•    
  Actuele planetaire posities
  24-maa-2018, 06:52 UT/GMT
  Zon334'57"1n25
  Maan2849' 3"19n48
  Mercurius1648' 9"r9n43
  Venus2127'38"7n39
  Mars344'52"23s33
  Jupiter2251'58"r17s17
  Saturnus838'47"22s17
  Uranus273'55"9n56
  Neptunus1440'15"6s53
  Pluto214'27"21s27
  Ware Knoop1341'34"r16n43
  Cheiron2837' 4"2n35
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Dwight D. Eisenhower [Adb], geboren op 14 oktober 1890
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon en Maan in Weegschaal *Ascendant in Maagd, Mercurius in het Tweede Huis *Saturnus in het Eerste Huis *Zon in het Tweede Huis *Maan in het Tweede Huis *Venus in het Vierde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 14 oktober 1890 om 3:00 in Denison, Texas.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Maagd en uw Maan staat in Weegschaal.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon en Maan in Weegschaal

U bent communicatief van aard. Innerlijk bent u uit op harmonie en ten opzichte van anderen bent u altijd vredelievend. U snakt naar gezelschap, affectie en relaties. U voelt zich niet compleet als u niet een bepaalde verhouding hebt met iemand. U bent uit op balans, symmetrie en stabiliteit in uw bestaan. U bent een diplomaat die stijl en smaak uitdraagt.

Normaalgesproken hebt u een helder oordeel, maar spanning maakt u vooringenomen waardoor u het gevoel voor normen en waarden verliest. Over het algemeen vermijdt u beslissingen en blijft u liever vaag, maar soms laat u juist het andere uiterste zien. Wanneer u zich eenmaal inzet voor een zaak kunt u heel fanatiek worden. Het is moeilijk te achterhalen wat er in u omgaat achter het beeld van omzichtige tact en charme.

U houdt emotionele betrokkenheid af omdat u niet bereid bent de onvermijdelijke risico's te lopen. Toch verliest u nogal eens de controle. Vooral in de liefde bent u zeer toegeeflijk.

U bent ervan overtuigd dat de waarheid een vorm van schoonheid is. U leert dat deze eenvoudige definitie van de waarheid lang niet voldoende is om uw leven gelukkig te maken.

naar boven

Ascendant in Maagd, Mercurius in het Tweede Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Maagd aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het tweede huis.

Dit geeft aan dat u uw hele leven een kalme, bescheiden, analytische, kritische en toegankelijke houding uitstraalt.

U bent niet iemand met grote ambities, al hebt u doorzettingsvermogen en scherp inzicht.

U zet graag dingen naar uw hand. Als u negatieve trekken leert compenseren met uw aangeboren hulpvaardigheid en sympathieke houding, zult u andermans problemen kunnen oplossen en een uitstekend adviseur zijn. Daarmee bereikt u uw hoogste spirituele doel. Het zal uw bewustzijn vergroten en uw blik verruimen.

U bent niet bang om aan te pakken, maar u doet het liefst dingen waarbij u uw verstand kunt gebruiken, dus niet zomaar lukraak routinewerk. U bent vrij zelfstandig, maar de natuurlijke aard van Maagd is bij voorkeur ondergeschikt. Laat belangrijke beslissingen maar over aan de autoriteiten en machthebbers.

U hebt een scherp oog voor detail, waardoor u heel nuttig bent voor werkzaamheden waarin precisie en opmerkingsgave vereist zijn. U bent heel puur en gesteld op reinheid. U hebt geen moeite met andere mensen, maar aan een ding hebt u een uitgesproken hekel: wanneer anderen uw privacy schenden. Zaken en praktische aangelegenheden zijn heel belangrijk in uw leven. U moet natuurlijk niets doen wat tegen uw vrij gereserveerde natuur indruist, maar in de liefde mag u wel wat meer ontspannen. Reageer wat vaker affectief op de aandacht die u krijgt.

U krijgt in het leven vaak te maken met situaties waarin u als adviseur of bemiddelaar optreedt. Grijp die kansen om daarin uw creativiteit te kunnen uiten.

Adverteren
U bent ingesteld op geld verdienen. U doet dat volgens de beste sociale regels en met goede manieren.

Wellicht hebt u een beroep waarvoor een specifieke vaardigheid of training is vereist. Communicatie met publiek is een belangrijke factor die bepaalt of u succesvol bent in zaken of niet. U hebt een verfijnde smaak en u laat zich niet in met bezigheden beneden uw niveau.

naar boven

Saturnus in het Eerste Huis

Saturnus staat in het eerste huis. Saturnus geeft u in dit huis een conservatieve, sombere en wat onzekere kijk op het leven. Omdat u elk contact van groot belang acht, neemt u liever afstand en bent u zelfs wat kil, zodat u weet waar u staat. U kunt heel onzeker zijn en bent vaak ongemakkelijk en stijfjes wanneer anderen zich luchtiger bewegen. De manier waarop u uzelf serieus neemt is karakteristiek voor de wijze waarop u met anderen omgaat.

U hebt al vroeg geleerd om onafhankelijk te zijn in het leven en u kreeg meer verantwoordelijkheid toebedeeld dan normaal was voor uw leeftijd.

U bent consequent en verstandig en laat uzelf niet afleiden door tijdelijke gevoelens en vlagen. Logica speelt een belangrijke rol in uw denkwijze. In uitbundige voorstellen en theorieën bent u niet geïnteresseerd.

Wanneer u eenmaal uw eigen beperkingen onder ogen ziet en uitdagingen en verantwoordelijkheden doelgericht aangaat, zult u op elk gebied kunnen slagen. Uw gezondheid is over het algemeen goed, zolang u door voldoende beweging uw spanningen maar kwijtraakt.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

naar boven

Maan in het Tweede Huis

De Maan staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Uw zakelijke pad en bron van inkomsten zijn verdeeld over allerlei activiteiten waarin u steeds met veel mensen te maken hebt. Deze stand is over het algemeen gunstig.

Beroepsmatig verdient u geld met populaire activiteiten of met publiek.

Wees hoe dan ook voorbereid op een gevarieerd en afwisselend financieel plaatje. Probeer uw geldzaken te richten op de massa want daar hebt u een neus voor en daar ligt uw kans van slagen.

naar boven

Venus in het Vierde Huis

Venus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is over het algemeen een zeer gunstige en vruchtbare stand die uitstekende familiebanden en een vredige, mooie woonsituatie aangeeft.

Deze stand geeft talloze sociale toestanden, feestjes, evenementen en andere festiviteiten in uw privé-leven aan.

Aan het einde van uw leven boekt u financiële winst en mag u op grote economische verbeteringen rekenen.

Als natuurliefhebber kunt u uw hart ophalen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Dwight D. Eisenhower [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 14 oktober 1890 kloktijd: 3:00
in Denison, TX (US) U.T: 09:00
96w32, 33n45 sterrentijd: 04:05:18

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 20°58'13 in huis 2 direct
Maan Weegschaal 25°48'54 in huis 2 direct
Mercurius Weegschaal 2°56'07 in huis 2 direct
Venus Boogschutter 5°37'44 in huis 4 direct
Mars Steenbok 13°39'44 in huis 5 direct
Jupiter Waterman 2°44'25 in huis 5 direct
Saturnus Maagd 12°39'44 in huis 1 direct
Uranus Weegschaal 26°41'19 in huis 2 direct
Neptunus Tweelingen 6°29'45 in huis 10 retrograde
Pluto Tweelingen 7°39'27 in huis 10 retrograde
Maanskn.(t) Tweelingen 16°01'29 in huis 10 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 5°51'50
2de huis Weegschaal 1°12'43
3de huis Schorpioen 0°47'21
Imum Coeli Boogschutter 3°21'26
5de huis Steenbok 6°20'12
6de huis Waterman 7°29'03
Descendant Vissen 5°51'50
8ste huis Ram 1°12'43
9de huis Stier 0°47'21
Medium Coeli Tweelingen 3°21'26
11de huis Kreeft 6°20'12
12de huis Leeuw 7°29'03

Majeure aspecten
Zon Conjunct Maan 4°51
Zon Vierkant Mars 7°18
Zon Conjunct Uranus 5°43
Maan Vierkant Jupiter 6°56
Maan Conjunct Uranus 0°52
Mercurius Sextiel Venus 2°42
Mercurius Driehoek Jupiter 0°12
Mercurius Driehoek Neptunus 3°34
Mercurius Driehoek Pluto 4°43
Venus Sextiel Jupiter 2°53
Venus Oppositie Neptunus 0°52
Venus Oppositie Pluto 2°02
Venus Vierkant Ascendant 0°14
Mars Driehoek Saturnus 1°00
Jupiter Driehoek Neptunus 3°45
Jupiter Driehoek Pluto 4°55
Saturnus Vierkant Pluto 5°00
Neptunus Conjunct Pluto 1°10
Neptunus Vierkant Ascendant 0°38
Pluto Vierkant Ascendant 1°48
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst