•    
  Actuele planetaire posities
  22-jan-2018, 23:11 UT/GMT
  Zon253' 6"19s31
  Maan854'57"0n24
  Mercurius1643'13"23s19
  Venus69' 7"19s52
  Mars2748' 0"18s57
  Jupiter2012'16"16s44
  Saturnus352'58"22s30
  Uranus2444'58"9n04
  Neptunus1229'15"7s43
  Pluto1931'26"21s36
  Ware Knoop1458'25"16n20
  Cheiron2521'52"1n25
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Lisa Bonet [Adb], geboren op 16 november 1967
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Schorpioen, Maan in Stier *Ascendant in Kreeft, Maan in het Elfde Huis *Venus in het Vierde Huis *Zon in het Vijfde Huis *Mars oppositie Ascendant *Saturnus in het Tiende Huis *Maan in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 16 november 1967 om 20:51 in San Francisco, California.

Uw zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Kreeft en uw Maan staat in Stier.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Schorpioen, Maan in Stier

Uw levenspad is helder uitgestippeld en u wordt zelden verscheurd door twijfels. Uw gelijkmatige natuur maakt u geknipt voor sociale en zakelijke ondernemingen. Met uw temperament en doorzettingsvermogen trekt u interessante zaken aan en deze geeft u niet zomaar op. U bent uit op zekerheid, zowel financieel als aan het thuisfront, wat aansluit op uw praktische instelling.

De invloeden van Stier duiden op wilskracht maar ook op een vrij trage, passieve inborst. Gelukkig biedt het temperament van de Schorpioen tegenwicht voor lusteloze en onbewogen trekjes.

In de liefde is uw verlangen ondubbelzinnig gericht op uw uitverkorene: aards en vol seksuele passie. De beste manier om in balans te blijven is door te leren vergeven. Probeer minder koppig vast te houden aan uw ideeën en wees tolerant naar anderen.

naar boven

Ascendant in Kreeft, Maan in het Elfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Kreeft aan de horizon. Heerser de Maan staat in het elfde huis.

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Omdat dat uw ascendant is wordt uw houding sterk beïnvloed door de Maan. Uw leven zal veranderlijk verlopen en duidelijk afwisselend periodes van activiteit of ontspanning kennen. U staat zodanig onbelemmerd open voor invloeden van buitenaf, dat u onbewust manieren en stijlen van de mensen met wie u omgaat, imiteert.

In veel gevallen zult u door de omstandigheden de rol spelen van verfijnd en deskundig persoon, maar achter het masker schuilt een zeer gevoelig mens. U bent snel geraakt omdat u niet alleen openstaat voor allerlei invloeden en subtiele indrukken, maar ook voor psychologische vibraties.

Kreeft geeft u de neiging uzelf volledig terug te trekken wanneer u wordt gekwetst of angstig bent in een bepaalde situatie. Dat overkomt u nogal eens omdat u spontaan uw neus in andermans zaken pleegt te steken. U zult uw leven lang emotioneel en niet rationeel reageren op uw omgeving.

Kreeft ascendant wil ook zeggen dat uw leven draait om huis, haard en familie. U bent zo gehecht aan uw huiselijke gewoontes en privé-leven, dat u zich daarbuiten verloren voelt. In de liefde bent u emotioneel en zacht.

Een lastig aspect kan zijn dat u te veel opgaat in triviale details van psychologische aard. Ook staat u heel snel klaar met zowel een vriendelijk woord als een kritische noot. Uw zorgzaamheid kan anderen overvallen.

Het lot brengt u in situaties waarin uw aangeboren eigenschappen goed tot hun recht komen. Wanneer u uzelf kunt bezighouden met mensen, sferen, voedsel of zoeken naar voorwerpen, niet eens noodzakelijk voor uw werk, bent u in uw element.

Uw levenspad verloopt verrassend en grillig en is gericht op interessante connecties, groepssferen en vriendschappen, maar zo dat u toch het gevoel van vrijheid behoudt.

U bent verslingerd aan sociale connecties, vertier, psychologie en populaire activiteiten.

Dit is een gunstige stand voor een afwisselend gezinsleven en uw sociale inborst. U bent gemakkelijk in de omgang en kunt met allerlei soorten mensen overweg. Helaas is niet iedereen zo oprecht als u zou willen, al krijgt u veel steun van de vrienden in uw bestaan.

naar boven

Venus in het Vierde Huis

Venus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is over het algemeen een zeer gunstige en vruchtbare stand die uitstekende familiebanden en een vredige, mooie woonsituatie aangeeft.

Deze stand geeft talloze sociale toestanden, feestjes, evenementen en andere festiviteiten in uw privé-leven aan.

Aan het einde van uw leven boekt u financiële winst en mag u op grote economische verbeteringen rekenen.

Als natuurliefhebber kunt u uw hart ophalen.

naar boven

Zon in het Vijfde Huis

De Zon staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een veelbetekenende stand voor de Zon.

U maakt grootse ontwikkelingen door en hebt met toenemende kracht behoefte om te laten zien wie u bent en wat u kunt. U bent gericht op succes; in ondernemingen, zaken, investeringen, sociaal gezien en wat creativiteit en vertier betreft. Uw liefdesleven lijkt bruisend te zijn en u zult vele zinvolle, emotionele verbintenissen aangaan. In de liefde straalt u waardigheid en een bepaald zelfvertrouwen uit.

Uw bent uitermate trots en, door uw emotionele aard, snel geraakt. U bent al gauw gekwetst als uw banden en unieke positie in de liefde worden bedreigd. U kunt uiterst nobel en vergevingsgezind zijn naar uw geliefde en toont veel positieve kwaliteiten zoals uw bescherming en kracht.

naar boven

Mars oppositie Ascendant

Mars in oppositie met uw Ascendant geeft aan dat u wordt aangetrokken door mensen met pit of types die zelfs gevaarlijk kunnen zijn. U hebt niet zoveel zelfvertrouwen en komt soms assertief over in pogingen om uzelf van het tegendeel te overtuigen.

Competitie aangaan met anderen is een goede manier om uzelf constructief te leren verdedigen en meer zelfvertrouwen en discipline te ontwikkelen. U bent nogal bazig en niet zo gemakkelijk in de omgang. Leert u wat water bij de wijn te doen als u rust en vrede wilt. Concessies doen is karakter tonen, geen zwaktebod. Zodra u zich dit realiseert zal men u waarderen om uw volwassen houding.

In persoonlijke relaties dwingt uw assertieve houding u om uzelf sterk te verdedigen wanneer het uit de hand dreigt te lopen.

Maar zo'n hooghartige houding maskeert vaak minderwaardigheidsgevoelens of onvermogen. U hebt veel creatieve energie, doe daar ook iets mee. Het gaat om wat u doet en niet om wat u zegt dat u allemaal kunt doen. Ontwikkel zelfbeheersing, anders zult u alsmaar in lastige situaties belanden die extreem moeilijk op te lossen zijn.

naar boven

Saturnus in het Tiende Huis

Saturnus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand is zeer uitdagend voor iemand die op werelds succes uit is. De remmende kracht van Saturnus kan in dit huis uitwerken als zwaarmoedig, behoedzaam en uiterst serieus wat het zelfbeeld en ambities betreft. U komt voor veel obstakels te staan in uw leven, maar die zijn veelal gebaseerd op uw psychologische instelling, die vrij kortzichtig kan zijn. De oplossing voor de problemen waarop u stuit zit in uw vastberadenheid en geduld.

Innerlijk hebt u ambities, economisch inzicht en bent u zeer gestructureerd. Als u deze eigenschappen gericht inzet kunt u wel degelijk een interessante positie bereiken waarin u welvaart en status opbouwt.

NB: Saturnus staat technisch gezien op de grens van huis 9 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 10.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

De Maan staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. U bent iemand met veel vrienden en kennissen, die u in allerlei kringen leert kennen. U kunt vriendschappen sluiten in de hoogste kringen en in de lagere sociale regionen.

Deze stand verhoogt daarbij de kans op een bevredigend gezinsleven met een eigenzinnig, vriendelijk karakter. U woont wellicht op een unieke locatie, waar uw huis openstaat voor iedereen ondanks uw vrijheidslievende inborst en behoefte aan privacy.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Lisa Bonet [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 16 november 1967 kloktijd: 20:51
in San Francisco, CA (US) U.T: 04+51
122w25, 37n47 sterrentijd: 00:23:35

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 24°08'46 in huis 5 direct
Maan Stier 24°08'05 in huis 11 direct
Mercurius Schorpioen 4°50'47 in huis 4 direct
Venus Weegschaal 7°45'04 in huis 4 direct
Mars Steenbok 18°46'56 in huis 6 direct
Jupiter Maagd 3°55'31 in huis 2 direct
Saturnus Ram 6°05'09 eind van huis 9 retrograde
Uranus Maagd 28°09'54 in huis 3 direct
Neptunus Schorpioen 24°05'03 in huis 5 direct
Pluto Maagd 22°26'39 in huis 3 direct
Maanskn.(t) Ram 27°51'38 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 22°02'26
2de huis Leeuw 12°35'27
3de huis Maagd 6°31'46
Imum Coeli Weegschaal 6°25'26
5de huis Schorpioen 12°30'37
6de huis Boogschutter 19°38'29
Descendant Steenbok 22°02'26
8ste huis Waterman 12°35'27
9de huis Vissen 6°31'46
Medium Coeli Ram 6°25'26
11de huis Stier 12°30'37
12de huis Tweelingen 19°38'29

Majeure aspecten
Zon Oppositie Maan 0°01
Zon Sextiel Mars 5°22
Zon Sextiel Uranus 4°01
Zon Conjunct Neptunus 0°04
Zon Sextiel Pluto 1°42
Zon Driehoek Ascendant 2°06
Maan Driehoek Mars 5°21
Maan Driehoek Uranus 4°02
Maan Oppositie Neptunus 0°03
Maan Driehoek Pluto 1°41
Maan Sextiel Ascendant 2°06
Mercurius Sextiel Jupiter 0°55
Mercurius Inconjunct Saturnus 1°14
Venus Oppositie Saturnus 1°40
Mars Sextiel Neptunus 5°18
Mars Driehoek Pluto 3°40
Mars Oppositie Ascendant 3°16
Jupiter Inconjunct Saturnus 2°10
Uranus Sextiel Neptunus 4°05
Uranus Conjunct Pluto 5°43
Neptunus Sextiel Pluto 1°38
Neptunus Driehoek Ascendant 2°03
Pluto Sextiel Ascendant 0°24
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst