boogschutter 2°00'37 in huis 2 direct
Venus Schorpioen 28°07'10 in huis 2 direct
Mars Weegschaal 18°01'33 in huis 1 direct
Jupiter Weegschaal 13°57'45 in huis 1 direct
Saturnus Weegschaal 6°04'15 in huis 12 direct
Uranus Vissen 5°53'57 in huis 5 direct
Neptunus Leeuw 15°53'16 eind van huis 10 retrograde
Pluto Kreeft 9°29'55 in huis 9 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 16°09'20 in huis 1 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 11°05'16
2de huis Schorpioen 7°44'28
3de huis Boogschutter 8°48'05
Imum Coeli Steenbok 13°04'31
5de huis Waterman 16°44'40
6de huis Vissen 16°23'54
Descendant Ram 11°05'16
8ste huis Stier 7°44'28
9de huis Tweelingen 8°48'05
Medium Coeli Kreeft 13°04'31
11de huis Leeuw 16°44'40
12de huis Maagd 16°23'54

Majeure aspecten
Zon Sextiel Mars 4°21
Zon Sextiel Jupiter 0°17
Zon Sextiel Saturnus 7°36
Zon Vierkant Uranus 7°46
Zon Driehoek Neptunus 2°13
Zon Sextiel Ascendant 2°35
Maan Vierkant Mercurius 1°38
Maan Vierkant Venus 2°16
Maan Conjunct Uranus 5°31
Mercurius Conjunct Venus 3°53
Mercurius Sextiel Saturnus 4°04
Mercurius Vierkant Uranus 3°53
Mars Conjunct Jupiter 4°04
Mars Sextiel Neptunus 2°08
Jupiter Sextiel Neptunus 1°56
Jupiter Vierkant Pluto 4°28
Jupiter Conjunct Ascendant 2°52
Saturnus Inconjunct Uranus 0°10
Saturnus Vierkant Pluto 3°26
Saturnus Conjunct Ascendant 5°01
Uranus Driehoek Pluto 3°36
Neptunus Sextiel Ascendant 4°48
Pluto Vierkant Ascendant 1°35
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst