•    
  Actuele planetaire posities
  19-maa-2018, 09:20 UT/GMT
  Zon2843' 8"0n31
  Maan218'11"3n51
  Mercurius161'27"8n55
  Venus1523'55"5n12
  Mars058'11"23s29
  Jupiter233'33"r17s21
  Saturnus825'54"22s17
  Uranus2648'22"9n50
  Neptunus1429'27"6s57
  Pluto2059'53"21s28
  Ware Knoop146'20"r16n36
  Cheiron2819'33"2n29
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Carla Bruni [Adb], geboren op 23 december 1967
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Maagd *Ascendant in Kreeft, Maan in het Derde Huis *Maan in het Derde Huis *Venus in het Vijfde Huis *Zon in het Zesde Huis *Saturnus in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 23 december 1967 om 18:10 in Torino, Italy.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Kreeft en uw Maan staat in Maagd.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Maagd

Dit is een hele mooie combinatie van aardetekens. De kritische aard van Maagd wordt getemperd door de bedachtzame inborst van Steenbok. Uw denken is analytisch, ordelijk en gestructureerd, waardoor u een goed oordeel vormt en scherp onderscheid weet te maken. Wat u ook doet, u zult altijd dienstvaardig zijn en oog voor detail hebben, dat is voor u vanzelfsprekend. In de liefde gaat u omzichtig te werk, zoals u dat met de meeste dingen in het leven doet. Bent u eenmaal gebonden, dan handelt u op een absoluut respectabele, verantwoordelijke wijze. U zet de puntjes op de i en probeert aan elke eis te voldoen. De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in het stimuleren en onbevangen gebruiken van uw fantasie.

naar boven

Ascendant in Kreeft, Maan in het Derde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Kreeft aan de horizon. Heerser de Maan staat in het derde huis.

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Omdat dat uw ascendant is wordt uw houding sterk beïnvloed door de Maan. Uw leven zal veranderlijk verlopen en duidelijk afwisselend periodes van activiteit of ontspanning kennen. U staat zodanig onbelemmerd open voor invloeden van buitenaf, dat u onbewust manieren en stijlen van de mensen met wie u omgaat, imiteert.

In veel gevallen zult u door de omstandigheden de rol spelen van verfijnd en deskundig persoon, maar achter het masker schuilt een zeer gevoelig mens. U bent snel geraakt omdat u niet alleen openstaat voor allerlei invloeden en subtiele indrukken, maar ook voor psychologische vibraties.

Kreeft geeft u de neiging uzelf volledig terug te trekken wanneer u wordt gekwetst of angstig bent in een bepaalde situatie. Dat overkomt u nogal eens omdat u spontaan uw neus in andermans zaken pleegt te steken. U zult uw leven lang emotioneel en niet rationeel reageren op uw omgeving.

Kreeft ascendant wil ook zeggen dat uw leven draait om huis, haard en familie. U bent zo gehecht aan uw huiselijke gewoontes en privé-leven, dat u zich daarbuiten verloren voelt. In de liefde bent u emotioneel en zacht.

Een lastig aspect kan zijn dat u te veel opgaat in triviale details van psychologische aard. Ook staat u heel snel klaar met zowel een vriendelijk woord als een kritische noot. Uw zorgzaamheid kan anderen overvallen.

Het lot brengt u in situaties waarin uw aangeboren eigenschappen goed tot hun recht komen. Wanneer u uzelf kunt bezighouden met mensen, sferen, voedsel of zoeken naar voorwerpen, niet eens noodzakelijk voor uw werk, bent u in uw element.

Adverteren
Omdat de heerser van uw horoscoop in dit huis staat bent u gericht op kennis vergaren en uw verstand praktisch inzetten. U bent voortdurend in beweging en veranderlijk wat betreft woonplaats en status.

Omdat u intens nieuwsgierig bent, legt u alles in het leven onder de loep. U pluist situaties en persoonlijkheden uit en hebt snel uw woordje klaar over alles wat er om u heen gebeurt. U zuigt kennis op met de gewiekstheid en snelheid van een doorgewinterde amateur-wetenschapper.

Zet uw tanden eens in belangrijke onderwerpen en probeer uw intellectuele aspiraties vastberaden aan te gaan en stabiliteit te ontwikkelen. U bent oprecht betrokken bij de omstandigheden van uw naasten, met name familieleden en buren.

naar boven

Maan in het Derde Huis

De Maan staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. Uw bent heel gevoelig voor de buitenwereld en daardoor veranderlijk. Uw mening past zich steeds aan per situatie.

Uw geheugen en verbeeldingskracht zijn sterk en beeldend. Maar de kans is groot dat u te subjectief en oppervlakkig nadenkt en weinig kennis of praktisch inzicht opdoet, laat staan uzelf intellectueel ontwikkelt. Positief gezien hebt u een onuitputtelijke bron van creativiteit tot uw beschikking die u succesvol kan maken op het gebied van schrijven en poëzie. De Maan zorgt voor een intens actief bestaan vol veranderingen, beweeglijkheid en reizen.

Het devies bij deze stand is eenvoudig: probeer vat te krijgen op uw instabiele en rusteloze verbeelding en leer uzelf concentreren. Dat zal enorme verbeteringen op mentaal niveau geven, maar ook het vermogen om realistisch te communiceren met anderen.

naar boven

Venus in het Vijfde Huis

Venus staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Allereerst geeft dit een rijk, intens, creatief en plezierig liefdesleven aan dat heel bevorderlijk is voor uw psychische toestand. We mogen stellen dat u bevoorrecht bent in de liefde en ook in creatief opzicht zeer getalenteerd en succesvol. Venus geeft hier de aanleg om helemaal op te gaan in romantische en emotionele aangelegenheden, maar het veroorzaakt ook kwetsbaarheid, inconsequent gedrag en passiviteit. U bent in staat om intens toegewijd lief te hebben, maar u hebt ook de neiging uw interesse te verliezen na een tijdje. Het is goed als u zich leert beheersen op dit gebied.

naar boven

Zon in het Zesde Huis

De Zon staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u sterk gericht bent op uw werk en de taken en verplichtingen van het dagelijks leven. Over het algemeen bent u behept met de vervulling van uw professionele verantwoordelijkheden. U bent graag nuttig bezig. Wat gezondheid betreft is dit, astrologisch gezien, geen ideale stand. De vitale energie van de Zon komt hier niet goed uit de verf en kan u soms een gebrek aan fysieke kracht geven. Maar daardoor bent u, hoe dan ook, zeer gespitst op uw gezondheid en dat is weer positief en geeft u wellicht expertise op dit vlak. Op de werkvloer bent u waardig, krachtig en hulpvaardig en wellicht enigszins dominant naar ondergeschikten.

U bent heel trots op alles wat u in uw werk bereikt.

naar boven

Saturnus in het Tiende Huis

Saturnus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand is zeer uitdagend voor iemand die op werelds succes uit is. De remmende kracht van Saturnus kan in dit huis uitwerken als zwaarmoedig, behoedzaam en uiterst serieus wat het zelfbeeld en ambities betreft. U komt voor veel obstakels te staan in uw leven, maar die zijn veelal gebaseerd op uw psychologische instelling, die vrij kortzichtig kan zijn. De oplossing voor de problemen waarop u stuit zit in uw vastberadenheid en geduld.

Innerlijk hebt u ambities, economisch inzicht en bent u zeer gestructureerd. Als u deze eigenschappen gericht inzet kunt u wel degelijk een interessante positie bereiken waarin u welvaart en status opbouwt.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Carla Bruni [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 23 december 1967 kloktijd: 18:10
in Torino, ITALY U.T: 17:10
7e40, 45n03 sterrentijd: 23:46:53

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 1°11'02 in huis 6 direct
Maan Maagd 21°49'23 in huis 3 direct
Mercurius Boogschutter 28°11'55 in huis 6 direct
Venus Schorpioen 19°01'10 in huis 5 direct
Mars Waterman 16°58'33 in huis 8 direct
Jupiter Maagd 5°50'18 in huis 3 stationair (R)
Saturnus Ram 5°49'55 in huis 10 direct
Uranus Maagd 29°09'17 in huis 4 direct
Neptunus Schorpioen 25°23'15 in huis 5 direct
Pluto Maagd 22°51'35 in huis 3 stationair (R)
Maanskn.(t) Ram 25°25'32 in huis 10 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 19°07'09
2de huis Leeuw 7°19'39
3de huis Leeuw 28°39'02
Imum Coeli Maagd 26°25'34
5de huis Schorpioen 3°15'30
6de huis Boogschutter 14°25'12
Descendant Steenbok 19°07'09
8ste huis Waterman 7°19'39
9de huis Waterman 28°39'02
Medium Coeli Vissen 26°25'34
11de huis Stier 3°15'30
12de huis Tweelingen 14°25'12

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 2°59
Zon Driehoek Jupiter 4°39
Zon Vierkant Saturnus 4°39
Zon Vierkant Uranus 2°02
Maan Vierkant Mercurius 6°23
Maan Sextiel Venus 2°48
Maan Conjunct Uranus 7°20
Maan Sextiel Neptunus 3°34
Maan Conjunct Pluto 1°02
Maan Sextiel Ascendant 2°42
Mercurius Vierkant Uranus 0°57
Mercurius Vierkant Pluto 5°20
Venus Vierkant Mars 2°03
Venus Sextiel Pluto 3°50
Venus Driehoek Ascendant 0°06
Mars Inconjunct Ascendant 2°09
Jupiter Inconjunct Saturnus 0°00
Uranus Sextiel Neptunus 3°46
Neptunus Sextiel Pluto 2°32
Pluto Sextiel Ascendant 3°44
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst