•    
  Actuele planetaire posities
  22-jan-2018, 07:06 UT/GMT
  Zon212'11"19s40
  Maan020'37"3s19
  Mercurius1543'11"23s22
  Venus518'35"20s03
  Mars2723'12"18s51
  Jupiter207' 9"16s43
  Saturnus348'37"22s30
  Uranus2444'17"9n04
  Neptunus1228' 0"7s43
  Pluto1930' 6"21s36
  Ware Knoop1457'41"16n21
  Cheiron2520'14"1n25
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Ben Affleck [Adb], geboren op 15 augustus 1972
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Leeuw, Maan in Schorpioen *Ascendant in Kreeft, Maan in het Vijfde Huis *Venus in het Eerste Huis *Venus Conjunct Ascendant *Zon in het Derde Huis *Maan in het Vijfde Huis *Saturnus in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 15 augustus 1972 om 2:53 in Berkeley, California.

Uw zonneteken is Leeuw. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Kreeft en uw Maan staat in Schorpioen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Leeuw, Maan in Schorpioen

U bent geboren met de Zon in Leeuw en de Maan in Schorpioen. Deze combinatie veroorzaakt om te beginnen een ijzersterke wil en zelfzuchtigheid. U bent een trots, dominant, krachtig, vrijgevig en zeer warmhartig mens. De kracht van Leeuw komt samen met de onderzoekende geest en sluwheid van de Schorpioen. Deze eigenschappen verwijzen naar iemand die elk doel weet te bereiken. Ook hebt u een enorme vitaliteit, zowel psychisch als fysiek. U bent alert, scherpzinnig en vastberaden omtrent alles wat uw aandacht opeist. Uw onbewuste houding strookt echter niet helemaal met uw ware aard. U reageert intens, vol passie en volledig toegewijd aan mensen of zaken. Maar uw ware gevoelens onderdrukt u vaak. U bent extreem trots en snel gekwetst door afkeurende of beledigende woorden. In de liefde bent u zeer hartstochtelijk en u hebt sterke seksuele gevoelens. Een intense, magnetische, emotionele kracht overheerst het ego van Leeuw. De reacties van de Schorpioen worden versterkt en de belangen van anderen vergeten. U kunt het stimulerende van Leeuw en de intensiteit van Schorpioen combineren en zo allerlei soorten problemen doorgronden en oplossen. De sleutel tot balans van uw persoonlijkheid is de lagere instincten van Schorpioen - die uit de hand kunnen lopen - op een hoger niveau brengen en uw extraverte kant meer laten zien.

naar boven

Ascendant in Kreeft, Maan in het Vijfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Kreeft aan de horizon. Heerser de Maan staat in het vijfde huis.

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Omdat dat uw ascendant is wordt uw houding sterk beïnvloed door de Maan. Uw leven zal veranderlijk verlopen en duidelijk afwisselend periodes van activiteit of ontspanning kennen. U staat zodanig onbelemmerd open voor invloeden van buitenaf, dat u onbewust manieren en stijlen van de mensen met wie u omgaat, imiteert.

In veel gevallen zult u door de omstandigheden de rol spelen van verfijnd en deskundig persoon, maar achter het masker schuilt een zeer gevoelig mens. U bent snel geraakt omdat u niet alleen openstaat voor allerlei invloeden en subtiele indrukken, maar ook voor psychologische vibraties.

Kreeft geeft u de neiging uzelf volledig terug te trekken wanneer u wordt gekwetst of angstig bent in een bepaalde situatie. Dat overkomt u nogal eens omdat u spontaan uw neus in andermans zaken pleegt te steken. U zult uw leven lang emotioneel en niet rationeel reageren op uw omgeving.

Kreeft ascendant wil ook zeggen dat uw leven draait om huis, haard en familie. U bent zo gehecht aan uw huiselijke gewoontes en privé-leven, dat u zich daarbuiten verloren voelt. In de liefde bent u emotioneel en zacht.

Een lastig aspect kan zijn dat u te veel opgaat in triviale details van psychologische aard. Ook staat u heel snel klaar met zowel een vriendelijk woord als een kritische noot. Uw zorgzaamheid kan anderen overvallen.

Het lot brengt u in situaties waarin uw aangeboren eigenschappen goed tot hun recht komen. Wanneer u uzelf kunt bezighouden met mensen, sferen, voedsel of zoeken naar voorwerpen, niet eens noodzakelijk voor uw werk, bent u in uw element.

Op het eerste oog lijkt uw leven sociaal intens actief en is uw dagelijks bestaan gekoppeld aan entertainment, vertier, theater, dans of andere plaatsen waar grote massa's mensen samenkomen. Deze stand maakt uw houding onbewust vrij extravert, al bent u ook verlegen. De Maan op deze plaats geeft enorme pieken en dalen aan in riskante en speculatieve zaken, die gericht zijn op winst. Uw houding is gericht op vertier en daar hebt u baat bij. In romantische avonturen bent u helaas niet zo stabiel of diepgravend. Uw liefdesleven kent veel afwisseling en oppervlakkige avontuurtjes. In de liefde bent u wel fantasierijk, creatief, bijzonder, maar wellicht iets te onrustig en dat geeft problemen.

Uw affectieve relaties hebben vaak een onafhankelijke inslag en of u wilt of niet, u bewandelt een ongebonden pad in de liefde en daagt conventionele normen en waarden uit.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Venus staat in het eerste huis. Dit is een uitstekende stand voor Venus. Het voegt een flinke dosis charme toe aan uw persoonlijkheid en geeft u een vriendelijke, zachtmoedige uitstraling.

U bent veel met uw uiterlijk bezig en ook als u niet bijzonder mooi of aantrekkelijk bent, straalt u zachtheid en vriendelijkheid uit, waardoor anderen dol op u zijn.

U omringt uzelf zo veel mogelijk met schoonheid en elegantie. U bent heel erg gehecht aan de natuur en verkiest een rustig bestaan op het platteland boven het gekunstelde gedoe van het stadsleven.

U groeide waarschijnlijk op in warme, vriendelijke sferen. Daardoor gaat het u nu gemakkelijk af om diezelfde vibraties op familie en vrienden over te brengen. Anderen rekenen vaak op u om de vrede in lastige situaties te herstellen.

U bent dol op muziek, kunst en toneel en hebt zelf wellicht ook bepaalde artistieke neigingen.

U doet enorm uw best om met anderen overweg te kunnen. Meestal probeert u conflicten met diplomatie te bestrijden en niet door uw vuist op tafel te slaan. Kom voor uzelf en voor uw rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. De mantel der liefde dwingt niet altijd respect af.

Relaties zijn belangrijk voor u, daarvoor wringt u uzelf in allerlei bochten. Het is van groot belang dat uw connecties harmonieus blijven, want u kunt niet tegen ruzies en meningsverschillen.

NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Venus Conjunct Ascendant

Venus conjunct de Ascendant geeft aan dat u een heel persoonlijke uitstraling hebt en sociale charme, waarmee u de goedkeuring wint van iedereen die u ontmoet. Dat is precies waar u op uit bent, want bovenal wilt u worden geaccepteerd. Het is voor u geen punt om compromissen te sluiten als die nodig zijn om uw zin te krijgen. Het lukt u wellicht niet om iedereen ervan te overtuigen dat uw gewiekste houding slechts een pose is. Ongeacht het perfecte imago naar buitenstaanders bent u onderhuids heel berekenend en weegt u de voor- en nadelen van elk contact, elke relatie of vriendschap of de sociale gevolgen van uw houding nauwkeurig af.

U bent over het algemeen beleefd en stijlvol, maar als u uw zin niet krijgt kunt u heel dwingend en veeleisend zijn.

Probeer uw zelfzuchtigheid in te tomen en ontwikkel uw verfijnde talenten zodat u krijgt wat u verdient.

naar boven

Zon in het Derde Huis

De Zon staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop.

Uw identiteit, die door de Zon wordt bewaakt, moet in deze staat van bewustzijn diverse karmische testen doorstaan op mentaal gebied. Uw opdracht is communicatie en meer kennis vergaren. Uw geest streeft naar triomfen, sociaal succes, eer, macht en verhevenheid door intellectueel inzicht.

Uw pad naar roem, eer, respect en vooruitgang leidt langs studie, communicatie, beweging en zelfexpressie. Uw kijk op het leven is optimistisch, zelfverzekerd, vriendelijk en hartelijk.

Zwakke punten van uw denkwijze zijn; weinig interesse in details of een serieuze carrière en zaken negeren die u beneden uw waardigheid acht.

naar boven

Maan in het Vijfde Huis

De Maan staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u veel energie steekt in artistieke en zakelijke investeringen en dat er op dat gebied veel veranderingen optreden. U hebt het talent om met mensen om te gaan en gevoelsmatig te communiceren, vooral op creatief niveau.

Uw emoties zijn sterk gekoppeld aan vertier en u hebt meerdere specifieke talenten die u financiële winst en zakelijk plezier kunnen opleveren.

Ondanks uw positieve kwaliteiten bent u zeer veranderlijk en instabiel in de liefde, of houdt u uzelf op romantisch gebied te veel bezig met trivialiteiten.

Uw passie is actief, wat leidt tot een sterke drang naar sensatie en hartstocht, maar die richt zich helaas niet op één onderwerp of mens.

Het is mogelijk dat u in het leven met talloze kleine, zakelijke of emotionele investeringen te maken krijgt, met prettige gevolgen.

naar boven

Saturnus in het Twaalfde Huis

Saturnus staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet in dit huis kan veel onplezierige, irritante obstakels veroorzaken in uw bestaan. Het gevoel dat u opgesloten zit in uw omgeving kan erdoor worden versterkt.

Professioneel gezien bent u heel gevoelig en idealistisch, maar niet erg realistisch. Het kan zijn dat het lot u het verschil tussen feiten en fictie wil leren inzien.

Bepaalde complexen draagt u onbewust met u mee en steken soms geestelijk de kop op in de vorm van overgevoeligheid. Daardoor wilt u vaak alleen zijn en kruipt u in uw schulp zodat niemand weet wat er in u omgaat. U kunt wel wat meer humor en zelfvertrouwen gebruiken.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Ben Affleck [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 15 augustus 1972 kloktijd: 2:53
in Berkeley, CA (US) U.T: 09:53
122w16, 37n52 sterrentijd: 23:19:33

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Leeuw 22°39'22 in huis 3 direct
Maan Schorpioen 4°46'11 in huis 5 direct
Mercurius Leeuw 10°50'15 in huis 2 retrograde
Venus Kreeft 7°27'38 eind van huis 12 direct
Mars Maagd 0°14'08 in huis 3 direct
Jupiter Boogschutter 28°38'30 in huis 6 retrograde
Saturnus Tweelingen 18°34'12 in huis 12 direct
Uranus Weegschaal 15°27'15 in huis 4 direct
Neptunus Boogschutter 2°29'12 eind van huis 5 stationair (D)
Pluto Weegschaal 0°27'23 in huis 4 direct
Maanskn.(t) Steenbok 25°41'15 in huis 7 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 8°33'52
2de huis Kreeft 28°56'26
3de huis Leeuw 21°20'27
Imum Coeli Maagd 18°59'56
5de huis Weegschaal 24°07'52
6de huis Boogschutter 3°23'26
Descendant Steenbok 8°33'52
8ste huis Steenbok 28°56'26
9de huis Waterman 21°20'27
Medium Coeli Vissen 18°59'56
11de huis Ram 24°07'52
12de huis Tweelingen 3°23'26

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mars 7°35
Zon Driehoek Jupiter 5°59
Zon Sextiel Saturnus 4°05
Zon Sextiel Uranus 7°12
Maan Vierkant Mercurius 6°04
Maan Driehoek Venus 2°41
Maan Sextiel Mars 4°32
Maan Sextiel Jupiter 6°08
Maan Driehoek Ascendant 3°48
Mercurius Sextiel Uranus 4°37
Venus Conjunct Ascendant 1°06
Mars Driehoek Jupiter 1°36
Mars Vierkant Neptunus 2°15
Jupiter Vierkant Pluto 1°49
Saturnus Driehoek Uranus 3°07
Neptunus Sextiel Pluto 2°02
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst