•    
  Actuele planetaire posities
  22-jan-2018, 23:11 UT/GMT
  Zon253' 6"19s31
  Maan854'57"0n24
  Mercurius1643'13"23s19
  Venus69' 7"19s52
  Mars2748' 0"18s57
  Jupiter2012'16"16s44
  Saturnus352'58"22s30
  Uranus2444'58"9n04
  Neptunus1229'15"7s43
  Pluto1931'26"21s36
  Ware Knoop1458'25"16n20
  Cheiron2521'52"1n25
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Dale Jr. Earnhardt [Adb], geboren op 10 oktober 1974
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Leeuw *Ascendant in Maagd, Mercurius in het Tweede Huis *Zon in het Eerste Huis *Venus in het Eerste Huis *Saturnus in het Tiende Huis *Maan in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 10 oktober 1974 om 5:33 in Concord (Cabarrus County), North Carolina.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Maagd en uw Maan staat in Leeuw.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Leeuw

U hebt een neus voor organiseren en weet meerdere probleemstellingen terug te brengen tot één concept. Dit vermogen tot concentreren en samenbrengen doet u verlangen naar een toppositie. De combinatie van uw Zon en Maan geven u een romantische natuur, niet in sentimentele zin, maar zo dat u zichzelf graag ziet als een reddende engel. U denkt wellicht dat u niet gebonden bent aan maatschappelijke wetten en regels. U hebt een vrijheidsgevoel dat zucht naar avontuur oproept. U duikt enthousiast in allerlei affaires. Uw fiere verschijning en stijl zijn stimulerend voor uw zelfbeeld, maar wanneer uw trots wordt gekrenkt bent u zwaar beledigd. Woede is uw eerste reactie op ongunstige kritiek, maar zodra u bent gekalmeerd ziet u de waarheid van bepaalde opmerkingen toch in.

U komt heel vrolijk en zonnig over waardoor anderen u een warm hart toedragen. Dat geldt vooral in de liefde. U stort uzelf er met hart en ziel in. U bent zo goed van vertrouwen dat u geen moment twijfelt aan anderen. U weet dat u zelf te vertrouwen bent en op die manier kijkt u ook naar uw medemensen.

naar boven

Ascendant in Maagd, Mercurius in het Tweede Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Maagd aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het tweede huis.

Dit geeft aan dat u uw hele leven een kalme, bescheiden, analytische, kritische en toegankelijke houding uitstraalt.

U bent niet iemand met grote ambities, al hebt u doorzettingsvermogen en scherp inzicht.

U zet graag dingen naar uw hand. Als u negatieve trekken leert compenseren met uw aangeboren hulpvaardigheid en sympathieke houding, zult u andermans problemen kunnen oplossen en een uitstekend adviseur zijn. Daarmee bereikt u uw hoogste spirituele doel. Het zal uw bewustzijn vergroten en uw blik verruimen.

U bent niet bang om aan te pakken, maar u doet het liefst dingen waarbij u uw verstand kunt gebruiken, dus niet zomaar lukraak routinewerk. U bent vrij zelfstandig, maar de natuurlijke aard van Maagd is bij voorkeur ondergeschikt. Laat belangrijke beslissingen maar over aan de autoriteiten en machthebbers.

U hebt een scherp oog voor detail, waardoor u heel nuttig bent voor werkzaamheden waarin precisie en opmerkingsgave vereist zijn. U bent heel puur en gesteld op reinheid. U hebt geen moeite met andere mensen, maar aan een ding hebt u een uitgesproken hekel: wanneer anderen uw privacy schenden. Zaken en praktische aangelegenheden zijn heel belangrijk in uw leven. U moet natuurlijk niets doen wat tegen uw vrij gereserveerde natuur indruist, maar in de liefde mag u wel wat meer ontspannen. Reageer wat vaker affectief op de aandacht die u krijgt.

U krijgt in het leven vaak te maken met situaties waarin u als adviseur of bemiddelaar optreedt. Grijp die kansen om daarin uw creativiteit te kunnen uiten.

U bent ingesteld op geld verdienen. U doet dat volgens de beste sociale regels en met goede manieren.

Wellicht hebt u een beroep waarvoor een specifieke vaardigheid of training is vereist. Communicatie met publiek is een belangrijke factor die bepaalt of u succesvol bent in zaken of niet. U hebt een verfijnde smaak en u laat zich niet in met bezigheden beneden uw niveau.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Venus staat in het eerste huis. Dit is een uitstekende stand voor Venus. Het voegt een flinke dosis charme toe aan uw persoonlijkheid en geeft u een vriendelijke, zachtmoedige uitstraling.

U bent veel met uw uiterlijk bezig en ook als u niet bijzonder mooi of aantrekkelijk bent, straalt u zachtheid en vriendelijkheid uit, waardoor anderen dol op u zijn.

U omringt uzelf zo veel mogelijk met schoonheid en elegantie. U bent heel erg gehecht aan de natuur en verkiest een rustig bestaan op het platteland boven het gekunstelde gedoe van het stadsleven.

U groeide waarschijnlijk op in warme, vriendelijke sferen. Daardoor gaat het u nu gemakkelijk af om diezelfde vibraties op familie en vrienden over te brengen. Anderen rekenen vaak op u om de vrede in lastige situaties te herstellen.

U bent dol op muziek, kunst en toneel en hebt zelf wellicht ook bepaalde artistieke neigingen.

U doet enorm uw best om met anderen overweg te kunnen. Meestal probeert u conflicten met diplomatie te bestrijden en niet door uw vuist op tafel te slaan. Kom voor uzelf en voor uw rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. De mantel der liefde dwingt niet altijd respect af.

Relaties zijn belangrijk voor u, daarvoor wringt u uzelf in allerlei bochten. Het is van groot belang dat uw connecties harmonieus blijven, want u kunt niet tegen ruzies en meningsverschillen.

naar boven

Saturnus in het Tiende Huis

Saturnus staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand is zeer uitdagend voor iemand die op werelds succes uit is. De remmende kracht van Saturnus kan in dit huis uitwerken als zwaarmoedig, behoedzaam en uiterst serieus wat het zelfbeeld en ambities betreft. U komt voor veel obstakels te staan in uw leven, maar die zijn veelal gebaseerd op uw psychologische instelling, die vrij kortzichtig kan zijn. De oplossing voor de problemen waarop u stuit zit in uw vastberadenheid en geduld.

Innerlijk hebt u ambities, economisch inzicht en bent u zeer gestructureerd. Als u deze eigenschappen gericht inzet kunt u wel degelijk een interessante positie bereiken waarin u welvaart en status opbouwt.

naar boven

Maan in het Elfde Huis

De Maan staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. U bent iemand met veel vrienden en kennissen, die u in allerlei kringen leert kennen. U kunt vriendschappen sluiten in de hoogste kringen en in de lagere sociale regionen.

Deze stand verhoogt daarbij de kans op een bevredigend gezinsleven met een eigenzinnig, vriendelijk karakter. U woont wellicht op een unieke locatie, waar uw huis openstaat voor iedereen ondanks uw vrijheidslievende inborst en behoefte aan privacy.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Dale Jr. Earnhardt [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 10 oktober 1974 kloktijd: 5:33
in Concord (Cabarrus County), NC (US) U.T: 09:33
80w35, 35n25 sterrentijd: 05:25:06

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 16°42'02 in huis 1 direct
Maan Leeuw 7°26'40 in huis 11 direct
Mercurius Schorpioen 9°57'23 in huis 2 direct
Venus Weegschaal 9°43'49 in huis 1 direct
Mars Weegschaal 18°03'09 eind van huis 1 direct
Jupiter Vissen 8°57'18 in huis 6 retrograde
Saturnus Kreeft 18°29'29 in huis 10 direct
Uranus Weegschaal 27°25'03 in huis 2 direct
Neptunus Boogschutter 7°33'51 in huis 3 direct
Pluto Weegschaal 7°05'07 in huis 1 direct
Maanskn.(t) Boogschutter 11°52'39 in huis 3 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 22°44'05
2de huis Weegschaal 19°10'16
3de huis Schorpioen 19°23'18
Imum Coeli Boogschutter 21°59'10
5de huis Steenbok 24°41'06
6de huis Waterman 25°20'31
Descendant Vissen 22°44'05
8ste huis Ram 19°10'16
9de huis Stier 19°23'18
Medium Coeli Tweelingen 21°59'10
11de huis Kreeft 24°41'06
12de huis Leeuw 25°20'31

Majeure aspecten
Zon Conjunct Venus 6°58
Zon Conjunct Mars 1°21
Zon Vierkant Saturnus 1°47
Maan Vierkant Mercurius 2°31
Maan Sextiel Venus 2°17
Maan Inconjunct Jupiter 1°31
Maan Driehoek Neptunus 0°07
Maan Sextiel Pluto 0°22
Mercurius Driehoek Jupiter 1°00
Venus Inconjunct Jupiter 0°47
Venus Sextiel Neptunus 2°10
Venus Conjunct Pluto 2°39
Mars Vierkant Saturnus 0°26
Jupiter Vierkant Neptunus 1°23
Jupiter Inconjunct Pluto 1°52
Saturnus Sextiel Ascendant 4°15
Neptunus Sextiel Pluto 0°29
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst