•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 11:38 UT/GMT
  Zon022'35"20n14
  Maan2136'38"15n24
  Mercurius1319'55"14n03
  Venus218'53"25n03
  Mars158'58"21s55
  Jupiter1647'39"r15s39
  Saturnus816'50"r22s18
  Uranus018'23"11n05
  Neptunus1616'19"6s17
  Pluto215'26"r21s32
  Ware Knoop824' 6"18n10
  Cheiron134'45"3n48
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Ronnie Barker [Adb], geboren op 25 september 1929
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Boogschutter Ascendant *Zon in Weegschaal *Zon in het Negende Huis *Maan in Tweelingen *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Venus in Leeuw *Venus in het Achtste Huis *Mars in Weegschaal *Mars in het Tiende Huis *Mars Conjunct Midhemel

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 25 september 1929 om 14:00 in Bedford,.

Je zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Boogschutter en je Maan staat in Tweelingen.

naar boven

Boogschutter Ascendant

Je bent een toegankelijk en extravert type dat heel eerlijk en oprecht overkomt. Je kunt zelfs soms lomp en indiscreet zijn. Als mensen gekwetst worden door jouw directe opmerkingen moeten ze beseffen dat je het in feite niet kwaad bedoelt.

Je barst van de energie en bent zeer op je vrijheid gesteld. Kun je je eigen leven niet inrichten zoals je wilt, dan voel je je gevangen.

De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in sport en outdooractiviteiten.

naar boven

Zon in Weegschaal

Je bent hartelijk, affectief en graag onder de mensen. Daardoor blijf je niet onopgemerkt op de achtergrond, al ben je niet opdringerig. Je bent behoorlijk wilskrachtig en vaak degene in een groep die zorgt dat er iets gebeurt.

Je geniet van mooie dingen en hebt een hekel aan alles wat lelijk is. Je liefde voor schoonheid betreft niet alleen jezelf. Je houdt van mooie huizen en interieurs, een lieflijk landschap, kunst en muziek. Daarvoor ontwikkel je een opvallend goede smaak.

Wanneer je een beslissing moet nemen, valt het je vaak moeilijk om een knoop door te hakken. Dat komt omdat je oog hebt voor meerdere kanten van een onderwerp en daardoor moeilijk een keuze maakt. Jouw gave om tegengestelde kanten te begrijpen maakt je een uitstekende bemiddelaar wanneer anderen een meningsverschil hebben. Jij kunt hen ook beide kanten laten zien.

Adverteren
naar boven

Zon in het Negende Huis

Je bent uiterst leergierig en wilt al je vragen zo spoedig mogelijk beantwoord krijgen. Je hebt interesse in studies die de wereld om je heen zo breed mogelijk verklaren.

Het buitenland en alles wat met verafgelegen plaatsen te maken heeft fascineert je. Je wilt later reizen en de wereld verkennen.

Je bent heel tolerant wat betreft de zwakheden van anderen en bereid de slechte kanten te negeren, zolang iemand ook voldoende goedheid laat zien. Je houdt niet van mensen die te kritisch zijn of die alleen de slechte kanten van dingen zien.

naar boven

Maan in Tweelingen

Je emoties zijn heel wisselend en je bent vrij rusteloos. Je verveelt je snel en je aandacht verslapt als je je te lang op een onderwerp moet concentreren. Maar je bent ook heel nieuwsgierig en grijpt elke nieuwe ervaring met twee handen aan.

Je bent graag op pad omdat dat nieuwe belevenissen met zich meebrengt. Hetzelfde heb je met nieuwe ideeën; je wilt alles leren wat er te leren valt.

Een goede eigenschap van deze stand van de Maan is dat je later leert om je emoties met je verstand te beheersen. In situaties waarin anderen emotioneel tekeer gaan, kun jij je kalmte bewaren en bekijken wat er nu eigenlijk aan de hand is.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

Je bent gericht op de emotionele steun van iemand anders of, wanneer je het echt moeilijk hebt, op diens koestering en bescherming om je staande te houden. Het is voor jou niet genoeg om iemand oppervlakkig te kennen. Je creëert een intense band met de mensen met wie je persoonlijk bevriend bent. Dat kan misverstanden opleveren, doordat je vrienden vinden dat je jezelf te intensief met hen bemoeit, of andersom dat jij mensen aantrekt die te zeer emotioneel beslag op je leggen.

Jouw relatie met je moeder of je familie zal heel bepalend zijn voor het type geliefde waarvoor je kiest of waarmee je later trouwt. Is de relatie met haar veilig, betrokken en warm geweest, dan zul je ook zorgzaamheid en bescherming bieden binnen je relatie.

Lijkt je moeder afstandelijk, of is ze er nooit als je haar nodig hebt, dan zul je later zoeken naar een partner die intens bemoederend is ten opzichte van jou.

naar boven

Venus in Leeuw

Je houdt van mensen en mensen houden van jou. Je bent heel trouw aan je vrienden. Je hebt een sterk gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid en dat eis je van alle relaties. Jouw liefde is namelijk sterk vermengd met trots.

Een andere kant van dit aspect is dat je wellicht vrienden uitkiest met wie je voor de dag kunt komen. Pas wel op dat je degenen die net zo waardevol zijn, maar wellicht niet zo opvallend of bekend, niet over het hoofd ziet.

In relaties moet je leren om compromissen te sluiten en aan de verlangens van anderen tegemoet te komen. Je kunt niet altijd je zin doordrijven; naarmate je ouder wordt, zul je de positieve kanten van geven en nemen leren zien. Je warmte en vriendelijkheid zorgen ervoor dat je in wezen bij iedereen geliefd bent.

Adverteren
naar boven

Venus in het Achtste Huis

Je gebruikt je zintuigen graag intens en wilt de wereld zo levendig en compleet mogelijk ervaren. Je lijkt te zoeken naar verborgen dimensies van het bestaan die je wereld totaal kunnen transformeren. Vaak zoek je die dimensie in relaties met anderen, die zeer gepassioneerd en gevoelvol zullen zijn.

Probeer je vrienden niet te claimen of veranderen. Het is ook niet juist om ze enkel te kiezen op basis van de voordelen die hun vriendschap je kan opleveren.

In je jonge jaren moet je al leren op je gezondheid te letten door niet te veel te eten of drinken, geen riskante dingen uit te proberen en veel lichaamsbeweging te nemen.

naar boven

Mars in Weegschaal

Deze stand van Mars kan twee verschillende uitwerkingen hebben. Waarschijnlijk werk je het liefst met iemand anders, want je hebt een sterk gevoel voor samenwerking. De wens om je zin te krijgen wordt gekleurd door de behoefte met anderen overweg te kunnen.

Maar soms zijn mensen met deze stand heel competitief ingesteld. In dat geval zie je elke ontmoeting als een kans om de competitiestrijd aan te gaan, in een vriendelijke of onvriendelijke sfeer.

Je gevoel voor rechtvaardigheid is sterk ontwikkeld en je haat het als iemand oneerlijk wordt behandeld.

naar boven

Mars in het Tiende Huis

Je wilt vooruit in het leven en daar doe je je uiterste best voor, door je serieus in te zetten.

Omdat je nog steeds in een leerproces zit moet je wel oppassen hoe je met autoriteiten omgaat. Je hebt niet vanzelfsprekend respect voor alle volwassenen want je stelt hoge eisen, zowel aan jezelf als aan anderen.

Probeer een carrière op te bouwen waarin je eigen baas bent, of op een andere manier onafhankelijk kunt zijn en je eigen verantwoordelijkheid kunt dragen. Deze stand van Mars oppert meerdere banen of carrières, vooral van het soort die met veel fysieke inzet en hard werken gepaard gaan.

naar boven

Mars Conjunct Midhemel

Je toont al op heel jonge leeftijd de vastberadenheid om alles op jouw eigen manier te willen doen. Je beslist snel hoe iets moet worden aangepakt en je weet meestal precies wat je wilt bereiken.

Trekt iemand jouw aanpak in twijfel, dan neem je dat heel persoonlijk op. Besef dat je niet alleen maar bent wat je doet. Als iemand jouw beslissingen aan de kaak stelt is dat nog geen persoonlijke aanval.

Dit aspect geeft aan dat je later voor een carrière moet kiezen waarin je heel spontaan en onafhankelijk kunt functioneren en veel fysieke energie kwijtkunt.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Ronnie Barker [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 25 september 1929 kloktijd: 14:00
in Bedford, England U.T: 13:00
0w29, 52n08 sterrentijd: 13:13:30

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 1°57'54 in huis 9 direct
Maan Tweelingen 24°47'16 in huis 7 direct
Mercurius Weegschaal 23°21'31 in huis 10 stationair (R)
Venus Leeuw 29°50'16 in huis 8 direct
Mars Weegschaal 22°36'51 in huis 10 direct
Jupiter Tweelingen 16°14'33 eind van huis 6 direct
Saturnus Boogschutter 24°30'12 in huis 1 direct
Uranus Ram 9°41'46 in huis 3 retrograde
Neptunus Maagd 2°15'05 in huis 8 direct
Pluto Kreeft 19°29'55 in huis 7 direct
Maanskn.(t) Stier 12°53'55 eind van huis 4 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 16°47'58
2de huis Steenbok 26°50'29
3de huis Vissen 14°31'10
Imum Coeli Ram 19°54'18
5de huis Stier 13°38'58
6de huis Tweelingen 1°23'42
Descendant Tweelingen 16°47'58
8ste huis Kreeft 26°50'29
9de huis Maagd 14°31'10
Medium Coeli Weegschaal 19°54'18
11de huis Schorpioen 13°38'58
12de huis Boogschutter 1°23'42

Majeure aspecten
Zon Vierkant Maan 7°11
Zon Vierkant Saturnus 7°28
Zon Oppositie Uranus 7°44
Maan Driehoek Mercurius 1°26
Maan Sextiel Venus 5°03
Maan Driehoek Mars 2°10
Maan Oppositie Saturnus 0°17
Maan Sextiel Neptunus 7°28
Maan Oppositie Ascendant 7°59
Maan Driehoek Midhemel 4°53
Mercurius Conjunct Mars 0°45
Mercurius Sextiel Saturnus 1°09
Mercurius Vierkant Pluto 3°52
Mercurius Conjunct Midhemel 3°27
Venus Driehoek Saturnus 5°20
Venus Conjunct Neptunus 2°25
Mars Sextiel Saturnus 1°53
Mars Vierkant Pluto 3°07
Mars Sextiel Ascendant 5°49
Mars Conjunct Midhemel 2°43
Jupiter Oppositie Ascendant 0°33
Jupiter Driehoek Midhemel 3°40
Saturnus Sextiel Midhemel 4°36
Pluto Inconjunct Ascendant 2°42
Pluto Vierkant Midhemel 0°24
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst