•    
  Actuele planetaire posities
  18-jun-2018, 15:50 UT/GMT
  Zon2721'49"23n25
  Maan414'33"12n12
  Mercurius1147' 6"24n52
  Venus531'37"20n50
  Mars848'18"22s00
  Jupiter144' 7"r14s57
  Saturnus630'23"r22s25
  Uranus134'37"11n31
  Neptunus1629'33"6s13
  Pluto2034'59"r21s39
  Ware Knoop630'54"18n38
  Cheiron218'11"4n08
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Hector Laing [Adb], geboren op 12 mei 1923
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Stier, Maan in Ram *Ascendant in Weegschaal, Venus in het Zevende Huis *Saturnus in het Eerste Huis *Saturnus Conjunct Ascendant *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Venus in het Zevende Huis *Zon in het Achtste Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 12 mei 1923 om 17:05 in Edinburgh,.

Uw zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Weegschaal en uw Maan staat in Ram.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Stier, Maan in Ram

U bent geboren met de Zon in Stier en de Maan in Ram. Enkele opvallende eigenschappen zijn uithoudingsvermogen, koppigheid en praktisch inzicht. U bent ambitieus en streeft naar duurzaamheid in uw bestaan. In uw zoektocht naar zekerheid gaat u steeds uit van een solide basis. Maar veranderingen, onvoorziene gebeurtenissen en hervormingen kunnen uw stabiliteit nu eenmaal bedreigen.

U redeneert helder en volgens ondubbelzinnige en acceptabele denkpatronen. Met uw warme, vriendelijke aanleg blijft u kalm wanneer u met pech kampt. U leeft onbevangen mee met anderen. Wordt uw geduld echter op de proef gesteld, dan kunt u zonder waarschuwing enorm uit uw slof schieten.

U krijgt in uw leven ongetwijfeld de kans om een interessante onderneming op te zetten en die te leiden, waardoor u een belangrijke positie bereikt.

De beste manier om balans in uzelf te vinden is door harmonie te creëren tussen uw materiële doelstellingen en uw spontane persoonlijkheid.

naar boven

Ascendant in Weegschaal, Venus in het Zevende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Weegschaal aan de horizon. De heerser Venus staat in het zevende huis.

Dit geeft aan dat u een hoffelijke, vriendelijke en zachtaardige houding naar de buitenwereld aanneemt in het leven.

Mensen met een Weegschaal Ascendant worden over het algemeen gestimuleerd door gevoelens en emoties en in mindere mate door intellectuele overwegingen. In uw bestaan zijn allerlei bewijzen te vinden van uw liefdevolle observatievermogen en oog voor schoonheid. U bent niet bijzonder actief en hebt vaak de neiging om de weg van de minste weerstand te kiezen en routineus te werk te gaan. U bent sympathiek, u hebt behoefte aan goedkeuring van anderen en u bent zeer flexibel. Uw intuïtie is opvallend goed en de omgang met anderen geeft u sensueel genoegen. U houdt van alle sociale aspecten in het leven.

Leert u deze neiging, om op te gaan in menselijke relaties, beheersen want het gevaar dreigt dat u te afhankelijk wordt van anderen.

Enige onrust, wispelturigheid en gebrek aan doorzettingsvermogen is u niet vreemd. Een van uw opvallendste kenmerken is dat u het altijd leuk vindt om dingen of mensen samen te brengen.

Deze drang naar harmonie en tussen mensen bemiddelen geeft aan dat u ook een tikje onrealistisch en afwachtend bent. Maar u bent vooral gemakkelijk in de omgang, aimabel en sociaal gericht. Ook bent u geobsedeerd door versieringen, schoonheid, kleding, sociale omgangsvormen en normen en waarden. In een serieuze liefdesrelatie ontdekt u dat de verhouding eerder vleiend is voor uzelf dan dat deze aan belangrijke emoties beantwoord.

Professioneel gezien draagt u het liefst een steentje bij aan activiteiten die een hoge mate van culturele, of zelfs artistieke kennis vereisen.

Adverteren
Deze stand geeft om te beginnen aan dat u extravert en gericht bent op anderen. Uw leven is gericht op succesvolle menselijke relaties. Het lijkt voorbestemd dat u de kwaliteiten van anderen in u opneemt of overneemt, eigenschappen die u zelf niet hebt. Als u dat op de juiste wijze doet kunt u zo voldoen aan uw hoogste spirituele idealen.

Liefdesrelaties of uw huwelijk pakken heel gelukkig uit. U ervaart uw partner als aantrekkelijk en uiterst aangenaam. Met hulp en support van anderen of binnen een samenwerking is het goed mogelijk dat u grote sociale, lucratieve successen behaalt.

naar boven

Saturnus in het Eerste Huis

Saturnus staat in het eerste huis. Saturnus geeft u in dit huis een conservatieve, sombere en wat onzekere kijk op het leven. Omdat u elk contact van groot belang acht, neemt u liever afstand en bent u zelfs wat kil, zodat u weet waar u staat. U kunt heel onzeker zijn en bent vaak ongemakkelijk en stijfjes wanneer anderen zich luchtiger bewegen. De manier waarop u uzelf serieus neemt is karakteristiek voor de wijze waarop u met anderen omgaat.

U hebt al vroeg geleerd om onafhankelijk te zijn in het leven en u kreeg meer verantwoordelijkheid toebedeeld dan normaal was voor uw leeftijd.

U bent consequent en verstandig en laat uzelf niet afleiden door tijdelijke gevoelens en vlagen. Logica speelt een belangrijke rol in uw denkwijze. In uitbundige voorstellen en theorieën bent u niet geïnteresseerd.

Wanneer u eenmaal uw eigen beperkingen onder ogen ziet en uitdagingen en verantwoordelijkheden doelgericht aangaat, zult u op elk gebied kunnen slagen. Uw gezondheid is over het algemeen goed, zolang u door voldoende beweging uw spanningen maar kwijtraakt.

naar boven

Saturnus Conjunct Ascendant

Saturnus conjunct de Ascendant geeft aan dat u conservatief en gedisciplineerd bent. U hebt een vrij gereserveerde houding waardoor mensen aannemen dat zij u onverschillig laten.

Uw gebrek aan zelfvertrouwen zal uiteindelijk plaatsmaken voor zelfverzekerdheid naarmate u door pittige ervaringen uzelf beter leert kennen. U hebt niet de assertieve aanleg om direct een goede indruk te maken op mensen, maar u straalt betrouwbaarheid uit en uw omgeving leert op u te bouwen.

U bent zeer efficiënt en weet uw doel te bereiken, maar u onderschat uw mogelijkheden.

Uw verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en u zult nooit iemand teleurstellen die op u rekent. Leer meer van uzelf houden zodat u voelt dat u recht hebt op de goede dingen van het leven waarvoor u zo hard werkt. U kunt het slachtoffer worden van mensen die misbruik maken van uw angst om voor uw rechten op te komen, maar dat zijn incidenten die u nooit meer vergeet en waarvan u leert.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

De Maan staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop.

U krijgt al vroeg in uw leven te maken met veranderlijke, opwindende relaties. Tenzij andere gegevens dit bijstellen, zal uw partner wisselvallig en grillig zijn op affectief gebied. Zorgzaamheid en emoties zullen een grote rol spelen tussen u beide.

Het kan ook zijn dat u in uw relaties heel veel kanten van uw persoonlijkheid aan bod komen, maar dat u in intieme situaties haast nooit uw ware aard laat zien. Uw relatie roept sterk uw koesterende kanten op, of u kiest voor iemand die zulke eigenschappen vertoont.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

De Maan in oppositie met uw Ascendant geeft aan dat u instinctief probeert om emotioneel betrokken te raken bij anderen. Onbewust is het belangrijk voor u dat anderen u constant nodig hebben. U hebt een grote vriendenkring die u op handen draagt, want u bent zorgzaam en vriendelijk van aard. Toch is het moeilijk voor u om intieme, blijvende relaties aan te gaan omdat u nooit helemaal zeker bent of u die verantwoordelijkheid wel aankunt.

U wilt geliefd zijn en dat speelt voortdurend een rol. U hebt een hekel aan alleen zijn en professioneel gezien zou het goed zijn als u contact hebt met publiek.

Het is belangrijk dat u op eigen benen leert staan en uzelf veilig voelt in uw onafhankelijkheid. U houdt stevig vast aan de hoop dat al uw dromen zullen uitkomen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Zevende Huis

Venus staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. Wat het huwelijk of andere intieme relaties betreft is dit een van de beste invloeden. U mag rekenen op een gelukkige relatie met een zeer aantrekkelijke, sympathieke en liefdevolle persoon. De kans is groot dat u zowel emotioneel als financieel winst boekt door deze verbintenis.

U bent gericht op de buitenwereld en op uw omgeving. Dat brengt u veel geluk en geeft psychologische steun bij minder gemakkelijke kanten van het bestaan. U trekt zeer harmonieuze relaties aan.

U vindt balans door sentimenten en affectie, schoonheid, kunst en relaties.

naar boven

Zon in het Achtste Huis

De Zon staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Daardoor is uw persoonlijkheid hoe dan ook gericht op diepgang in het leven. Uw seksuele uithoudingsvermogen is groot, intens en vitaal. U hebt een fascinatie voor ongebruikelijke zaken, die gekoppeld zijn aan de cyclus van het leven, de dood en andere mysteries.

De traditionele astrologie geeft aan dat u op middelbare leeftijd, na een crisis, een ommezwaai ervaart. Komt u die periode goed door dan mag u een lang leven verwachten met verhoogde vitaliteit.

Financieel gezien loopt u absoluut kans op een erfenis van een partner of een familielid.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Hector Laing [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 12 mei 1923 kloktijd: 17:05
in Edinburgh, Scotland U.T: 16:05
3w13, 55n57 sterrentijd: 07:09:44

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 20°53'55 in huis 8 direct
Maan Ram 15°10'12 in huis 7 direct
Mercurius Tweelingen 9°55'45 in huis 9 direct
Venus Ram 19°15'17 in huis 7 direct
Mars Tweelingen 17°55'15 in huis 9 direct
Jupiter Schorpioen 13°10'39 in huis 2 retrograde
Saturnus Weegschaal 14°20'59 in huis 1 retrograde
Uranus Vissen 16°52'26 in huis 5 direct
Neptunus Leeuw 15°27'00 in huis 10 direct
Pluto Kreeft 9°32'45 in huis 9 direct
Maanskn.(t) Maagd 18°49'26 eind van huis 11 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 11°33'55
2de huis Schorpioen 5°53'09
3de huis Boogschutter 7°19'48
Imum Coeli Steenbok 16°04'18
5de huis Waterman 22°19'55
6de huis Vissen 20°24'53
Descendant Ram 11°33'55
8ste huis Stier 5°53'09
9de huis Tweelingen 7°19'48
Medium Coeli Kreeft 16°04'18
11de huis Leeuw 22°19'55
12de huis Maagd 20°24'53

Majeure aspecten
Zon Oppositie Jupiter 7°43
Zon Sextiel Uranus 4°01
Zon Vierkant Neptunus 5°27
Maan Sextiel Mercurius 5°14
Maan Conjunct Venus 4°05
Maan Sextiel Mars 2°45
Maan Inconjunct Jupiter 2°00
Maan Oppositie Saturnus 0°49
Maan Driehoek Neptunus 0°17
Maan Vierkant Pluto 5°37
Maan Oppositie Ascendant 3°36
Mercurius Driehoek Saturnus 4°25
Mercurius Sextiel Neptunus 5°31
Mercurius Driehoek Ascendant 1°38
Venus Sextiel Mars 1°20
Venus Oppositie Saturnus 4°54
Venus Driehoek Neptunus 3°48
Mars Driehoek Saturnus 3°34
Mars Vierkant Uranus 1°03
Mars Sextiel Neptunus 2°28
Jupiter Driehoek Uranus 3°42
Jupiter Vierkant Neptunus 2°16
Jupiter Driehoek Pluto 3°38
Saturnus Inconjunct Uranus 2°31
Saturnus Sextiel Neptunus 1°06
Saturnus Vierkant Pluto 4°48
Saturnus Conjunct Ascendant 2°47
Uranus Inconjunct Neptunus 1°25
Neptunus Sextiel Ascendant 3°53
Pluto Vierkant Ascendant 2°01
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - FAQ - Forum - Contact Astrodienst - Privacybeleid - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap