•    
  Actuele planetaire posities
  20-mei-2018, 11:04 UT/GMT
  Zon2923'29"20n01
  Maan76'29"18n23
  Mercurius1129'32"13n22
  Venus15'28"25n02
  Mars136'44"21s57
  Jupiter1655' 7"r15s41
  Saturnus819'51"r22s17
  Uranus015'13"11n04
  Neptunus1615'22"6s17
  Pluto216'14"r21s32
  Ware Knoop823'50"r18n10
  Cheiron132'30"3n47
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor John Belushi [Adb], geboren op 25 januari 1949
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Waterman, Maan in Boogschutter *Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Achtste Huis *Zon in het Eerste Huis *Venus in het Eerste Huis *Uranus oppositie Ascendant *Saturnus in het Achtste Huis *Maan in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 25 januari 1949 om 5:12 in Chicago, Illinois.

Uw zonneteken is Waterman. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Steenbok en uw Maan staat in Boogschutter.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Waterman, Maan in Boogschutter

Over het algemeen is dit een harmonieuze astrologische combinatie. Het geeft uw onverstoorbare persoonlijkheid een snel reactievermogen. Eigenschappen als een uitgesproken mening en een onafhankelijke kijk op het leven typeren u. U bent een geboren verkenner en hebt aanzienlijke behoefte aan onderzoek en kennis. Uw impulsiviteit is groot maar zelden overdreven, want u bent geconcentreerd en erop uit om ervaringen inzichtelijk op een rijtje te zetten. U hebt een opvallende binding met literatuur. U houdt van schoonheid en eigentijdse verschijnselen. Door de sympathie en bewogenheid die u uitstraalt, trekt u mensen aan. Dat maakt u populair en sociaal succesvol.

In de liefde bent u toegewijd. U bent vurig en haalt voldoening uit het besef dat u geliefd bent en wordt gewaardeerd.

De sleutel tot een gelukkig bestaan schuilt in het aanboren van uw potentieel, het verzamelen van uw krachten en deze gericht inzetten voor een idealistisch doel.

naar boven

Ascendant in Steenbok, Saturnus in het Achtste Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Steenbok aan de horizon. De heerser Saturnus staat in het achtste huis.

Het teken Steenbok geeft een bestaan aan waarin besturen en beheersen een belangrijke rol speelt. U hebt een houding waaruit ambitie, vastberadenheid, wilskracht, doorzettingsvermogen en taaiheid blijkt. U bent van nature uit op materiële, sociale en wellicht ook politieke deskundigheid.

Steenbok roept de behoefte op aan een leven vol uitdaging. U zet alles op alles om succes te hebben. Door uw tact, meesterschap en bescheidenheid zult u veel goodwill creëren bij belangrijke mensen.

Uw denkwijze is egocentrisch en rationeel, met een aangeboren neiging tot sceptisch zijn. U bent in staat om hard te werken en hebt geduld als u obstakels tegenkomt en frustraties moet verwerken.

U bent heel discreet op allerlei gebied, ook in uw liefdesleven. U denkt diep na over de consequenties van een relatie, vooral aangaande uw onafhankelijkheid. U geeft uzelf niet over aan een partner voordat u helemaal zeker bent van uw zaak. Bent u eenmaal gebonden, dan leidt u een heel vredig en kalm bestaan.

U bent heel efficiënt en economisch in de dagelijkse gang van zaken. Dat mag wel een beetje minder, want u lijkt soms nogal pinnig.

U bent helemaal op uw plaats in politieke, bestuurlijke sferen, of in een grote onderneming waarin de hiërarchie duidelijk is bepaald. Het sleutelwoord voor uw professionele functie is verantwoordelijkheid.

Adverteren
Dit is meestal een teken van een lang leven dat op een natuurlijke manier, door ouderdom, eindigt. Deze stand kan echter wel problemen aangeven in verband met een huwelijk of met financiën verworven uit een partnerschap. Een groot deel van uw bestaan is gewijd aan uw recht op een gecompliceerde nalatenschap. Wat esoterische zaken betreft geeft deze positie aan dat u serieuze interesse hebt in occulte zaken, of dat u deze materie juist afwijst uit een bepaalde vrees.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Venus staat in het eerste huis. Dit is een uitstekende stand voor Venus. Het voegt een flinke dosis charme toe aan uw persoonlijkheid en geeft u een vriendelijke, zachtmoedige uitstraling.

U bent veel met uw uiterlijk bezig en ook als u niet bijzonder mooi of aantrekkelijk bent, straalt u zachtheid en vriendelijkheid uit, waardoor anderen dol op u zijn.

U omringt uzelf zo veel mogelijk met schoonheid en elegantie. U bent heel erg gehecht aan de natuur en verkiest een rustig bestaan op het platteland boven het gekunstelde gedoe van het stadsleven.

U groeide waarschijnlijk op in warme, vriendelijke sferen. Daardoor gaat het u nu gemakkelijk af om diezelfde vibraties op familie en vrienden over te brengen. Anderen rekenen vaak op u om de vrede in lastige situaties te herstellen.

U bent dol op muziek, kunst en toneel en hebt zelf wellicht ook bepaalde artistieke neigingen.

U doet enorm uw best om met anderen overweg te kunnen. Meestal probeert u conflicten met diplomatie te bestrijden en niet door uw vuist op tafel te slaan. Kom voor uzelf en voor uw rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. De mantel der liefde dwingt niet altijd respect af.

Relaties zijn belangrijk voor u, daarvoor wringt u uzelf in allerlei bochten. Het is van groot belang dat uw connecties harmonieus blijven, want u kunt niet tegen ruzies en meningsverschillen.

naar boven

Uranus oppositie Ascendant

Uranus in oppositie met uw ascendant geeft aan dat u ervaart dat relaties de vrijheid die u zoekt in de weg staan. U trekt mensen aan die vrijheid eisen, zelfs als dat ten koste gaat van die van u en dat irriteert u.

Een doorsnee huwelijk is niets voor u. U geeft de voorkeur aan een vrijzinnigere verbinding waarin de emotionele band met uw partner de enige bindende factor is. U hebt een grote vriendenkring waarmee u gedachten uitwisselt en bij wie u zich veilig en vertrouwd voelt. U bent uit op een samenwerking waarin u de vrijheid hebt op uw eigen manier, zonder regels en beperkingen, uw aanpak te bepalen.

Al bent u eigenzinnig, u bent wellicht nog niet toe aan verantwoordelijkheid dragen voor uw daden.

Een van de doelstellingen in uw leven is de vrijheid van anderen stimuleren door hen aan te moedigen om te studeren en zich te verdiepen in sociale en politieke thema's die hen raken.

naar boven

Saturnus in het Achtste Huis

Saturnus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Door de beperkende invloed van deze planeet zullen zaken die met nalatenschap en erfenis te maken hebben, of met de financiële zaken van uw partner of zakenpartners, door het lot ernstig gefrustreerd kunnen worden.

Psychologisch gezien bent u nogal ernstig aangelegd wat seksuele situaties betreft. U benadert seks met omzichtigheid, rationaliteit en planning. Te veel nadenken op dit gebied kan ook frustraties veroorzaken.

Adverteren
naar boven

Maan in het Twaalfde Huis

De Maan staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Heimelijk houdt u van romantiek en avontuur. Dat geeft kleur aan uw dagdromen, want uw fantasie is grenzeloos.

Het is mogelijk dat uw populariteit in dit bestaan uit een hele onverwachte, geheimzinnige hoek komt. Niet iedereen herkent uw kwaliteiten, maar uw aanhang kan uitgroeien tot massale proporties.

Het is te verwachten dat u succesvol bent in functies die te maken hebben met een bepaalde afzondering, of die zich afspelen op afgelegen locaties. U bent uiterst sfeergevoelig en zorgzaam, maar neem niet het leed van de hele wereld op uw schouders.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor John Belushi [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 25 januari 1949 kloktijd: 5:12
in Chicago, IL (US) U.T: 11:12
87w39, 41n51 sterrentijd: 13:39:07

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Waterman 5°10'26 in huis 1 direct
Maan Boogschutter 22°56'33 in huis 12 direct
Mercurius Waterman 20°10'30 in huis 2 retrograde
Venus Steenbok 15°06'32 in huis 1 direct
Mars Waterman 16°19'31 in huis 2 direct
Jupiter Steenbok 15°59'48 in huis 1 direct
Saturnus Maagd 4°50'44 in huis 8 retrograde
Uranus Tweelingen 27°08'35 in huis 6 retrograde
Neptunus Weegschaal 15°09'09 in huis 9 retrograde
Pluto Leeuw 15°36'43 in huis 8 retrograde
Maanskn.(t) Stier 0°04'52 in huis 4 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Steenbok 1°46'20
2de huis Waterman 11°29'24
3de huis Vissen 23°28'03
Imum Coeli Ram 26°42'34
5de huis Stier 21°30'49
6de huis Tweelingen 11°57'56
Descendant Kreeft 1°46'20
8ste huis Leeuw 11°29'24
9de huis Maagd 23°28'03
Medium Coeli Weegschaal 26°42'34
11de huis Schorpioen 21°30'49
12de huis Boogschutter 11°57'56

Majeure aspecten
Zon Inconjunct Saturnus 0°20
Maan Sextiel Mercurius 2°46
Maan Sextiel Mars 6°37
Maan Oppositie Uranus 4°12
Maan Sextiel Neptunus 7°47
Maan Driehoek Pluto 7°20
Mercurius Conjunct Mars 3°51
Mercurius Driehoek Neptunus 5°01
Mercurius Oppositie Pluto 4°34
Venus Conjunct Jupiter 0°53
Venus Vierkant Neptunus 0°03
Venus Inconjunct Pluto 0°30
Mars Driehoek Neptunus 1°10
Mars Oppositie Pluto 0°43
Jupiter Vierkant Neptunus 0°51
Jupiter Inconjunct Pluto 0°23
Saturnus Driehoek Ascendant 3°04
Uranus Oppositie Ascendant 4°38
Neptunus Sextiel Pluto 0°28
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst