•    
  Actuele planetaire posities
  18-feb-2018, 11:13 UT/GMT
  Zon2944'39"11s34
  Maan2932'30"3s35
  Mercurius030'47"13s06
  Venus923' 2"9s24
  Mars1357'47"22s02
  Jupiter2240'49"17s19
  Saturnus628'42"22s24
  Uranus2529'23"9n21
  Neptunus1324' 4"7s22
  Pluto2020'44"21s31
  Ware Knoop1455'44"r16n21
  Cheiron2638'54"1n51
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Jimmy Osmond [Adb], geboren op 16 april 1963
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Ram, Maan in Steenbok *Ascendant in Stier, Venus in het Elfde Huis *Mercurius Conjunct Ascendant *Neptunus oppositie Ascendant *Maan in het Negende Huis *Saturnus in het Tiende Huis *Venus in het Elfde Huis *Zon in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 16 april 1963 om 6:23 in Canoga Park, California.

Uw zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Stier en uw Maan staat in Steenbok.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Ram, Maan in Steenbok

U bent geboren met de Zon in Ram en de Maan in Steenbok. Dat maakt u uiterst ambitieus en geeft u een ongekende energie om uw doel te bereiken.

U streeft gedreven naar leiderschap en een toppositie. Wanneer de tijd rijp is slaat u toe, want u bent altijd grondig voorbereid. Toch garandeert die uitgebreide voorbereiding niet dat u projecten ook voltooit. Al bent u omringd door massa's mensen, door uw onafhankelijkheid en vastberadenheid blijft u altijd op een bepaalde afstand.

Uw inborst is fris en origineel. Maar voor de buitenwereld blijft uw enthousiasme vaak onopgemerkt. U komt nogal gereserveerd over, een beetje zelfingenomen en u raakt soms geobsedeerd door triviale dingen. Leert u de twee verschillende kanten in uzelf samen te brengen, dan zal uw persoonlijkheid meer balans krijgen.

Voor anderen bent u vaak een compleet vat van tegenstellingen. Bij vlagen bent u impulsief en wijkt u af van de regels, om vervolgens weer extreem inflexibel en behoedzaam te zijn. Omdat uw gedrag verwarring oproept blijven mensen voorzichtig op afstand, bang om u lastig te vallen.

naar boven

Ascendant in Stier, Venus in het Elfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Stier aan de horizon. De heerser Venus staat in het elfde huis.

Stier is het tweede teken van de dierenriem. Het staat voor vastberadenheid, nuchter verstand en de neiging om materiële welvaart te vergaren.

U komt sterk, ontspannen, zeker en een beetje traag over. U leeft volgens vaste patronen en hebt een hekel aan vage, abstracte veronderstellingen.

U bent hartelijk, affectief en standvastig. U houding is over het algemeen aimabel en u toont veel geduld naar anderen. U bent een sensueel mens dat het er graag van neemt wat betreft gezonde, maar vooral aangename activiteiten. Desondanks hebt u een enorme wilskracht en sterke fysieke energie. Problematisch kan uw halsstarrigheid zijn. Hebt u eenmaal een besluit genomen, dan staat u niet langer open voor andere suggesties of meningen.

Adverteren
Venus, die uw spontane houding bepaalt, staat in het elfde huis, dat betrekking heeft op toekomstvisies, vriendschappen en kansen. U hebt op verrassende wijze steeds weer geluk in uw leven en staat vaak voor wonderlijke gebeurtenissen, die meestal goed uitpakken voor u. U leeft voor vriendschappen en brengt mensen graag bij elkaar. U creëert harmonie en tevredenheid in uw uitgebreide netwerk.

U houdt enorm van sociale evenementen. Er staat u een kleurrijk leven te wachten.

naar boven

Mercurius Conjunct Ascendant

Mercurius conjunct uw Ascendant geeft aan dat u dynamisch, maar vrij zelfingenomen overkomt op anderen. U begint een gesprek vaker met IK dan de meeste mensen.

Uw verstandelijke aanleg is goed ontwikkeld en u bent over het algemeen slim en gevat, dus wordt uw onophoudelijke gebruik van persoonlijke voornaamwoorden waarschijnlijk wel door de vingers gezien. U bent mentaal zeer impulsief en u geeft anderen nauwelijks de kans om uw vragen te beantwoorden. U bent niet bang om uw zegje te doen als u weet dat u gelijk hebt, maar let wel, u hebt niet altijd gelijk. U kunt niet tegen kritiek, daar gaat u meteen van sputteren.

naar boven

Neptunus oppositie Ascendant

Neptunus in oppositie met de ascendant geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door de mensen met wie u omgaat.

U hebt een veel te idealistische kijk op anderen en u bent gekwetst wanneer zij u teleurstellen.

Wanneer u anderen uit vrije wil helpt, moet u uzelf wel beschermen. Biedt alleen hulp wanneer u zeker weet dat iemand uw steun hard nodig heeft. Alleenzijn geeft u een hulpeloos gevoel, dus zoekt u bepaalde plichtplegingen bij anderen.

Omdat u veel fantasie hebt en creatief bent zou u een uitlaatklep moeten vinden voor uzelf op het gebied van schrijven, muziek of de schone kunsten.

Wat uw bron van inkomsten betreft stelt u zich afhankelijk op van anderen. U hebt het gevoel dat u het niet zomaar verdient om gelukkig en tevreden te zijn en daardoor hebt u de neiging om uw negatieve kwaliteiten te benadrukken. Maar u bent veel geliefder dan u beseft en uw vrienden zijn zeer begaan met uw welzijn. Vraag hen om advies voor u zich aan een ander bindt, zodat u er later geen spijt van krijgt.

naar boven

Maan in het Negende Huis

De Maan staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Door uw intelligentie verstaat u de kunst om zeer kundig de wijsheden te weerspiegelen die u opdoet in uw bestaan. U geeft onbewust door wat u zelf hebt geleerd. U verstaat de kunst uzelf zeer snel aan te passen in verschillende omstandigheden.

U bent slim en hebt een rijke verbeelding waarmee u openstaat voor idealen, hogere kennis en wellicht metafysische onderwerpen.

U bent rusteloos en steeds op zoek naar grenzen. U weet steeds weer kritieke situaties op te lossen met uw intuïtieve geest die bruist van humanistische plannen en ideeën.

naar boven

Saturnus in het Tiende Huis

Saturnus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand is zeer uitdagend voor iemand die op werelds succes uit is. De remmende kracht van Saturnus kan in dit huis uitwerken als zwaarmoedig, behoedzaam en uiterst serieus wat het zelfbeeld en ambities betreft. U komt voor veel obstakels te staan in uw leven, maar die zijn veelal gebaseerd op uw psychologische instelling, die vrij kortzichtig kan zijn. De oplossing voor de problemen waarop u stuit zit in uw vastberadenheid en geduld.

Innerlijk hebt u ambities, economisch inzicht en bent u zeer gestructureerd. Als u deze eigenschappen gericht inzet kunt u wel degelijk een interessante positie bereiken waarin u welvaart en status opbouwt.

Adverteren
naar boven

Venus in het Elfde Huis

Venus staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. Uw aspiraties in het leven zijn absoluut esthetisch verantwoord en artistiek.

U streeft naar vrede en harmonie en als het aan u ligt zou de wereld er humaner, vriendelijker en mooier uitzien. Venus in dit huis verhoogt de kans dat uw vrienden u veel winst en vreugde opleveren. Uw vrienden steunen u en hebben het beste met u voor. Uw netwerk is kleurrijk en u omringt zich graag met sympathieke, artistieke mensen.

naar boven

Zon in het Twaalfde Huis

De Zon staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit kan een bestaan aangeven vol dwalingen, onbegrip en sociale weerstand, maar van de andere kant ook veel spirituele, innerlijke kracht en creatieve energie.

U wordt regelmatig gedwongen om na te denken over uw eigen geschiedenis. Neem tijd voor introspectie. Dat kan verhelderend werken en uw schuldgevoelens ten opzichte van de wereld verminderen.

Innerlijk gaan er andere dingen in u om dan u uiterlijk laat merken. U hebt een verborgen energievoorraad waarvan u zichzelf niet bewust bent.

Innerlijk bent u vol verbeeldingskracht, toegankelijk en ongekend vrijgevig. Probeert u deze eigenschappen steeds meer naar buiten te brengen, dan zullen ze de minder aangename trekjes van uw persoonlijkheid uitwissen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Jimmy Osmond [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 16 april 1963 kloktijd: 6:23
in Canoga Park, CA (US) U.T: 14:23
118w36, 34n12 sterrentijd: 20:04:38

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 25°52'40 in huis 12 direct
Maan Steenbok 19°43'20 in huis 9 direct
Mercurius Stier 12°31'01 eind van huis 12 direct
Venus Vissen 20°56'24 in huis 11 direct
Mars Leeuw 10°19'10 in huis 4 direct
Jupiter Ram 2°56'15 in huis 12 direct
Saturnus Waterman 21°18'27 in huis 10 direct
Uranus Maagd 1°22'37 in huis 5 retrograde
Neptunus Schorpioen 14°48'08 eind van huis 6 retrograde
Pluto Maagd 9°50'14 in huis 5 retrograde
Maanskn.(t) Kreeft 24°46'32 in huis 3 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Stier 15°08'56
2de huis Tweelingen 13°24'38
3de huis Kreeft 6°16'16
Imum Coeli Kreeft 29°01'06
5de huis Leeuw 25°55'38
6de huis Weegschaal 1°34'18
Descendant Schorpioen 15°08'56
8ste huis Boogschutter 13°24'38
9de huis Steenbok 6°16'16
Medium Coeli Steenbok 29°01'06
11de huis Waterman 25°55'38
12de huis Ram 1°34'18

Majeure aspecten
Zon Vierkant Maan 6°09
Zon Sextiel Saturnus 4°34
Zon Driehoek Uranus 5°30
Maan Driehoek Mercurius 7°12
Maan Sextiel Venus 1°13
Maan Sextiel Neptunus 4°55
Maan Driehoek Ascendant 4°34
Mercurius Vierkant Mars 2°12
Mercurius Oppositie Neptunus 2°17
Mercurius Driehoek Pluto 2°41
Mercurius Conjunct Ascendant 2°38
Venus Sextiel Ascendant 5°47
Mars Vierkant Neptunus 4°29
Mars Vierkant Ascendant 4°50
Jupiter Inconjunct Uranus 1°34
Neptunus Sextiel Pluto 4°58
Neptunus Oppositie Ascendant 0°21
Pluto Driehoek Ascendant 5°19
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst