•    
  Actuele planetaire posities
  19-jan-2018, 04:14 UT/GMT
  Zon291'40"20s21
  Maan2148'39"14s50
  Mercurius117'43"23s29
  Venus123'19"20s53
  Mars2527'38"18s23
  Jupiter1942'34"16s37
  Saturnus328' 6"22s30
  Uranus2441'21"9n03
  Neptunus1222'23"7s45
  Pluto1923'49"21s37
  Ware Knoop1454'16"16n22
  Cheiron2512'51"1n22
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Ernst Hanfstaengel [Adb], geboren op 11 februari 1887
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Steenbok Ascendant *Zon in Waterman *Zon in het Tweede Huis *Maan in Weegschaal *Maan in het Achtste Huis *Venus in Vissen *Venus in het Tweede Huis *Mars in Vissen *Mars in het Tweede Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 11 februari 1887 om 5:00 in Munich,.

Je zonneteken is Waterman. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Steenbok en je Maan staat in Weegschaal.

naar boven

Steenbok Ascendant

Als praktisch mens ben je nuchter en gereserveerd, maar ook ambitieus. Je wilt iets bereiken in deze wereld en bent bereid je daarvoor serieus in te zetten.

Je kunt je niet gemakkelijk ontspannen en naarmate je ouder wordt, zal dat probleem alleen maar groter worden, dus oefen daar nu al in.

Je ouders zijn heel belangrijk voor je, vooral je vader. Een goede relatie met hem brengt het beste in je naar boven. Ondanks de verlegenheid hebben mensen met een Steenbok Ascendant een heel goed gevoel voor humor, ze kunnen heel goed om zichzelf lachen.

naar boven

Zon in Waterman

Je houdt van nieuwe dingen en unieke ideeën. Platgetreden paadjes en denkwijzen vervelen je. Je bent een individualist met een vrije geest, maar tegelijkertijd besef je dat je wel je leven en werk met andere mensen moet delen.

Al trekken nieuwe ideeën je aan, je verandert niet zomaar weer van gedachten wanneer je eenmaal een besluit hebt genomen of een beeld hebt gevormd.

Door je voorliefde voor nieuwe zaken ben je dol op wetenschap, technologie en andere onderwerpen die mensen de mogelijkheid bieden de wereld op een bepaalde manier te beheersen. Minder gangbare studies, zoals astrologie en occulte zaken, kunnen je later in je leven gaan fascineren.

Ben je met een groep vrienden, dan denk je eerder aan de groep als geheel dan enkel en alleen aan jezelf. Dat kan, als jouw behoeften in strijd zijn met de behoeften van de rest van de groep, problemen opleveren. Je komt altijd fel op voor iedereen die onrechtvaardig wordt behandeld.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

Je hebt een hang naar zekerheid. Je omringt jezelf graag met comfortabele en vertrouwde objecten. Een probleem kan zijn dat je veel meer wilt bezitten dan je nodig hebt, waardoor je bestaan volgepropt zit met materiële zaken.

Delen met anderen is niet je sterkste kant, maar als je goede banden wilt smeden moet je dat toch leren. Zelfs binnen je vriendenkring ben je bezitterig. Je wilt exclusieve aandacht. Besteedt een vriend tijd aan een ander terwijl jullie samen zijn, dan neig je naar jaloezie. Toch moet je mensen en dingen leren delen met anderen.

NB: De Zon staat technisch gezien op de grens van huis 1 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 2.

naar boven

Maan in Weegschaal

Je wilt dat het leven wonderschoon is en denkt liever niet aan onaangename dingen. Je bent affectief, vriendelijk en lief, maar het kan zijn dat je de tekortkomingen van anderen, die je toch in de gaten moet houden, bij voorkeur over het hoofd ziet. Je bent vredelievend en gaat liever niet de strijd aan met anderen.

Je bent graag in gezelschap van een of meerdere vrienden, zodat je kunt babbelen en vriendelijk zijn tegen iedereen. Maar als er werk verzet moet worden, probeer je met zoete woorden eronderuit te komen of het door iemand anders op te laten knappen. Mensen houden toch wel van je, niet om de manier waarop je moeilijkheden weet te omzeilen, maar om je oprechte charmes. Je bent echt een aardig en liefdevol persoon. Probeer die kant van jezelf te ontwikkelen.

naar boven

Maan in het Achtste Huis

Je emoties zijn heel krachtig en je stemmingen zijn aan regelmatige cycli van verandering onderhevig, waardoor je voortdurend groeit en jezelf innerlijk ontwikkelt.

Toch houd je je gevoelens voor jezelf, zelfs wanneer je ze eigenlijk met iemand zou moeten bespreken. Het is niet goed om je kwaadheid op te potten.

Vrouwen spelen een belangrijke rol in de grote veranderingen in je leven en de kans bestaat dat je op een bepaalde manier iets 'erft' van een vrouw.

Je moet leren om zorgvuldig met geld en bezittingen om te gaan. De mogelijkheid dat je later andermans bezit moet beheren is vrij groot.

Je bent dol op alles wat mysterieus is, zoals detectives en misdaadromans.

naar boven

Venus in Vissen

Als dromerig en fantasierijk mens hou je van boeken die tot je romantische, avontuurlijke verbeelding spreken. Vaak zijn je persoonlijke fantasieën veel interessanter en mooier dan de werkelijkheid, maar je moet ook met de echte wereld leren omgaan.

De positieve kant hiervan is dat je een zeer creatieve verbeelding hebt en dat kan heel nuttig zijn artistiek werk zoals ontwerpen.

Je bent heel onbaatzuchtig tegenover de mensen die je graag mag. Je wilt het beste voor hen en zet jezelf helemaal in als een vriend hulp nodig heeft. Het enige probleem kan zijn dat je heel veel energie en aandacht besteedt aan mensen die het niet echt waard zijn. Het kan geen kwaad een beetje voorzichtiger te zijn in de keuze van je vrienden.

naar boven

Venus in het Tweede Huis

Je bezit graag mooie dingen en omringt jezelf met comfort en luxe. Wel heb je een gat in je hand, want als je iets ziet dat je wilt hebben, koop je het ook.

Positief gezien zul je, als je een goede smaak en gezond verstand ontwikkelt, alleen dingen kopen die de prijs waard zijn.

Geef niet toe aan elke ingeving en bevlieging.

naar boven

Mars in Vissen

Je bent vrij gevoelig en als je niet opgewekt bent, heb je weinig vat op je energie.

Het valt niet mee om voor jezelf op te komen. Je staat toe dat mensen te pas en te onpas misbruik van je maken omdat je nu eenmaal graag iemand helpt. Je twijfelt of het wel okay is om met je eigen plannen voor de dag te komen. Je hebt moeite met dominante types en probeert hen te negeren of stiekem te omzeilen. Met deze laatste neiging moet je heel erg oppassen. Als je probeert achter iemands rug om te handelen zul je geleidelijk aan hun vertrouwen in jou ondermijnen.

Naarmate je ouder en zekerder van jezelf wordt zul je onzelfzuchtig optreden en dingen doen voor anderen zonder veel rekening te houden met jezelf.

Dat wil niet zeggen dat je geen persoonlijk succes bereikt met je specifieke, creatieve talent. Je hebt net zoveel aanleg voor succes als ieder ander, maar leer jezelf minder bescheiden op te stellen.

naar boven

Mars in het Tweede Huis

Wanneer je iets ziet dat je graag wilt hebben, word je heel fanatiek en werk je er hard aan om het te bemachtigen. Je vindt dat je de vrijheid hebt om je voorraad, middelen of geld te verspillen als je dat wilt, of om spaarzaam of voorzichtig te zijn als je daar zin in hebt. De opstandige aard van Mars geeft aan dat je waarschijnlijk achteloos bent in materieel opzicht. Zet zorgvuldig op een rijtje wat je echt nodig hebt en schaf het dan aan na rijp beraad.

Wie jouw sterke gevoel voor bezit en eigendom krenkt, roept woede op. Niet dat je heel egoïstisch bent, maar je wilt zelf bepalen wat je cadeau geeft en wel op eigen initiatief.

Uiteindelijk moet je leren om wat minder bezitterig te zijn ten aanzien van je spullen en middelen. Anders zullen die eigendommen je meer last dan plezier bezorgen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Ernst Hanfstaengel [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 11 februari 1887 kloktijd: 5:00
in Munich, Germany U.T: 04:13:44
11e34, 48n08 sterrentijd: 14:23:39

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Waterman 22°09'44 eind van huis 1 direct
Maan Weegschaal 0°40'52 in huis 8 direct
Mercurius Waterman 25°37'16 in huis 2 direct
Venus Vissen 8°50'04 in huis 2 direct
Mars Vissen 8°29'52 in huis 2 direct
Jupiter Schorpioen 5°45'48 eind van huis 9 direct
Saturnus Kreeft 16°37'55 in huis 7 retrograde
Uranus Weegschaal 12°11'55 in huis 9 retrograde
Neptunus Stier 25°02'13 in huis 4 direct
Pluto Tweelingen 2°05'41 in huis 5 stationair (D)
Maanskn.(t) Leeuw 28°03'13 in huis 8 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Steenbok 6°37'22
2de huis Waterman 22°53'02
3de huis Ram 7°40'34
Imum Coeli Stier 8°17'22
5de huis Tweelingen 0°01'53
6de huis Tweelingen 18°10'19
Descendant Kreeft 6°37'22
8ste huis Leeuw 22°53'02
9de huis Weegschaal 7°40'34
Medium Coeli Schorpioen 8°17'22
11de huis Boogschutter 0°01'53
12de huis Boogschutter 18°10'19

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 3°28
Zon Vierkant Neptunus 2°52
Maan Driehoek Neptunus 5°39
Maan Driehoek Pluto 1°25
Maan Vierkant Ascendant 5°57
Mercurius Vierkant Neptunus 0°35
Venus Conjunct Mars 0°20
Venus Driehoek Jupiter 3°04
Venus Sextiel Ascendant 2°13
Venus Driehoek Midhemel 0°33
Mars Driehoek Jupiter 2°44
Mars Sextiel Ascendant 1°52
Mars Driehoek Midhemel 0°13
Jupiter Sextiel Ascendant 0°52
Jupiter Conjunct Midhemel 2°32
Saturnus Vierkant Uranus 4°26
Uranus Vierkant Ascendant 5°35
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst