•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 21:49 UT/GMT
  Zon047' 5"20n19
  Maan2732'49"13n53
  Mercurius146'20"14n20
  Venus249'17"25n03
  Mars28' 4"21s55
  Jupiter1644'34"r15s39
  Saturnus815'34"r22s18
  Uranus019'42"11n06
  Neptunus1616'43"6s17
  Pluto215' 6"r21s32
  Ware Knoop824'14"18n10
  Cheiron135'40"3n48
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Dionne Warwick [Adb], geboren op 12 december 1940
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Stier Ascendant *Zon in Boogschutter *Zon in het Zevende Huis *Maan in Stier *Maan in het Eerste Huis *Maan Conjunct Ascendant *Venus in Schorpioen *Venus in het Zesde Huis *Mars in Schorpioen *Mars in het Zesde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Vrouwelijk, geboren op 12 december 1940 om 15:08 in Orange, New Jersey.

Je zonneteken is Boogschutter. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Stier en je Maan staat ook in Stier.

naar boven

Stier Ascendant

Je reageert kalm en bedachtzaam op dingen. Je houdt niet van een te snelle of overhaaste aanpak.

Soms kun je heel koppig zijn en hoe meer druk iemand uitoefent, hoe meer jij je hakken in het zand drukt.

Van de buitenkant lijk je altijd kalm en beheerst. Niet dat je bepaalde gevoelens onderdrukt, maar uiterlijk laat je niet snel iets merken. Tegelijkertijd straal je aardse warmte en gemoedelijkheid uit.

Je houdt van comfort en de goede dingen van het leven.

naar boven

Zon in Boogschutter

Je bent een flierefluiter en dol op sport en spel. Je bruist en bent energiek. Breng maar veel tijd buitenshuis door om al die energie kwijt te raken. Omdat je een sterke behoefte aan vrijheid hebt kost het je moeite om de beperkingen te accepteren die volwassenen je willen opleggen.

Iedereen heeft volgens jou recht op vrijheid en je laat je niet door anderen de wet voorschrijven.

Je bent heel nieuwsgierig en zoekt een antwoord op elke vraag die je hebt. Naarmate je ouder wordt zul je steeds meer interesse krijgen voor het universum en hoe de wereld en het leven in elkaar steekt, in de breedste zin van het woord.

Je bent opgewekt en positief ingesteld waardoor het voor anderen een feest is als je in de buurt bent.

Adverteren
naar boven

Zon in het Zevende Huis

Je bent op je best in combinatie met een ander, of je nu samenwerkt of plezier maakt. Je verstaat de kunst je eigen behoeftes af te stemmen op die van een ander, zodat jullie samen een duo vormen dat beter functioneert dan elk van jullie apart.

Je bent heel sociaal en hebt al vroeg geleerd om goed met anderen om te gaan. Je bent dan ook in staat om bijvoorbeeld een meningsverschil bij te leggen tussen twee mensen omdat jij beide kanten van een verhaal begrijpt.

Sommige mensen met deze stand laten een andere kant van de zevendehuis Zon zien. Dan ben je dominant en heb je de neiging om te bazen en bekvechten met anderen, in plaats van vredig met hen om te gaan. Maak daar geen gewoonte van, want uiteindelijk wordt iedereen moe van ruzie.

Leer om wat onafhankelijker te zijn. Probeer te vermijden dat je compromissen gaat sluiten waardoor je belangrijke dingen moet opgeven, alleen maar om aardig te zijn en vriendjes te blijven.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

Je kunt goed met mensen omgaan en weet anderen voor je te winnen. Zelfs degenen die het niet met je eens zijn zullen toegeven dat je wel heel aardig bent.

Je bent wellicht iets te emotioneel in de omgang, waardoor je vooral oog hebt voor je eigen gevoel en niet voor dat van een ander.

Een andere moeilijkheid kan zijn dat mensen het idee krijgen dat ze niet op je kunnen bouwen. Dus probeer zo stabiel mogelijk in je schoenen te staan.

Je voelt anderen snel aan en neemt hun stemmingen over. Dat is een van de redenen voor je populariteit; je hebt zo'n neus voor andermans gevoelens dat je iedereen die je tegenkomt moeiteloos weet te overtuigen dat je een van hen bent en daar houden mensen van.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 12 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 1.

naar boven

Maan Conjunct Ascendant

Je maakt voornamelijk door je emotionele reacties indruk op anderen.

Je straalt een soort eerlijkheid uit die anderen waarderen. Je leeft met anderen mee en daardoor krijg je sympathieke reacties terug. Wanneer je ouder wordt, zul je in staat zijn om de gevoelens van een groot publiek aan te spreken omdat je het gevoel weet over te brengen dat je een van hen bent.

Of je nu een jongen of een meisje bent, je kunt heel goed met vrouwen opschieten; die zullen je zo nu en dan ook veel geluk brengen.

Zelfs in je jeugd beleef je al plezier aan zorgen voor anderen en je medemensen een dienst bewijzen. De kans bestaat wel dat je emotioneel veeleisend wordt ten aanzien van de mensen die je helpt. Probeer niet te bezitterig te zijn ten opzichte van je vrienden.

Het is belangrijk dat je opgroeit in een vredige, serene omgeving.

Adverteren
naar boven

Venus in Schorpioen

Je koestert zeer intense gevoelens voor mensen; je mag hen heel graag of helemaal niet.

Alleen intense relaties hebben betekenis voor jou. Je hebt er moeite mee om iemand te vertellen dat je hem of haar leuk vindt, uit angst te worden afgewezen. Het is moeilijk om je gevoelens te verwoorden omdat ze zo gecompliceerd zijn. Het is ook zo dat niet iedereen jou en jouw gevoelens zal begrijpen, maar dat moet je leren accepteren.

naar boven

Venus in het Zesde Huis

Deze stand van Venus is meestal een teken van zo'n goede gezondheid dat zelfs als je je lichaam een beetje verwaarloost en misbruikt, je toch gezond blijft.

Je hebt het gevoel dat liefde een soort dienstverlening is. Hoe meer je kunt doen voor een ander, hoe beter het gevoel dat je ervan krijgt. Maar je vindt het wellicht niet zo gemakkelijk om op jouw beurt iets van je geliefden aan te nemen. Misschien denk je dat je het niet waard bent dat anderen van je houden. Als dat zo is moet je echt je best doen om uit te zoeken waarom je wel goed, geliefd en de moeite waard bent en dat zoiets niet enkel in je fysieke kennis of je werkinzet schuilt.

Deze stand geeft aan dat je later een carrière kiest op een Venusachtig gebied zoals entertainment, kunst of nijverheid, advies of werk dat met schoonheid of recreatie te maken heeft.

naar boven

Mars in Schorpioen

Je hebt een sterke wil en je laat zonder poespas weten wat je wilt. Toch lijk je niet bijzonder opdringerig, eerder aanhoudend. Als iemand je kwaad maakt, ontplof je niet, maar begint er wel iets te broeien. Dat je van streek bent wordt duidelijk door de neiging om dan sarcastische en bittere opmerkingen te maken.

Ook de intensiteit van je woede, al is die ingehouden, kan vrij beangstigend zijn. Vooral voor mensen die niet zo'n sterke emoties hebben als jij.

Als het nodig is ben je een vechter, maar je bent er niet op uit. Neem je de uitdaging aan, dan vecht je met hart en ziel.

Je bent heel emotioneel betrokken bij de wereld om je heen en er is maar weinig waarop je niet reageert.

naar boven

Mars in het Zesde Huis

Je werkt graag hard, zolang je maar je eigen aanpak kunt bepalen. Je hebt vrij veel discipline wat je werkwijze betreft en je werkt niet graag met mensen die dat niet kennen. Heb je respect voor de mensen die boven je staan en hebben die aangetoond dat zij meer weten en jou iets kunnen leren, dan ben je een uitstekende werknemer. Naarmate je ouder wordt, zal je werklust beter uit de verf komen als je eigen baas bent.

Probeer jezelf niet te kritisch op te stellen in samenwerkingsverband, vooral niet als jij de leider bent. Met deze stand is het heel belangrijk dat je je woede leert uiten, anders gaat die ten koste van je gezondheid.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Dionne Warwick [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 12 december 1940 kloktijd: 15:08
in Orange, NJ (US) U.T: 20:08
74w14, 40n46 sterrentijd: 20:36:32

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Boogschutter 20°40'51 in huis 7 direct
Maan Stier 27°57'18 eind van huis 12 direct
Mercurius Boogschutter 4°48'04 in huis 7 direct
Venus Schorpioen 20°06'24 in huis 6 direct
Mars Schorpioen 14°37'41 in huis 6 direct
Jupiter Stier 6°14'58 in huis 12 retrograde
Saturnus Stier 8°35'21 in huis 12 retrograde
Uranus Stier 23°05'32 in huis 12 retrograde
Neptunus Maagd 27°36'48 in huis 5 direct
Pluto Leeuw 4°02'14 eind van huis 3 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 8°21'46 in huis 5 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Stier 29°42'44
2de huis Tweelingen 24°11'43
3de huis Kreeft 14°52'40
Imum Coeli Leeuw 6°44'27
5de huis Maagd 4°22'26
6de huis Weegschaal 13°11'46
Descendant Schorpioen 29°42'44
8ste huis Boogschutter 24°11'43
9de huis Steenbok 14°52'40
Medium Coeli Waterman 6°44'27
11de huis Vissen 4°22'26
12de huis Ram 13°11'46

Majeure aspecten
Zon Inconjunct Uranus 2°25
Zon Vierkant Neptunus 6°56
Maan Oppositie Mercurius 6°51
Maan Oppositie Venus 7°51
Maan Conjunct Uranus 4°52
Maan Driehoek Neptunus 0°21
Maan Sextiel Pluto 6°05
Maan Conjunct Ascendant 1°45
Mercurius Inconjunct Jupiter 1°27
Mercurius Driehoek Pluto 0°46
Mercurius Oppositie Ascendant 5°05
Mercurius Sextiel Midhemel 1°56
Venus Conjunct Mars 5°29
Venus Oppositie Uranus 2°59
Jupiter Conjunct Saturnus 2°20
Jupiter Vierkant Pluto 2°13
Jupiter Vierkant Midhemel 0°29
Saturnus Vierkant Pluto 4°33
Saturnus Vierkant Midhemel 1°51
Uranus Driehoek Neptunus 4°31
Neptunus Driehoek Ascendant 2°06
Pluto Sextiel Ascendant 4°20
Pluto Oppositie Midhemel 2°42
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst