•    
  Actuele planetaire posities
  19-jan-2018, 06:24 UT/GMT
  Zon297'11"20s20
  Maan2254' 6"14s35
  Mercurius1115'36"23s28
  Venus130' 8"20s52
  Mars2530'59"18s24
  Jupiter1943'17"16s37
  Saturnus328'42"22s30
  Uranus2441'26"9n03
  Neptunus1222'32"7s45
  Pluto1924' 0"21s37
  Ware Knoop1454'18"16n22
  Cheiron2513' 3"1n22
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Lisa Bonet [Adb], geboren op 16 november 1967
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Kreeft Ascendant *Zon in Schorpioen *Zon in het Vijfde Huis *Maan in Stier *Maan in het Elfde Huis *Venus in Weegschaal *Venus in het Vierde Huis *Venus oppositie Midhemel *Mars in Steenbok *Mars in het Zesde Huis *Mars oppositie Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Vrouwelijk, geboren op 16 november 1967 om 20:51 in San Francisco, California.

Je zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Kreeft en je Maan staat in Stier.

naar boven

Kreeft Ascendant

Je bent een heel gevoelig type dat zich sterk hecht aan een vertrouwde omgeving. Wanneer je nieuwe mensen ontmoet, ben je heel vriendelijk, maar je praat niet over je innerlijke gevoelens tot je hen vrij goed kent. Heb je echter besloten dat iemand betrouwbaar is, dan heb je ook het volste vertrouwen.

De plek waar je bent opgegroeid zal je hele leven belangrijk voor je blijven.

Wanneer je goed in je vel zit en zelfvertrouwen hebt, ben je heel hartelijk en altijd bereid om jezelf in te zetten.

Zaken waarin je geen zelfvertrouwen hebt kunnen serieuze problemen opleveren. Door je gevoeligheid kun je maar moeilijk omgaan met kritische of harde woorden van anderen, vooral als die afkomstig zijn van degenen van wie je houdt. Ben je gekwetst, dan trek je jezelf terug en vermijdt je anderen.

naar boven

Zon in Schorpioen

Je bent heel intens ingesteld en hebt zeer sterke gevoelens waar je met moeite over praat omdat ze ook nog eens gecompliceerd zijn. Is je geduld op dan word je extreem kwaad. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak. Meestal kun je degene die je woede heeft veroorzaakt echter niet snel vergeven. Je hebt daarom ambivalente gevoelens voor een heleboel mensen. Gelukkig is het zo dat als je van iemand houdt dat ook met intense gevoelens gepaard gaat.

Je hebt sterke voelsprieten en je gevoelens worden snel gekwetst, maar je loopt er niet voor weg als iemand je pijn doet. Integendeel, je slaat terug en vecht uit alle macht.

Je hebt een grote liefde voor mysterieuze en verborgen zaken. Je wilt weten wat onder de oppervlakte speelt, wat er in mensen omgaat. Je steekt veel energie in zoveel mogelijk leren over de menselijke aard.

Anderen begrijpen je soms niet, waardoor je niet gemakkelijk vrienden maakt. De vriendenschappen die je aanknoopt zijn echter heel innig en misschien wel voor het leven.

naar boven

Zon in het Vijfde Huis

Het belangrijkste voor jou is dat je jezelf kunt zijn. Je hebt er een hekel aan om je aan te moeten passen aan maatstaven die niet de jouwe zijn. Je houdt van competitie en hebt een hoop energie.

Je neemt het leven serieus, maar het is ook een feestelijk spel. Je wilt een succesvolle rol kunnen spelen. Omdat je zo trots bent, word je heel kwaad wanneer iemand je beledigt.

Als je probeert om in elke groep het middelpunt te zijn, kun je in de problemen komen met mensen die ook vechten voor die plaats.

Omdat je zo openhartig en eerlijk bent hebben mensen respect voor je. Mits je over die enigszins kinderachtige opschepperij heengroeit, vinden ze je echt aardig want je bent een hartelijk, affectief mens.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

Je hebt een sterke behoefte aan vrienden die je steunen in alles wat je doet en die je een goed gevoel geven over jezelf.

Je stemmingen hebben veel invloed op het verloop van je vriendschappen. Gedraag je niet al te inconsequent en wispelturig naar je vrienden, dat schept verwarring over je gevoel voor hen.

De levensdoelen die je stelt zullen enorm worden beïnvloed door de houding die je in je jeugd hebt aangeleerd. Houd niet te koppig vast aan die overtuigingen want daardoor kun je kansen mislopen wanneer je ouder wordt.

naar boven

Venus in Weegschaal

Je bent een vriendelijk, extravert type dat graag plezier maakt met anderen. Je bent niet graag alleen omdat je jezelf dan al gauw eenzaam voelt. Gelukkig mogen mensen je over het algemeen graag, dus zul je geen gebrek aan gezelschap hebben. Blijf jezelf in je pogingen om geliefd te zijn en pas je niet aan voor een ander.

Je houdt van mooie stijlvolle dingen en verfijnde kleding.

Aan hard werken heb je een hekel. Toch moet je dat overwinnen als je ouder wordt want iedereen moet een steentje bijdragen in het leven. Je probeert anderen voor jou de kastanjes uit het vuur te laten halen, maar dat is de bedoeling niet. Zet daarom je talenten actief in om het leven te verfraaien, voor jezelf en de mensen om je heen.

naar boven

Venus in het Vierde Huis

Je houdt van een vertrouwde omgeving die comfortabel, plezierig, elegant en stijlvol is. Later verzamel je wellicht kunst of andere objecten die je huis verfraaien.

Geliefd zijn bij je ouders is voor jou nog belangrijker dan voor anderen. Waarschijnlijk krijg je alle warmte en affectie van hen die je nodig hebt. Verloopt de relatie met een van de twee, of beide ouders, moeizaam, dan word je daardoor psychologisch ook sterker geraakt dan de meeste mensen.

naar boven

Venus oppositie Midhemel

Je komt uit een warm, liefdevol en vriendelijk nest en je jeugd verloopt vrij kalm en geborgen. Je hebt dan ook een uitstekende band met je ouders en voelt je innerlijk zeker en prettig. Je verstaat de kunst om moeiteloos liefde te geven en krijgen en anderen te laten delen in je persoonlijke hartelijkheid.

Je nodigt graag thuis vrienden uit omdat je het leuk vindt om je persoonlijke sfeer met anderen te delen en hen gastvrij te verwennen.

Je wordt graag omringd door sierlijkheid en stijl.

naar boven

Mars in Steenbok

Voor een jong mens ben je behoorlijk ambitieus en bereid hard te werken voor iets dat oprecht belangrijk voor je is. Je bent eerder praktisch dan idealistisch en werkt graag aan tastbare resultaten. Omdat je vrij gedisciplineerd bent voor je leeftijd kun je heel veel verantwoordelijkheid aan.

Je hebt een hoop lef, maar zult niet vechten voor iets waarvan je de zin niet heel helder voor ogen hebt. Het enige wat je moet zien te vermijden is dat je de waarde van mensen bepaalt op basis van hun inkomen of maatschappelijk aanzien.

naar boven

Mars in het Zesde Huis

Je werkt graag hard, zolang je maar je eigen aanpak kunt bepalen. Je hebt vrij veel discipline wat je werkwijze betreft en je werkt niet graag met mensen die dat niet kennen. Heb je respect voor de mensen die boven je staan en hebben die aangetoond dat zij meer weten en jou iets kunnen leren, dan ben je een uitstekende werknemer. Naarmate je ouder wordt, zal je werklust beter uit de verf komen als je eigen baas bent.

Probeer jezelf niet te kritisch op te stellen in samenwerkingsverband, vooral niet als jij de leider bent. Met deze stand is het heel belangrijk dat je je woede leert uiten, anders gaat die ten koste van je gezondheid.

naar boven

Mars oppositie Ascendant

Dit aspect kan aangeven dat het je veel moeite kost om vlot met anderen om te gaan. Je bent ofwel zelf de oorzaak van dit probleem, of wellicht een slachtoffer van de agressie van anderen.

In eerste instantie schuilt het probleem in je eigen vuur en competitiedrang. Je ziet anderen als een uitdaging om jezelf te bewijzen en schiet waarschijnlijk bij de minste geringste opmerking in de verdediging.

Je zoekt echter niet bewust strijd op, maar lijkt mensen aan te trekken die een sterke wil hebben en je uitdagen, vaak ten koste van jou. Het zijn in feite de types voor wie je respect hebt, al maken ze het nog zo moeilijk voor je. De onafhankelijke en dominante mensen die je aantrekt zijn zelfbewust en vrij, maar wellicht niet bereid jou vrij te laten. Het gevolg is dat je serieus strijd moet leveren met dit soort figuren.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Lisa Bonet [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 16 november 1967 kloktijd: 20:51
in San Francisco, CA (US) U.T: 04+51
122w25, 37n47 sterrentijd: 00:23:35

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 24°08'46 in huis 5 direct
Maan Stier 24°08'05 in huis 11 direct
Mercurius Schorpioen 4°50'47 in huis 4 direct
Venus Weegschaal 7°45'04 in huis 4 direct
Mars Steenbok 18°46'56 in huis 6 direct
Jupiter Maagd 3°55'31 in huis 2 direct
Saturnus Ram 6°05'09 eind van huis 9 retrograde
Uranus Maagd 28°09'54 in huis 3 direct
Neptunus Schorpioen 24°05'03 in huis 5 direct
Pluto Maagd 22°26'39 in huis 3 direct
Maanskn.(t) Ram 27°51'38 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 22°02'26
2de huis Leeuw 12°35'27
3de huis Maagd 6°31'46
Imum Coeli Weegschaal 6°25'26
5de huis Schorpioen 12°30'37
6de huis Boogschutter 19°38'29
Descendant Steenbok 22°02'26
8ste huis Waterman 12°35'27
9de huis Vissen 6°31'46
Medium Coeli Ram 6°25'26
11de huis Stier 12°30'37
12de huis Tweelingen 19°38'29

Majeure aspecten
Zon Oppositie Maan 0°01
Zon Sextiel Mars 5°22
Zon Sextiel Uranus 4°01
Zon Conjunct Neptunus 0°04
Zon Sextiel Pluto 1°42
Zon Driehoek Ascendant 2°06
Maan Driehoek Mars 5°21
Maan Driehoek Uranus 4°02
Maan Oppositie Neptunus 0°03
Maan Driehoek Pluto 1°41
Maan Sextiel Ascendant 2°06
Mercurius Sextiel Jupiter 0°55
Mercurius Inconjunct Saturnus 1°14
Mercurius Inconjunct Midhemel 1°35
Venus Oppositie Saturnus 1°40
Venus Oppositie Midhemel 1°20
Mars Sextiel Neptunus 5°18
Mars Driehoek Pluto 3°40
Mars Oppositie Ascendant 3°16
Jupiter Inconjunct Saturnus 2°10
Jupiter Inconjunct Midhemel 2°30
Saturnus Conjunct Midhemel 0°20
Uranus Sextiel Neptunus 4°05
Uranus Conjunct Pluto 5°43
Neptunus Sextiel Pluto 1°38
Neptunus Driehoek Ascendant 2°03
Pluto Sextiel Ascendant 0°24
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst