•    
  Actuele planetaire posities
  20-maa-2018, 22:48 UT/GMT
  Zon016'15"0n06
  Maan1219'35"10n38
  Mercurius1637'23"9n22
  Venus1719'57"5n59
  Mars151'33"23s31
  Jupiter230'20"r17s20
  Saturnus830'14"22s17
  Uranus2653'16"9n52
  Neptunus1432'55"6s55
  Pluto211'25"21s28
  Ware Knoop1354'26"r16n39
  Cheiron2825' 8"2n31
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Michael (1934) Jackson [Adb], geboren op 16 april 1934
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Steenbok Ascendant *Zon in Ram *Zon in het Derde Huis *Maan in Stier *Maan in het Vierde Huis *Maan oppositie Midhemel *Venus in Vissen *Venus in het Tweede Huis *Mars in Ram *Mars in het Derde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 16 april 1934 om 1:20 in London, England.

Je zonneteken is Ram. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Steenbok en je Maan staat in Stier.

naar boven

Steenbok Ascendant

Als praktisch mens ben je nuchter en gereserveerd, maar ook ambitieus. Je wilt iets bereiken in deze wereld en bent bereid je daarvoor serieus in te zetten.

Je kunt je niet gemakkelijk ontspannen en naarmate je ouder wordt, zal dat probleem alleen maar groter worden, dus oefen daar nu al in.

Je ouders zijn heel belangrijk voor je, vooral je vader. Een goede relatie met hem brengt het beste in je naar boven. Ondanks de verlegenheid hebben mensen met een Steenbok Ascendant een heel goed gevoel voor humor, ze kunnen heel goed om zichzelf lachen.

naar boven

Zon in Ram

Je bent heel energiek en gemotiveerd. Je reageert ongeduldig als dingen niet zo snel gaan als jij zou willen. Je kun helemaal opgaan in jezelf, maar leer ook genoeg rekening met anderen te houden. Je bent heel eigenzinnig en het kan je niets schelen of iemand het met je eens is of niet.

Je bent een haantje de voorste die vaak risico's neemt die anderen onverstandig vinden. Wees een beetje voorzichtig, dan voorkom je een hoop ellende. Probeer te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Het kan echt zo zijn dat ze je proberen te helpen.

Je ontvlamt snel, maar je bent niet wraakzuchtig. Wel kun je overhaast reageren in je woede en dingen zeggen waar je later spijt van krijgt.

In gesprekken met anderen ben je het liefst simpel en direct. Pas ervoor op dat je niet al te kort door de bocht gaat, want daardoor kun je de gevoelens van anderen kwetsen.

Adverteren
naar boven

Zon in het Derde Huis

Je geest is actief en snel. Je bent vrij nieuwsgierig. Je praat graag en stelt veel vragen, maar soms ratel je door zonder veel te zeggen. Hoe meer je kunt zien en meemaken, hoe gelukkiger je bent.

Je nieuwsgierigheid en gewiekstheid helpen je op school, maar je moet leren om streng te zijn voor jezelf.

Later zal communicatie een belangrijk onderdeel van je carrière uitmaken.

Je schermt graag met je kennis, op een vriendelijke of onvriendelijke manier, door bijvoorbeeld woordspelletjes te doen of puzzels op te lossen, of te bekvechten.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

Om op je best te zijn moet je een ontspannen thuisbasis hebben, want dat biedt jou emotionele zekerheid. Wanneer je sterk bent en stevig in je schoenen staat ben je uiterst vriendelijk en sta je open voor andermans emoties. Voel je jezelf somber of onzeker, dan heb je de neiging je terug te trekken in je eigen wereldje.

Je moeder is heel belangrijk voor je en een goede band met haar heeft veel invloed op je.

Je bent geïnteresseerd in het verleden en duikt later wellicht fanatiek in de geschiedenis, met name de achtergronden en afkomst van je eigen familie.

naar boven

Maan oppositie Midhemel

Je bent heel sterk verbonden met je thuissituatie, je familie en je jeugd. Je moet het gevoel hebben dat je ergens thuishoort, dat geeft je emotionele veiligheid.

Is je leven nu verwarrend en onzeker, dan is het heel moeilijk voor je om die invloed later weg te werken. Je zult je waarschijnlijk nooit 'goed genoeg' voelen naar de buitenwereld en vaak innerlijke strijd ervaren omdat je emoties tegenwerken.

Is het thuis goed en veilig, dan groei je uit tot een warm, liefdevol en zorgzaam mens. Je zult in staat zijn je gevoelens krachtiger te uiten dan de meeste mensen en innerlijk vertrouwen met je meedragen waarmee je anderen steunt, waar je ook bent.

naar boven

Venus in Vissen

Als dromerig en fantasierijk mens hou je van boeken die tot je romantische, avontuurlijke verbeelding spreken. Vaak zijn je persoonlijke fantasieën veel interessanter en mooier dan de werkelijkheid, maar je moet ook met de echte wereld leren omgaan.

De positieve kant hiervan is dat je een zeer creatieve verbeelding hebt en dat kan heel nuttig zijn artistiek werk zoals ontwerpen.

Je bent heel onbaatzuchtig tegenover de mensen die je graag mag. Je wilt het beste voor hen en zet jezelf helemaal in als een vriend hulp nodig heeft. Het enige probleem kan zijn dat je heel veel energie en aandacht besteedt aan mensen die het niet echt waard zijn. Het kan geen kwaad een beetje voorzichtiger te zijn in de keuze van je vrienden.

Adverteren
naar boven

Venus in het Tweede Huis

Je bezit graag mooie dingen en omringt jezelf met comfort en luxe. Wel heb je een gat in je hand, want als je iets ziet dat je wilt hebben, koop je het ook.

Positief gezien zul je, als je een goede smaak en gezond verstand ontwikkelt, alleen dingen kopen die de prijs waard zijn.

Geef niet toe aan elke ingeving en bevlieging.

naar boven

Mars in Ram

Je bent een zeer onafhankelijk en assertief type.

Het liefst ga je je eigen gang, in je eigen tempo, zonder dat je hoeft te wachten op mensen die trager zijn. Daarbij wil je de eerste zijn, iemand die nieuwe activiteiten op gang brengt.

Je hebt geen behoefte om jouw aanpak op te dringen aan vrienden, als zij hun zin ook maar niet aan jou opdringen. Maar je houdt wel van competitie, dus wanneer iemand een uitdaging voorlegt doe je mee. Je bent licht ontvlambaar, maar dat trekt meestal snel weer bij en je bent niet rancuneus.

Jouw grootste probleem is samenwerken met anderen. Dat gaat moeizaam. Leer zo nu en dan toe te geven.

Je hebt de neiging overhaast en impulsief te reageren, heel onnadenkend. Als je de tijd neemt om voorzichtig te zijn zullen er minder snel problemen ontstaan.

naar boven

Mars in het Derde Huis

Je hebt een pittige, felle geest en je bindt graag de strijd aan met mensen, niet om een serieus gevecht te beginnen maar om de uitdagende discussie.

Gelukkig ben je snel en heb je heel veel mentale energie. Verlies alleen je nieuwsgierigheid naar de antwoorden niet als je alle energie concentreert op het winnen van de discussie.

Wanneer je met mensen praat moet je oppassen met wat je zegt want je hebt de neiging bazig te zijn, zelfs als er niets is om over te bakkeleien.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Michael (1934) Jackson [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 16 april 1934 kloktijd: 1:20
in London, ENG (UK) U.T: 01:20
0w10, 51n30 sterrentijd: 14:53:21

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Ram 25°22'17 in huis 3 direct
Maan Stier 20°18'06 in huis 4 direct
Mercurius Ram 1°17'15 in huis 2 direct
Venus Vissen 9°04'56 in huis 2 direct
Mars Ram 25°02'26 in huis 3 direct
Jupiter Weegschaal 17°23'24 eind van huis 8 retrograde
Saturnus Waterman 25°56'01 in huis 1 direct
Uranus Ram 27°15'44 in huis 3 direct
Neptunus Maagd 9°55'26 in huis 8 retrograde
Pluto Kreeft 22°32'58 in huis 7 direct
Maanskn.(t) Waterman 16°41'02 in huis 1 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Steenbok 10°04'53
2de huis Vissen 2°11'13
3de huis Ram 17°38'30
Imum Coeli Stier 15°48'17
5de huis Tweelingen 5°30'24
6de huis Tweelingen 22°15'36
Descendant Kreeft 10°04'53
8ste huis Maagd 2°11'13
9de huis Weegschaal 17°38'30
Medium Coeli Schorpioen 15°48'17
11de huis Boogschutter 5°30'24
12de huis Boogschutter 22°15'36

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mars 0°20
Zon Oppositie Jupiter 7°59
Zon Sextiel Saturnus 0°34
Zon Conjunct Uranus 1°53
Zon Vierkant Pluto 2°49
Maan Inconjunct Jupiter 2°55
Maan Vierkant Saturnus 5°38
Maan Sextiel Pluto 2°15
Maan Oppositie Midhemel 4°30
Venus Oppositie Neptunus 0°50
Venus Sextiel Ascendant 1°00
Mars Sextiel Saturnus 0°54
Mars Conjunct Uranus 2°13
Mars Vierkant Pluto 2°29
Jupiter Vierkant Pluto 5°10
Saturnus Sextiel Uranus 1°20
Uranus Vierkant Pluto 4°43
Neptunus Driehoek Ascendant 0°09
Neptunus Sextiel Midhemel 5°53
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst