•    
  Actuele planetaire posities
  22-apr-2018, 17:37 UT/GMT
  Zon232'17"12n21
  Maan016'29"19n09
  Mercurius658'16"0n54
  Venus2736'48"20n06
  Mars1927'45"23s01
  Jupiter2021'58"r16s36
  Saturnus97'52"r22s14
  Uranus2843'23"10n32
  Neptunus1538'13"6s31
  Pluto2117'14"r21s28
  Ware Knoop1114'10"r17n24
  Cheiron017'16"3n15
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Gerard Darrow [Adb], geboren op 4 augustus 1932
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Leeuw, Maan in Maagd *Ascendant in Weegschaal, Venus in het Negende Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Uranus oppositie Ascendant *Venus in het Negende Huis *Zon in het Tiende Huis *Maan in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 4 augustus 1932 om 12:00 in Gary IN, Alaska.

Uw zonneteken is Leeuw. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Weegschaal en uw Maan staat in Maagd.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Leeuw, Maan in Maagd

U bent geboren met de Zon in Leeuw en de Maan in Maagd. Een Leeuw heeft vuur, hartstocht en een overdonderende psychologische impact. Iemand met veel Leeuwinvloeden is waardig, trots, dominant, krachtig en hartelijk. Deze eigenschappen komen niet zomaar tot hun recht in uw persoonlijkheid omdat de Maan in Maagd hele andere kanten op wil. Bepaalde trekken worden onderdrukt. Uw praktische inzicht en dienstvaardigheid worden echter benadrukt. Dat zijn eigenschappen die in strijd zijn met de Leeuwaanleg. Wanneer u niet probeert om deze twee kanten in balans te krijgen, kunt u er last van krijgen.

Bedenk dat, hoewel u verlangt naar een machtspositie, de rol van Maagd juist onbewust gedienstig wil zijn en ondergeschikt. Maagd en Leeuw kunnen wel overeenkomen in helderheid, scherpzinnigheid en steun bieden wat betreft emoties en ideeën van anderen. Maagd kan analytisch gezien bijdragen tot diepgaand begrip. De natuurlijke trekken van de sterke Leeuw worden hier afgeremd, waardoor u wellicht onder de maat bezig bent en last hebt van gebrek aan erkenning.

Anderen zien u als iemand die niet altijd de touwtjes in handen neemt (terwijl u daar heimelijk wel naar verlangt). U wordt gezien als attent, voorzichtig en beschouwend. Van de buitenkant oogt u onschuldig in liefde en seksualiteit, maar innerlijk brandt een hartstochtelijk vuur. Probeer de kracht van Leeuw in balans te brengen met de gewiekstheid van Maagd en u zult veel succes hebben in zowel materiële zaken als in uw relaties.

naar boven

Ascendant in Weegschaal, Venus in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Weegschaal aan de horizon. De heerser Venus staat in het negende huis.

Dit geeft aan dat u een hoffelijke, vriendelijke en zachtaardige houding naar de buitenwereld aanneemt in het leven.

Mensen met een Weegschaal Ascendant worden over het algemeen gestimuleerd door gevoelens en emoties en in mindere mate door intellectuele overwegingen. In uw bestaan zijn allerlei bewijzen te vinden van uw liefdevolle observatievermogen en oog voor schoonheid. U bent niet bijzonder actief en hebt vaak de neiging om de weg van de minste weerstand te kiezen en routineus te werk te gaan. U bent sympathiek, u hebt behoefte aan goedkeuring van anderen en u bent zeer flexibel. Uw intuïtie is opvallend goed en de omgang met anderen geeft u sensueel genoegen. U houdt van alle sociale aspecten in het leven.

Leert u deze neiging, om op te gaan in menselijke relaties, beheersen want het gevaar dreigt dat u te afhankelijk wordt van anderen.

Enige onrust, wispelturigheid en gebrek aan doorzettingsvermogen is u niet vreemd. Een van uw opvallendste kenmerken is dat u het altijd leuk vindt om dingen of mensen samen te brengen.

Deze drang naar harmonie en tussen mensen bemiddelen geeft aan dat u ook een tikje onrealistisch en afwachtend bent. Maar u bent vooral gemakkelijk in de omgang, aimabel en sociaal gericht. Ook bent u geobsedeerd door versieringen, schoonheid, kleding, sociale omgangsvormen en normen en waarden. In een serieuze liefdesrelatie ontdekt u dat de verhouding eerder vleiend is voor uzelf dan dat deze aan belangrijke emoties beantwoord.

Professioneel gezien draagt u het liefst een steentje bij aan activiteiten die een hoge mate van culturele, of zelfs artistieke kennis vereisen.

Adverteren
Deze stand is kenmerkend voor een persoon die uit is op intellectuele ontwikkeling en die intense emotionele processen heeft doorgemaakt. U bent artistiek aangelegd en verfijnd en dat siert uw denkwijze. U bent uit op allerlei vormen van ontwikkeling en groei en hevig geïnteresseerd in alles wat met cultuur te maken heeft. U bent vriendelijk en sympathiek en sterk sociaal georiënteerd, waardoor u anderen graag bijstaat met uw kennis en adviezen.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Uranus oppositie Ascendant

Uranus in oppositie met uw ascendant geeft aan dat u ervaart dat relaties de vrijheid die u zoekt in de weg staan. U trekt mensen aan die vrijheid eisen, zelfs als dat ten koste gaat van die van u en dat irriteert u.

Een doorsnee huwelijk is niets voor u. U geeft de voorkeur aan een vrijzinnigere verbinding waarin de emotionele band met uw partner de enige bindende factor is. U hebt een grote vriendenkring waarmee u gedachten uitwisselt en bij wie u zich veilig en vertrouwd voelt. U bent uit op een samenwerking waarin u de vrijheid hebt op uw eigen manier, zonder regels en beperkingen, uw aanpak te bepalen.

Al bent u eigenzinnig, u bent wellicht nog niet toe aan verantwoordelijkheid dragen voor uw daden.

Een van de doelstellingen in uw leven is de vrijheid van anderen stimuleren door hen aan te moedigen om te studeren en zich te verdiepen in sociale en politieke thema's die hen raken.

naar boven

Venus in het Negende Huis

Venus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. U bent flexibel, sympathiek, vredelievend en tactisch en hebt een scherp verstand. Deze stand geeft aan dat u harmonie en balans vindt door uw intelligentie te gebruiken en te studeren en reizen. U bent uiterst artistiek en expressief en zeer geïnteresseerd in alles wat met cultuur te maken heeft. U bent enthousiast en gedreven en u geeft graag uw inzichten door aan anderen.

Deze astrologische positie van Venus staat voor sociale interactie met intelligente mensen, wat heel verrijkend voor u werkt.

Intellectueel gezien staat u niet veel in de weg. Hoogstens bent u onverzadigbaar nieuwsgierig, waardoor u besluiteloos kunt zijn en alsmaar nieuwe plannen najaagt. U hebt echter tevens de aanleg om deze psychologische obstakels te overwinnen.

naar boven

Zon in het Tiende Huis

De Zon staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. De Zon belooft met deze stand succes, aanzien en status in uw volwassen bestaan. Maatschappelijk gezien bent u een vitaal, trots en krachtig persoon. U hebt de behoefte om in het openbaar te laten zien wie u bent en wat u kunt en uw energieke vertrouwen slaat vaak over op anderen. U bent geboren met aangenaam fysiek en moreel erfgoed en u mag steun verwachten van meerdere belangrijke mensen, waardoor u de kans krijgt om op te klimmen in het leven.

De kans bestaat ook dat u overdreven trots en arrogant bent en te veel verwacht van uw achterban.

Adverteren
naar boven

Maan in het Elfde Huis

De Maan staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. U bent iemand met veel vrienden en kennissen, die u in allerlei kringen leert kennen. U kunt vriendschappen sluiten in de hoogste kringen en in de lagere sociale regionen.

Deze stand verhoogt daarbij de kans op een bevredigend gezinsleven met een eigenzinnig, vriendelijk karakter. U woont wellicht op een unieke locatie, waar uw huis openstaat voor iedereen ondanks uw vrijheidslievende inborst en behoefte aan privacy.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Gerard Darrow [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 4 augustus 1932 kloktijd: 12:00
in Gary IN, USA U.T: 17:00
87w20, 41n36 sterrentijd: 08:02:50

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Leeuw 12°03'49 in huis 10 direct
Maan Maagd 11°23'00 in huis 11 direct
Mercurius Maagd 1°51'53 eind van huis 10 retrograde
Venus Kreeft 2°44'05 in huis 9 direct
Mars Tweelingen 29°55'13 in huis 9 direct
Jupiter Leeuw 28°35'13 in huis 10 direct
Saturnus Waterman 0°36'39 in huis 4 retrograde
Uranus Ram 23°22'34 eind van huis 6 stationair (R)
Neptunus Maagd 6°45'35 in huis 11 direct
Pluto Kreeft 22°15'40 in huis 9 direct
Maanskn.(t) Vissen 17°25'09 in huis 5 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Weegschaal 24°05'33
2de huis Schorpioen 21°48'02
3de huis Boogschutter 23°46'16
Imum Coeli Steenbok 28°35'15
5de huis Vissen 1°57'22
6de huis Ram 0°36'58
Descendant Ram 24°05'33
8ste huis Stier 21°48'02
9de huis Tweelingen 23°46'16
Medium Coeli Kreeft 28°35'15
11de huis Maagd 1°57'22
12de huis Weegschaal 0°36'58

Majeure aspecten
Maan Conjunct Neptunus 4°37
Mercurius Sextiel Venus 0°52
Mercurius Sextiel Mars 1°57
Mercurius Conjunct Jupiter 3°17
Mercurius Inconjunct Saturnus 1°15
Mercurius Conjunct Neptunus 4°54
Venus Conjunct Mars 2°49
Venus Sextiel Jupiter 4°09
Venus Inconjunct Saturnus 2°07
Venus Sextiel Neptunus 4°02
Mars Sextiel Jupiter 1°20
Mars Inconjunct Saturnus 0°41
Mars Driehoek Ascendant 5°50
Jupiter Inconjunct Saturnus 2°01
Jupiter Driehoek Uranus 5°13
Jupiter Sextiel Ascendant 4°30
Uranus Vierkant Pluto 1°07
Uranus Oppositie Ascendant 0°43
Pluto Vierkant Ascendant 1°50
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst