•    
  Actuele planetaire posities
  21-maa-2018, 23:35 UT/GMT
  Zon117'48"0n31
  Maan2634'40"14n31
  Mercurius1650'14"9n34
  Venus1836'39"6n30
  Mars226'45"23s31
  Jupiter2257'57"r17s19
  Saturnus832'59"22s17
  Uranus2656'33"9n53
  Neptunus1435'11"6s54
  Pluto212'23"21s27
  Ware Knoop1348' 5"r16n41
  Cheiron2828'50"2n32
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Theresa Andrews [Adb], geboren op 15 april 1977
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Ram, Maan in Vissen *Ascendant in Kreeft, Maan in het Negende Huis *Saturnus in het Eerste Huis *Maan in het Negende Huis *Zon in het Tiende Huis *Venus in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 15 april 1977 om 11:24 in Ravenna, Ohio.

Uw zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Kreeft en uw Maan staat in Vissen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Ram, Maan in Vissen

U bent geboren met de Zon in Ram en de Maan in Vissen. De Zon zorgt voor vitaliteit, gezondheid en levenslust en geeft wilskracht en ondernemingsdrang. Maar door de stand van de Maan kunt u moeite hebben om deze innerlijke invloeden te uiten. Uw dilemma schuilt in de neiging om ontvankelijk en passief te zijn terwijl tegelijkertijd een innerlijke stem roept om actief en ondernemend te zijn. U lijkt een bedaard en meegaand mens, dat ook een tikje rusteloos en veranderlijk is. De Maan in Vissen zal wellicht problemen geven, maar wanneer u zich bewust wordt van waar het 'm in zit, zal dat al wat struikelblokken opruimen. Beschouw de obstakels op uw pad als rijke ervaringen.

Een romantische of emotionele kant is ook karakteristiek voor uw combinatie. U hebt een bepaalde religieuze instelling, vermoedelijk eerder uit emotionele overwegingen dan uit intellectuele. Zodra u de innerlijke kracht van de Zon beseft, zal uw wilskracht toenemen en zult u een positie met verantwoordelijkheid aantrekken.

Van binnen bent u namelijk een onafhankelijk en bekwaam individu dat heel goed alleen kan zijn. Maar door omstandigheden kunnen de wisselvallige, twijfelende aspecten van uw persoonlijkheid dominant zijn geworden. Wanneer u leert leven met het beste van beide invloeden, zult u ongetwijfeld een evenwichtiger mens worden.

naar boven

Ascendant in Kreeft, Maan in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Kreeft aan de horizon. Heerser de Maan staat in het negende huis.

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Omdat dat uw ascendant is wordt uw houding sterk beïnvloed door de Maan. Uw leven zal veranderlijk verlopen en duidelijk afwisselend periodes van activiteit of ontspanning kennen. U staat zodanig onbelemmerd open voor invloeden van buitenaf, dat u onbewust manieren en stijlen van de mensen met wie u omgaat, imiteert.

In veel gevallen zult u door de omstandigheden de rol spelen van verfijnd en deskundig persoon, maar achter het masker schuilt een zeer gevoelig mens. U bent snel geraakt omdat u niet alleen openstaat voor allerlei invloeden en subtiele indrukken, maar ook voor psychologische vibraties.

Kreeft geeft u de neiging uzelf volledig terug te trekken wanneer u wordt gekwetst of angstig bent in een bepaalde situatie. Dat overkomt u nogal eens omdat u spontaan uw neus in andermans zaken pleegt te steken. U zult uw leven lang emotioneel en niet rationeel reageren op uw omgeving.

Kreeft ascendant wil ook zeggen dat uw leven draait om huis, haard en familie. U bent zo gehecht aan uw huiselijke gewoontes en privé-leven, dat u zich daarbuiten verloren voelt. In de liefde bent u emotioneel en zacht.

Een lastig aspect kan zijn dat u te veel opgaat in triviale details van psychologische aard. Ook staat u heel snel klaar met zowel een vriendelijk woord als een kritische noot. Uw zorgzaamheid kan anderen overvallen.

Het lot brengt u in situaties waarin uw aangeboren eigenschappen goed tot hun recht komen. Wanneer u uzelf kunt bezighouden met mensen, sferen, voedsel of zoeken naar voorwerpen, niet eens noodzakelijk voor uw werk, bent u in uw element.

Adverteren
De kernbetekenis van dit huis is de wens belangrijke betekenissen te vinden in de loop van uw bestaan. U bent psychologisch en fysiek uitgerust om diep te graven, naar spirituele en religieuze inzichten en theorieën en om door verre landen te reizen.

U hebt een helder verstand en hoge idealen. Instinctief doorziet u metafysische thema's.

Bepaalde religieuze neigingen worden door deze stand geïntensiveerd, wellicht met overdreven enthousiasme en minachting voor minder spirituele aangelegenheden. Sociaal gezien bent u vrij altruïstisch, met een mystieke ondertoon. U hebt de aanleg om idealistisch op zoek te gaan naar nieuwe onderwerpen en uitdagingen.

naar boven

Saturnus in het Eerste Huis

Saturnus staat in het eerste huis. Saturnus geeft u in dit huis een conservatieve, sombere en wat onzekere kijk op het leven. Omdat u elk contact van groot belang acht, neemt u liever afstand en bent u zelfs wat kil, zodat u weet waar u staat. U kunt heel onzeker zijn en bent vaak ongemakkelijk en stijfjes wanneer anderen zich luchtiger bewegen. De manier waarop u uzelf serieus neemt is karakteristiek voor de wijze waarop u met anderen omgaat.

U hebt al vroeg geleerd om onafhankelijk te zijn in het leven en u kreeg meer verantwoordelijkheid toebedeeld dan normaal was voor uw leeftijd.

U bent consequent en verstandig en laat uzelf niet afleiden door tijdelijke gevoelens en vlagen. Logica speelt een belangrijke rol in uw denkwijze. In uitbundige voorstellen en theorieën bent u niet geïnteresseerd.

Wanneer u eenmaal uw eigen beperkingen onder ogen ziet en uitdagingen en verantwoordelijkheden doelgericht aangaat, zult u op elk gebied kunnen slagen. Uw gezondheid is over het algemeen goed, zolang u door voldoende beweging uw spanningen maar kwijtraakt.

naar boven

Maan in het Negende Huis

De Maan staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Door uw intelligentie verstaat u de kunst om zeer kundig de wijsheden te weerspiegelen die u opdoet in uw bestaan. U geeft onbewust door wat u zelf hebt geleerd. U verstaat de kunst uzelf zeer snel aan te passen in verschillende omstandigheden.

U bent slim en hebt een rijke verbeelding waarmee u openstaat voor idealen, hogere kennis en wellicht metafysische onderwerpen.

U bent rusteloos en steeds op zoek naar grenzen. U weet steeds weer kritieke situaties op te lossen met uw intuïtieve geest die bruist van humanistische plannen en ideeën.

naar boven

Zon in het Tiende Huis

De Zon staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. De Zon belooft met deze stand succes, aanzien en status in uw volwassen bestaan. Maatschappelijk gezien bent u een vitaal, trots en krachtig persoon. U hebt de behoefte om in het openbaar te laten zien wie u bent en wat u kunt en uw energieke vertrouwen slaat vaak over op anderen. U bent geboren met aangenaam fysiek en moreel erfgoed en u mag steun verwachten van meerdere belangrijke mensen, waardoor u de kans krijgt om op te klimmen in het leven.

De kans bestaat ook dat u overdreven trots en arrogant bent en te veel verwacht van uw achterban.

naar boven

Venus in het Tiende Huis

Venus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop.

U komt op de buitenwereld over als een harmonieus persoon met een scherp oog voor schoonheid. U bent gericht op artistieke activiteiten en dol op mooie dingen. U hebt alles in huis om succesvol te zijn in het leven, vooral als u zich kunstzinnig of muzikaal manifesteert.

Uw succes zal gebaseerd zijn op gedrevenheid en inzet. Door uw talenten en mogelijkheden, in combinatie met uw intelligente aanpak hebt u een uitstekende naam.

De kans dat u zich sociaal onderscheidt, een uistekende reputatie opbouwt en financieel succes boekt in uw leven is heel groot.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Theresa Andrews [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 15 april 1977 kloktijd: 11:24
in Ravenna, OH (US) U.T: 16:24
81w15, 41n09 sterrentijd: 00:33:51

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 25°34'40 in huis 10 direct
Maan Vissen 24°35'22 in huis 9 direct
Mercurius Stier 13°31'34 in huis 10 direct
Venus Ram 10°58'44 in huis 10 retrograde
Mars Vissen 20°43'23 in huis 9 direct
Jupiter Tweelingen 2°26'24 in huis 11 direct
Saturnus Leeuw 9°58'10 in huis 1 stationair (D)
Uranus Schorpioen 10°22'31 in huis 4 retrograde
Neptunus Boogschutter 15°55'55 in huis 5 retrograde
Pluto Weegschaal 12°27'43 in huis 4 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 24°20'52 in huis 4 direct

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 26°00'37
2de huis Leeuw 15°45'05
3de huis Maagd 9°15'41
Imum Coeli Weegschaal 9°12'40
5de huis Schorpioen 15°58'07
6de huis Boogschutter 23°45'09
Descendant Steenbok 26°00'37
8ste huis Waterman 15°45'05
9de huis Vissen 9°15'41
Medium Coeli Ram 9°12'40
11de huis Stier 15°58'07
12de huis Tweelingen 23°45'09

Majeure aspecten
Zon Vierkant Ascendant 0°26
Maan Conjunct Mars 3°52
Maan Sextiel Jupiter 7°51
Maan Driehoek Ascendant 1°25
Mercurius Vierkant Saturnus 3°33
Mercurius Oppositie Uranus 3°09
Mercurius Inconjunct Neptunus 2°24
Mercurius Inconjunct Pluto 1°04
Venus Driehoek Saturnus 1°01
Venus Inconjunct Uranus 0°36
Venus Driehoek Neptunus 4°57
Venus Oppositie Pluto 1°29
Mars Vierkant Neptunus 4°47
Mars Driehoek Ascendant 5°17
Saturnus Vierkant Uranus 0°24
Saturnus Driehoek Neptunus 5°58
Saturnus Sextiel Pluto 2°30
Neptunus Sextiel Pluto 3°28
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst