•    
  Actuele planetaire posities
  21-feb-2018, 19:21 UT/GMT
  Zon36'39"10s22
  Maan1332'33"10n52
  Mercurius640'49"10s39
  Venus1333'31"7s48
  Mars1558' 1"22s18
  Jupiter2251'18"17s21
  Saturnus645'27"22s23
  Uranus2537' 6"9n24
  Neptunus1331'32"7s19
  Pluto2026'11"21s31
  Ware Knoop1448'34"r16n23
  Cheiron2649'57"1n55
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Bill Rodgers [Adb], geboren op 23 december 1947
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Stier *Ascendant in Schorpioen, Mars in het Negende Huis *Zon in het Tweede Huis *Venus in het Tweede Huis *Maan in het Vijfde Huis *Saturnus in het Negende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 23 december 1947 om 4:30 in Hartford, Connecticut.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Schorpioen en uw Maan staat in Stier.

Vraagt u zich af waarom u in dit rapport als Steenbok wordt afgeschilderd? Als u 16 uren 48 minuten vroeger was geboren viel u onder het voorgaande teken Boogschutter. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt per jaar.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Stier

Dit is de meest praktische van alle mogelijke Zon-Maan combinaties. U hebt een solide karakter en een grote mate van zelfbeheersing. U bent geobsedeerd door het verlangen om anderen verbetering en vooruitgang te brengen, terwijl uw kijk toch conservatief is. U bent doordrongen van uw eigen verwachtingen van uw geliefde of geliefde onderwerp en u houdt vol tot u uw doel hebt bereikt.

Hoogstwaarschijnlijk bent u succesvol wat betreft het vergaren en verzamelen van bezittingen, aandelen en wereldse zaken. U bent krachtig en in balans. Daarbij is deze astrologische stand een indicatie dat u de wijsheid hebt om uw welvaart goed te gebruiken. U bent loyaal, geduldig, kunt uw gevoelens goed uiten en bent doelgericht. Omdat integriteit voor u een van de belangrijkste dingen in het leven is, bent u zeer weloverwogen en nauwkeurig in uw ondernemingen.

De sleutel tot balans in uzelf ligt in het volgen van uw instinct, want dat is in feite doeltreffend en haarfijn. Houdt u echter wel het gevaar van een star en onbuigzaam karakter in het oog.

naar boven

Ascendant in Schorpioen, Mars in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Schorpioen aan de horizon. De heerser Mars staat in het negende huis.

Uw leven wordt gekenmerkt door uw sluwe, ondoorgrondelijke, tegendraadse, slimme en gereserveerde houding. U bent een raadsel, dus met deze eigenschappen kan het in uw leven niet zo best of juist heel voorspoedig aflopen. Welk type Schorpioen bent u? Er zijn globaal twee types. De extreem emotionele, die sterk gericht is op de buitenissige aspecten van aardse relaties, of de uiterst mystieke, die zich bezighoudt met spiritualiteit.

U bent iemand van extremen, uiterst gevoelig en uit op intense verbondenheid. U hebt interesse in occulte zaken of bovenaardse fenomenen. U bent innerlijk zeer actief verwikkeld in een psychologisch gevecht tussen positieve en negatieve polen, die van bevestigen en bevredigen, of verwerpen en onderdrukken. Uw gevoelens zijn zeer intens en blijven hartstochtelijk gericht op degene van wie u houdt, tot het voorbij is. Ook als u een hekel hebt aan iemand blijft u zeer hardnekkig in negatieve gevoelens hangen. Maar er is hoop. Welk type Schorpioen u ook bent, diep van binnen verlangt u naar psychologische groei, herstel en transformatie.

Er komt een moment in uw leven, na een dramatische gebeurtenis die u intens raakt, dat u volkomen verandert van levensdoel en houding. De intensiteit en diepgang van uw passies blijft echter onveranderd. U hebt de neiging op een duistere en broeierige wijze uw aanpak te plannen, zonder dat u anderen laat weten wat uw stemming of exacte gevoelens zijn. Seksueel gezien bent u hartstochtelijk en sterk verbonden.

Probeer uw hartstocht in toom te houden en wees niet zo fel naar anderen. Zet uw wilskracht en sterke karakter in voor positieve zaken en goede doelen.

Geneeskunde, medicijnen of zelfs operaties hebben aantrekkingskracht op u. Onderzoek in het algemeen en ergens diep induiken past bij u, daar kunt u in uitblinken.

Adverteren
Uw leven is gericht op wijsheid en een visie, op hogere kennis. Concreet bent u geneigd actief te zijn in het buitenland of uzelf op onderzoek te richten dat andere culturen begunstigt. U bent overenthousiast over religieuze of filosofische onderwerpen. U hebt de neiging de ratio te laten overheersen door impulsen en emotioneel verlangen boven intellectuele principes te stellen.

Tenzij u zelfbeheersing leert opbrengen geeft deze stand aan dat u zich losmaakt van de religieuze en filosofische leer die u in uw kindertijd hebt meegekregen. In ruil daarvoor neemt u wellicht een extreem vrijzinnige houding aan die absoluut niet aansluit bij welke geaccepteerde ideologie dan ook.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

naar boven

Maan in het Vijfde Huis

De Maan staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u veel energie steekt in artistieke en zakelijke investeringen en dat er op dat gebied veel veranderingen optreden. U hebt het talent om met mensen om te gaan en gevoelsmatig te communiceren, vooral op creatief niveau.

Uw emoties zijn sterk gekoppeld aan vertier en u hebt meerdere specifieke talenten die u financiële winst en zakelijk plezier kunnen opleveren.

Ondanks uw positieve kwaliteiten bent u zeer veranderlijk en instabiel in de liefde, of houdt u uzelf op romantisch gebied te veel bezig met trivialiteiten.

Uw passie is actief, wat leidt tot een sterke drang naar sensatie en hartstocht, maar die richt zich helaas niet op één onderwerp of mens.

Het is mogelijk dat u in het leven met talloze kleine, zakelijke of emotionele investeringen te maken krijgt, met prettige gevolgen.

naar boven

Saturnus in het Negende Huis

Saturnus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u weerstand voelt tegen nieuwe ontwikkelingen en groei, wat u overdreven voorzichtig maakt in de planning van belangrijke zaken.

Praktisch gezien bent u zeer serieus en overdenkt u alles grondig, maar u hebt geen hoge dunk van uw eigen intelligente mogelijkheden. U hebt als het ware faalangst als het gaat om studeren of uw grenzen verleggen. Probeer uw angsten te overwinnen en zie uitdaging in uw ontwikkeling en kansen, anders loopt u het gevaar depressief te worden.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Bill Rodgers [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 23 december 1947 kloktijd: 4:30
in Hartford, CT (US) U.T: 09:30
72w41, 41n46 sterrentijd: 10:43:36

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 0°42'45 in huis 2 direct
Maan Stier 1°49'30 in huis 5 direct
Mercurius Boogschutter 24°23'43 eind van huis 1 direct
Venus Steenbok 28°15'25 in huis 2 direct
Mars Maagd 6°03'32 in huis 9 direct
Jupiter Boogschutter 13°16'01 in huis 1 direct
Saturnus Leeuw 22°20'41 in huis 9 retrograde
Uranus Tweelingen 23°51'46 in huis 7 retrograde
Neptunus Weegschaal 12°50'47 in huis 11 direct
Pluto Leeuw 14°39'20 in huis 9 retrograde
Maanskn.(t) Stier 22°51'49 eind van huis 6 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 25°14'57
2de huis Boogschutter 26°06'04
3de huis Waterman 2°26'13
Imum Coeli Vissen 9°19'16
5de huis Ram 10°30'32
6de huis Stier 5°06'29
Descendant Stier 25°14'57
8ste huis Tweelingen 26°06'04
9de huis Leeuw 2°26'13
Medium Coeli Maagd 9°19'16
11de huis Weegschaal 10°30'32
12de huis Schorpioen 5°06'29

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 1°07
Zon Conjunct Mercurius 6°19
Zon Driehoek Mars 5°21
Zon Oppositie Uranus 6°51
Maan Driehoek Mercurius 7°26
Maan Vierkant Venus 3°34
Maan Driehoek Mars 4°14
Maan Sextiel Uranus 7°58
Mercurius Driehoek Saturnus 2°03
Mercurius Oppositie Uranus 0°32
Venus Sextiel Ascendant 3°00
Jupiter Sextiel Neptunus 0°25
Jupiter Driehoek Pluto 1°23
Saturnus Sextiel Uranus 1°31
Saturnus Vierkant Ascendant 2°54
Uranus Inconjunct Ascendant 1°23
Neptunus Sextiel Pluto 1°49
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst