•    
  Actuele planetaire posities
  21-jan-2018, 11:08 UT/GMT
  Zon121'23"19s51
  Maan1952' 7"6s48
  Mercurius1429' 4"23s25
  Venus415'51"20s17
  Mars2652'25"18s44
  Jupiter200'43"16s42
  Saturnus343'11"22s30
  Uranus2443'27"9n03
  Neptunus1226'29"7s44
  Pluto1928'25"21s36
  Ware Knoop1456'37"16n21
  Cheiron2518'13"1n24
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Glenda Jackson [Adb], geboren op 9 mei 1936
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Kreeft Ascendant *Zon in Stier *Zon in het Twaalfde Huis *Maan in Boogschutter *Maan in het Zesde Huis *Venus in Stier *Venus in het Elfde Huis *Mars in Stier *Mars in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Vrouwelijk, geboren op 9 mei 1936 om 8:00 in Birkenhead, England.

Je zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Kreeft en je Maan staat in Boogschutter.

naar boven

Kreeft Ascendant

Je bent een heel gevoelig type dat zich sterk hecht aan een vertrouwde omgeving. Wanneer je nieuwe mensen ontmoet, ben je heel vriendelijk, maar je praat niet over je innerlijke gevoelens tot je hen vrij goed kent. Heb je echter besloten dat iemand betrouwbaar is, dan heb je ook het volste vertrouwen.

De plek waar je bent opgegroeid zal je hele leven belangrijk voor je blijven.

Wanneer je goed in je vel zit en zelfvertrouwen hebt, ben je heel hartelijk en altijd bereid om jezelf in te zetten.

Zaken waarin je geen zelfvertrouwen hebt kunnen serieuze problemen opleveren. Door je gevoeligheid kun je maar moeilijk omgaan met kritische of harde woorden van anderen, vooral als die afkomstig zijn van degenen van wie je houdt. Ben je gekwetst, dan trek je jezelf terug en vermijdt je anderen.

naar boven

Zon in Stier

Je bent heel geduldig en doet dingen graag op je gemak zodat je rustig kunt bekijken wat er allemaal precies gebeurt.

Je bent op comfort gesteld. Met jouw liefde voor gemak en eenvoud probeer je wellicht veeleisende situaties te vermijden, maar je hebt ook die ervaringen nodig om te groeien.

Mensen zijn vast dol op je omdat je zo affectief bent. Je geeft en ontvangt moeiteloos. Maar proberen mensen misbruik te maken van jouw meegaandheid dan zullen ze ontdekken dat je uiteindelijk heel boos kunt worden en niet snel kalmeert wanneer dat gevoel eenmaal is losgemaakt.

Je hebt er moeite mee je in te zetten voor abstracte doeleinden. Het is geen probleem voor je om je langdurig in te zetten voor bepaalde resultaten, maar je moet begrijpen waarvoor je het doet en je met dat doel kunnen identificeren.

naar boven

Zon in het Twaalfde Huis

Als verlegen mens blijf je als het even kan het liefst op de achtergrond. Je verstopt je zelfs graag.

Je toont meer medeleven voor anderen dan de meeste jonge mensen. Je houdt van mysteries en geheimen en hebt verbeelding en fantasie.

De kans dat je iets heel pijnlijks hebt meegemaakt toen je klein was, is groot. Als dat zo is denk je wellicht dat het een straf was voor iets wat je had misdaan en ben je bang dat het weer gebeurt. Maar waarschijnlijk is het een kwestie van het lot geweest, iets waar niemand schuld aan had. Je bent niet slecht en er is geen enkele reden waarom iets akeligs zich zou herhalen.

Naarmate je volwassen wordt, zul je meer begrip hebben voor bovennatuurlijke zaken dan de gemiddelde medemens.

Voor een publiek staan zal niet gemakkelijk voor je zijn, maar je kunt het wel leren als je dat echt zou willen.

naar boven

Maan in Boogschutter

Je bent een idealist die de wereld als grandioos, goed en prachtig wil zien. Mensen moeten goed en nobel zijn en je bent echt teleurgesteld als dat niet zo is.

Je bent zo bezig met de grootse, belangrijke dingen van het leven dat je kleine zaken, die ook echt meetellen, over het hoofd ziet. Je bent heel onafhankelijk en hebt er een hekel aan als iemand je ook maar een strobreed in de weg legt.

Je bent optimistisch en vrolijk en blijft nooit lang verdrietig. Je hebt meestal een goed gevoel over het bestaan en je probeert om anderen ook dat gevoel te bezorgen. Mensen zijn dan ook dol op je.

Zodra je volwassen bent zul je interesse hebben voor elk onderwerp dat je meer vertelt over het universum en jouw rol daarin.

naar boven

Maan in het Zesde Huis

Er is een sterke link tussen je stemmingen en je fysieke gezondheid. Ben je langere tijd ongelukkig of depressief dan loop je kans daardoor ziek te worden. Je zorgt niet goed voor jezelf wanneer je negatief bent ingesteld en dat breekt je op.

Het is vast moeilijk voor je om volgens plan, gedisciplineerd dingen aan te pakken. Toch ben je dol op werk waardoor jouw eigen wereld netjes en overzichtelijk wordt.

Je geeft de voorkeur aan werken voor anderen omdat je liever wordt aangestuurd door iemand die meer wilskracht heeft dan jijzelf.

Zodra je volwassen bent is de kans groot dat je geïnteresseerd raakt in een carrière die op een of andere manier met de zorgsector, huishoudelijke diensten of producten, gezondheid, voedsel of landbouw te maken heeft.

naar boven

Venus in Stier

Je bent wat liefde betreft een warme persoonlijkheid die duurzame banden smeedt met anderen. Het enige probleem is dat je eigenlijk wilt dat degene met wie je samen bent alleen aan jou aandacht besteedt. Je moet leren om wat minder bezitterig te zijn.

Je bent dol op mooie dingen en luxe omstandigheden.

Wees niet al te zelftoegeeflijk, bijvoorbeeld met eten en het kopen van mooie dingen. Besef dat je er iets voor moet doen om de dingen die je verlangt waar te maken, ook al heb je wellicht wat meer mazzel dan anderen. Mensen mogen je zo graag dat ze meestal bereid zijn om je een plezier te doen. Dat kan jouw neiging tot luiheid versterken. Onderneem zelf actie en wees niet afhankelijk van anderen.

naar boven

Venus in het Elfde Huis

Je bent een heel sociaal type dat echt dol is op goed gezelschap en plezier. Je functioneert op je best in een groep en bent een uitstekende teamspeler, bij welke groep of activiteit je ook betrokken raakt.

Je bevindt je graag in een warme, sociale vriendenkring en hebt een scherp oog voor sympathieke, artistieke mensen. Je eigen creativiteit toont eigenzinnigheid en originaliteit.

Wie je vrienden ook zijn, je geniet van hen. Je leven lang zal vriendschap een bron van vreugde en plezier zijn.

naar boven

Mars in Stier

Je werkt nauwgezet en vrij traag, maar de resultaten mogen er zijn. Je grondige aanpak compenseert je gebrek aan snelheid. Je bent ook vrij koppig en als iemand je probeert te haasten, ga je op de rem.

Je moet dingen in je eigen tempo kunnen doen. Bezittingen zijn heel belangrijk voor je. Heb je eenmaal je zinnen op iets gezet, dan zet je alles op alles om het te krijgen.

Jaloezie kan een probleem voor je zijn. Je bent bezitterig ten aanzien van de mensen van wie je houdt. Gun je vrienden en geliefden wat onafhankelijkheid, anders raak je ze kwijt.

Boosheid kan ook problemen geven. Die laat je namelijk niet snel zien, tot het punt waarop je helemaal door het lint gaat. Het is ook lastig dat anderen soms misbruik maken van jouw engelengeduld en zich niet realiseren dat je onderhuids echt kwaad bent. Het is aan jou om hen tijdig je gevoelens duidelijk te maken.

naar boven

Mars in het Twaalfde Huis

Je bent vaak bang om voor jezelf op te komen. Je voelt jezelf snel verslagen en bent ervan overtuigd dat elke poging zinloos is. Die houding kan het gevolg zijn van omgaan met mensen die je niet voldoende hebben aangemoedigd. Je moet zelfvertrouwen opbouwen en iedereen die je een slecht gevoel geeft over jezelf negeren. Je hebt de neiging indirect of heimelijk te werk te gaan, achter de rug van mensen om, maar dat moet je leren vermijden.

In feite ben je een sterk individu en zodra je over die naïeve angsten over jezelf heengroeit kun je heel doeltreffend zijn.

Een ander positief punt is dat je heel goed alleen kunt werken. Het enige dat je nodig hebt is dat mensen je niet ontmoedigen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Glenda Jackson [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 9 mei 1936 kloktijd: 8:00
in Birkenhead, ENG (UK) U.T: 07:00
3w02, 53n24 sterrentijd: 21:55:32

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 18°28'01 in huis 12 direct
Maan Boogschutter 18°32'31 in huis 6 direct
Mercurius Tweelingen 9°33'47 in huis 12 direct
Venus Stier 4°42'37 in huis 11 direct
Mars Stier 27°06'09 in huis 12 direct
Jupiter Boogschutter 23°11'41 in huis 6 retrograde
Saturnus Vissen 20°06'00 in huis 10 direct
Uranus Stier 6°15'28 in huis 11 direct
Neptunus Maagd 14°03'25 in huis 4 retrograde
Pluto Kreeft 25°21'40 in huis 2 direct
Maanskn.(t) Steenbok 4°11'32 in huis 7 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 4°07'11
2de huis Kreeft 19°19'38
3de huis Leeuw 5°38'42
Imum Coeli Leeuw 26°39'17
5de huis Maagd 28°29'12
6de huis Schorpioen 17°40'10
Descendant Steenbok 4°07'11
8ste huis Steenbok 19°19'38
9de huis Waterman 5°38'42
Medium Coeli Waterman 26°39'17
11de huis Vissen 28°29'12
12de huis Stier 17°40'10

Majeure aspecten
Zon Inconjunct Maan 0°05
Zon Sextiel Saturnus 1°38
Zon Driehoek Neptunus 4°25
Zon Sextiel Pluto 6°54
Maan Conjunct Jupiter 4°39
Maan Vierkant Saturnus 1°33
Maan Vierkant Neptunus 4°29
Mercurius Vierkant Neptunus 4°30
Venus Conjunct Uranus 1°33
Venus Sextiel Ascendant 0°35
Mars Sextiel Pluto 1°44
Mars Vierkant Midhemel 0°27
Jupiter Vierkant Saturnus 3°06
Jupiter Inconjunct Pluto 2°10
Jupiter Sextiel Midhemel 3°28
Saturnus Driehoek Pluto 5°16
Uranus Sextiel Ascendant 2°08
Pluto Inconjunct Midhemel 1°18
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst