•    
  Actuele planetaire posities
  25-mei-2018, 14:51 UT/GMT
  Zon421' 1"21n01
  Maan1738'39"2s32
  Mercurius217'58"16n50
  Venus714'42"24n59
  Mars324'27"21s49
  Jupiter1618'14"r15s32
  Saturnus83'55"r22s19
  Uranus030'56"11n10
  Neptunus1619'51"6s16
  Pluto211'57"r21s33
  Ware Knoop812'52"r18n13
  Cheiron143'23"3n51
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Banker 6501 [Adb], geboren op 4 oktober 1928
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Tweelingen *Ascendant in Maagd, Mercurius in het Derde Huis *Zon in het Tweede Huis *Venus in het Derde Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Maan in het Tiende Huis *Neptunus Conjunct Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 4 oktober 1928 om 2:55 in Bell CA, Alaska.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Maagd en uw Maan staat in Tweelingen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Tweelingen

U verstaat de kunst relaties aan te knopen, maar u bestendigt deze vriendschappen niet noodzakelijk door loyaal te zijn. U communiceert zo graag en goed, dat dit soms ontaardt in gebabbel. Als iemand u dwarszit, kunt u heel verontwaardigd uit de hoek komen.

In de liefde bent u veranderlijk en besluiteloos. U kunt moeiteloos van de ene naar de andere geliefde overstappen. Omdat u zo gespitst bent op nieuwe ontwikkelingen, verliest u al snel interesse in de oude, zelfs als die gisteren nog nieuw waren. U blinkt uit in denkwerk en situaties waarin u ideeën moet leveren, afwijzen of beoordelen, bestuderen en uitwisselen.

Een algemeen beeld van u is dat van een veelzijdige, communicatieve persoonlijkheid, die uitblinkt in spreken en schrijven, maar die minder betrouwbaar is. U bent nooit tevreden met het hier en nu, uw gedachten dolen rond tussen verleden en toekomst. De sleutel tot meer balans in uzelf ligt in aandacht voor één onderwerp per keer. Ontwikkel doorzettingsvermogen en probeer uw aandacht vast te houden.

naar boven

Ascendant in Maagd, Mercurius in het Derde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Maagd aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het derde huis.

Dit geeft aan dat u uw hele leven een kalme, bescheiden, analytische, kritische en toegankelijke houding uitstraalt.

U bent niet iemand met grote ambities, al hebt u doorzettingsvermogen en scherp inzicht.

U zet graag dingen naar uw hand. Als u negatieve trekken leert compenseren met uw aangeboren hulpvaardigheid en sympathieke houding, zult u andermans problemen kunnen oplossen en een uitstekend adviseur zijn. Daarmee bereikt u uw hoogste spirituele doel. Het zal uw bewustzijn vergroten en uw blik verruimen.

U bent niet bang om aan te pakken, maar u doet het liefst dingen waarbij u uw verstand kunt gebruiken, dus niet zomaar lukraak routinewerk. U bent vrij zelfstandig, maar de natuurlijke aard van Maagd is bij voorkeur ondergeschikt. Laat belangrijke beslissingen maar over aan de autoriteiten en machthebbers.

U hebt een scherp oog voor detail, waardoor u heel nuttig bent voor werkzaamheden waarin precisie en opmerkingsgave vereist zijn. U bent heel puur en gesteld op reinheid. U hebt geen moeite met andere mensen, maar aan een ding hebt u een uitgesproken hekel: wanneer anderen uw privacy schenden. Zaken en praktische aangelegenheden zijn heel belangrijk in uw leven. U moet natuurlijk niets doen wat tegen uw vrij gereserveerde natuur indruist, maar in de liefde mag u wel wat meer ontspannen. Reageer wat vaker affectief op de aandacht die u krijgt.

U krijgt in het leven vaak te maken met situaties waarin u als adviseur of bemiddelaar optreedt. Grijp die kansen om daarin uw creativiteit te kunnen uiten.

Adverteren
U bent uit op praktische kennis vergaren. U bent leergierig, een studiebol, alert en intellectueel actief. Omdat u zo graag onderzoek doet en dingen uitpluist bent u zeer geschikt voor wetenschappelijke activiteiten.

U bent in wezen een denker met een enorme ijver en grote behoefte aan exacte feiten en details. Uw zwakke kanten zijn uw neiging tot piekeren en overdreven vooringenomenheid.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

naar boven

Venus in het Derde Huis

Venus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. U bent zeer geïnteresseerd in creativiteit en artistieke communicatie. Uw eigen woorden worden omfloerst door smaak, stijl en afwegingen. Uw gedachtegang staat open voor de vibraties die de natuur uitademt en de verfijnde kennis van menselijke aangelegenheden. Venus op deze locatie belooft plezierige en vriendelijke betrekkingen met familieleden. U communiceert sympathiek, levendig en aantrekkelijk.

De sleutel tot meer balans tussen uw mentale en emotionele systeem ligt in de verdieping van persoonlijke relaties. Keer uzelf eens wat vaker naar binnen, om de wereld beter te leren begrijpen middels uw zelfkennis.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Maan in het Tiende Huis

De Maan staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft onder andere aan dat u uiterst flexibel bent en op maatschappelijk gebied een groot aanpassingsvermogen hebt. Wat uw ambities verder ook zijn, het lot lijkt te bepalen dat u in situaties belandt die met publiek te maken hebben.

Er komt een moment dat u in de publieke belangstelling staat. Houd rekening met het feit dat de Maan in deze stand weliswaar succes geeft, maar niet van blijvende aard. Uw successen zijn wisselend.

U hebt fantasie en spreekt tot de verbeelding. Daarbij hebt u aspiraties en doorzettingsvermogen, waardoor u uw doel steeds weet te bereiken. Mensen zien u als iemand met gevoel, die zich niet verstandelijk laat leiden. Toch probeert u uw impulsen met logica te doorgronden. Wanneer u op professioneel gebied uw emotionele aanleg kunt uiten, bent u in uw element. Onbewust bent u zeer ambitieus.

Adverteren
naar boven

Neptunus Conjunct Ascendant

De conjunctie van Neptunus op de Ascendant geeft aan dat u zeer sensitief bent en wellicht spiritueel begaafd. Uw grip op de echte wereld is losjes tot wankel, u moet meer houvast zoeken.

U bent fysiek gevoelig voor het maatschappelijke onrecht dat u waarneemt, het kan u letterlijk ziek maken. Omdat uw omgeving zo veel effect op u heeft, moet u proberen om negativiteit te weren.

U staat klaar voor onderdrukten en emotioneel verstoorden en bent vergevingsgezind naar degenen die buiten hun schuld aan de zelfkant staan.

U maakt uzelf druk over dingen waaraan u niets kunt doen. Door schuldgevoelens krijgt u de neiging uzelf terug te trekken in een wereld die vrij is van verantwoordelijkheid.

Ga om met mensen die met beide benen op de grond staan, dat zijn goede tegenhangers voor uw oeverloos instabiele temperament. Er is grote behoefte aan uw sympathieke medeleven, dus het heeft geen zin u af te wenden van mensen die uw hulp kunnen gebruiken.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Banker 6501 [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 4 oktober 1928 kloktijd: 2:55
in Bell CA, USA U.T: 10:55
118w11, 33n59 sterrentijd: 03:53:48

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 10°57'37 in huis 2 direct
Maan Tweelingen 17°53'50 in huis 10 direct
Mercurius Schorpioen 6°11'03 in huis 3 direct
Venus Schorpioen 6°20'14 in huis 3 direct
Mars Kreeft 0°31'50 in huis 10 direct
Jupiter Stier 8°26'54 in huis 9 retrograde
Saturnus Boogschutter 14°20'02 in huis 4 direct
Uranus Ram 5°10'50 in huis 8 retrograde
Neptunus Maagd 0°24'40 in huis 12 direct
Pluto Kreeft 18°20'24 in huis 11 direct
Maanskn.(t) Tweelingen 1°41'09 in huis 10 direct

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 3°30'43
2de huis Maagd 28°35'06
3de huis Weegschaal 27°59'28
Imum Coeli Boogschutter 0°36'24
5de huis Steenbok 3°45'48
6de huis Waterman 5°02'57
Descendant Vissen 3°30'43
8ste huis Vissen 28°35'06
9de huis Ram 27°59'28
Medium Coeli Tweelingen 0°36'24
11de huis Kreeft 3°45'48
12de huis Leeuw 5°02'57

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 6°56
Zon Inconjunct Jupiter 2°31
Zon Sextiel Saturnus 3°22
Zon Oppositie Uranus 5°47
Zon Vierkant Pluto 7°23
Maan Oppositie Saturnus 3°34
Mercurius Conjunct Venus 0°09
Mercurius Driehoek Mars 5°39
Mercurius Oppositie Jupiter 2°16
Mercurius Inconjunct Uranus 1°00
Mercurius Sextiel Neptunus 5°46
Mercurius Sextiel Ascendant 2°40
Venus Driehoek Mars 5°48
Venus Oppositie Jupiter 2°07
Venus Inconjunct Uranus 1°09
Venus Sextiel Neptunus 5°56
Venus Sextiel Ascendant 2°50
Mars Vierkant Uranus 4°39
Mars Sextiel Neptunus 0°07
Mars Sextiel Ascendant 2°59
Jupiter Driehoek Ascendant 4°56
Uranus Inconjunct Ascendant 1°40
Neptunus Conjunct Ascendant 3°06
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst