•    
  Actuele planetaire posities
  27-mei-2018, 12:52 UT/GMT
  Zon611'27"21n20
  Maan1223'14"10s44
  Mercurius2456'49"18n06
  Venus931'31"24n53
  Mars41'38"21s47
  Jupiter165' 4"r15s28
  Saturnus757'32"r22s19
  Uranus036'37"11n11
  Neptunus1621'18"6s15
  Pluto210'13"r21s33
  Ware Knoop755'11"r18n17
  Cheiron147' 8"3n53
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Rajiv Gandhi [Adb], geboren op 20 augustus 1944
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Maagd Ascendant *Zon in Leeuw *Zon in het Twaalfde Huis *Maan in Maagd *Maan in het Eerste Huis *Maan Conjunct Ascendant *Venus in Maagd *Venus in het Eerste Huis *Venus Conjunct Ascendant *Mars in Maagd *Mars in het Eerste Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 20 augustus 1944 om 6:34 in Bombay, India.

Je zonneteken is Leeuw. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Maagd en je Maan staat ook in Maagd.

naar boven

Maagd Ascendant

Je kunt nogal verlegen zijn en je niet erg weerbaar opstellen naar anderen. Je bent in feite bescheiden, fatsoenlijk en heel sympathiek. Het enige probleem is dat je heel perfectionistisch bent en dat je verlangt dat anderen aan dezelfde eisen voldoen als die jij voor jezelf hebt bepaald. Je wijst heel snel op andermans tekortkomingen, maar je moet leren om je tactischer op te stellen.

Je bent vrij praktisch ingesteld en verspilt niet graag tijd aan inefficiënte planningen. Wanneer je iets maakt, wat voor soort objecten dan ook, laat je zien dat je een onopvallende, maar uitstekende smaak hebt. Je houdt van stijlvolle en praktische zaken.

Je werkt graag aan iets nuttigs en bent in je element als je bij een of ander project wordt betrokken. Deze houding wordt sterker naarmate je ouder wordt.

naar boven

Zon in Leeuw

Je bent gedreven, wilskrachtig en graag het middelpunt. Anderen zijn dol op je omdat je in wezen hartelijk en affectief bent. Maar je doet er ook alles voor om je zin door te drijven bij anderen. Hou dit een beetje in de hand, want het kan potentiële vrienden afschrikken. Je bent trots en vindt je eigen mening heel belangrijk. De positieve kant hiervan is dat je jezelf nooit tekort zult doen.

Als je ouder wordt, wil je een belangrijk mens zijn dat, als het even kan, leiding geeft aan anderen. Ook in je jonge jaren speel je wanneer het maar mogelijk is de baas. Dat gaat je goed af want je doet je best en wilt het waard zijn om de leiding te hebben.

Adverteren
naar boven

Zon in het Twaalfde Huis

Als verlegen mens blijf je als het even kan het liefst op de achtergrond. Je verstopt je zelfs graag.

Je toont meer medeleven voor anderen dan de meeste jonge mensen. Je houdt van mysteries en geheimen en hebt verbeelding en fantasie.

De kans dat je iets heel pijnlijks hebt meegemaakt toen je klein was, is groot. Als dat zo is denk je wellicht dat het een straf was voor iets wat je had misdaan en ben je bang dat het weer gebeurt. Maar waarschijnlijk is het een kwestie van het lot geweest, iets waar niemand schuld aan had. Je bent niet slecht en er is geen enkele reden waarom iets akeligs zich zou herhalen.

Naarmate je volwassen wordt, zul je meer begrip hebben voor bovennatuurlijke zaken dan de gemiddelde medemens.

Voor een publiek staan zal niet gemakkelijk voor je zijn, maar je kunt het wel leren als je dat echt zou willen.

naar boven

Maan in Maagd

Je bent een vrij serieus, maar meestal goedgemutst type. Zodra je beseft dat je iets kunt betekenen voor iemand, ben je bereid om aan te pakken. Je bent handig en fabriceert graag dingen. Dat doe je goed want je bent heel zorgvuldig.

Je bent keurig netjes en je stelt prijs op een ordelijke omgeving. Het stoort je als iets niet op z'n plaats ligt. Je bent kien op je gezondheid en volgt de beste adviezen op die je kent op dat gebied.

Wanneer je onder de mensen bent, stel je jezelf bescheiden op want je bent wat verlegen. Leer oog te hebben voor je eigen kwaliteiten en niet zo kritisch te zijn op jezelf.

Je bent graag nuttig en hulpvaardig naar anderen omdat dat je het gevoel geeft de moeite waard te zijn. Zorg wel dat je die diensten ook echt wilt bewijzen, want als je het tegen je zin doet hebben mensen er niet zoveel aan.

naar boven

Maan in het Eerste Huis

Je kunt goed met mensen omgaan en weet anderen voor je te winnen. Zelfs degenen die het niet met je eens zijn zullen toegeven dat je wel heel aardig bent.

Je bent wellicht iets te emotioneel in de omgang, waardoor je vooral oog hebt voor je eigen gevoel en niet voor dat van een ander.

Een andere moeilijkheid kan zijn dat mensen het idee krijgen dat ze niet op je kunnen bouwen. Dus probeer zo stabiel mogelijk in je schoenen te staan.

Je voelt anderen snel aan en neemt hun stemmingen over. Dat is een van de redenen voor je populariteit; je hebt zo'n neus voor andermans gevoelens dat je iedereen die je tegenkomt moeiteloos weet te overtuigen dat je een van hen bent en daar houden mensen van.

naar boven

Maan Conjunct Ascendant

Je maakt voornamelijk door je emotionele reacties indruk op anderen.

Je straalt een soort eerlijkheid uit die anderen waarderen. Je leeft met anderen mee en daardoor krijg je sympathieke reacties terug. Wanneer je ouder wordt, zul je in staat zijn om de gevoelens van een groot publiek aan te spreken omdat je het gevoel weet over te brengen dat je een van hen bent.

Of je nu een jongen of een meisje bent, je kunt heel goed met vrouwen opschieten; die zullen je zo nu en dan ook veel geluk brengen.

Zelfs in je jeugd beleef je al plezier aan zorgen voor anderen en je medemensen een dienst bewijzen. De kans bestaat wel dat je emotioneel veeleisend wordt ten aanzien van de mensen die je helpt. Probeer niet te bezitterig te zijn ten opzichte van je vrienden.

Het is belangrijk dat je opgroeit in een vredige, serene omgeving.

naar boven

Venus in Maagd

Je doet de mensen om wie je geeft graag een plezier, want door dienstbaarheid toon je ondermeer liefde en vriendschap. Het enige probleem in je relaties is dat je gelooft dat mensen van je houden om wat je doet en niet om wie je bent. Je onderschat wellicht je eigenwaarde en ziet niet in waarom anderen om je geven. Leer net zoveel van jezelf te houden als van anderen.

Je stelt hoge eisen, maar die overheersen nooit je gevoel voor stijl en vorm.

Leer om in relaties niet alles en iedereen die niet aan jouw hoge eisen van schoonheid en plicht beantwoordt, af te wijzen.

Je bent heel gedisciplineerd.

Adverteren
naar boven

Venus in het Eerste Huis

Dit is een hele gunstige stand omdat het zegt dat je een zeer prettige indruk maakt op anderen en geliefd bent. Je besteedt veel aandacht aan je uiterlijk, je ziet er niet graag slonzig uit. Waarschijnlijk ontwikkel je een bepaald artistiek talent, dat wordt gestimuleerd door je gevoel voor vorm en compositie.

Je doet echt je best aangenaam met anderen om te gaan. Meestal probeer je conflicten met diplomatie en tact te bestrijden, niet door je vuist op tafel te slaan. Kom voor jezelf en voor je rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. Je kunt de wereld meer schoonheid brengen en als je charme en kracht leert combineren, zal dat heel effectief uitwerken.

naar boven

Venus Conjunct Ascendant

Waarschijnlijk ben je heel aantrekkelijk en weet je mensen altijd te charmeren. Dat kan heel nuttig zijn, maar je moet leren om het goed te gebruiken.

Om te beginnen moet je niet charmant tegen iemand doen als je geen positief gevoel over diegene hebt. Mensen zien snel wanneer je oprecht bent en wanneer je probeert om hen te gebruiken.

Je hebt de neiging je charmes in te zetten om je zin te krijgen, terwijl je zou moeten vertrouwen op echte vaardigheden. Ontwikkel je talenten in plaats van je met een glimlach overal doorheen te slaan.

Je wilt koste wat kost harmonie om je heen en dat is zinvol en positief, maar je moet ook leren om geen compromissen te sluiten over dingen die voor jou heel belangrijk zijn.

Als volwassene kun je later heel goed met mensen omgaan en hen een goed gevoel geven.

naar boven

Mars in Maagd

Je bent heel zorgvuldig in alles wat je doet omdat je het gevoel hebt dat elke actie doordacht moet zijn en elke beweging zin moet hebben.

Je leert al heel jong om dingen te doen die nu eenmaal moeten worden gedaan, voor je jezelf kunt overgeven aan activiteiten die leuk zijn. Van anderen eis je dezelfde plichtmatige inzet. Je hebt een hekel aan onverantwoordelijk gedrag, van anderen en van jezelf.

Wees zuinig met je kritiek op anderen. Probeer tolerant te zijn tegenover een andere aanpak en maak jezelf niet wijs dat alleen die van jou perfect is. Anderen hebben, net als jij, zo hun eigen manieren.

naar boven

Mars in het Eerste Huis

Je bent zeer energiek en komt vol zelfvertrouwen voor jezelf op. Je gaat een conflict nooit uit de weg. Soms zoek je zelfs onenigheid als die er helemaal niet is. Pas op, want daardoor kunnen mensen een hekel aan je krijgen.

Heb je de leiding en die krijg je vooral later ongetwijfeld, dan functioneer je heel energiek.

Je kunt vrij impulsief en uiterst rusteloos zijn. Maar moet je ergens heel erg hard voor werken, met veel fysieke inzet, dan kun je je ei kwijt en heb je daar lol in.

Leer de tijd nemen om de kijk van anderen te begrijpen. Je hebt de neiging slechts van jezelf uit te gaan en kwaad te worden wanneer iemand jouw opvattingen aan de kaak stelt.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Rajiv Gandhi [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 20 augustus 1944 kloktijd: 6:34
in Bombay, India U.T: 01:42:40
72e50, 18n58 sterrentijd: 04:27:06

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Leeuw 26°54'19 in huis 12 direct
Maan Maagd 10°14'54 in huis 1 direct
Mercurius Maagd 21°39'10 in huis 1 direct
Venus Maagd 11°44'19 in huis 1 direct
Mars Maagd 24°16'47 in huis 1 direct
Jupiter Maagd 5°17'01 eind van huis 12 direct
Saturnus Kreeft 7°17'59 eind van huis 10 direct
Uranus Tweelingen 12°46'04 in huis 10 direct
Neptunus Weegschaal 2°38'30 in huis 1 direct
Pluto Leeuw 8°53'56 in huis 12 direct
Maanskn.(t) Kreeft 27°29'03 in huis 11 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 8°04'33
2de huis Weegschaal 6°42'43
3de huis Schorpioen 7°29'18
Imum Coeli Boogschutter 8°30'35
5de huis Steenbok 8°48'42
6de huis Waterman 8°38'47
Descendant Vissen 8°04'33
8ste huis Ram 6°42'43
9de huis Stier 7°29'18
Medium Coeli Tweelingen 8°30'35
11de huis Kreeft 8°48'42
12de huis Leeuw 8°38'47

Majeure aspecten
Maan Conjunct Venus 1°29
Maan Conjunct Jupiter 4°58
Maan Sextiel Saturnus 2°57
Maan Vierkant Uranus 2°31
Maan Conjunct Ascendant 2°10
Maan Vierkant Midhemel 1°44
Mercurius Conjunct Mars 2°38
Venus Sextiel Saturnus 4°26
Venus Vierkant Uranus 1°02
Venus Conjunct Ascendant 3°40
Venus Vierkant Midhemel 3°14
Jupiter Sextiel Saturnus 2°01
Jupiter Conjunct Ascendant 2°48
Jupiter Vierkant Midhemel 3°14
Saturnus Vierkant Neptunus 4°39
Saturnus Sextiel Ascendant 0°47
Uranus Sextiel Pluto 3°52
Uranus Vierkant Ascendant 4°42
Uranus Conjunct Midhemel 4°15
Neptunus Driehoek Midhemel 5°52
Pluto Sextiel Midhemel 0°23
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst