•    
  Actuele planetaire posities
  18-feb-2018, 11:11 UT/GMT
  Zon2944'34"11s34
  Maan2931'26"3s35
  Mercurius030'38"13s06
  Venus922'56"9s24
  Mars1357'44"22s02
  Jupiter2240'49"17s19
  Saturnus628'41"22s24
  Uranus2529'23"9n21
  Neptunus1324' 3"7s22
  Pluto2020'43"21s31
  Ware Knoop1455'44"r16n21
  Cheiron2638'54"1n51
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Enzo Ferrari [Adb], geboren op 18 februari 1898
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Waterman, Maan in Steenbok *Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Tiende Huis *Zon in het Tweede Huis *Maan in het Tweede Huis *Venus in het Tweede Huis *Pluto oppositie Ascendant *Neptunus oppositie Ascendant *Saturnus in het Twaalfde Huis *Saturnus Conjunct Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 18 februari 1898 om 3:00 in Modena, Italy.

Uw zonneteken is Waterman. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Boogschutter en uw Maan staat in Steenbok.

Vraagt u zich af waarom u in dit rapport als Waterman wordt afgeschilderd? Als u 12 uren 26 minuten later was geboren viel u onder het volgende teken Vissen. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt per jaar.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Waterman, Maan in Steenbok

Deze astrologische combinatie geeft een basis voor een uiterst sterk karakter. U bent succesvol en hebt een uitstekende reputatie opgebouwd op een specifiek gebied. Voor elke zaak of professionele onderneming weet u uw gewiekstheid, betrouwbaarheid en doorzettingsvermogen in te zetten. Uw denkwijze is genuanceerd, u doorziet complexe materie en belangrijke ondernemingen. U gaat deze aan zonder vrees voor verantwoordelijkheid.

U bent zeer gereserveerd en u verpakt uw zaakjes heel diplomatiek en terughoudend. Maar omdat u ook door en door ambitieus bent, baant u zich ook een weg naar de top. Probeer één valkuil te vermijden: uw soberheid is een mooie eigenschap, maar wees niet alsmaar zo ernstig.

De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in eenzaamheid vermijden en minder hardnekkig onafhankelijk willen zijn. Laat zien wie u bent in de groep en laat uw vastberaden en zelfgenoegzame persoonlijkheid geen belemmering zijn in de omgang met vrienden en collega's.

naar boven

Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Tiende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Boogschutter aan de horizon. De heerser Jupiter staat in het tiende huis.

Boogschutter als ascendant kan op een leven duiden dat vrij dualistisch verloopt. Situaties komen voorbij alsof er slechts twee categorieën zijn, succes of falen.

Als het u lukt om uw interessegebied te verplaatsen van alledaagse, triviale zaken naar diepzinnigere onderwerpen, zal uw geest zich zeer filosofisch ontwikkelen, gericht zijn op rechtspraak en vrede en eerder intuïtief dan rationeel werken. Uw leven zal hoe dan ook gekleurd worden door vrij impulsieve en koppige neigingen en de tendens om een extreme houding aan te nemen.

Probeert u in de loop van uw bestaan uw intuïtie te trainen en psychologisch inzicht te ontwikkelen, zodat u in staat bent om anderen bij te staan met uw adviezen.

Boogschutter geeft u een grote liefde voor de natuur en een vrij extravert, expressief en hartstochtelijk optreden. U bent regelmatig tot over uw oren verliefd. U bent een intellectueel, een intelligent persoon, die gelukkig ook een goede emotionele ontwikkeling doormaakt.

Uw liefdesleven zal intens en afwisselend zijn. Uw geliefde kan u wellicht moeilijk doorgronden. U komt van de ene kant hartstochtelijk en energiek over, maar omdat uw ascendant een beweeglijk teken is vertoont u ook de tegengestelde neiging om betrokkenheid in de liefdesrelatie te ontlopen. Dat is te wijten aan uw innerlijke drang naar persoonlijke vrijheid.

Over het algemeen zal het teken Boogschutter u naar omstandigheden leiden waarin uw fysieke lichaam, uw emoties en uw gedachten zich vrij kunnen ontwikkelen. Op intellectueel niveau hebt u wellicht de neiging om uzelf te verdiepen in de complexiteit van filosofie, metafysica, religie of rechtspraak. U bent veelzijdig genoeg om meer dan een onderwerp tegelijk te bestuderen, terwijl u niet vergeet om ook uw lichaam in beweging te houden, want u hebt behoefte aan zowel intellectuele als fysieke training.

Adverteren
De heerser van uw horoscoop op deze plaats geeft kans op bekendheid in sociale kringen en wellicht een belangrijke positie in de politiek of een culturele aangelegenheid. U hebt uitstekende vooruitzichten wat betreft succes en voorspoed. Uw hoogstaande normen en waarden en uw zakelijke status zullen stabiel en vastomlijnd zijn.

Jupiter in dit huis geeft heel veel zelfvertrouwen, iets wat u op de been houdt onder moeilijke omstandigheden.

NB: Jupiter staat technisch gezien op de grens van huis 9 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 10.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

naar boven

Maan in het Tweede Huis

De Maan staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Uw zakelijke pad en bron van inkomsten zijn verdeeld over allerlei activiteiten waarin u steeds met veel mensen te maken hebt. Deze stand is over het algemeen gunstig.

Beroepsmatig verdient u geld met populaire activiteiten of met publiek.

Wees hoe dan ook voorbereid op een gevarieerd en afwisselend financieel plaatje. Probeer uw geldzaken te richten op de massa want daar hebt u een neus voor en daar ligt uw kans van slagen.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Venus staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Dit is in wezen een ideale astrologische stand, omdat deze zo veelbelovend is wat talent en inkomsten betreft. Het geld stroomt regelmatig binnen zonder dat het u veel inspanningen of zorgen kost, wellicht dankzij uw artistieke aanleg.

Adverteren
naar boven

Pluto oppositie Ascendant

Pluto in oppositie met uw ascendant geeft aan dat u mensen aantrekt met krachtige ego's en een vurig temperament. U hebt behoefte aan nauw, intensief contact wanneer u met mensen omgaat. U bent zeer veeleisend naar uw geliefden, maar u hebt er een hekel aan wanneer u op dezelfde wijze wordt aangepakt. Dat soort problemen kunnen overigens fascinerende relaties om zeep helpen, tenzij u accepteert dat ook u grenzen nodig hebt.

U verstaat de kunst anderen te dirigeren, waardoor publiciteit een goed vakgebied voor u zou zijn.

U krijgt meestal wat u wilt en wanneer u het wilt en neemt geen genoegen met afwijzing van uw eisen. Bent u gemotiveerd om de houding van anderen wat betreft sociale verantwoordelijkheid te veranderen, dan kunt u wonderen verrichten.

naar boven

Neptunus oppositie Ascendant

Neptunus in oppositie met de ascendant geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door de mensen met wie u omgaat.

U hebt een veel te idealistische kijk op anderen en u bent gekwetst wanneer zij u teleurstellen.

Wanneer u anderen uit vrije wil helpt, moet u uzelf wel beschermen. Biedt alleen hulp wanneer u zeker weet dat iemand uw steun hard nodig heeft. Alleenzijn geeft u een hulpeloos gevoel, dus zoekt u bepaalde plichtplegingen bij anderen.

Omdat u veel fantasie hebt en creatief bent zou u een uitlaatklep moeten vinden voor uzelf op het gebied van schrijven, muziek of de schone kunsten.

Wat uw bron van inkomsten betreft stelt u zich afhankelijk op van anderen. U hebt het gevoel dat u het niet zomaar verdient om gelukkig en tevreden te zijn en daardoor hebt u de neiging om uw negatieve kwaliteiten te benadrukken. Maar u bent veel geliefder dan u beseft en uw vrienden zijn zeer begaan met uw welzijn. Vraag hen om advies voor u zich aan een ander bindt, zodat u er later geen spijt van krijgt.

naar boven

Saturnus in het Twaalfde Huis

Saturnus staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet in dit huis kan veel onplezierige, irritante obstakels veroorzaken in uw bestaan. Het gevoel dat u opgesloten zit in uw omgeving kan erdoor worden versterkt.

Professioneel gezien bent u heel gevoelig en idealistisch, maar niet erg realistisch. Het kan zijn dat het lot u het verschil tussen feiten en fictie wil leren inzien.

Bepaalde complexen draagt u onbewust met u mee en steken soms geestelijk de kop op in de vorm van overgevoeligheid. Daardoor wilt u vaak alleen zijn en kruipt u in uw schulp zodat niemand weet wat er in u omgaat. U kunt wel wat meer humor en zelfvertrouwen gebruiken.

naar boven

Saturnus Conjunct Ascendant

Saturnus conjunct de Ascendant geeft aan dat u conservatief en gedisciplineerd bent. U hebt een vrij gereserveerde houding waardoor mensen aannemen dat zij u onverschillig laten.

Uw gebrek aan zelfvertrouwen zal uiteindelijk plaatsmaken voor zelfverzekerdheid naarmate u door pittige ervaringen uzelf beter leert kennen. U hebt niet de assertieve aanleg om direct een goede indruk te maken op mensen, maar u straalt betrouwbaarheid uit en uw omgeving leert op u te bouwen.

U bent zeer efficiënt en weet uw doel te bereiken, maar u onderschat uw mogelijkheden.

Uw verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en u zult nooit iemand teleurstellen die op u rekent. Leer meer van uzelf houden zodat u voelt dat u recht hebt op de goede dingen van het leven waarvoor u zo hard werkt. U kunt het slachtoffer worden van mensen die misbruik maken van uw angst om voor uw rechten op te komen, maar dat zijn incidenten die u nooit meer vergeet en waarvan u leert.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Enzo Ferrari [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 18 februari 1898 kloktijd: 3:00
in Modena, ITALY U.T: 02:00
10e55, 44n40 sterrentijd: 12:35:54

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Waterman 29°28'40 in huis 2 direct
Maan Steenbok 23°21'28 in huis 2 direct
Mercurius Waterman 10°02'53 in huis 2 direct
Venus Waterman 29°59'48 in huis 2 direct
Mars Waterman 5°45'21 in huis 2 direct
Jupiter Weegschaal 9°20'54 eind van huis 9 retrograde
Saturnus Boogschutter 11°27'03 in huis 12 direct
Uranus Boogschutter 3°24'06 in huis 12 direct
Neptunus Tweelingen 19°46'07 in huis 7 retrograde
Pluto Tweelingen 12°44'10 in huis 6 stationair (D)
Maanskn.(t) Steenbok 26°32'56 in huis 2 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 15°46'53
2de huis Steenbok 21°47'10
3de huis Vissen 3°39'27
Imum Coeli Ram 9°46'08
5de huis Stier 6°38'49
6de huis Stier 27°30'12
Descendant Tweelingen 15°46'53
8ste huis Kreeft 21°47'10
9de huis Maagd 3°39'27
Medium Coeli Weegschaal 9°46'08
11de huis Schorpioen 6°38'49
12de huis Schorpioen 27°30'12

Majeure aspecten
Zon Conjunct Venus 0°31
Zon Vierkant Uranus 3°55
Mercurius Conjunct Mars 4°18
Mercurius Driehoek Jupiter 0°42
Mercurius Sextiel Saturnus 1°24
Mercurius Driehoek Pluto 2°41
Mercurius Sextiel Ascendant 5°44
Venus Vierkant Uranus 3°24
Mars Driehoek Jupiter 3°36
Mars Sextiel Saturnus 5°42
Mars Sextiel Uranus 2°21
Jupiter Sextiel Saturnus 2°06
Jupiter Sextiel Uranus 5°57
Jupiter Driehoek Pluto 3°23
Saturnus Oppositie Pluto 1°17
Saturnus Conjunct Ascendant 4°20
Neptunus Oppositie Ascendant 3°59
Pluto Oppositie Ascendant 3°03
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst