•    
  Actuele planetaire posities
  27-mei-2018, 02:13 UT/GMT
  Zon545'54"21n16
  Maan643'35"8s58
  Mercurius243'13"17n49
  Venus859'52"24n55
  Mars353'10"21s47
  Jupiter168' 5"r15s29
  Saturnus759' 2"r22s19
  Uranus035'19"11n11
  Neptunus1620'58"6s15
  Pluto210'37"r21s33
  Ware Knoop759'47"r18n16
  Cheiron146'17"3n53
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Helmut Newton [Adb], geboren op 31 oktober 1920
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Boogschutter Ascendant *Zon in Schorpioen *Zon in het Tiende Huis *Zon Conjunct Midhemel *Maan in Tweelingen *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Venus in Boogschutter *Venus in het Twaalfde Huis *Mars in Steenbok *Mars in het Eerste Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 31 oktober 1920 om 11:30 in Berlin, Germany.

Je zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Boogschutter en je Maan staat in Tweelingen.

naar boven

Boogschutter Ascendant

Je bent een toegankelijk en extravert type dat heel eerlijk en oprecht overkomt. Je kunt zelfs soms lomp en indiscreet zijn. Als mensen gekwetst worden door jouw directe opmerkingen moeten ze beseffen dat je het in feite niet kwaad bedoelt.

Je barst van de energie en bent zeer op je vrijheid gesteld. Kun je je eigen leven niet inrichten zoals je wilt, dan voel je je gevangen.

De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in sport en outdooractiviteiten.

naar boven

Zon in Schorpioen

Je bent heel intens ingesteld en hebt zeer sterke gevoelens waar je met moeite over praat omdat ze ook nog eens gecompliceerd zijn. Is je geduld op dan word je extreem kwaad. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak. Meestal kun je degene die je woede heeft veroorzaakt echter niet snel vergeven. Je hebt daarom ambivalente gevoelens voor een heleboel mensen. Gelukkig is het zo dat als je van iemand houdt dat ook met intense gevoelens gepaard gaat.

Je hebt sterke voelsprieten en je gevoelens worden snel gekwetst, maar je loopt er niet voor weg als iemand je pijn doet. Integendeel, je slaat terug en vecht uit alle macht.

Je hebt een grote liefde voor mysterieuze en verborgen zaken. Je wilt weten wat onder de oppervlakte speelt, wat er in mensen omgaat. Je steekt veel energie in zoveel mogelijk leren over de menselijke aard.

Anderen begrijpen je soms niet, waardoor je niet gemakkelijk vrienden maakt. De vriendenschappen die je aanknoopt zijn echter heel innig en misschien wel voor het leven.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tiende Huis

Je wilt iets bereiken in de wereld en het heft in eigen handen nemen wat je bestemming betreft. Je vindt het moeilijk de bevelen van een ander op te volgen, tenzij je diegene echt respecteert. Wanneer je jezelf serieus op je werk toelegt, zul je zeker veel bereiken.

Zolang je nog jong bent, zul je met deze eigenschappen de autoriteit van andere mensen als dominant ervaren en maar moeizaam accepteren.

De relatie met je vader is heel belangrijk. Je wordt sterk beïnvloed door zijn houding en manieren, al zul je het zo nu en dan oneens met hem zijn en in opstand komen.

Je wilt weten waar het om draait in de wereld, wat belangrijk is voor de buitenwereld en wat er algemeen toe doet. Onder leeftijdgenoten zul je proberen de leider te zijn en je ondergeschikten zullen naar je opkijken.

naar boven

Zon Conjunct Midhemel

Al op jonge leeftijd zijn persoonlijk succes en iets bereiken heel belangrijk voor je. Dit aspect geeft aan dat je hoogstwaarschijnlijk sociaal heel succesvol zult worden, maar je moet er wel wat voor doen.

Je hebt de behoefte om je leven helemaal onder controle te hebben. Je bent zeer onafhankelijk en werkt niet graag onder iemand, maar dat kan problemen opleveren als je jong bent. Stel jezelf niet steeds zo opstandig op, anders zal het moeilijk worden om je doel succesvol te bereiken.

Ben je bereid om in je jonge jaren te leren van anderen en veel energie te steken in de ontwikkeling van vaardigheden die later van pas komen, dan zul je uiteindelijk op jouw eigen voorwaarden iets belangrijks bereiken.

naar boven

Maan in Tweelingen

Je emoties zijn heel wisselend en je bent vrij rusteloos. Je verveelt je snel en je aandacht verslapt als je je te lang op een onderwerp moet concentreren. Maar je bent ook heel nieuwsgierig en grijpt elke nieuwe ervaring met twee handen aan.

Je bent graag op pad omdat dat nieuwe belevenissen met zich meebrengt. Hetzelfde heb je met nieuwe ideeën; je wilt alles leren wat er te leren valt.

Een goede eigenschap van deze stand van de Maan is dat je later leert om je emoties met je verstand te beheersen. In situaties waarin anderen emotioneel tekeer gaan, kun jij je kalmte bewaren en bekijken wat er nu eigenlijk aan de hand is.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

Je bent gericht op de emotionele steun van iemand anders of, wanneer je het echt moeilijk hebt, op diens koestering en bescherming om je staande te houden. Het is voor jou niet genoeg om iemand oppervlakkig te kennen. Je creëert een intense band met de mensen met wie je persoonlijk bevriend bent. Dat kan misverstanden opleveren, doordat je vrienden vinden dat je jezelf te intensief met hen bemoeit, of andersom dat jij mensen aantrekt die te zeer emotioneel beslag op je leggen.

Jouw relatie met je moeder of je familie zal heel bepalend zijn voor het type geliefde waarvoor je kiest of waarmee je later trouwt. Is de relatie met haar veilig, betrokken en warm geweest, dan zul je ook zorgzaamheid en bescherming bieden binnen je relatie.

Lijkt je moeder afstandelijk, of is ze er nooit als je haar nodig hebt, dan zul je later zoeken naar een partner die intens bemoederend is ten opzichte van jou.

Adverteren
naar boven

Venus in Boogschutter

Je probeert heel eerlijk en oprecht om te gaan met al je vrienden.

Je stelt je meestal heel vriendelijk en toegankelijk op. Je verstopt je gevoelens niet voor anderen en bent een open boek wat emoties betreft. Dat trekt mensen aan dus heb je hoogstwaarschijnlijk een grote vriendenkring. Je houdt echter niet van bezitterige types of mensen die de vriendschap gebruiken om je te claimen.

Je bent dol op de natuur, het buitenleven en natuurlijke thema's in de kunst.

naar boven

Venus in het Twaalfde Huis

Je bent waarschijnlijk vrij verlegen en toont niet gemakkelijk je affectieve kanten. Niet dat je niet liefdevol bent, je bent uiterst vriendelijk en innig als je anderen eenmaal vertrouwt. Maar schroom weerhoudt je van bevredigende relaties omdat je anderen, die wellicht net zo timide zijn als jijzelf, zo niet goed leert kennen. Gevoelige mensen zijn wellicht de enige mensen die jouw kwetsbaarheid begrijpen. Probeer je iets toegankelijker op te stellen, zodat je vriendschappen kunt aanknopen met mensen tot wie je je aangetrokken voelt.

De positieve kant van deze stand is dat je zeer vrijgevig en hulpvaardig bent voor de mensen van wie je houdt. Vaak geef je zelfs toe, terwijl je vast zou moeten houden aan je eigen overtuigingen, alleen maar om de vriendschap niet te verliezen.

NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 11 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 12.

naar boven

Mars in Steenbok

Voor een jong mens ben je behoorlijk ambitieus en bereid hard te werken voor iets dat oprecht belangrijk voor je is. Je bent eerder praktisch dan idealistisch en werkt graag aan tastbare resultaten. Omdat je vrij gedisciplineerd bent voor je leeftijd kun je heel veel verantwoordelijkheid aan.

Je hebt een hoop lef, maar zult niet vechten voor iets waarvan je de zin niet heel helder voor ogen hebt. Het enige wat je moet zien te vermijden is dat je de waarde van mensen bepaalt op basis van hun inkomen of maatschappelijk aanzien.

naar boven

Mars in het Eerste Huis

Je bent zeer energiek en komt vol zelfvertrouwen voor jezelf op. Je gaat een conflict nooit uit de weg. Soms zoek je zelfs onenigheid als die er helemaal niet is. Pas op, want daardoor kunnen mensen een hekel aan je krijgen.

Heb je de leiding en die krijg je vooral later ongetwijfeld, dan functioneer je heel energiek.

Je kunt vrij impulsief en uiterst rusteloos zijn. Maar moet je ergens heel erg hard voor werken, met veel fysieke inzet, dan kun je je ei kwijt en heb je daar lol in.

Leer de tijd nemen om de kijk van anderen te begrijpen. Je hebt de neiging slechts van jezelf uit te gaan en kwaad te worden wanneer iemand jouw opvattingen aan de kaak stelt.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Helmut Newton [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 31 oktober 1920 kloktijd: 11:30
in Berlin, GER U.T: 10:30
13e21, 52n29 sterrentijd: 14:01:05

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 7°42'25 in huis 10 direct
Maan Tweelingen 29°21'01 in huis 7 direct
Mercurius Boogschutter 0°34'34 in huis 11 direct
Venus Boogschutter 8°51'22 eind van huis 11 direct
Mars Steenbok 9°28'15 in huis 1 direct
Jupiter Maagd 13°01'01 in huis 8 direct
Saturnus Maagd 21°15'44 in huis 8 direct
Uranus Vissen 1°47'58 in huis 2 retrograde
Neptunus Leeuw 13°41'21 in huis 8 direct
Pluto Kreeft 8°49'36 in huis 7 retrograde
Maanskn.(t) Schorpioen 6°32'11 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 26°18'19
2de huis Waterman 11°56'29
3de huis Ram 0°21'57
Imum Coeli Stier 2°27'59
5de huis Stier 23°54'10
6de huis Tweelingen 10°38'33
Descendant Tweelingen 26°18'19
8ste huis Leeuw 11°56'29
9de huis Weegschaal 0°21'57
Medium Coeli Schorpioen 2°27'59
11de huis Schorpioen 23°54'10
12de huis Boogschutter 10°38'33

Majeure aspecten
Zon Sextiel Mars 1°46
Zon Sextiel Jupiter 5°19
Zon Driehoek Uranus 5°54
Zon Vierkant Neptunus 5°59
Zon Driehoek Pluto 1°07
Zon Conjunct Midhemel 5°14
Maan Inconjunct Mercurius 1°14
Maan Driehoek Uranus 2°27
Maan Oppositie Ascendant 3°03
Maan Driehoek Midhemel 3°07
Mercurius Vierkant Uranus 1°13
Venus Vierkant Jupiter 4°10
Venus Driehoek Neptunus 4°50
Venus Inconjunct Pluto 0°02
Mars Driehoek Jupiter 3°33
Mars Oppositie Pluto 0°39
Jupiter Sextiel Pluto 4°11
Saturnus Vierkant Ascendant 5°03
Uranus Sextiel Ascendant 5°30
Uranus Driehoek Midhemel 0°40
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst