•    
  Actuele planetaire posities
  23-mei-2018, 02:25 UT/GMT
  Zon155'50"20n33
  Maan1359' 0"9n02
  Mercurius1618'40"15n08
  Venus414'38"25n03
  Mars233'13"21s53
  Jupiter1636' 0"r15s36
  Saturnus811'56"r22s18
  Uranus023'20"11n07
  Neptunus1617'46"6s16
  Pluto214' 7"r21s32
  Ware Knoop823'41"r18n10
  Cheiron138'13"3n49
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Hector Laing [Adb], geboren op 12 mei 1923
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Weegschaal Ascendant *Zon in Stier *Zon in het Achtste Huis *Maan in Ram *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Venus in Ram *Venus in het Zevende Huis *Mars in Tweelingen *Mars in het Negende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 12 mei 1923 om 17:05 in Edinburgh,.

Je zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Weegschaal en je Maan staat in Ram.

naar boven

Weegschaal Ascendant

Met dit teken op de ascendant ben je hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijk voor anderen en vast heel populair. Jij gebruikt niet je kracht, maar je charme om anderen ervan te overtuigen iets op jouw manier te doen.

Je hebt een hekel aan lelijk, in welke vorm dan ook, dus doe je je best om alles prettig te laten verlopen en mooi te maken.

Om die reden kleed je jezelf graag opvallend elegant. Je ontwikkelt wellicht al vroeg gevoel voor kunst, muziek en literatuur.

Omdat je zo graag plezierig wilt overkomen moet je er wel voor oppassen niet steeds compromissen te sluiten, vooral als het gaat om dingen die belangrijk voor je zijn. Soms is het noodzakelijk om ergens voor te vechten en moet je leren wanneer en hoe je dat moet doen.

naar boven

Zon in Stier

Je bent heel geduldig en doet dingen graag op je gemak zodat je rustig kunt bekijken wat er allemaal precies gebeurt.

Je bent op comfort gesteld. Met jouw liefde voor gemak en eenvoud probeer je wellicht veeleisende situaties te vermijden, maar je hebt ook die ervaringen nodig om te groeien.

Mensen zijn vast dol op je omdat je zo affectief bent. Je geeft en ontvangt moeiteloos. Maar proberen mensen misbruik te maken van jouw meegaandheid dan zullen ze ontdekken dat je uiteindelijk heel boos kunt worden en niet snel kalmeert wanneer dat gevoel eenmaal is losgemaakt.

Je hebt er moeite mee je in te zetten voor abstracte doeleinden. Het is geen probleem voor je om je langdurig in te zetten voor bepaalde resultaten, maar je moet begrijpen waarvoor je het doet en je met dat doel kunnen identificeren.

Adverteren
naar boven

Zon in het Achtste Huis

Als serieus mens weet je dat je veel belangrijke veranderingen moet ondergaan om te kunnen groeien. Mysteries en de intense aspecten van het bestaan oefenen veel aantrekkingskracht op je uit.

In je jonge jaren heb je moeite om te onderscheiden wat van jou is en wat bij anderen hoort. Als volwassene heb je kans om carrière te maken in de sfeer van onderzoek, beheer of herstel, vooral van eigendommen of geld van andere mensen. Heb je de lessen in je jeugd begrepen, dan toon je uitzonderlijk verantwoordelijkheidsgevoel wat betreft de zorg voor bezittingen - zowel die van jou als van anderen.

naar boven

Maan in Ram

Je bent heel optimistisch en dapper. Je kunt fel reageren, al beseffen mensen dit vaak niet tot zij je een keer op de kast hebben gejaagd. Je bent heel onafhankelijk en het kan je niet schelen of iemand het met je eens is of niet.

Worden je gevoelens geraakt, dan ben je impulsief en rigoureus. Zodra je weer bent gekalmeerd vergeet je die boosheid heel snel en voel je geen rancune. Naarmate je ouder wordt, moet je leren om je zelfbeheersing te bewaren.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

Je bent gericht op de emotionele steun van iemand anders of, wanneer je het echt moeilijk hebt, op diens koestering en bescherming om je staande te houden. Het is voor jou niet genoeg om iemand oppervlakkig te kennen. Je creëert een intense band met de mensen met wie je persoonlijk bevriend bent. Dat kan misverstanden opleveren, doordat je vrienden vinden dat je jezelf te intensief met hen bemoeit, of andersom dat jij mensen aantrekt die te zeer emotioneel beslag op je leggen.

Jouw relatie met je moeder of je familie zal heel bepalend zijn voor het type geliefde waarvoor je kiest of waarmee je later trouwt. Is de relatie met haar veilig, betrokken en warm geweest, dan zul je ook zorgzaamheid en bescherming bieden binnen je relatie.

Lijkt je moeder afstandelijk, of is ze er nooit als je haar nodig hebt, dan zul je later zoeken naar een partner die intens bemoederend is ten opzichte van jou.

naar boven

Venus in Ram

Je bent heel spontaan affectief naar anderen, maar je wilt niet dat er iemand beslag op je legt. Omdat je op dit gebied niet verlegen of gereserveerd bent toon je vrijelijk je gevoelens. Je wilt dan ook de ruimte en vrijheid hebben om van wie dan ook te houden. Je geeft niet gemakkelijk toe aan je partner, want je wilt altijd je eigen zin doordrijven. Dat kan een probleem vormen in je vriendschappen. Je kunt ook van nu af aan flexibel proberen te zijn en leren hoe je compromissen kunt sluiten met vrienden, familie en andere mensen.

Mensen mogen je meestal graag, vooral omdat je jezelf bent, niet speciaal om je charmes. Je weet wat je wilt en bent bereid om dat na te jagen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Zevende Huis

Je zult altijd een stabiele relatie willen hebben. Een verhouding geeft je het gevoel completer te zijn dan wanneer je alleen bent.

Zelfs wanneer je jong bent heb je graag mensen om je heen en werk je liever samen dan alleen. Je bent eerder uit op harmonie dan dat je je zin probeert door te drijven. Dat is heel mooi, maar je moet ook leren dat je in sommige situaties in duidelijke bewoordingen voor jezelf en je rechten moet opkomen.

Je bent graag in het gezelschap van mensen die aantrekkelijk, artistiek of creatief zijn. Later trouw je wellicht met iemand die deze kwaliteiten heeft.

naar boven

Mars in Tweelingen

Je hebt een energieke aanpak en werkt heel snel. Je hebt de neiging aan meerdere projecten tegelijk te werken, steeds aan iets nieuws te beginnen en nooit iets af te maken. Wanneer je deze tendens om oppervlakkig wat mee te dobberen met allerlei activiteiten niet afleert, zul je nooit echt vakmanschap bereiken.

Je bent gewiekst en denkt snel. Die aanleg gebruik je graag, vooral om met anderen te debatteren en kibbelen in een sfeer van vriendelijke onenigheid.

Probeer niet te impulsief keuzes te maken. Als je te snel beslissingen neemt, zit je er vaak naast.

naar boven

Mars in het Negende Huis

Je bent zeer gehecht aan je eigen kijk en als je wordt uitgedaagd knok je voor je eigen mening. Je vecht waarschijnlijk eerder voor een ideaal dan voor jezelf. Van de ene kant kun je wat je opvattingen betreft vrij eigengereid en fanatiek zijn, maar je bent ook heel moedig als je de rechten verdedigt van mensen die onrechtvaardig zijn behandeld.

Je wordt niet alleen mentaal erdoor geraakt, je hebt fanatieke overtuigingen. Probeer niet zo verstrikt te raken in je eigen mening dat je die van een ander niet eens meer wilt overwegen.

Naarmate je ouder wordt zul je willen reizen en heel wat van de wereld zien, wat een uitstekende ervaring voor je is.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Hector Laing [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 12 mei 1923 kloktijd: 17:05
in Edinburgh, Scotland U.T: 16:05
3w13, 55n57 sterrentijd: 07:09:44

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 20°53'55 in huis 8 direct
Maan Ram 15°10'12 in huis 7 direct
Mercurius Tweelingen 9°55'45 in huis 9 direct
Venus Ram 19°15'17 in huis 7 direct
Mars Tweelingen 17°55'15 in huis 9 direct
Jupiter Schorpioen 13°10'39 in huis 2 retrograde
Saturnus Weegschaal 14°20'59 in huis 1 retrograde
Uranus Vissen 16°52'26 in huis 5 direct
Neptunus Leeuw 15°27'00 in huis 10 direct
Pluto Kreeft 9°32'45 in huis 9 direct
Maanskn.(t) Maagd 18°49'26 eind van huis 11 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 11°33'55
2de huis Schorpioen 5°53'09
3de huis Boogschutter 7°19'48
Imum Coeli Steenbok 16°04'18
5de huis Waterman 22°19'55
6de huis Vissen 20°24'53
Descendant Ram 11°33'55
8ste huis Stier 5°53'09
9de huis Tweelingen 7°19'48
Medium Coeli Kreeft 16°04'18
11de huis Leeuw 22°19'55
12de huis Maagd 20°24'53

Majeure aspecten
Zon Oppositie Jupiter 7°43
Zon Sextiel Uranus 4°01
Zon Vierkant Neptunus 5°27
Zon Sextiel Midhemel 4°50
Maan Sextiel Mercurius 5°14
Maan Conjunct Venus 4°05
Maan Sextiel Mars 2°45
Maan Inconjunct Jupiter 2°00
Maan Oppositie Saturnus 0°49
Maan Driehoek Neptunus 0°17
Maan Vierkant Pluto 5°37
Maan Oppositie Ascendant 3°36
Maan Vierkant Midhemel 0°54
Mercurius Driehoek Saturnus 4°25
Mercurius Sextiel Neptunus 5°31
Mercurius Driehoek Ascendant 1°38
Venus Sextiel Mars 1°20
Venus Oppositie Saturnus 4°54
Venus Driehoek Neptunus 3°48
Venus Vierkant Midhemel 3°11
Mars Driehoek Saturnus 3°34
Mars Vierkant Uranus 1°03
Mars Sextiel Neptunus 2°28
Jupiter Driehoek Uranus 3°42
Jupiter Vierkant Neptunus 2°16
Jupiter Driehoek Pluto 3°38
Jupiter Driehoek Midhemel 2°54
Saturnus Inconjunct Uranus 2°31
Saturnus Sextiel Neptunus 1°06
Saturnus Vierkant Pluto 4°48
Saturnus Conjunct Ascendant 2°47
Saturnus Vierkant Midhemel 1°43
Uranus Inconjunct Neptunus 1°25
Uranus Driehoek Midhemel 0°48
Neptunus Sextiel Ascendant 3°53
Pluto Vierkant Ascendant 2°01
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst