•    
  Actuele planetaire posities
  19-apr-2018, 18:22 UT/GMT
  Zon2938'24"11n21
  Maan182'46"18n52
  Mercurius534'54"0n49
  Venus2359'35"19n06
  Mars1758'43"23s07
  Jupiter2042' 9"r16s42
  Saturnus98'48"r22s14
  Uranus2833'10"10n28
  Neptunus1533' 5"6s33
  Pluto2117' 7"21s28
  Ware Knoop1121'59"r17n22
  Cheiron07'51"3n11
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Cardinal John O'Connor [Adb], geboren op 15 januari 1920
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Steenbok, Maan in Schorpioen *Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Achtste Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Maan in het Zesde Huis *Venus in het Zesde Huis *Zon in het Achtste Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 15 januari 1920 om 14:25 in Philadelphia, Pennsylvania.

Uw zonneteken is Steenbok. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Tweelingen en uw Maan staat in Schorpioen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Steenbok, Maan in Schorpioen

Deze astrologische combinatie geeft aan dat u een sterk karakter hebt dat blaakt van wilskracht. U kunt opvallend veel zelfbeheersing opbrengen, als dat vereist is voor een bepaald voordeel. Trots en verlangen naar erkenning van uw sterke kanten zijn de voornaamste redenen voor uw onafhankelijkheid.

U gaat over het algemeen doelgericht en vastberaden te werk. Als geduchte vijand rust u niet voor u volledig wraak hebt genomen. U staat erop tot op het bot te gaan, u onderzoekt en graaft tot u de bron of oorzaak te pakken hebt. U hebt uitgelezen eigenschappen voor een leidende positie, zowel in de politiek als in zaken. De sleutel tot een harmonieus bestaan ligt in beheersing van uw resolute en onbuigzame kanten.

naar boven

Ascendant in Tweelingen, Mercurius in het Achtste Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Tweelingen aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het achtste huis.

Het rijzende teken en de stand van diens heerser geeft algemene informatie over de loop van het leven en is een aanvulling op de gegevens die uw temperament beschrijven, zoals eerder vermeld in de analyse van de Zon-Maan combinatie.

Tweelingen is het derde teken van de dierenriem en de belangrijkste invloeden die het geeft in het leven zijn: intellectueel actief, sociaal, speels, dualistisch, constante twijfels over mentale concepten en academische interesse.

Mensen met ascendant Tweelingen zijn open, elegant, beweeglijk, expressief en tonen veel mimiek. Veelal is literair talent aanwezig, bent u handig en ambachtelijk bedreven, snel, veelzijdig, gewiekst, inventief en zeer nieuwsgierig en subtiel.

Een Tweelingenascendant onderscheidt zich door een expressieve spreek- en schrijfstijl, een druk dagelijks bestaan en voortdurend gebrek aan vastberadenheid en besluitvaardigheid. Met een Tweelingenascendant kunt u geaarzel compenseren door snel te denken.

Uw kijk is vriendelijk en goedgeefs (binnen bepaalde perken) maar niet altijd even doortastend, door twijfels en gedraal. U kunt het ver schoppen in uw leven met uw mentale aanleg.

U staat open voor velerlei dingen en bent joviaal en zelfrelativerend, al zult u door sommigen voor gek worden versleten. Leer uzelf beheersen wat betreft zinloze discussies en argumenten want dat zijn vaak uw ergste vijanden.

Om succes te bereiken zou u uw literaire en wetenschappelijke interesse kunnen uitdiepen en uw briljante verstand vrij spel geven, wanneer dat nodig is. Richt uw beweeglijke aard op schrijven, reizen, communicatie en analyse van de mens. Dat zijn de gebieden waarop u op uw best bent.

Adverteren
Wees alert op nerveuze, psychologische aandoeningen. Overdrijf uw ongerustheid en zorgen niet. Ontspan en beschouw het leven met een flexibele, relativerende, filosofische kijk. Uw bewustzijn zal steeds weer enorme veranderingen ondergaan en tot uw laatste snik zult u uiterst alert en actief zijn.

U bent zeer geïnteresseerd in occulte zaken, maar benadert deze vrij rationeel, niet gespeend van een gezonde, sceptische kijk.

NB: Mercurius staat technisch gezien op de grens van huis 7 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 8.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Maan in het Zesde Huis

De Maan staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft onder meer aan dat uw werk afwisselend is, veelzijdig en dat u in het dagelijks leven emotioneel contact hebt met heel veel mensen. Qua gezondheid kan dit betekenen dat u overgevoelig bent voor de sfeer in uw omgeving en last hebt van overmatige veranderingen en wisselende omstandigheden.

Psychologisch gezien gedijt u beter in een ondergeschikte rol dan in een leidinggevende.

Ook kan het zo zijn dat u heimelijk beroemd hoopt te worden in uw vak.

naar boven

Venus in het Zesde Huis

Venus staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Prijst u zichzelf maar gelukkig. Uw gezondheid zal uw hele leven uitstekend zijn en als u al iets krijgt, bent u in staat om heel snel weer te genezen.

Door uw manier van omgaan met mensen op de werkvloer kunt u op meerdere vlakken winst boeken. Uw houding ten opzichte van werk is positief, u hebt er plezier in. U bent geen harde werker, integendeel, u bent zelfs een beetje gemakzuchtig. Door het lot belandt u in situaties waarin u werkt voor zeer aardige, aantrekkelijke mensen, wellicht in artistieke kringen. Daaruit lijken ongetwijfeld liefdesaffaires voort te komen.

Adverteren
naar boven

Zon in het Achtste Huis

De Zon staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Daardoor is uw persoonlijkheid hoe dan ook gericht op diepgang in het leven. Uw seksuele uithoudingsvermogen is groot, intens en vitaal. U hebt een fascinatie voor ongebruikelijke zaken, die gekoppeld zijn aan de cyclus van het leven, de dood en andere mysteries.

De traditionele astrologie geeft aan dat u op middelbare leeftijd, na een crisis, een ommezwaai ervaart. Komt u die periode goed door dan mag u een lang leven verwachten met verhoogde vitaliteit.

Financieel gezien loopt u absoluut kans op een erfenis van een partner of een familielid.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Cardinal John O'Connor [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 15 januari 1920 kloktijd: 14:25
in Philadelphia, PA (US) U.T: 19:25
75w10, 39n57 sterrentijd: 22:00:09

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Steenbok 24°22'15 in huis 8 direct
Maan Schorpioen 24°56'52 in huis 6 direct
Mercurius Steenbok 11°19'57 eind van huis 7 direct
Venus Boogschutter 13°32'40 in huis 6 direct
Mars Weegschaal 23°24'48 in huis 5 direct
Jupiter Leeuw 15°30'12 in huis 3 retrograde
Saturnus Maagd 11°10'55 in huis 4 retrograde
Uranus Waterman 29°38'44 in huis 10 direct
Neptunus Leeuw 10°35'26 in huis 3 retrograde
Pluto Kreeft 6°22'56 in huis 1 retrograde
Maanskn.(t) Schorpioen 23°02'09 in huis 6 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Tweelingen 21°47'42
2de huis Kreeft 12°42'23
3de huis Leeuw 3°26'39
Imum Coeli Leeuw 27°51'15
5de huis Weegschaal 0°02'39
6de huis Schorpioen 11°14'28
Descendant Boogschutter 21°47'42
8ste huis Steenbok 12°42'23
9de huis Waterman 3°26'39
Medium Coeli Waterman 27°51'15
11de huis Ram 0°02'39
12de huis Stier 11°14'28

Majeure aspecten
Zon Sextiel Maan 0°35
Zon Vierkant Mars 0°57
Zon Inconjunct Ascendant 2°35
Maan Vierkant Uranus 4°42
Mercurius Driehoek Saturnus 0°09
Mercurius Inconjunct Neptunus 0°45
Mercurius Oppositie Pluto 4°57
Venus Driehoek Jupiter 1°58
Venus Vierkant Saturnus 2°22
Venus Driehoek Neptunus 2°57
Mars Driehoek Ascendant 1°37
Jupiter Conjunct Neptunus 4°55
Saturnus Sextiel Pluto 4°48
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst