•    
  Actuele planetaire posities
  23-apr-2018, 08:22 UT/GMT
  Zon38'14"12n33
  Maan855' 0"17n50
  Mercurius720' 7"0n58
  Venus2821'43"20n17
  Mars1945'59"22s59
  Jupiter2017'42"r16s35
  Saturnus97'34"r22s14
  Uranus2845'30"10n32
  Neptunus1539'16"6s30
  Pluto2117'14"r21s28
  Ware Knoop1114'11"17n24
  Cheiron019'11"3n16
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Rick, geboren op 4 april 1966
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Ram, Maan in Weegschaal *Ascendant in Schorpioen, Mars in het Zesde Huis *Venus in het Vierde Huis *Saturnus in het Vijfde Huis *Zon in het Zesde Huis *Maan in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 4 april 1966 om 19:32 in Waterville, Maine.

Uw zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Schorpioen en uw Maan staat in Weegschaal.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Ram, Maan in Weegschaal

U bent geboren met de Zon in Ram en de Maan in Weegschaal. Uw kern wordt beïnvloed door Ram waardoor u over kwaliteiten beschikt als leiderschap, oorspronkelijkheid en ondernemingsdrang. Sommige persoonlijkheidstrekjes worden echter beïnvloed door Weegschaal, wat tegenovergestelde eigenschappen van Ram oplevert.

Uw imago is dat van een sociaal voelend, kunstzinnig mens dat snel wordt beïnvloed door maatschappelijke normen en waarden. U hebt een neus voor behoeftes van anderen, waardoor u snel klaar staat met wat nodig is, voordat er ook maar iets is uitgesproken.

Met deze eigenschappen kunt u projecten initiëren en voltooien waar veel bij komt kijken. Maar er woedt een strijd tussen de verschillende kanten van uw karakter. De twee tegenpolen veroorzaken besluiteloosheid. U hebt als het ware twee gezichten.

De stand van de Maan in Weegschaal stelt de agressieve neigingen van Ram aan de kaak. Ram heeft op zijn beurt meestal voldoende kracht en dynamiek om de wat passieve neigingen van Weegschaal, het teken van balans, op te peppen.

Voor u is de sleutel naar succes: het energieke van Ram positief verenigen met de passiviteit van Weegschaal.

naar boven

Ascendant in Schorpioen, Mars in het Zesde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Schorpioen aan de horizon. De heerser Mars staat in het zesde huis.

Uw leven wordt gekenmerkt door uw sluwe, ondoorgrondelijke, tegendraadse, slimme en gereserveerde houding. U bent een raadsel, dus met deze eigenschappen kan het in uw leven niet zo best of juist heel voorspoedig aflopen. Welk type Schorpioen bent u? Er zijn globaal twee types. De extreem emotionele, die sterk gericht is op de buitenissige aspecten van aardse relaties, of de uiterst mystieke, die zich bezighoudt met spiritualiteit.

U bent iemand van extremen, uiterst gevoelig en uit op intense verbondenheid. U hebt interesse in occulte zaken of bovenaardse fenomenen. U bent innerlijk zeer actief verwikkeld in een psychologisch gevecht tussen positieve en negatieve polen, die van bevestigen en bevredigen, of verwerpen en onderdrukken. Uw gevoelens zijn zeer intens en blijven hartstochtelijk gericht op degene van wie u houdt, tot het voorbij is. Ook als u een hekel hebt aan iemand blijft u zeer hardnekkig in negatieve gevoelens hangen. Maar er is hoop. Welk type Schorpioen u ook bent, diep van binnen verlangt u naar psychologische groei, herstel en transformatie.

Er komt een moment in uw leven, na een dramatische gebeurtenis die u intens raakt, dat u volkomen verandert van levensdoel en houding. De intensiteit en diepgang van uw passies blijft echter onveranderd. U hebt de neiging op een duistere en broeierige wijze uw aanpak te plannen, zonder dat u anderen laat weten wat uw stemming of exacte gevoelens zijn. Seksueel gezien bent u hartstochtelijk en sterk verbonden.

Probeer uw hartstocht in toom te houden en wees niet zo fel naar anderen. Zet uw wilskracht en sterke karakter in voor positieve zaken en goede doelen.

Geneeskunde, medicijnen of zelfs operaties hebben aantrekkingskracht op u. Onderzoek in het algemeen en ergens diep induiken past bij u, daar kunt u in uitblinken.

Adverteren
Deze stand geeft aan dat u sterk gericht bent op uw werk. U bent uiterst energiek en enthousiast aanwezig op de werkvloer. U stimuleert collega's of werknemers en behandelt hen met sympathie, maar wanneer zij u niet volgen wordt u boos en overdreven autoritair. Mensen met Mars in het zesde huis kunnen maar het beste eigen baas zijn of onafhankelijk werken, want als zij ondergeschikt zijn hebben ze de neiging veel te hard te werken uit perfectionisme. Dat heeft groot effect op uw gezondheid, dus probeer evenwicht te creëren.

naar boven

Venus in het Vierde Huis

Venus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is over het algemeen een zeer gunstige en vruchtbare stand die uitstekende familiebanden en een vredige, mooie woonsituatie aangeeft.

Deze stand geeft talloze sociale toestanden, feestjes, evenementen en andere festiviteiten in uw privé-leven aan.

Aan het einde van uw leven boekt u financiële winst en mag u op grote economische verbeteringen rekenen.

Als natuurliefhebber kunt u uw hart ophalen.

naar boven

Saturnus in het Vijfde Huis

Saturnus staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Door omstandigheden moet u zich gedwee en geduldig opstellen in uw liefdesaffaires, waarschijnlijk door obstakels tussen u en uw geliefde.

Het is mogelijk dat die obstakels u streng of onzeker maken op dit gebied, tenzij u uw temperament onder controle hebt. Bezie deze materie in het licht van spirituele oorzaken en gevolgen. Wellicht moet u leren om stevig in uw schoenen te blijven staan in romantische zaken.

Het devies is voorzichtig te zijn, ook in zakelijke investeringen en u niet in te laten met toestanden waaraan risico's zijn verbonden.

Doe uw best om veel ervaring in de liefde op te doen zodat u leert communiceren en overtuigend overkomt op dit vlak. Wees oprecht naar uzelf. Heimelijk verlangt u naar romantiek en creatieve expressie, maar kennelijk bent u faalangstig, ook in het contact met mensen. Openheid en vertrouwen in uw geliefden en uw eigen creativiteit kan de weg zijn die u moet volgen.

naar boven

Zon in het Zesde Huis

De Zon staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u sterk gericht bent op uw werk en de taken en verplichtingen van het dagelijks leven. Over het algemeen bent u behept met de vervulling van uw professionele verantwoordelijkheden. U bent graag nuttig bezig. Wat gezondheid betreft is dit, astrologisch gezien, geen ideale stand. De vitale energie van de Zon komt hier niet goed uit de verf en kan u soms een gebrek aan fysieke kracht geven. Maar daardoor bent u, hoe dan ook, zeer gespitst op uw gezondheid en dat is weer positief en geeft u wellicht expertise op dit vlak. Op de werkvloer bent u waardig, krachtig en hulpvaardig en wellicht enigszins dominant naar ondergeschikten.

U bent heel trots op alles wat u in uw werk bereikt.

naar boven

Maan in het Twaalfde Huis

De Maan staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Heimelijk houdt u van romantiek en avontuur. Dat geeft kleur aan uw dagdromen, want uw fantasie is grenzeloos.

Het is mogelijk dat uw populariteit in dit bestaan uit een hele onverwachte, geheimzinnige hoek komt. Niet iedereen herkent uw kwaliteiten, maar uw aanhang kan uitgroeien tot massale proporties.

Het is te verwachten dat u succesvol bent in functies die te maken hebben met een bepaalde afzondering, of die zich afspelen op afgelegen locaties. U bent uiterst sfeergevoelig en zorgzaam, maar neem niet het leed van de hele wereld op uw schouders.

Adverteren
NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 11 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 12.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Rick (mannelijk)
geboortedatum 4 april 1966 kloktijd: 19:32
in Waterville, ME (US) U.T: 00+32
69w38, 44n33 sterrentijd: 08:44:56

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 14°46'42 in huis 6 direct
Maan Weegschaal 8°37'13 eind van huis 11 direct
Mercurius Vissen 22°46'09 in huis 5 stationair (D)
Venus Waterman 28°23'54 in huis 4 direct
Mars Ram 20°19'56 in huis 6 direct
Jupiter Tweelingen 24°53'27 in huis 8 direct
Saturnus Vissen 22°55'17 in huis 5 direct
Uranus Maagd 16°27'28 in huis 11 retrograde
Neptunus Schorpioen 21°43'51 in huis 1 retrograde
Pluto Maagd 16°27'36 in huis 11 retrograde
Maanskn.(t) Stier 25°56'15 in huis 7 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 1°21'31
2de huis Schorpioen 29°25'06
3de huis Steenbok 2°35'20
Imum Coeli Waterman 8°48'14
5de huis Vissen 12°09'33
6de huis Ram 9°31'31
Descendant Stier 1°21'31
8ste huis Stier 29°25'06
9de huis Kreeft 2°35'20
Medium Coeli Leeuw 8°48'14
11de huis Maagd 12°09'33
12de huis Weegschaal 9°31'31

Majeure aspecten
Zon Oppositie Maan 6°09
Zon Conjunct Mars 5°33
Zon Inconjunct Uranus 1°41
Zon Inconjunct Pluto 1°41
Mercurius Vierkant Jupiter 2°07
Mercurius Conjunct Saturnus 0°09
Mercurius Driehoek Neptunus 1°02
Venus Driehoek Jupiter 3°30
Venus Driehoek Ascendant 2°58
Mars Sextiel Jupiter 4°34
Mars Inconjunct Neptunus 1°24
Jupiter Vierkant Saturnus 1°58
Saturnus Driehoek Neptunus 1°11
Uranus Sextiel Neptunus 5°16
Uranus Conjunct Pluto 0°00
Neptunus Sextiel Pluto 5°16
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst