•    
  Actuele planetaire posities
  22-jan-2018, 17:25 UT/GMT
  Zon238'26"19s34
  Maan549'38"1s28
  Mercurius1621'40"23s20
  Venus551' 0"19s56
  Mars2739' 7"18s55
  Jupiter2010'26"16s44
  Saturnus351'25"22s30
  Uranus2444'43"9n04
  Neptunus1228'48"7s43
  Pluto1930'57"21s36
  Ware Knoop1458'10"16n21
  Cheiron2521'16"1n25
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Jim Lombardo [Adb], geboren op 25 april 1948
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Stier, Maan in Boogschutter *Ascendant in Schorpioen, Mars in het Negende Huis *Maan in het Eerste Huis *Zon in het Zesde Huis *Venus in het Zevende Huis *Saturnus in het Negende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 25 april 1948 om 21:38 in Sacramento CA, Alaska.

Uw zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Schorpioen en uw Maan staat in Boogschutter.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Stier, Maan in Boogschutter

U bent geboren met de Zon in Stier en de Maan in Boogschutter. U zoekt in essentie rust, een zeker, bevredigend bestaan en net genoeg bezittingen om te kunnen overleven. In de kern bent u vastberaden, constant en stabiel.

Anderen hebben een heel ander beeld van u. U komt over als rusteloos, onduidelijk en haastig. U bent religieus van aard. Zelfs als u een volslagen atheïst bent verkondigt u uw mening met de overtuiging van een fanatieke gelovige.

Tegenstrijdige doelen zijn de bron van uw innerlijke spanning. Van de ene kant bent u uit op geworteldheid en zekerheid, van de andere kant wordt u opgeslokt door prikkels uit de buitenwereld. U bent op zoek naar het universele en maakt uw intellectuele reizen zonder na te denken over materiële bezittingen.

naar boven

Ascendant in Schorpioen, Mars in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Schorpioen aan de horizon. De heerser Mars staat in het negende huis.

Uw leven wordt gekenmerkt door uw sluwe, ondoorgrondelijke, tegendraadse, slimme en gereserveerde houding. U bent een raadsel, dus met deze eigenschappen kan het in uw leven niet zo best of juist heel voorspoedig aflopen. Welk type Schorpioen bent u? Er zijn globaal twee types. De extreem emotionele, die sterk gericht is op de buitenissige aspecten van aardse relaties, of de uiterst mystieke, die zich bezighoudt met spiritualiteit.

U bent iemand van extremen, uiterst gevoelig en uit op intense verbondenheid. U hebt interesse in occulte zaken of bovenaardse fenomenen. U bent innerlijk zeer actief verwikkeld in een psychologisch gevecht tussen positieve en negatieve polen, die van bevestigen en bevredigen, of verwerpen en onderdrukken. Uw gevoelens zijn zeer intens en blijven hartstochtelijk gericht op degene van wie u houdt, tot het voorbij is. Ook als u een hekel hebt aan iemand blijft u zeer hardnekkig in negatieve gevoelens hangen. Maar er is hoop. Welk type Schorpioen u ook bent, diep van binnen verlangt u naar psychologische groei, herstel en transformatie.

Er komt een moment in uw leven, na een dramatische gebeurtenis die u intens raakt, dat u volkomen verandert van levensdoel en houding. De intensiteit en diepgang van uw passies blijft echter onveranderd. U hebt de neiging op een duistere en broeierige wijze uw aanpak te plannen, zonder dat u anderen laat weten wat uw stemming of exacte gevoelens zijn. Seksueel gezien bent u hartstochtelijk en sterk verbonden.

Probeer uw hartstocht in toom te houden en wees niet zo fel naar anderen. Zet uw wilskracht en sterke karakter in voor positieve zaken en goede doelen.

Geneeskunde, medicijnen of zelfs operaties hebben aantrekkingskracht op u. Onderzoek in het algemeen en ergens diep induiken past bij u, daar kunt u in uitblinken.

Uw leven is gericht op wijsheid en een visie, op hogere kennis. Concreet bent u geneigd actief te zijn in het buitenland of uzelf op onderzoek te richten dat andere culturen begunstigt. U bent overenthousiast over religieuze of filosofische onderwerpen. U hebt de neiging de ratio te laten overheersen door impulsen en emotioneel verlangen boven intellectuele principes te stellen.

Tenzij u zelfbeheersing leert opbrengen geeft deze stand aan dat u zich losmaakt van de religieuze en filosofische leer die u in uw kindertijd hebt meegekregen. In ruil daarvoor neemt u wellicht een extreem vrijzinnige houding aan die absoluut niet aansluit bij welke geaccepteerde ideologie dan ook.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

De Maan staat in het eerste huis. Deze stand geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door uw gevoelens en stemmingen.

Uw zelfbewustzijn wordt beïnvloed door actuele gevoelens, die onderhavig zijn aan snelle veranderingen en stemmingswisselingen. Op den duur leert u inzien waarom u op een bepaalde manier op situaties reageert. Dan kunt u uw reactiepatronen aanpassen en meer controle krijgen op uw bestaan.

Anderen bespeuren uw gebrek aan emotionele beheersing en hebben de neiging zich te mengen in uw persoonlijke aangelegenheden, ook al probeert u dit te voorkomen. Uw gevoeligheid uit zich door de emotionele behoefte om te zorgen en te worden verzorgd door anderen. Al hebt u behoefte aan begeleiding en supervisie om uw doel te bereiken, het zou beter zijn als u onafhankelijke stappen zet zodat u zich niet verplicht of schuldig voelt naar anderen.

Het voordeel van deze stand is dat u aanvoelt wat anderen nodig hebben en verlangen.

U hebt in wezen een kalmerende werking op mensen die onder spanning staan. Dat maakt u perfect geschikt om met publiek te werken.

naar boven

Zon in het Zesde Huis

De Zon staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u sterk gericht bent op uw werk en de taken en verplichtingen van het dagelijks leven. Over het algemeen bent u behept met de vervulling van uw professionele verantwoordelijkheden. U bent graag nuttig bezig. Wat gezondheid betreft is dit, astrologisch gezien, geen ideale stand. De vitale energie van de Zon komt hier niet goed uit de verf en kan u soms een gebrek aan fysieke kracht geven. Maar daardoor bent u, hoe dan ook, zeer gespitst op uw gezondheid en dat is weer positief en geeft u wellicht expertise op dit vlak. Op de werkvloer bent u waardig, krachtig en hulpvaardig en wellicht enigszins dominant naar ondergeschikten.

U bent heel trots op alles wat u in uw werk bereikt.

NB: De Zon staat technisch gezien op de grens van huis 5 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 6.

naar boven

Venus in het Zevende Huis

Venus staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. Wat het huwelijk of andere intieme relaties betreft is dit een van de beste invloeden. U mag rekenen op een gelukkige relatie met een zeer aantrekkelijke, sympathieke en liefdevolle persoon. De kans is groot dat u zowel emotioneel als financieel winst boekt door deze verbintenis.

U bent gericht op de buitenwereld en op uw omgeving. Dat brengt u veel geluk en geeft psychologische steun bij minder gemakkelijke kanten van het bestaan. U trekt zeer harmonieuze relaties aan.

U vindt balans door sentimenten en affectie, schoonheid, kunst en relaties.

naar boven

Saturnus in het Negende Huis

Saturnus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u weerstand voelt tegen nieuwe ontwikkelingen en groei, wat u overdreven voorzichtig maakt in de planning van belangrijke zaken.

Praktisch gezien bent u zeer serieus en overdenkt u alles grondig, maar u hebt geen hoge dunk van uw eigen intelligente mogelijkheden. U hebt als het ware faalangst als het gaat om studeren of uw grenzen verleggen. Probeer uw angsten te overwinnen en zie uitdaging in uw ontwikkeling en kansen, anders loopt u het gevaar depressief te worden.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Jim Lombardo [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 25 april 1948 kloktijd: 21:38
in Sacramento CA, USA U.T: 04+38
121w29, 38n34 sterrentijd: 10:48:25

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 5°51'09 eind van huis 5 direct
Maan Boogschutter 8°50'43 in huis 1 direct
Mercurius Stier 2°20'59 in huis 5 direct
Venus Tweelingen 21°00'02 in huis 7 direct
Mars Leeuw 22°11'27 in huis 9 direct
Jupiter Boogschutter 28°45'30 in huis 2 retrograde
Saturnus Leeuw 15°49'45 in huis 9 stationair (D)
Uranus Tweelingen 23°27'16 in huis 7 direct
Neptunus Weegschaal 10°58'23 eind van huis 10 retrograde
Pluto Leeuw 12°33'12 in huis 9 stationair (D)
Maanskn.(t) Stier 14°02'28 in huis 6 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Schorpioen 27°48'18
2de huis Boogschutter 28°44'09
3de huis Waterman 4°24'27
Imum Coeli Vissen 10°36'41
5de huis Ram 11°48'43
6de huis Stier 6°54'12
Descendant Stier 27°48'18
8ste huis Tweelingen 28°44'09
9de huis Leeuw 4°24'27
Medium Coeli Maagd 10°36'41
11de huis Weegschaal 11°48'43
12de huis Schorpioen 6°54'12

Majeure aspecten
Zon Inconjunct Maan 3°00
Zon Conjunct Mercurius 3°30
Zon Driehoek Jupiter 7°06
Zon Vierkant Pluto 6°42
Maan Driehoek Saturnus 6°59
Maan Sextiel Neptunus 2°08
Maan Driehoek Pluto 3°42
Mercurius Driehoek Jupiter 3°35
Venus Sextiel Mars 1°11
Venus Sextiel Saturnus 5°10
Venus Conjunct Uranus 2°27
Mars Sextiel Uranus 1°16
Mars Vierkant Ascendant 5°37
Jupiter Oppositie Uranus 5°18
Saturnus Sextiel Neptunus 4°51
Saturnus Conjunct Pluto 3°17
Neptunus Sextiel Pluto 1°35
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst