•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 00:33 UT/GMT
  Zon2955'56"20n08
  Maan155'57"16n52
  Mercurius1229'51"13n44
  Venus145'46"25n03
  Mars148'59"21s56
  Jupiter1651' 0"r15s40
  Saturnus818'12"r22s18
  Uranus016'58"11n05
  Neptunus1615'54"6s17
  Pluto215'48"r21s32
  Ware Knoop823'55"18n10
  Cheiron133'45"3n47
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Dwight D. Eisenhower [Adb], geboren op 14 oktober 1890
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Maagd Ascendant *Zon in Weegschaal *Zon in het Tweede Huis *Maan in Weegschaal *Maan in het Tweede Huis *Venus in Boogschutter *Venus in het Vierde Huis *Venus oppositie Midhemel *Mars in Steenbok *Mars in het Vijfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 14 oktober 1890 om 3:00 in Denison, Texas.

Je zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Maagd en je Maan staat in Weegschaal.

naar boven

Maagd Ascendant

Je kunt nogal verlegen zijn en je niet erg weerbaar opstellen naar anderen. Je bent in feite bescheiden, fatsoenlijk en heel sympathiek. Het enige probleem is dat je heel perfectionistisch bent en dat je verlangt dat anderen aan dezelfde eisen voldoen als die jij voor jezelf hebt bepaald. Je wijst heel snel op andermans tekortkomingen, maar je moet leren om je tactischer op te stellen.

Je bent vrij praktisch ingesteld en verspilt niet graag tijd aan inefficiënte planningen. Wanneer je iets maakt, wat voor soort objecten dan ook, laat je zien dat je een onopvallende, maar uitstekende smaak hebt. Je houdt van stijlvolle en praktische zaken.

Je werkt graag aan iets nuttigs en bent in je element als je bij een of ander project wordt betrokken. Deze houding wordt sterker naarmate je ouder wordt.

naar boven

Zon in Weegschaal

Je bent hartelijk, affectief en graag onder de mensen. Daardoor blijf je niet onopgemerkt op de achtergrond, al ben je niet opdringerig. Je bent behoorlijk wilskrachtig en vaak degene in een groep die zorgt dat er iets gebeurt.

Je geniet van mooie dingen en hebt een hekel aan alles wat lelijk is. Je liefde voor schoonheid betreft niet alleen jezelf. Je houdt van mooie huizen en interieurs, een lieflijk landschap, kunst en muziek. Daarvoor ontwikkel je een opvallend goede smaak.

Wanneer je een beslissing moet nemen, valt het je vaak moeilijk om een knoop door te hakken. Dat komt omdat je oog hebt voor meerdere kanten van een onderwerp en daardoor moeilijk een keuze maakt. Jouw gave om tegengestelde kanten te begrijpen maakt je een uitstekende bemiddelaar wanneer anderen een meningsverschil hebben. Jij kunt hen ook beide kanten laten zien.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tweede Huis

Je hebt een hang naar zekerheid. Je omringt jezelf graag met comfortabele en vertrouwde objecten. Een probleem kan zijn dat je veel meer wilt bezitten dan je nodig hebt, waardoor je bestaan volgepropt zit met materiële zaken.

Delen met anderen is niet je sterkste kant, maar als je goede banden wilt smeden moet je dat toch leren. Zelfs binnen je vriendenkring ben je bezitterig. Je wilt exclusieve aandacht. Besteedt een vriend tijd aan een ander terwijl jullie samen zijn, dan neig je naar jaloezie. Toch moet je mensen en dingen leren delen met anderen.

naar boven

Maan in Weegschaal

Je wilt dat het leven wonderschoon is en denkt liever niet aan onaangename dingen. Je bent affectief, vriendelijk en lief, maar het kan zijn dat je de tekortkomingen van anderen, die je toch in de gaten moet houden, bij voorkeur over het hoofd ziet. Je bent vredelievend en gaat liever niet de strijd aan met anderen.

Je bent graag in gezelschap van een of meerdere vrienden, zodat je kunt babbelen en vriendelijk zijn tegen iedereen. Maar als er werk verzet moet worden, probeer je met zoete woorden eronderuit te komen of het door iemand anders op te laten knappen. Mensen houden toch wel van je, niet om de manier waarop je moeilijkheden weet te omzeilen, maar om je oprechte charmes. Je bent echt een aardig en liefdevol persoon. Probeer die kant van jezelf te ontwikkelen.

naar boven

Maan in het Tweede Huis

Je hebt een sterke behoefte aan emotionele zekerheid en dat wordt weerspiegeld door het verlangen om dingen te bezitten. Pas op dat je niet te veel waarde gaat hechten aan je bezit, dan kun je egoïstisch en bezitterig worden, vooral wanneer je onzeker in je vel zit.

Als je positief in je schoenen staat, kun je gul en vrijgevig zijn. Ben je gehaast en impulsief dan heb je de neiging geld, of andere bezittingen, te verspillen.

In relaties vorm je hele sterke banden, waardoor je het gevoel krijgt dat je hen bezit. Besef dat het risico om je geliefden kwijt te raken altijd aanwezig is. Het is veel gemakkelijker om ze te houden door vertrouwen te hebben.

naar boven

Venus in Boogschutter

Je probeert heel eerlijk en oprecht om te gaan met al je vrienden.

Je stelt je meestal heel vriendelijk en toegankelijk op. Je verstopt je gevoelens niet voor anderen en bent een open boek wat emoties betreft. Dat trekt mensen aan dus heb je hoogstwaarschijnlijk een grote vriendenkring. Je houdt echter niet van bezitterige types of mensen die de vriendschap gebruiken om je te claimen.

Je bent dol op de natuur, het buitenleven en natuurlijke thema's in de kunst.

naar boven

Venus in het Vierde Huis

Je houdt van een vertrouwde omgeving die comfortabel, plezierig, elegant en stijlvol is. Later verzamel je wellicht kunst of andere objecten die je huis verfraaien.

Geliefd zijn bij je ouders is voor jou nog belangrijker dan voor anderen. Waarschijnlijk krijg je alle warmte en affectie van hen die je nodig hebt. Verloopt de relatie met een van de twee, of beide ouders, moeizaam, dan word je daardoor psychologisch ook sterker geraakt dan de meeste mensen.

Adverteren
naar boven

Venus oppositie Midhemel

Je komt uit een warm, liefdevol en vriendelijk nest en je jeugd verloopt vrij kalm en geborgen. Je hebt dan ook een uitstekende band met je ouders en voelt je innerlijk zeker en prettig. Je verstaat de kunst om moeiteloos liefde te geven en krijgen en anderen te laten delen in je persoonlijke hartelijkheid.

Je nodigt graag thuis vrienden uit omdat je het leuk vindt om je persoonlijke sfeer met anderen te delen en hen gastvrij te verwennen.

Je wordt graag omringd door sierlijkheid en stijl.

naar boven

Mars in Steenbok

Voor een jong mens ben je behoorlijk ambitieus en bereid hard te werken voor iets dat oprecht belangrijk voor je is. Je bent eerder praktisch dan idealistisch en werkt graag aan tastbare resultaten. Omdat je vrij gedisciplineerd bent voor je leeftijd kun je heel veel verantwoordelijkheid aan.

Je hebt een hoop lef, maar zult niet vechten voor iets waarvan je de zin niet heel helder voor ogen hebt. Het enige wat je moet zien te vermijden is dat je de waarde van mensen bepaalt op basis van hun inkomen of maatschappelijk aanzien.

naar boven

Mars in het Vijfde Huis

Je hebt sterk de behoefte jezelf te uiten, te laten zien wie je bent en jezelf te zijn. Een creatieve uitlaatklep of sport zijn belangrijk voor je. Je laat merken wat je bezighoudt en iedereen mag weten dat je voor jezelf opkomt. Je hebt daarom een naam wat directheid en eerlijkheid betreft, maar hoe zit het met tact?

Je stopt veel energie in persoonlijke ondernemingen, vooral in wat je echt leuk vindt. Je zit niet graag lang vast aan dingen want je wordt rusteloos als je jezelf niet echt amuseert. In wezen doe je liever leuke dingen dan dat je werkt. Als volwassene heb je wellicht succes in een carrière die ook echt vol 'pret' is en waarmee je anderen amuseert.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Dwight D. Eisenhower [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 14 oktober 1890 kloktijd: 3:00
in Denison, TX (US) U.T: 09:00
96w32, 33n45 sterrentijd: 04:05:18

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 20°58'13 in huis 2 direct
Maan Weegschaal 25°48'54 in huis 2 direct
Mercurius Weegschaal 2°56'07 in huis 2 direct
Venus Boogschutter 5°37'44 in huis 4 direct
Mars Steenbok 13°39'44 in huis 5 direct
Jupiter Waterman 2°44'25 in huis 5 direct
Saturnus Maagd 12°39'44 in huis 1 direct
Uranus Weegschaal 26°41'19 in huis 2 direct
Neptunus Tweelingen 6°29'45 in huis 10 retrograde
Pluto Tweelingen 7°39'27 in huis 10 retrograde
Maanskn.(t) Tweelingen 16°01'29 in huis 10 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 5°51'50
2de huis Weegschaal 1°12'43
3de huis Schorpioen 0°47'21
Imum Coeli Boogschutter 3°21'26
5de huis Steenbok 6°20'12
6de huis Waterman 7°29'03
Descendant Vissen 5°51'50
8ste huis Ram 1°12'43
9de huis Stier 0°47'21
Medium Coeli Tweelingen 3°21'26
11de huis Kreeft 6°20'12
12de huis Leeuw 7°29'03

Majeure aspecten
Zon Conjunct Maan 4°51
Zon Vierkant Mars 7°18
Zon Conjunct Uranus 5°43
Maan Vierkant Jupiter 6°56
Maan Conjunct Uranus 0°52
Mercurius Sextiel Venus 2°42
Mercurius Driehoek Jupiter 0°12
Mercurius Driehoek Neptunus 3°34
Mercurius Driehoek Pluto 4°43
Mercurius Driehoek Midhemel 0°25
Venus Sextiel Jupiter 2°53
Venus Oppositie Neptunus 0°52
Venus Oppositie Pluto 2°02
Venus Vierkant Ascendant 0°14
Venus Oppositie Midhemel 2°16
Mars Driehoek Saturnus 1°00
Jupiter Driehoek Neptunus 3°45
Jupiter Driehoek Pluto 4°55
Jupiter Driehoek Midhemel 0°37
Saturnus Vierkant Pluto 5°00
Neptunus Conjunct Pluto 1°10
Neptunus Vierkant Ascendant 0°38
Neptunus Conjunct Midhemel 3°08
Pluto Vierkant Ascendant 1°48
Pluto Conjunct Midhemel 4°18
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst