•    
  Actuele planetaire posities
  23-maa-2018, 00:51 UT/GMT
  Zon220'31"0n56
  Maan1114'58"17n36
  Mercurius1654'28"r9n41
  Venus1954'49"7n02
  Mars32'31"23s32
  Jupiter2255'20"r17s18
  Saturnus835'42"22s17
  Uranus2659'54"9n54
  Neptunus1437'30"6s54
  Pluto213'21"21s27
  Ware Knoop1343'44"r16n42
  Cheiron2832'36"2n34
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Paul Foster Case [Adb], geboren op 3 oktober 1884
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Vissen *Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Negende Huis *Maan in het Vierde Huis *Pluto oppositie Ascendant *Saturnus in het Zevende Huis *Venus in het Negende Huis *Zon in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 3 oktober 1884 om 11:00 in Fairport, New York.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Boogschutter en uw Maan staat in Vissen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Vissen

U hebt verbeeldingskracht en een aanzienlijke creatieve aanleg. Als u die echter niet in juiste banen leidt, kunnen uw dagdromen en besluiteloosheid u misleiden en in een fantasiewereld doen belanden. U ziet schoonheid in dingen die anderen heel gewoon vinden. U bent zachtaardig en behandelt mensen en ideeën als kwetsbare objecten. U hebt de neiging uzelf te laten overheersen door een sterkere persoonlijkheid, maar als deze relatie het beste in u beiden oproept is dat niet verkeerd. Ondanks uw gezonde verstand komen er meer dan eens bedriegers en bedrieglijke voorstellen op uw pad. Uw meelevende aard is een geschenk voor de mensheid. U raakt waarschijnlijk betrokken bij een of andere filantropische instelling. Maar realiteit en ideaal gaan samen ergens op in rook. In de liefde bent u onderdanig, maar niet helemaal oprecht. Het is vaak moeilijk voor u om een lijn te trekken tussen natuurlijk en gekunsteld, tussen de waarheid en illusie. De sleutel tot meer balans in uzelf ontdekt u wanneer u de schellen van de ogen laat vallen, zodat u helder kunt waarnemen en reageren. Ontwikkel meer openheid, in uw contact met anderen en in de kijk op uzelf.

naar boven

Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Boogschutter aan de horizon. De heerser Jupiter staat in het negende huis.

Boogschutter als ascendant kan op een leven duiden dat vrij dualistisch verloopt. Situaties komen voorbij alsof er slechts twee categorieën zijn, succes of falen.

Als het u lukt om uw interessegebied te verplaatsen van alledaagse, triviale zaken naar diepzinnigere onderwerpen, zal uw geest zich zeer filosofisch ontwikkelen, gericht zijn op rechtspraak en vrede en eerder intuïtief dan rationeel werken. Uw leven zal hoe dan ook gekleurd worden door vrij impulsieve en koppige neigingen en de tendens om een extreme houding aan te nemen.

Probeert u in de loop van uw bestaan uw intuïtie te trainen en psychologisch inzicht te ontwikkelen, zodat u in staat bent om anderen bij te staan met uw adviezen.

Boogschutter geeft u een grote liefde voor de natuur en een vrij extravert, expressief en hartstochtelijk optreden. U bent regelmatig tot over uw oren verliefd. U bent een intellectueel, een intelligent persoon, die gelukkig ook een goede emotionele ontwikkeling doormaakt.

Uw liefdesleven zal intens en afwisselend zijn. Uw geliefde kan u wellicht moeilijk doorgronden. U komt van de ene kant hartstochtelijk en energiek over, maar omdat uw ascendant een beweeglijk teken is vertoont u ook de tegengestelde neiging om betrokkenheid in de liefdesrelatie te ontlopen. Dat is te wijten aan uw innerlijke drang naar persoonlijke vrijheid.

Over het algemeen zal het teken Boogschutter u naar omstandigheden leiden waarin uw fysieke lichaam, uw emoties en uw gedachten zich vrij kunnen ontwikkelen. Op intellectueel niveau hebt u wellicht de neiging om uzelf te verdiepen in de complexiteit van filosofie, metafysica, religie of rechtspraak. U bent veelzijdig genoeg om meer dan een onderwerp tegelijk te bestuderen, terwijl u niet vergeet om ook uw lichaam in beweging te houden, want u hebt behoefte aan zowel intellectuele als fysieke training.

Adverteren
Afhankelijk van uw afkomst en uw sociale omstandigheden is dit de aangewezen stand voor een extravert, filosofisch ingesteld optreden. Wanneer Jupiter niet zo gunstig is geaspecteerd, bent u wellicht geneigd tot fanatisme op het gebied van religie, of wellicht een onverzadigbare vrijbuiter of avonturier. Deze stand geeft een hint in de richting van succes door reizen of bepaalde studies in of van het buitenland. Het geeft uitstekende juridische mogelijkheden.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

De Maan staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. De Maan zal hier absoluut invloed uitoefenen op zaken die met uw moeder, uw woonplaats of familieaangelegenheden te maken hebben.

Zowel uw jeugd als uw latere leven staan in het teken van liefde voor romantiek, reizen en interessante avonturen, in uw verbeelding of concreet.

Deze astrologische combinatie is tekenend voor een onzekere basis in het leven en een onophoudelijk streven naar materiële zekerheid die moeilijk te verwezenlijken lijkt. Dat kan tijdelijk worden opgelost door een kleine erfenis, maar het zal op latere leeftijd niet langer een rol spelen doordat u uitstekend gesteund en verzorgd wordt door uw familie.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 3 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 4.

naar boven

Pluto oppositie Ascendant

Pluto in oppositie met uw ascendant geeft aan dat u mensen aantrekt met krachtige ego's en een vurig temperament. U hebt behoefte aan nauw, intensief contact wanneer u met mensen omgaat. U bent zeer veeleisend naar uw geliefden, maar u hebt er een hekel aan wanneer u op dezelfde wijze wordt aangepakt. Dat soort problemen kunnen overigens fascinerende relaties om zeep helpen, tenzij u accepteert dat ook u grenzen nodig hebt.

U verstaat de kunst anderen te dirigeren, waardoor publiciteit een goed vakgebied voor u zou zijn.

U krijgt meestal wat u wilt en wanneer u het wilt en neemt geen genoegen met afwijzing van uw eisen. Bent u gemotiveerd om de houding van anderen wat betreft sociale verantwoordelijkheid te veranderen, dan kunt u wonderen verrichten.

naar boven

Saturnus in het Zevende Huis

Saturnus staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. In de omgang met anderen bent u zeer omzichtig en gereserveerd. U werkt langzaam maar zeker naar een gevoel van vertrouwen toe. In de buitenwereld schuilen voor u vele obstakels. Dezelfde barrière die u verhindert relaties met anderen aan te gaan zal zich uiten in eenkennigheid in ideeën en gevoelens. Dat geeft aan dat de sleutel tot spirituele en materiële ontwikkelingen voor u ligt in uw reactie op de diverse testen die u moet ondergaan. Leer geduldig accepteren dat menselijke relaties nu eenmaal moeilijkheden met zich meebrengen.

Saturnus toont niet snel emoties. Maar gaat u eenmaal een relatie voor het leven aan, dan zal diegene plichtsgetrouw en emotioneel stabiel zijn, net zoals u ook in zo'n situatie die eigenschappen vertoont. Toch krijgt u in uw leven zorgelijke ervaringen te verwerken op relatiegebied. Dat zal meestal betrekking hebben op bepaalde beperkingen die een verbintenis oplegt. Wellicht wordt uw persoonlijke vrijheid op een bepaalde manier aan banden gelegd.

De sleutel tot stabiele relaties schuilt in de kunst om deze obstakels in een filosofisch licht te plaatsen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Negende Huis

Venus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. U bent flexibel, sympathiek, vredelievend en tactisch en hebt een scherp verstand. Deze stand geeft aan dat u harmonie en balans vindt door uw intelligentie te gebruiken en te studeren en reizen. U bent uiterst artistiek en expressief en zeer geïnteresseerd in alles wat met cultuur te maken heeft. U bent enthousiast en gedreven en u geeft graag uw inzichten door aan anderen.

Deze astrologische positie van Venus staat voor sociale interactie met intelligente mensen, wat heel verrijkend voor u werkt.

Intellectueel gezien staat u niet veel in de weg. Hoogstens bent u onverzadigbaar nieuwsgierig, waardoor u besluiteloos kunt zijn en alsmaar nieuwe plannen najaagt. U hebt echter tevens de aanleg om deze psychologische obstakels te overwinnen.

naar boven

Zon in het Tiende Huis

De Zon staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. De Zon belooft met deze stand succes, aanzien en status in uw volwassen bestaan. Maatschappelijk gezien bent u een vitaal, trots en krachtig persoon. U hebt de behoefte om in het openbaar te laten zien wie u bent en wat u kunt en uw energieke vertrouwen slaat vaak over op anderen. U bent geboren met aangenaam fysiek en moreel erfgoed en u mag steun verwachten van meerdere belangrijke mensen, waardoor u de kans krijgt om op te klimmen in het leven.

De kans bestaat ook dat u overdreven trots en arrogant bent en te veel verwacht van uw achterban.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Paul Foster Case [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 3 oktober 1884 kloktijd: 11:00
in Fairport, NY (US) U.T: 16:00
77w27, 43n06 sterrentijd: 11:41:14

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 10°50'16 in huis 10 direct
Maan Vissen 24°29'00 eind van huis 3 direct
Mercurius Maagd 23°03'52 eind van huis 9 direct
Venus Leeuw 25°12'49 in huis 9 direct
Mars Schorpioen 14°13'30 in huis 11 direct
Jupiter Leeuw 27°26'24 in huis 9 direct
Saturnus Tweelingen 24°13'59 in huis 7 stationair (R)
Uranus Maagd 29°19'51 in huis 10 direct
Neptunus Stier 22°57'45 in huis 6 retrograde
Pluto Tweelingen 1°59'05 in huis 6 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 14°02'53 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 5°49'15
2de huis Steenbok 8°47'53
3de huis Waterman 17°51'11
Imum Coeli Vissen 24°53'13
5de huis Ram 24°08'17
6de huis Stier 16°47'28
Descendant Tweelingen 5°49'15
8ste huis Kreeft 8°47'53
9de huis Leeuw 17°51'11
Medium Coeli Maagd 24°53'13
11de huis Weegschaal 24°08'17
12de huis Schorpioen 16°47'28

Majeure aspecten
Zon Sextiel Ascendant 5°01
Maan Oppositie Mercurius 1°25
Maan Inconjunct Venus 0°44
Maan Inconjunct Jupiter 2°57
Maan Vierkant Saturnus 0°15
Maan Oppositie Uranus 4°51
Maan Sextiel Neptunus 1°31
Maan Sextiel Pluto 7°30
Mercurius Vierkant Saturnus 1°10
Mercurius Driehoek Neptunus 0°06
Venus Conjunct Jupiter 2°14
Venus Sextiel Saturnus 0°59
Venus Vierkant Neptunus 2°15
Jupiter Sextiel Saturnus 3°12
Jupiter Vierkant Neptunus 4°29
Jupiter Vierkant Pluto 4°33
Saturnus Vierkant Uranus 5°06
Uranus Driehoek Pluto 2°39
Pluto Oppositie Ascendant 3°50
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst