•    
  Actuele planetaire posities
  19-maa-2018, 21:49 UT/GMT
  Zon2914'10"0n18
  Maan288'31"6n11
  Mercurius1615'38"9n05
  Venus162'35"5n28
  Mars115'59"23s30
  Jupiter232'32"r17s20
  Saturnus827'22"22s17
  Uranus2650' 0"9n51
  Neptunus1430'36"6s56
  Pluto210'24"21s28
  Ware Knoop142'13"r16n37
  Cheiron2821'25"2n29
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Kinderhoroscoop

Gratis Proefversie
voor Karl Jaspers [Adb], geboren op 23 februari 1883
Tekst van Liz Greene, Copyright © Astrodienst AG 2018
I. Inleiding

Dit korte uitreksel geeft u een kijkje in de beschrijving van een persoonlijke "Kinderhoroscoop" door Liz Greene. Deze korte voorbeelden komen uit diverse hoofdstukken en geven een indruk van de volledige horoscoop (18-25 pagina's) die als E-Horoscoop of ingebonden boekje in de AstroShop kan worden besteld.

De meeste ouders willen hun kinderen graag het beste geven dat ze kunnen bieden, op ieder niveau. Maar wat is dat, "het beste"? De geboortehoroscoop van een kind is een kaart met allerlei patronen en mogelijkheden, die al vanaf het moment van geboorte in dat kind aanwezig zijn. Een kind in zijn jeugd al aanmoedigen om zijn mogelijkheden te gebruiken kan het helpen meer vertrouwen in zichzelf te krijgen, en geeft hoop op een toekomst die authentiek is, en bij hem of haar past. Dat geeft later weer meer geluk en levensvervulling.

II. Het psychologisch type

In dit beknopte hoofdstuk beschrijft Liz Greene globaal het temperament van het kind en zijn karakteristieke kijk op het bestaan.

Het rijke scala aan individuele bekwaamheden en mogelijkheden dat hier wordt geportretteerd via Karls geboortehoroscoop, vindt plaats tegen de achtergrond van het temperament dat hij heeft. Dat temperament is misschien deels geërfd, maar het is beslist ook de weerspiegeling van een mysterieus wezenskenmerk, dat hem alleen toebehoort. Dit mysterieuze "iets" is binnen Karl al aan het werk, en helpt hem zijn persoonlijkheid te ontwikkelen langs wegen die voor hem het meest gezond en natuurlijk zijn.

[..] Zoiets kan voor de rest van het gezin wel wat vreemd lijken, maar voor Karl heeft dit een diepe symbolische waarde, en men mag er nooit mee spotten of het als "dwaas" afdoen. Hij heeft een aangeboren gevoel van verantwoordelijkheid dat, als product van een betrouwbaar en [...]

III. De spelers in het verhaal

Dit is een van de meest uitvoerige hoofdstukken van de "Kinderhoroscoop". Deze korte versie stipt slechts enkele belangrijke karakteristieken van de persoonlijkheid van uw kind aan. Het volledige rapport geeft een gedetailleerde beschrijving van 7-9 pagina's.

De spanning tussen de beide belangrijkste spelers in Karls innerlijke wereld vormt een bron van kracht, die zorgt dat er energie is voor groei, voor beweging en voor het tot stand komen van een gezonde individualiteit.

[..] Hij is er niet zo goed in om zichzelf te beschermen tegen de eisen die anderen stellen, want hij heeft een grote hekel aan het gevoel om alleen te staan, een gevoel dat elke keer de kop opsteekt als hij eens probeert om zijn eigen wil door te zetten. Het is zeker niet uitgesloten [...]

[..] Net zoals bij de meeste karaktereigenschappen het geval is kan het feit dat Karl psychologisch gezien zo gemakkelijk in een ander overvloeit zowel een voordeel als een nadeel zijn. Hij kan zeldzaam goed met anderen meeleven, en voelt als vanzelfsprekend aan hoe de vlag er [...]

Verborgen trekjes

[..] Hij heeft veel meer veerkracht en is veel taaier en zelfbewuster dan hij wil laten zien, of zelfs in staat is om anderen te laten merken. Zijn heimelijke behoefte aan autonomie staat in direct contrast tot zijn afhankelijkheid van anderen, die hij openlijk laat blijken. Deze meer [...]

IV. Emotionele behoeftes en patronen in relaties

Dit hoofdstuk bevat kostbare informatie over de basisbehoeften van het kind en de relatie met zijn ouders. In de volledige horoscoop beslaat dit hoofdstuk 5-6 pagina's.

Elk kind heeft zijn eigen manier om emotioneel contact met anderen te zoeken, en daar iets aan te beleven. Dat strookt niet altijd met andere karaktertrekken, die een dominantere factor vormen.

[..] Dit kan hem helpen om zich veilig en meester van de situatie te voelen, ook als er onrust heerst, of als er allerlei veranderingen in zijn omgeving plaatsvinden. Hij kan scherp observeren en er ontgaat hem weinig: het is altijd beter om met de waarheid voor de dag te komen [...]

Karl is gefascineerd door zijn vader, want hij ervaart hem als een in emotioneel opzicht sterk en krachtig figuur. Hoewel zijn vader soms vindt dat hij allesbehalve sterk is, voelt de zoon zich toch een beetje door hem gehypnotiseerd ­ en soms is hij ook een beetje bang [...]

V. Angsten en onzekerheden

Begrijpen wat de angsten van hun kind zijn kan ouders helpen om met liefde en begrip te reageren in lastige situaties. De belangrijkste angsten en onzekerheden van het kind worden in het volledige rapport in 2-3 pagina's beschreven.

VI. Kijken naar de toekomst

Veel ouders vragen zich af wat de toekomst brengen zal voor hun kind. Elk kind ontwikkelt zijn potentieel op zijn eigen manier. Wat dit voor uw kind als individu betekent staat in 2-3 pagina's beschreven in hoofdstuk 6 van de volledige "Kinderhoroscoop".

 

Bijlage

Deze korte stukjes, verzameld uit diverse hoofdstukken, geven een beeld van uw volledige Kinderhoroscoop die 18-25 pagina's beslaat. U kunt dit verslag bestellen als e-Horoscoop of ingebonden boekje in de AstroShop.

Om een beeld te krijgen van de omvang van een compleet horoscooprapport wilt u wellicht een voorbeeld (van een andere persoon) lezen.

Misschien wilt u het uitgebreide aanbod van andere rapporten eens bekijken.

Kinderhoroscoop

door Liz Greene

Online E-Horoscoop

Bestellen Direct toegankelijk, meteen te lezen op uw scherm en klaar om uit te printen.
Prijs: EUR 49.95

Gedrukt en ingebonden

Bestellen Geleverd per post of koerier. Met extra verzendkosten, afhankelijk van het len van bestemming.
Prijs: EUR 54.95
Auteur: Liz Greene
Formaat: 20 - 25 pagina's A4
Beschikbaar in: Nederlands, Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans en Portugees.
Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst