•    
  Actuele planetaire posities
  22-apr-2018, 22:53 UT/GMT
  Zon245' 7"12n26
  Maan321'55"18n44
  Mercurius75'53"0n56
  Venus2752'50"20n10
  Mars1934'16"23s00
  Jupiter2020'27"r16s36
  Saturnus97'46"r22s14
  Uranus2844' 8"10n32
  Neptunus1538'36"6s31
  Pluto2117'14"r21s28
  Ware Knoop1114'10"17n24
  Cheiron017'57"3n15
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Anne Archer [Adb], geboren op 24 augustus 1947
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Kreeft Ascendant *Zon in Maagd *Zon in het Derde Huis *Maan in Boogschutter *Maan in het Zesde Huis *Venus in Leeuw *Venus in het Derde Huis *Mars in Kreeft *Mars in het Twaalfde Huis *Mars Conjunct Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Vrouwelijk, geboren op 24 augustus 1947 om 1:35 in Los Angeles CA, Alaska.

Je zonneteken is Maagd. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Kreeft en je Maan staat in Boogschutter.

Vraag je jezelf af waarom je in dit rapport als Maagd wordt afgeschilderd? Als je 9 uren 27 minuten vroeger was geboren viel je onder het voorgaande teken Leeuw. Het exacte uur waarop de zon overgaat van het ene teken naar het volgende verschilt elk jaar.

naar boven

Kreeft Ascendant

Je bent een heel gevoelig type dat zich sterk hecht aan een vertrouwde omgeving. Wanneer je nieuwe mensen ontmoet, ben je heel vriendelijk, maar je praat niet over je innerlijke gevoelens tot je hen vrij goed kent. Heb je echter besloten dat iemand betrouwbaar is, dan heb je ook het volste vertrouwen.

De plek waar je bent opgegroeid zal je hele leven belangrijk voor je blijven.

Wanneer je goed in je vel zit en zelfvertrouwen hebt, ben je heel hartelijk en altijd bereid om jezelf in te zetten.

Zaken waarin je geen zelfvertrouwen hebt kunnen serieuze problemen opleveren. Door je gevoeligheid kun je maar moeilijk omgaan met kritische of harde woorden van anderen, vooral als die afkomstig zijn van degenen van wie je houdt. Ben je gekwetst, dan trek je jezelf terug en vermijdt je anderen.

naar boven

Zon in Maagd

Je bent heel zorgvuldig in alles wat je doet en hecht veel waarde aan orde en netheid. Je verwacht ook van anderen dat ze aan jouw hoge eisen voldoen en bent onmiddellijk teleurgesteld als dat niet zo is. Wanneer je iets verkeerds opvalt aan iets of iemand aarzel je niet om daar iets van te zeggen. Leer om dat vriendelijk te brengen, want anderen scherp bekritiseren schept negatieve gevoelens.

Je bent heel geïnteresseerd en probeert zoveel mogelijk op te steken. Wat je ook maakt of doet, je werkt altijd volgens perfectionistische maatstaven en verwacht dat anderen die ook hebben, maar dat is niet altijd zo.

Je helpt anderen graag omdat het je goed doet om nuttig te zijn. Je schuift je eigen zin opzij om iemand van wie je houdt te helpen. Anderen respecteren dat bijzonder.

Adverteren
naar boven

Zon in het Derde Huis

Je geest is actief en snel. Je bent vrij nieuwsgierig. Je praat graag en stelt veel vragen, maar soms ratel je door zonder veel te zeggen. Hoe meer je kunt zien en meemaken, hoe gelukkiger je bent.

Je nieuwsgierigheid en gewiekstheid helpen je op school, maar je moet leren om streng te zijn voor jezelf.

Later zal communicatie een belangrijk onderdeel van je carrière uitmaken.

Je schermt graag met je kennis, op een vriendelijke of onvriendelijke manier, door bijvoorbeeld woordspelletjes te doen of puzzels op te lossen, of te bekvechten.

naar boven

Maan in Boogschutter

Je bent een idealist die de wereld als grandioos, goed en prachtig wil zien. Mensen moeten goed en nobel zijn en je bent echt teleurgesteld als dat niet zo is.

Je bent zo bezig met de grootse, belangrijke dingen van het leven dat je kleine zaken, die ook echt meetellen, over het hoofd ziet. Je bent heel onafhankelijk en hebt er een hekel aan als iemand je ook maar een strobreed in de weg legt.

Je bent optimistisch en vrolijk en blijft nooit lang verdrietig. Je hebt meestal een goed gevoel over het bestaan en je probeert om anderen ook dat gevoel te bezorgen. Mensen zijn dan ook dol op je.

Zodra je volwassen bent zul je interesse hebben voor elk onderwerp dat je meer vertelt over het universum en jouw rol daarin.

naar boven

Maan in het Zesde Huis

Er is een sterke link tussen je stemmingen en je fysieke gezondheid. Ben je langere tijd ongelukkig of depressief dan loop je kans daardoor ziek te worden. Je zorgt niet goed voor jezelf wanneer je negatief bent ingesteld en dat breekt je op.

Het is vast moeilijk voor je om volgens plan, gedisciplineerd dingen aan te pakken. Toch ben je dol op werk waardoor jouw eigen wereld netjes en overzichtelijk wordt.

Je geeft de voorkeur aan werken voor anderen omdat je liever wordt aangestuurd door iemand die meer wilskracht heeft dan jijzelf.

Zodra je volwassen bent is de kans groot dat je geïnteresseerd raakt in een carrière die op een of andere manier met de zorgsector, huishoudelijke diensten of producten, gezondheid, voedsel of landbouw te maken heeft.

naar boven

Venus in Leeuw

Je houdt van mensen en mensen houden van jou. Je bent heel trouw aan je vrienden. Je hebt een sterk gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid en dat eis je van alle relaties. Jouw liefde is namelijk sterk vermengd met trots.

Een andere kant van dit aspect is dat je wellicht vrienden uitkiest met wie je voor de dag kunt komen. Pas wel op dat je degenen die net zo waardevol zijn, maar wellicht niet zo opvallend of bekend, niet over het hoofd ziet.

In relaties moet je leren om compromissen te sluiten en aan de verlangens van anderen tegemoet te komen. Je kunt niet altijd je zin doordrijven; naarmate je ouder wordt, zul je de positieve kanten van geven en nemen leren zien. Je warmte en vriendelijkheid zorgen ervoor dat je in wezen bij iedereen geliefd bent.

naar boven

Venus in het Derde Huis

Je houdt van schoonheid in je directe omgeving en zelfs in je vroege jeugd heb je al veel interesse in kunst, theater of literatuur.

Je leert hoe je anderen kunt inpakken met charme en vleierij, maar leun niet al te vanzelfsprekend op dit talent. Mensen zullen vleien en meepraten uiteindelijk wantrouwen dus probeer oprecht te blijven, ook als je aardige dingen zegt.

Je hebt een goed gevoel voor vorm en kleur.

Heb je broers en zussen, dan ben je waarschijnlijk heel hecht met hen, net als met andere familieleden, want hun liefde is heel belangrijk voor je.

Adverteren
NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 2 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 3.

naar boven

Mars in Kreeft

Je aanpak is sterk afhankelijk van hoe je jezelf voelt. Voel je jezelf positief en opgewekt dan ben je vol zelfvertrouwen en strijdvaardig. Ben je negatief gestemd of depressief, dan ben je veel terughoudender en snel geïrriteerd.

Probeer je boosheid niet zo te verbergen. Het is beter om die te uiten voor het stilletjes je hele stemming verpest.

Soms geeft deze stand van Mars moeilijkheden en onenigheid met je familie aan. Maar het is tegelijkertijd waarschijnlijk dat alles wat met je familie, je achtergrond en afkomst te maken heeft enorme loyaliteitsgevoelens oproept.

naar boven

Mars in het Twaalfde Huis

Je bent vaak bang om voor jezelf op te komen. Je voelt jezelf snel verslagen en bent ervan overtuigd dat elke poging zinloos is. Die houding kan het gevolg zijn van omgaan met mensen die je niet voldoende hebben aangemoedigd. Je moet zelfvertrouwen opbouwen en iedereen die je een slecht gevoel geeft over jezelf negeren. Je hebt de neiging indirect of heimelijk te werk te gaan, achter de rug van mensen om, maar dat moet je leren vermijden.

In feite ben je een sterk individu en zodra je over die naïeve angsten over jezelf heengroeit kun je heel doeltreffend zijn.

Een ander positief punt is dat je heel goed alleen kunt werken. Het enige dat je nodig hebt is dat mensen je niet ontmoedigen.

naar boven

Mars Conjunct Ascendant

Je hebt een sterke wilskracht en mensen hebben snel door dat ze niet met jou moeten sollen. Je vertoont onomwonden alle klassieke kenmerken van Mars; onafhankelijk, kloek en moedig, zelfbewust en autonoom.

Je bent op je best als je alleen dingen onderneemt. Je neemt over het algemeen de verantwoordelijkheid voor je acties en bent betrouwbaar. Je sterke, persoonlijke integriteit en trots maken je ietwat gevoelig voor het commentaar van anderen, vooral wanneer zij laten merken jou niet erg serieus te nemen.

Je bent uiterst strijdvaardig op elk levensgebied. Jouw zelfbewuste energie zorgt ervoor dat je, zelfs in je jeugd al, een hekel hebt aan alles wat zacht en zwak is. Je wilt al vroeg zelfstandig zijn. Je gaat ervan uit dat je niemand nodig hebt, al kun je op jouw manier ook echt heel aanhankelijk zijn.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Anne Archer [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 24 augustus 1947 kloktijd: 1:35
in Los Angeles CA, USA U.T: 09:35
118w14, 34n03 sterrentijd: 23:49:22

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Maagd 0°22'44 in huis 3 direct
Maan Boogschutter 10°08'20 in huis 6 direct
Mercurius Leeuw 25°34'14 in huis 2 direct
Venus Leeuw 27°35'25 eind van huis 2 direct
Mars Kreeft 6°50'46 in huis 12 direct
Jupiter Schorpioen 19°56'21 in huis 5 direct
Saturnus Leeuw 14°48'56 in huis 2 direct
Uranus Tweelingen 25°31'07 in huis 12 direct
Neptunus Weegschaal 9°06'25 in huis 4 direct
Pluto Leeuw 13°30'46 in huis 2 direct
Maanskn.(t) Stier 27°54'19 in huis 11 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 12°45'57
2de huis Leeuw 4°06'22
3de huis Leeuw 27°57'37
Imum Coeli Maagd 27°06'04
5de huis Schorpioen 2°21'10
6de huis Boogschutter 9°30'45
Descendant Steenbok 12°45'57
8ste huis Waterman 4°06'22
9de huis Waterman 27°57'37
Medium Coeli Vissen 27°06'04
11de huis Stier 2°21'10
12de huis Tweelingen 9°30'45

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 4°49
Zon Conjunct Venus 2°47
Zon Sextiel Mars 6°28
Zon Sextiel Uranus 4°52
Maan Driehoek Saturnus 4°41
Maan Sextiel Neptunus 1°02
Maan Driehoek Pluto 3°22
Maan Inconjunct Ascendant 2°38
Mercurius Conjunct Venus 2°01
Mercurius Vierkant Jupiter 5°38
Mercurius Sextiel Uranus 0°03
Mercurius Inconjunct Midhemel 1°32
Venus Sextiel Uranus 2°04
Venus Inconjunct Midhemel 0°29
Mars Vierkant Neptunus 2°16
Mars Conjunct Ascendant 5°55
Jupiter Vierkant Saturnus 5°07
Saturnus Sextiel Neptunus 5°43
Saturnus Conjunct Pluto 1°18
Uranus Vierkant Midhemel 1°35
Neptunus Sextiel Pluto 4°24
Neptunus Vierkant Ascendant 3°40
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst