•    
  Actuele planetaire posities
  20-apr-2018, 16:24 UT/GMT
  Zon032'12"11n39
  Maan19'58"20n11
  Mercurius556'36"0n49
  Venus256'48"19n25
  Mars1826'26"23s05
  Jupiter2035'59"r16s40
  Saturnus98'36"r22s14
  Uranus2836'19"10n29
  Neptunus1534'42"6s32
  Pluto2117'11"21s28
  Ware Knoop1117'23"r17n23
  Cheiron010'47"3n12
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Paul Foster Case [Adb], geboren op 3 oktober 1884
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Boogschutter Ascendant *Zon in Weegschaal *Zon in het Tiende Huis *Maan in Vissen *Maan in het Vierde Huis *Maan oppositie Midhemel *Venus in Leeuw *Venus in het Negende Huis *Mars in Schorpioen *Mars in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 3 oktober 1884 om 11:00 in Fairport, New York.

Je zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Boogschutter en je Maan staat in Vissen.

naar boven

Boogschutter Ascendant

Je bent een toegankelijk en extravert type dat heel eerlijk en oprecht overkomt. Je kunt zelfs soms lomp en indiscreet zijn. Als mensen gekwetst worden door jouw directe opmerkingen moeten ze beseffen dat je het in feite niet kwaad bedoelt.

Je barst van de energie en bent zeer op je vrijheid gesteld. Kun je je eigen leven niet inrichten zoals je wilt, dan voel je je gevangen.

De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in sport en outdooractiviteiten.

naar boven

Zon in Weegschaal

Je bent hartelijk, affectief en graag onder de mensen. Daardoor blijf je niet onopgemerkt op de achtergrond, al ben je niet opdringerig. Je bent behoorlijk wilskrachtig en vaak degene in een groep die zorgt dat er iets gebeurt.

Je geniet van mooie dingen en hebt een hekel aan alles wat lelijk is. Je liefde voor schoonheid betreft niet alleen jezelf. Je houdt van mooie huizen en interieurs, een lieflijk landschap, kunst en muziek. Daarvoor ontwikkel je een opvallend goede smaak.

Wanneer je een beslissing moet nemen, valt het je vaak moeilijk om een knoop door te hakken. Dat komt omdat je oog hebt voor meerdere kanten van een onderwerp en daardoor moeilijk een keuze maakt. Jouw gave om tegengestelde kanten te begrijpen maakt je een uitstekende bemiddelaar wanneer anderen een meningsverschil hebben. Jij kunt hen ook beide kanten laten zien.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tiende Huis

Je wilt iets bereiken in de wereld en het heft in eigen handen nemen wat je bestemming betreft. Je vindt het moeilijk de bevelen van een ander op te volgen, tenzij je diegene echt respecteert. Wanneer je jezelf serieus op je werk toelegt, zul je zeker veel bereiken.

Zolang je nog jong bent, zul je met deze eigenschappen de autoriteit van andere mensen als dominant ervaren en maar moeizaam accepteren.

De relatie met je vader is heel belangrijk. Je wordt sterk beïnvloed door zijn houding en manieren, al zul je het zo nu en dan oneens met hem zijn en in opstand komen.

Je wilt weten waar het om draait in de wereld, wat belangrijk is voor de buitenwereld en wat er algemeen toe doet. Onder leeftijdgenoten zul je proberen de leider te zijn en je ondergeschikten zullen naar je opkijken.

naar boven

Maan in Vissen

Je bent een ontvankelijk persoon met hevige emoties. Maakt iemand een gemene opmerking, dan neem je dat heel zwaar op. In feite is een van de opdrachten in je leven dat je een dikkere huid moet ontwikkelen. Maar je gevoeligheid is ook een goed iets, want het maakt je vriendelijk en heel begaan met anderen. Omzeil mensen die altijd negatief zijn want je wordt sterk beïnvloed door hun gevoelens.

Je hebt een rijke en levendige verbeelding, waardoor je heel creatief kunt zijn.

Naarmate je ouder wordt ontwikkel je interesse voor occulte en bovennatuurlijke zaken.

Conflicten vermijd je liever, ook wanneer je je eigen ideeën moet verdedigen. Wanneer je niet voldoende voor jezelf opkomt, trek je mensen aan die misbruik van je kunnen maken.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

Om op je best te zijn moet je een ontspannen thuisbasis hebben, want dat biedt jou emotionele zekerheid. Wanneer je sterk bent en stevig in je schoenen staat ben je uiterst vriendelijk en sta je open voor andermans emoties. Voel je jezelf somber of onzeker, dan heb je de neiging je terug te trekken in je eigen wereldje.

Je moeder is heel belangrijk voor je en een goede band met haar heeft veel invloed op je.

Je bent geïnteresseerd in het verleden en duikt later wellicht fanatiek in de geschiedenis, met name de achtergronden en afkomst van je eigen familie.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 3 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 4.

naar boven

Maan oppositie Midhemel

Je bent heel sterk verbonden met je thuissituatie, je familie en je jeugd. Je moet het gevoel hebben dat je ergens thuishoort, dat geeft je emotionele veiligheid.

Is je leven nu verwarrend en onzeker, dan is het heel moeilijk voor je om die invloed later weg te werken. Je zult je waarschijnlijk nooit 'goed genoeg' voelen naar de buitenwereld en vaak innerlijke strijd ervaren omdat je emoties tegenwerken.

Is het thuis goed en veilig, dan groei je uit tot een warm, liefdevol en zorgzaam mens. Je zult in staat zijn je gevoelens krachtiger te uiten dan de meeste mensen en innerlijk vertrouwen met je meedragen waarmee je anderen steunt, waar je ook bent.

Adverteren
naar boven

Venus in Leeuw

Je houdt van mensen en mensen houden van jou. Je bent heel trouw aan je vrienden. Je hebt een sterk gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid en dat eis je van alle relaties. Jouw liefde is namelijk sterk vermengd met trots.

Een andere kant van dit aspect is dat je wellicht vrienden uitkiest met wie je voor de dag kunt komen. Pas wel op dat je degenen die net zo waardevol zijn, maar wellicht niet zo opvallend of bekend, niet over het hoofd ziet.

In relaties moet je leren om compromissen te sluiten en aan de verlangens van anderen tegemoet te komen. Je kunt niet altijd je zin doordrijven; naarmate je ouder wordt, zul je de positieve kanten van geven en nemen leren zien. Je warmte en vriendelijkheid zorgen ervoor dat je in wezen bij iedereen geliefd bent.

naar boven

Venus in het Negende Huis

Je geniet van elke activiteit die je levenservaring verruimt. Je houdt van reizen naar nieuwe, wonderschone oorden en steekt graag iets op over andere denkwijzen dan die je al kent.

Je brengt ideeën en concepten graag harmonieus met elkaar in verbinding. Juist omdat zij raakvlakken hebben en niet alleen omdat zij logisch met elkaar verbonden zijn, dat vindt je interessant. Alleen denkwijzen die over menselijke gevoelens gaan trekken je aan. Voor jou is schoonheid de basis van de wereld zoals die zou moeten zijn.

naar boven

Mars in Schorpioen

Je hebt een sterke wil en je laat zonder poespas weten wat je wilt. Toch lijk je niet bijzonder opdringerig, eerder aanhoudend. Als iemand je kwaad maakt, ontplof je niet, maar begint er wel iets te broeien. Dat je van streek bent wordt duidelijk door de neiging om dan sarcastische en bittere opmerkingen te maken.

Ook de intensiteit van je woede, al is die ingehouden, kan vrij beangstigend zijn. Vooral voor mensen die niet zo'n sterke emoties hebben als jij.

Als het nodig is ben je een vechter, maar je bent er niet op uit. Neem je de uitdaging aan, dan vecht je met hart en ziel.

Je bent heel emotioneel betrokken bij de wereld om je heen en er is maar weinig waarop je niet reageert.

naar boven

Mars in het Elfde Huis

Je bevindt je graag onder mensen die actief, dynamisch en onafhankelijk zijn. Je werkt hard en bent graag actief bezig met vrienden of geestverwanten, maar zonder verplichtingen, want je bepaalt je eigen strategie.

Het is heel belangrijk voor je om met mensen om te gaan die dezelfde doelen hebben als jij, want je hebt sterke overtuigingen die je met hand en tand verdedigt wanneer je wordt uitgedaagd door anderen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Paul Foster Case [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 3 oktober 1884 kloktijd: 11:00
in Fairport, NY (US) U.T: 16:00
77w27, 43n06 sterrentijd: 11:41:14

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 10°50'16 in huis 10 direct
Maan Vissen 24°29'00 eind van huis 3 direct
Mercurius Maagd 23°03'52 eind van huis 9 direct
Venus Leeuw 25°12'49 in huis 9 direct
Mars Schorpioen 14°13'30 in huis 11 direct
Jupiter Leeuw 27°26'24 in huis 9 direct
Saturnus Tweelingen 24°13'59 in huis 7 stationair (R)
Uranus Maagd 29°19'51 in huis 10 direct
Neptunus Stier 22°57'45 in huis 6 retrograde
Pluto Tweelingen 1°59'05 in huis 6 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 14°02'53 in huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 5°49'15
2de huis Steenbok 8°47'53
3de huis Waterman 17°51'11
Imum Coeli Vissen 24°53'13
5de huis Ram 24°08'17
6de huis Stier 16°47'28
Descendant Tweelingen 5°49'15
8ste huis Kreeft 8°47'53
9de huis Leeuw 17°51'11
Medium Coeli Maagd 24°53'13
11de huis Weegschaal 24°08'17
12de huis Schorpioen 16°47'28

Majeure aspecten
Zon Sextiel Ascendant 5°01
Maan Oppositie Mercurius 1°25
Maan Inconjunct Venus 0°44
Maan Inconjunct Jupiter 2°57
Maan Vierkant Saturnus 0°15
Maan Oppositie Uranus 4°51
Maan Sextiel Neptunus 1°31
Maan Sextiel Pluto 7°30
Maan Oppositie Midhemel 0°24
Mercurius Vierkant Saturnus 1°10
Mercurius Driehoek Neptunus 0°06
Mercurius Conjunct Midhemel 1°49
Venus Conjunct Jupiter 2°14
Venus Sextiel Saturnus 0°59
Venus Vierkant Neptunus 2°15
Jupiter Sextiel Saturnus 3°12
Jupiter Vierkant Neptunus 4°29
Jupiter Vierkant Pluto 4°33
Saturnus Vierkant Uranus 5°06
Saturnus Vierkant Midhemel 0°39
Uranus Driehoek Pluto 2°39
Uranus Conjunct Midhemel 4°27
Neptunus Driehoek Midhemel 1°55
Pluto Oppositie Ascendant 3°50
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst