•    
  Actuele planetaire posities
  17-maa-2018, 23:40 UT/GMT
  Zon2719'23"1s04
  Maan233'47"2s31
  Mercurius1512'20"8n23
  Venus1339'36"4n29
  Mars010' 2"23s28
  Jupiter236' 3"r17s22
  Saturnus821'48"22s18
  Uranus2644' 0"9n49
  Neptunus1426'20"6s58
  Pluto2058'28"21s28
  Ware Knoop1416'57"r16n33
  Cheiron2814'32"2n27
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor James Ramon Jones [Adb], geboren op 6 november 1921
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Schorpioen, Maan in Waterman *Ascendant Leeuw, Zon in het Vierde Huis *Neptunus Conjunct Ascendant *Venus in het Derde Huis *Saturnus in het Derde Huis *Zon in het Vierde Huis *Maan in het Zesde Huis *Maan oppositie Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 6 november 1921 om 23:00 in Robinson IL, Alaska.

Uw zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Leeuw en uw Maan staat in Waterman.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Schorpioen, Maan in Waterman

De algemene indruk die u wilt geven is die van een levendig, slim, inventief en origineel mens dat neigt naar het excentrieke. Uw ideeën zijn bijzonder en vastomlijnd. U doet er alles aan om anderen te overtuigen van de bruikbaarheid. U bent trouw in vriendschappen en meedogenloos als vijand. In sommige omstandigheden worden uw intellect en uw gevoel gesterkt. Uw wilskracht en aanleg voor langdurige concentratie zijn krachtige eigenschappen waarmee u uw doel kunt bereiken. U kunt meer balans creëren in uw karakter als u zich niet te eigenzinnig opstelt en leert om u aan te passen. De zelfbeheersing van de Schorpioen kan een zinvolle tegenhanger voor uw koppige trekken zijn.

naar boven

Ascendant Leeuw, Zon in het Vierde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Leeuw aan de horizon. De Zon is heerser van dit teken en staat in het vierde huis.

Mensen met ascendant Leeuw lijken een bepaalde flair te hebben, zij stralen waardigheid of iets koninklijks uit. Uw leven zal in vele opzichten worden beïnvloed door beslissingen die u op basis van trots of verlangen naar macht en autoriteit neemt, want u wilt anderen overtuigen van uw moed.

U hebt een hartelijke, open en krachtige houding. De gebeurtenissen in uw leven volgen elkaar snel op. U krijgt volop kansen en belandt in allerlei omstandigheden omdat u graag van alles regelt. U neemt vaak het initiatief opdat u de touwtjes in handen hebt. Vergeet niet dat overdreven impulsen het gevaar van mislukking en toestanden meebrengt. Over het algemeen wordt u gezien als een aimabel, oprecht en hartelijk mens, met veel trots en gevoeligheid. Egocentrisch gedrag is de tol van geboren worden met een ascendant Leeuw. Een ander aspect van dit dierenriemteken kan zijn dat u overloopt van passie en seksuele verlangens. Maar dit teken staat vooral voor een enorme dosis vitaliteit, goede fysieke vormen en een sterk, gezond gestel.

Wilskracht is karakteristiek voor uw persoonlijkheid. U grijpt begeesterd en vastberaden uw kansen en zet zowel uw verstand als uw emoties in om te slagen. U straalt veel zelfvertrouwen uit en brengt uw ideeën met zoveel overtuiging dat het lijkt alsof niets uw succes in de weg staat.

Het zou soms beter zijn als u niet zo frank en vrij zou overkomen en niet van iedereen zou verwachten dat zij hetzelfde doen en voelen als u.

Leeuw staat garant voor zeer oprechte en affectieve relaties waarin u geluk wilt brengen en uw geliefde vrijgevig met warmte overlaadt. In seksuele relaties komt u vrolijk, sterk, speels en zelfs een beetje onschuldig over.

U kunt beter leiding geven dan ondergeschikt zijn.

Adverteren
De Zon, die uw houding bepaalt, staat in het vierde huis. Dit huis geeft informatie over de jeugd en over het laatste hoofdstuk van iemands bestaan, vooral dat laatste.

Omdat de heerser van uw horoscoop hier staat, is in uw leven alles wat met familie, ouderschap, wonen en huis en haard te maken heeft extreem belangrijk voor u. U bent geïnteresseerd in psychologie, geschiedenis en wellicht archeologie. U bent een gevoelig mens, maar hebt ook de kracht om de sfeer naar uw hand te zetten en anderen een aangenaam gevoel te geven.

naar boven

Neptunus Conjunct Ascendant

De conjunctie van Neptunus op de Ascendant geeft aan dat u zeer sensitief bent en wellicht spiritueel begaafd. Uw grip op de echte wereld is losjes tot wankel, u moet meer houvast zoeken.

U bent fysiek gevoelig voor het maatschappelijke onrecht dat u waarneemt, het kan u letterlijk ziek maken. Omdat uw omgeving zo veel effect op u heeft, moet u proberen om negativiteit te weren.

U staat klaar voor onderdrukten en emotioneel verstoorden en bent vergevingsgezind naar degenen die buiten hun schuld aan de zelfkant staan.

U maakt uzelf druk over dingen waaraan u niets kunt doen. Door schuldgevoelens krijgt u de neiging uzelf terug te trekken in een wereld die vrij is van verantwoordelijkheid.

Ga om met mensen die met beide benen op de grond staan, dat zijn goede tegenhangers voor uw oeverloos instabiele temperament. Er is grote behoefte aan uw sympathieke medeleven, dus het heeft geen zin u af te wenden van mensen die uw hulp kunnen gebruiken.

naar boven

Venus in het Derde Huis

Venus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. U bent zeer geïnteresseerd in creativiteit en artistieke communicatie. Uw eigen woorden worden omfloerst door smaak, stijl en afwegingen. Uw gedachtegang staat open voor de vibraties die de natuur uitademt en de verfijnde kennis van menselijke aangelegenheden. Venus op deze locatie belooft plezierige en vriendelijke betrekkingen met familieleden. U communiceert sympathiek, levendig en aantrekkelijk.

De sleutel tot meer balans tussen uw mentale en emotionele systeem ligt in de verdieping van persoonlijke relaties. Keer uzelf eens wat vaker naar binnen, om de wereld beter te leren begrijpen middels uw zelfkennis.

naar boven

Saturnus in het Derde Huis

Saturnus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet geeft objectiviteit en praktisch inzicht op mentaal gebied. U communiceert to the point, serieus en met weinig dynamiek, warmte of flexibiliteit. U denkt diep na en bent traag maar vastberaden in uw motoriek.

Het lijkt moeilijk voor u om uw levensdoel te bereiken en u denkt niet veel steun te krijgen van uw naasten.

U hebt de neiging zinloos te piekeren, of te veel aandacht te besteden aan ideeën die weinig opleveren in relatie tot de energie die ze kosten. Het devies is om uw aanpak nauwkeurig en realistisch te houden, maar niet te overdrijven.

Saturnus in dit huis staat voor het nakomen van uw verplichtingen van intellectuele aard. Het staat ook voor testen in de omgang met anderen, waarvoor u slechts kunt slagen als u een altruïstische en meelevende houding ontwikkelt die vergiffenis en flexibiliteit mogelijk maakt.

naar boven

Zon in het Vierde Huis

De Zon staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een indicatie dat uw naam, achtergrond, familie- en huiselijke zaken uitermate belangrijk zijn in uw bestaan.

De Zon geeft eer, trots en roem aan alles wat onder diens invloed staat. Maar met deze stand is het probleem dat u echt succes pas op latere leeftijd bereikt. U bent waarschijnlijk zeer gehecht aan een van uw ouders.

U wenst de leiding in huis te hebben en hecht enorm veel waarde aan privacy.

Naarmate uw leven zich ontwikkelt, zal uw inzicht verdiepen en verbindt u uw identiteit aan een bepaalde afkomst of achtergrond. Bestudeer dit. Op die manier ontdekt u wellicht de aard van de spirituele missie die het lot u heeft opgelegd.

Adverteren
naar boven

Maan in het Zesde Huis

De Maan staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft onder meer aan dat uw werk afwisselend is, veelzijdig en dat u in het dagelijks leven emotioneel contact hebt met heel veel mensen. Qua gezondheid kan dit betekenen dat u overgevoelig bent voor de sfeer in uw omgeving en last hebt van overmatige veranderingen en wisselende omstandigheden.

Psychologisch gezien gedijt u beter in een ondergeschikte rol dan in een leidinggevende.

Ook kan het zo zijn dat u heimelijk beroemd hoopt te worden in uw vak.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

De Maan in oppositie met uw Ascendant geeft aan dat u instinctief probeert om emotioneel betrokken te raken bij anderen. Onbewust is het belangrijk voor u dat anderen u constant nodig hebben. U hebt een grote vriendenkring die u op handen draagt, want u bent zorgzaam en vriendelijk van aard. Toch is het moeilijk voor u om intieme, blijvende relaties aan te gaan omdat u nooit helemaal zeker bent of u die verantwoordelijkheid wel aankunt.

U wilt geliefd zijn en dat speelt voortdurend een rol. U hebt een hekel aan alleen zijn en professioneel gezien zou het goed zijn als u contact hebt met publiek.

Het is belangrijk dat u op eigen benen leert staan en uzelf veilig voelt in uw onafhankelijkheid. U houdt stevig vast aan de hoop dat al uw dromen zullen uitkomen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor James Ramon Jones [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 6 november 1921 kloktijd: 23:00
in Robinson IL, USA U.T: 05+00
87w44, 39n00 sterrentijd: 02:12:29

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 14°15'25 in huis 4 direct
Maan Waterman 9°19'06 in huis 6 direct
Mercurius Schorpioen 0°53'51 in huis 3 retrograde
Venus Weegschaal 21°40'32 in huis 3 direct
Mars Weegschaal 0°19'38 in huis 2 direct
Jupiter Weegschaal 8°49'37 in huis 3 direct
Saturnus Weegschaal 3°29'28 in huis 3 direct
Uranus Vissen 5°44'39 eind van huis 7 retrograde
Neptunus Leeuw 15°56'10 in huis 1 direct
Pluto Kreeft 9°55'22 in huis 11 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 17°43'18 in huis 3 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 14°31'04
2de huis Maagd 6°22'25
3de huis Weegschaal 3°02'48
Imum Coeli Schorpioen 5°25'11
5de huis Boogschutter 11°05'30
6de huis Steenbok 14°58'45
Descendant Waterman 14°31'04
8ste huis Vissen 6°22'25
9de huis Ram 3°02'48
Medium Coeli Stier 5°25'11
11de huis Tweelingen 11°05'30
12de huis Kreeft 14°58'45

Majeure aspecten
Zon Vierkant Maan 4°56
Zon Vierkant Neptunus 1°41
Zon Driehoek Pluto 4°20
Zon Vierkant Ascendant 0°16
Maan Driehoek Jupiter 0°29
Maan Driehoek Saturnus 5°50
Maan Oppositie Neptunus 6°37
Maan Inconjunct Pluto 0°36
Maan Oppositie Ascendant 5°12
Mercurius Driehoek Uranus 4°51
Venus Sextiel Neptunus 5°44
Mars Conjunct Saturnus 3°10
Jupiter Conjunct Saturnus 5°20
Jupiter Vierkant Pluto 1°06
Jupiter Sextiel Ascendant 5°41
Saturnus Inconjunct Uranus 2°15
Uranus Driehoek Pluto 4°11
Neptunus Conjunct Ascendant 1°25
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst