•    
  Actuele planetaire posities
  23-apr-2018, 04:37 UT/GMT
  Zon259' 6"12n30
  Maan643'25"18n12
  Mercurius714'25"0n57
  Venus2810'17"20n14
  Mars1941'21"23s00
  Jupiter2018'47"r16s36
  Saturnus97'39"r22s14
  Uranus2844'57"10n32
  Neptunus1539' 0"6s30
  Pluto2117'14"r21s28
  Ware Knoop1114'10"17n24
  Cheiron018'42"3n16
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Family Distress 6586 [Adb], geboren op 21 april 1929
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Stier, Maan in Maagd *Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Twaalfde Huis *Zon in het Derde Huis *Venus in het Derde Huis *Mars oppositie Ascendant *Pluto oppositie Ascendant *Maan in het Achtste Huis *Saturnus in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 21 april 1929 om 0:25 in Murphysboro IL, Alaska.

Uw zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Steenbok en uw Maan staat in Maagd.

Vraagt u zich af waarom u in dit rapport als Stier wordt afgeschilderd? Als u 16 uren 15 minuten vroeger was geboren viel u onder het voorgaande teken Ram. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt per jaar.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Stier, Maan in Maagd

U bent geboren met de Zon in Stier en de Maan in Maagd. Deze combinatie maakt u een pragmatisch, positief en nuchter mens. De invloed van Stier geeft doelgerichtheid, onafhankelijkheid, vastberadenheid en wilskracht. Hebt u eenmaal uw zinnen op iets gezet, dan gaat u er met enorm veel doorzettingsvermogen achteraan. U staat stevig in uw schoenen, koppig bijna, maar ook geduldig. Met deze combinatie kunt u uitstekend welvaart creëren.

Al bent u goedmoedig en vriendelijk, soms geeft u praktische zaken voorrang op liefdesaangelegenheden. Uw scherpe geheugen en intellectuele vermogens sluiten aan bij uw verlangen om te bezitten en te verzorgen.

U wordt gezien als een betrouwbare en efficiënte werknemer. U loopt niet te koop met uw ambities omdat u denkt dat dat eventueel succes kan verhinderen.

De beste manier om balans in uzelf te vinden, is door wat vaker af te wijken van uw interesse voor praktische zaken, zodat u als individu wat relaxter en veelzijdiger wordt.

naar boven

Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Twaalfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Steenbok aan de horizon. De heerser Saturnus staat in het twaalfde huis.

Het teken Steenbok geeft een bestaan aan waarin besturen en beheersen een belangrijke rol speelt. U hebt een houding waaruit ambitie, vastberadenheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en taaiheid blijkt. U bent van nature uit op materiële, sociale en wellicht ook politieke deskundigheid.

Steenbok roept de behoefte op aan een leven vol uitdaging. U zet alles op alles om succes te hebben. Door uw tact, meesterschap en bescheidenheid zult u veel goodwill creëren bij belangrijke mensen.

Uw denkwijze is egocentrisch en rationeel, met een aangeboren neiging tot sceptisch zijn. U bent in staat om hard te werken en hebt geduld als u obstakels tegenkomt en frustraties moet verwerken.

U bent heel discreet op allerlei gebied, ook in uw liefdesleven. U denkt diep na over de consequenties van een relatie, vooral aangaande uw onafhankelijkheid. U geeft uzelf niet over aan een partner voordat u helemaal zeker bent van uw zaak. Bent u eenmaal gebonden, dan leidt u een heel vredig en kalm bestaan.

U bent heel efficiënt en economisch in de dagelijkse gang van zaken. Dat mag wel een beetje minder, want u lijkt soms nogal pinnig.

U bent helemaal op uw plaats in politieke, bestuurlijke sferen, of in een grote onderneming waarin de hiërarchie duidelijk is bepaald. Het sleutelwoord voor uw professionele functie is verantwoordelijkheid.

Adverteren
Deze stand geeft aan dat uw leven wordt overschaduwd door een gevoel van eenzaamheid. U werkt graag achter de schermen, solitair, aan iets wat doorzettingsvermogen vereist. U hebt geen moeite met isolement, zolang u maar vrij kunt nadenken en u zelfstandig kunt uiten.

Wellicht wint u bergen geld op een manier die niet acceptabel is voor uw sociale kringen. Probeer verbeelding en werk te combineren.

naar boven

Zon in het Derde Huis

De Zon staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop.

Uw identiteit, die door de Zon wordt bewaakt, moet in deze staat van bewustzijn diverse karmische testen doorstaan op mentaal gebied. Uw opdracht is communicatie en meer kennis vergaren. Uw geest streeft naar triomfen, sociaal succes, eer, macht en verhevenheid door intellectueel inzicht.

Uw pad naar roem, eer, respect en vooruitgang leidt langs studie, communicatie, beweging en zelfexpressie. Uw kijk op het leven is optimistisch, zelfverzekerd, vriendelijk en hartelijk.

Zwakke punten van uw denkwijze zijn; weinig interesse in details of een serieuze carrière en zaken negeren die u beneden uw waardigheid acht.

naar boven

Venus in het Derde Huis

Venus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. U bent zeer geïnteresseerd in creativiteit en artistieke communicatie. Uw eigen woorden worden omfloerst door smaak, stijl en afwegingen. Uw gedachtegang staat open voor de vibraties die de natuur uitademt en de verfijnde kennis van menselijke aangelegenheden. Venus op deze locatie belooft plezierige en vriendelijke betrekkingen met familieleden. U communiceert sympathiek, levendig en aantrekkelijk.

De sleutel tot meer balans tussen uw mentale en emotionele systeem ligt in de verdieping van persoonlijke relaties. Keer uzelf eens wat vaker naar binnen, om de wereld beter te leren begrijpen middels uw zelfkennis.

naar boven

Mars oppositie Ascendant

Mars in oppositie met uw Ascendant geeft aan dat u wordt aangetrokken door mensen met pit of types die zelfs gevaarlijk kunnen zijn. U hebt niet zoveel zelfvertrouwen en komt soms assertief over in pogingen om uzelf van het tegendeel te overtuigen.

Competitie aangaan met anderen is een goede manier om uzelf constructief te leren verdedigen en meer zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. U bent nogal bazig en niet zo gemakkelijk in de omgang. Leert u wat water bij de wijn te doen als u rust en vrede wilt. Concessies doen is karakter tonen, geen zwaktebod. Zodra u zich dit realiseert zal men u waarderen om uw volwassen houding.

In persoonlijke relaties dwingt uw assertieve houding u om uzelf sterk te verdedigen wanneer het uit de hand dreigt te lopen.

Maar zo'n hooghartige houding maskeert vaak minderwaardigheidsgevoelens of onvermogen. U hebt veel creatieve energie, doe daar ook iets mee. Het gaat om wat u doet en niet om wat u zegt dat u allemaal kunt doen. Ontwikkel zelfbeheersing, anders zult u alsmaar in lastige situaties belanden die extreem moeilijk op te lossen zijn.

naar boven

Pluto oppositie Ascendant

Pluto in oppositie met uw ascendant geeft aan dat u mensen aantrekt met krachtige ego's en een vurig temperament. U hebt behoefte aan nauw, intensief contact wanneer u met mensen omgaat. U bent zeer veeleisend naar uw geliefden, maar u hebt er een hekel aan wanneer u op dezelfde wijze wordt aangepakt. Dat soort problemen kunnen overigens fascinerende relaties om zeep helpen, tenzij u accepteert dat ook u grenzen nodig hebt.

U verstaat de kunst anderen te dirigeren, waardoor publiciteit een goed vakgebied voor u zou zijn.

U krijgt meestal wat u wilt en wanneer u het wilt en neemt geen genoegen met afwijzing van uw eisen. Bent u gemotiveerd om de houding van anderen wat betreft sociale verantwoordelijkheid te veranderen, dan kunt u wonderen verrichten.

Adverteren
naar boven

Maan in het Achtste Huis

De Maan staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Omdat de Maan intens zoekend en gevoelig is, zult u merken dat u een groeiende belangstelling krijgt voor seksuele aangelegenheden. Bovennatuurlijk en spiritueel onderzoek zullen sterke gevoelens oproepen over de mogelijkheid van een leven na de dood.

Op een bepaald punt in uw leven bestaat de kans dat u van vrouwelijke familieleden of familie van de kant van uw moeder erft.

naar boven

Saturnus in het Twaalfde Huis

Saturnus staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet in dit huis kan veel onplezierige, irritante obstakels veroorzaken in uw bestaan. Het gevoel dat u opgesloten zit in uw omgeving kan erdoor worden versterkt.

Professioneel gezien bent u heel gevoelig en idealistisch, maar niet erg realistisch. Het kan zijn dat het lot u het verschil tussen feiten en fictie wil leren inzien.

Bepaalde complexen draagt u onbewust met u mee en steken soms geestelijk de kop op in de vorm van overgevoeligheid. Daardoor wilt u vaak alleen zijn en kruipt u in uw schulp zodat niemand weet wat er in u omgaat. U kunt wel wat meer humor en zelfvertrouwen gebruiken.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Family Distress 6586 [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 21 april 1929 kloktijd: 0:25
in Murphysboro IL, USA U.T: 06:25
89w20, 37n46 sterrentijd: 14:23:02

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 0°39'37 in huis 3 direct
Maan Maagd 29°33'40 in huis 8 direct
Mercurius Stier 4°47'26 in huis 3 direct
Venus Ram 29°15'15 in huis 3 retrograde
Mars Kreeft 18°30'34 in huis 7 direct
Jupiter Stier 17°44'46 in huis 4 direct
Saturnus Steenbok 0°24'32 in huis 12 retrograde
Uranus Ram 8°40'38 in huis 3 direct
Neptunus Leeuw 28°41'06 in huis 8 retrograde
Pluto Kreeft 16°17'52 in huis 7 direct
Maanskn.(t) Stier 21°21'45 in huis 4 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Steenbok 15°40'47
2de huis Waterman 26°55'24
3de huis Ram 7°03'40
Imum Coeli Stier 8°07'48
5de huis Tweelingen 2°11'53
6de huis Tweelingen 23°21'57
Descendant Kreeft 15°40'47
8ste huis Leeuw 26°55'24
9de huis Weegschaal 7°03'40
Medium Coeli Schorpioen 8°07'48
11de huis Boogschutter 2°11'53
12de huis Boogschutter 23°21'57

Majeure aspecten
Zon Inconjunct Maan 1°06
Zon Conjunct Mercurius 4°08
Zon Conjunct Venus 1°24
Zon Driehoek Saturnus 0°15
Zon Driehoek Neptunus 1°59
Maan Inconjunct Venus 0°18
Maan Vierkant Saturnus 0°51
Mercurius Conjunct Venus 5°32
Mercurius Driehoek Saturnus 4°23
Venus Driehoek Saturnus 1°09
Venus Driehoek Neptunus 0°34
Mars Sextiel Jupiter 0°46
Mars Conjunct Pluto 2°13
Mars Oppositie Ascendant 2°50
Jupiter Sextiel Pluto 1°27
Jupiter Driehoek Ascendant 2°04
Saturnus Driehoek Neptunus 1°43
Pluto Oppositie Ascendant 0°37
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst