•    
  Actuele planetaire posities
  26-apr-2018, 12:05 UT/GMT
  Zon612'35"13n35
  Maan2234' 4"6n01
  Mercurius934'43"1n29
  Venus212' 0"21n14
  Mars2118'19"22s52
  Jupiter1955'18"r16s29
  Saturnus95'27"r22s14
  Uranus2856'18"10n36
  Neptunus1544'27"6s28
  Pluto2117' 1"r21s28
  Ware Knoop117'11"r17n26
  Cheiron028'54"3n20
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Tommaso Maestrelli [Adb], geboren op 7 oktober 1922
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Ram *Ascendant in Weegschaal, Venus in het Tweede Huis *Zon in het Eerste Huis *Zon Conjunct Ascendant *Saturnus in het Eerste Huis *Saturnus Conjunct Ascendant *Venus in het Tweede Huis *Maan in het Zevende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 7 oktober 1922 om 6:00 in Pisa, Italy.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat ook in Weegschaal en uw Maan staat in Ram.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Ram

In essentie bent u zachtaardig en vriendelijk. Door omstandigheden bent u wellicht in een leidinggevende positie beland, maar in feite bent u het meest op uw gemak als het om uw organiserende capaciteiten gaat. U gaat het liefst vriendschappelijk met mensen om in een toegankelijke sfeer waarin ideeën worden uitgewisseld. U functioneert uitstekend in groepsverband, partnerschap en samenwerkingsverbanden. U bent de bemiddelaar die tegenstanders samenbrengt en u weet vaak balans en coördinatie te creëren. Omdat u ook impulsief bent, kan de weegschaal wel eens doorslaan. Dan raakt u uit balans en trekt u overhaaste conclusies. U ziet altijd alles van twee kanten, wat frustrerend is wanneer u ergens te diep induikt. Daarom sympathiseert u maar met alle partijen en neemt u een erg halfslachtig standpunt in.

In de liefde bent u affectief en vaak hartstochtelijk. U hebt uw liefdespartner veel te bieden aan inzicht. Kennis doet u eerder intuïtief dan intellectueel op. U hebt een soort zesde zintuig waardoor u situaties precies kunt inschatten en tot de kern van een probleem weet door te dringen.

De beste manier om meer balans in uzelf te vinden, is uw zelfbewuste neigingen indammen en uw communicatieve, vriendelijke kern meer uitwerken. Verminder uw streven naar perfecte harmonie zodat u meer vrede met uzelf en anderen hebt.

naar boven

Ascendant in Weegschaal, Venus in het Tweede Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Weegschaal aan de horizon. De heerser Venus staat in het tweede huis.

Dit geeft aan dat u een hoffelijke, vriendelijke en zachtaardige houding naar de buitenwereld aanneemt in het leven.

Mensen met een Weegschaal Ascendant worden over het algemeen gestimuleerd door gevoelens en emoties en in mindere mate door intellectuele overwegingen. In uw bestaan zijn allerlei bewijzen te vinden van uw liefdevolle observatievermogen en oog voor schoonheid. U bent niet bijzonder actief en hebt vaak de neiging om de weg van de minste weerstand te kiezen en routineus te werk te gaan. U bent sympathiek, u hebt behoefte aan goedkeuring van anderen en u bent zeer flexibel. Uw intuïtie is opvallend goed en de omgang met anderen geeft u sensueel genoegen. U houdt van alle sociale aspecten in het leven.

Leert u deze neiging, om op te gaan in menselijke relaties, beheersen want het gevaar dreigt dat u te afhankelijk wordt van anderen.

Enige onrust, wispelturigheid en gebrek aan doorzettingsvermogen is u niet vreemd. Een van uw opvallendste kenmerken is dat u het altijd leuk vindt om dingen of mensen samen te brengen.

Deze drang naar harmonie en tussen mensen bemiddelen geeft aan dat u ook een tikje onrealistisch en afwachtend bent. Maar u bent vooral gemakkelijk in de omgang, aimabel en sociaal gericht. Ook bent u geobsedeerd door versieringen, schoonheid, kleding, sociale omgangsvormen en normen en waarden. In een serieuze liefdesrelatie ontdekt u dat de verhouding eerder vleiend is voor uzelf dan dat deze aan belangrijke emoties beantwoord.

Professioneel gezien draagt u het liefst een steentje bij aan activiteiten die een hoge mate van culturele, of zelfs artistieke kennis vereisen.

Adverteren
Omdat de heerser van uw horoscoop in dit huis staat is het duidelijk dat een comfortabele bron van inkomsten uitermate belangrijk voor u is. Het gaat om Venus, wat een teken is dat u niet al te hard hoeft te werken. U hebt een aangenaam bestaan en al draagt u graag uw eigen verantwoordelijkheid voor uw financiën, het geld komt toch gemakkelijk binnenrollen.

U bent uit op heel prettig en aangenaam zakendoen, met iets dat de zintuigen streelt. U boekt winst door sociale communicatie en het publiek en kunt veel baat hebben bij uw trouwe, plezierige netwerk, waarin vrienden en invloedrijke personen u zullen steunen.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

naar boven

Zon Conjunct Ascendant

De Zon conjunct de Ascendant betekent dat u veel behoefte hebt aan erkenning en dat u creatief bent in de wijze waarop u aandacht trekt. U bent over het algemeen iemand die niet snel zwicht. U hebt groot vertrouwen in eigen kunnen, waardoor u negatieve omstandigheden in het leven het hoofd weet te bieden. Uw enorme creatieve potentieel is een houvast in uw bestaan. U geeft uzelf altijd veel kans van slagen. Het lukt u meestal ook, vooral als u met sterke competitie te maken krijgt zet u alle zeilen bij om duidelijk te maken dat u zich niet zomaar gewonnen geeft. U weet hoe u vrienden maakt en mensen kunt bespelen, dus daar maakt u dankbaar gebruik van.

Om beroepsmatig echt goed bezig te kunnen zijn is het belangrijk dat u op een bepaalde manier anderen leiding geeft.

naar boven

Saturnus in het Eerste Huis

Saturnus staat in het eerste huis. Saturnus geeft u in dit huis een conservatieve, sombere en wat onzekere kijk op het leven. Omdat u elk contact van groot belang acht, neemt u liever afstand en bent u zelfs wat kil, zodat u weet waar u staat. U kunt heel onzeker zijn en bent vaak ongemakkelijk en stijfjes wanneer anderen zich luchtiger bewegen. De manier waarop u uzelf serieus neemt is karakteristiek voor de wijze waarop u met anderen omgaat.

U hebt al vroeg geleerd om onafhankelijk te zijn in het leven en u kreeg meer verantwoordelijkheid toebedeeld dan normaal was voor uw leeftijd.

U bent consequent en verstandig en laat uzelf niet afleiden door tijdelijke gevoelens en vlagen. Logica speelt een belangrijke rol in uw denkwijze. In uitbundige voorstellen en theorieën bent u niet geïnteresseerd.

Wanneer u eenmaal uw eigen beperkingen onder ogen ziet en uitdagingen en verantwoordelijkheden doelgericht aangaat, zult u op elk gebied kunnen slagen. Uw gezondheid is over het algemeen goed, zolang u door voldoende beweging uw spanningen maar kwijtraakt.

naar boven

Saturnus Conjunct Ascendant

Saturnus conjunct de Ascendant geeft aan dat u conservatief en gedisciplineerd bent. U hebt een vrij gereserveerde houding waardoor mensen aannemen dat zij u onverschillig laten.

Uw gebrek aan zelfvertrouwen zal uiteindelijk plaatsmaken voor zelfverzekerdheid naarmate u door pittige ervaringen uzelf beter leert kennen. U hebt niet de assertieve aanleg om direct een goede indruk te maken op mensen, maar u straalt betrouwbaarheid uit en uw omgeving leert op u te bouwen.

U bent zeer efficiënt en weet uw doel te bereiken, maar u onderschat uw mogelijkheden.

Uw verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en u zult nooit iemand teleurstellen die op u rekent. Leer meer van uzelf houden zodat u voelt dat u recht hebt op de goede dingen van het leven waarvoor u zo hard werkt. U kunt het slachtoffer worden van mensen die misbruik maken van uw angst om voor uw rechten op te komen, maar dat zijn incidenten die u nooit meer vergeet en waarvan u leert.

Adverteren
naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

De Maan staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop.

U krijgt al vroeg in uw leven te maken met veranderlijke, opwindende relaties. Tenzij andere gegevens dit bijstellen, zal uw partner wisselvallig en grillig zijn op affectief gebied. Zorgzaamheid en emoties zullen een grote rol spelen tussen u beide.

Het kan ook zijn dat u in uw relaties heel veel kanten van uw persoonlijkheid aan bod komen, maar dat u in intieme situaties haast nooit uw ware aard laat zien. Uw relatie roept sterk uw koesterende kanten op, of u kiest voor iemand die zulke eigenschappen vertoont.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Tommaso Maestrelli [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 7 oktober 1922 kloktijd: 6:00
in Pisa, Italy U.T: 05:00
10e23, 43n43 sterrentijd: 06:41:47

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 13°08'33 in huis 1 direct
Maan Ram 25°51'24 in huis 7 direct
Mercurius Weegschaal 29°13'38 in huis 1 retrograde
Venus Schorpioen 27°17'13 in huis 2 direct
Mars Steenbok 14°11'24 in huis 4 direct
Jupiter Weegschaal 25°44'47 in huis 1 direct
Saturnus Weegschaal 10°58'59 in huis 1 direct
Uranus Vissen 10°25'04 in huis 5 retrograde
Neptunus Leeuw 17°37'31 in huis 11 direct
Pluto Kreeft 11°12'49 in huis 10 stationair (R)
Maanskn.(t) Maagd 29°47'39 in huis 12 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 8°02'39
2de huis Schorpioen 4°14'36
3de huis Boogschutter 5°08'16
Imum Coeli Steenbok 9°35'55
5de huis Waterman 13°33'17
6de huis Vissen 13°20'19
Descendant Ram 8°02'39
8ste huis Stier 4°14'36
9de huis Tweelingen 5°08'16
Medium Coeli Kreeft 9°35'55
11de huis Leeuw 13°33'17
12de huis Maagd 13°20'19

Majeure aspecten
Zon Vierkant Mars 1°03
Zon Conjunct Saturnus 2°10
Zon Inconjunct Uranus 2°43
Zon Sextiel Neptunus 4°29
Zon Vierkant Pluto 1°56
Zon Conjunct Ascendant 5°06
Maan Oppositie Mercurius 3°22
Maan Inconjunct Venus 1°26
Maan Oppositie Jupiter 0°07
Mercurius Conjunct Jupiter 3°29
Mars Vierkant Saturnus 3°12
Mars Sextiel Uranus 3°46
Mars Oppositie Pluto 2°59
Saturnus Inconjunct Uranus 0°34
Saturnus Vierkant Pluto 0°14
Saturnus Conjunct Ascendant 2°56
Uranus Driehoek Pluto 0°48
Uranus Inconjunct Ascendant 2°22
Pluto Vierkant Ascendant 3°10
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst