•    
  Actuele planetaire posities
  22-feb-2018, 17:25 UT/GMT
  Zon42'13"10s02
  Maan267'55"14n16
  Mercurius824' 1"9s56
  Venus1442'27"7s21
  Mars1631' 2"22s23
  Jupiter2253'50"17s22
  Saturnus649'56"22s23
  Uranus2539'18"9n25
  Neptunus1333'36"7s18
  Pluto2027'39"21s30
  Ware Knoop1447'39"r16n24
  Cheiron2653' 2"1n56
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Erich Raeder [Adb], geboren op 24 april 1876
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Weegschaal Ascendant *Zon in Stier *Zon in het Zevende Huis *Zon oppositie Ascendant *Maan in Stier *Maan in het Zevende Huis *Venus in Tweelingen *Venus in het Achtste Huis *Mars in Tweelingen *Mars in het Achtste Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 24 april 1876 om 18:30 in Hamburg, Germany.

Je zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Weegschaal en je Maan staat in Stier.

naar boven

Weegschaal Ascendant

Met dit teken op de ascendant ben je hoogstwaarschijnlijk aantrekkelijk voor anderen en vast heel populair. Jij gebruikt niet je kracht, maar je charme om anderen ervan te overtuigen iets op jouw manier te doen.

Je hebt een hekel aan lelijk, in welke vorm dan ook, dus doe je je best om alles prettig te laten verlopen en mooi te maken.

Om die reden kleed je jezelf graag opvallend elegant. Je ontwikkelt wellicht al vroeg gevoel voor kunst, muziek en literatuur.

Omdat je zo graag plezierig wilt overkomen moet je er wel voor oppassen niet steeds compromissen te sluiten, vooral als het gaat om dingen die belangrijk voor je zijn. Soms is het noodzakelijk om ergens voor te vechten en moet je leren wanneer en hoe je dat moet doen.

naar boven

Zon in Stier

Je bent heel geduldig en doet dingen graag op je gemak zodat je rustig kunt bekijken wat er allemaal precies gebeurt.

Je bent op comfort gesteld. Met jouw liefde voor gemak en eenvoud probeer je wellicht veeleisende situaties te vermijden, maar je hebt ook die ervaringen nodig om te groeien.

Mensen zijn vast dol op je omdat je zo affectief bent. Je geeft en ontvangt moeiteloos. Maar proberen mensen misbruik te maken van jouw meegaandheid dan zullen ze ontdekken dat je uiteindelijk heel boos kunt worden en niet snel kalmeert wanneer dat gevoel eenmaal is losgemaakt.

Je hebt er moeite mee je in te zetten voor abstracte doeleinden. Het is geen probleem voor je om je langdurig in te zetten voor bepaalde resultaten, maar je moet begrijpen waarvoor je het doet en je met dat doel kunnen identificeren.

Adverteren
naar boven

Zon in het Zevende Huis

Je bent op je best in combinatie met een ander, of je nu samenwerkt of plezier maakt. Je verstaat de kunst je eigen behoeftes af te stemmen op die van een ander, zodat jullie samen een duo vormen dat beter functioneert dan elk van jullie apart.

Je bent heel sociaal en hebt al vroeg geleerd om goed met anderen om te gaan. Je bent dan ook in staat om bijvoorbeeld een meningsverschil bij te leggen tussen twee mensen omdat jij beide kanten van een verhaal begrijpt.

Sommige mensen met deze stand laten een andere kant van de zevendehuis Zon zien. Dan ben je dominant en heb je de neiging om te bazen en bekvechten met anderen, in plaats van vredig met hen om te gaan. Maak daar geen gewoonte van, want uiteindelijk wordt iedereen moe van ruzie.

Leer om wat onafhankelijker te zijn. Probeer te vermijden dat je compromissen gaat sluiten waardoor je belangrijke dingen moet opgeven, alleen maar om aardig te zijn en vriendjes te blijven.

naar boven

Zon oppositie Ascendant

Je hebt heel veel behoefte aan nauw contact met anderen. Veel mensen die dit aspect hebben, steggelen en bekvechten graag, alsof zij zichzelf pas zien wanneer zij met anderen in conflict zijn. Je kunt ervoor kiezen minder fel te reageren en jezelf te leren kennen door juist de positieve dingen die je aan anderen opvallen te benadrukken.

je geeft waarschijnlijk de voorkeur aan een creatieve samenwerking in de vorm van een partnerschap. Wanneer je met iemand anders samen bent, kun je jezelf beter uiten en dat maakt je opvallend sociaal.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Venus in Tweelingen

Je ontmoet graag allerlei mensen en hebt een bonte verzameling vrienden, want je houdt van afwisseling. Hoe meer mensen je kent, hoe minder snel je jezelf verveelt, dus ben je vriendelijk en open naar iedereen.

Je weet jezelf levendig uit te drukken en anderen houden van je humor en interessante verhalen.

Deze stand van Venus geeft aan dat je later interesse ontwikkelt in kunst en poëzie.

Ook al vind je het leuk om een heleboel verschillende mensen te kennen, je wilt niet al te betrokken raken of intiem worden. Het is wellicht moeilijk voor je om een intense band met iemand op te bouwen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Achtste Huis

Je gebruikt je zintuigen graag intens en wilt de wereld zo levendig en compleet mogelijk ervaren. Je lijkt te zoeken naar verborgen dimensies van het bestaan die je wereld totaal kunnen transformeren. Vaak zoek je die dimensie in relaties met anderen, die zeer gepassioneerd en gevoelvol zullen zijn.

Probeer je vrienden niet te claimen of veranderen. Het is ook niet juist om ze enkel te kiezen op basis van de voordelen die hun vriendschap je kan opleveren.

In je jonge jaren moet je al leren op je gezondheid te letten door niet te veel te eten of drinken, geen riskante dingen uit te proberen en veel lichaamsbeweging te nemen.

naar boven

Mars in Tweelingen

Je hebt een energieke aanpak en werkt heel snel. Je hebt de neiging aan meerdere projecten tegelijk te werken, steeds aan iets nieuws te beginnen en nooit iets af te maken. Wanneer je deze tendens om oppervlakkig wat mee te dobberen met allerlei activiteiten niet afleert, zul je nooit echt vakmanschap bereiken.

Je bent gewiekst en denkt snel. Die aanleg gebruik je graag, vooral om met anderen te debatteren en kibbelen in een sfeer van vriendelijke onenigheid.

Probeer niet te impulsief keuzes te maken. Als je te snel beslissingen neemt, zit je er vaak naast.

naar boven

Mars in het Achtste Huis

Je hebt zulke sterke verlangens dat het onbegonnen zaak is om jou van iets waarop je je zinnen hebt gezet te weerhouden. Als jij iets wilt zet je alles op alles om het te bemachtigen. Het kan zijn dat je onvoldoende oog hebt voor het feit dat anderen recht hebben op wat van hen is. Ook is het moeilijk voor jou om iets te delen.

Je pakt alles met veel intensiteit aan, wat meestal in je voordeel zal werken. Leer nu bescheiden te zijn in alles wat je onderneemt, zodat je dat later, wanneer dat een stuk lastiger is, niet hoeft te veranderen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Erich Raeder [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 24 april 1876 kloktijd: 18:30
in Hamburg, GER U.T: 17:50:04
9e59, 53n33 sterrentijd: 08:42:23

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 4°51'35 in huis 7 direct
Maan Stier 10°55'24 in huis 7 direct
Mercurius Stier 7°25'59 in huis 7 direct
Venus Tweelingen 19°57'27 in huis 8 direct
Mars Tweelingen 8°59'03 in huis 8 direct
Jupiter Schorpioen 29°52'57 in huis 2 retrograde
Saturnus Vissen 5°46'15 in huis 4 direct
Uranus Leeuw 15°50'55 in huis 10 stationair (D)
Neptunus Stier 2°49'18 in huis 7 direct
Pluto Stier 22°41'23 eind van huis 7 direct
Maanskn.(t) Vissen 28°38'12 in huis 5 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 27°46'28
2de huis Schorpioen 24°31'52
3de huis Boogschutter 28°43'16
Imum Coeli Waterman 8°10'20
5de huis Vissen 12°22'22
6de huis Ram 8°17'41
Descendant Ram 27°46'28
8ste huis Stier 24°31'52
9de huis Tweelingen 28°43'16
Medium Coeli Leeuw 8°10'20
11de huis Maagd 12°22'22
12de huis Weegschaal 8°17'41

Majeure aspecten
Zon Conjunct Maan 6°04
Zon Conjunct Mercurius 2°34
Zon Sextiel Saturnus 0°55
Zon Conjunct Neptunus 2°02
Zon Oppositie Ascendant 7°05
Zon Vierkant Midhemel 3°19
Maan Conjunct Mercurius 3°29
Maan Sextiel Saturnus 5°09
Maan Vierkant Uranus 4°56
Maan Vierkant Midhemel 2°45
Mercurius Sextiel Saturnus 1°40
Mercurius Conjunct Neptunus 4°37
Mercurius Vierkant Midhemel 0°44
Venus Sextiel Uranus 4°07
Mars Vierkant Saturnus 3°13
Mars Sextiel Midhemel 0°49
Jupiter Vierkant Saturnus 5°53
Jupiter Inconjunct Neptunus 2°56
Saturnus Sextiel Neptunus 2°57
Saturnus Inconjunct Midhemel 2°24
Neptunus Oppositie Ascendant 5°03
Neptunus Vierkant Midhemel 5°21
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst