•    
  Actuele planetaire posities
  24-feb-2018, 16:35 UT/GMT
  Zon60'53"9s18
  Maan2343'42"19n11
  Mercurius126' 4"8s21
  Venus179'44"6s23
  Mars1741'27"22s31
  Jupiter2258'45"17s23
  Saturnus659'18"22s23
  Uranus2544' 7"9n26
  Neptunus1338' 2"7s16
  Pluto2030'44"21s30
  Ware Knoop1448'16"16n23
  Cheiron2659'40"1n59
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Angela Rippon [Adb], geboren op 12 oktober 1944
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Leeuw *Ascendant Vissen, Neptunus in het Zevende Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Maan in het Zesde Huis *Zon in het Zevende Huis *Neptunus oppositie Ascendant *Venus in het Achtste Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 12 oktober 1944 om 17:50 in Plymouth, England.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Vissen en uw Maan staat in Leeuw.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Leeuw

U hebt een neus voor organiseren en weet meerdere probleemstellingen terug te brengen tot één concept. Dit vermogen tot concentreren en samenbrengen doet u verlangen naar een toppositie. De combinatie van uw Zon en Maan geven u een romantische natuur, niet in sentimentele zin, maar zo dat u zichzelf graag ziet als een reddende engel. U denkt wellicht dat u niet gebonden bent aan maatschappelijke wetten en regels. U hebt een vrijheidsgevoel dat zucht naar avontuur oproept. U duikt enthousiast in allerlei affaires. Uw fiere verschijning en stijl zijn stimulerend voor uw zelfbeeld, maar wanneer uw trots wordt gekrenkt bent u zwaar beledigd. Woede is uw eerste reactie op ongunstige kritiek, maar zodra u bent gekalmeerd ziet u de waarheid van bepaalde opmerkingen toch in.

U komt heel vrolijk en zonnig over waardoor anderen u een warm hart toedragen. Dat geldt vooral in de liefde. U stort uzelf er met hart en ziel in. U bent zo goed van vertrouwen dat u geen moment twijfelt aan anderen. U weet dat u zelf te vertrouwen bent en op die manier kijkt u ook naar uw medemensen.

naar boven

Ascendant Vissen, Neptunus in het Zevende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Vissen aan de horizon. De heerser Neptunus staat in het zevende huis.

Het beweeglijke karakter van dit teken laat uw ervaringen steeds op en neer slingeren tussen twee extremen. Emotioneel gezien kunt u enorm verward raken wanneer uw ziel tussen twee tegengestelden wordt verscheurd. Uw houding is hoe dan ook vriendelijk en u kunt genieten van de meest subtiele emotionele ervaringen.

U leeft vrij introvert, teruggetrokken en op uzelf. Het is goed voor u wanneer u bezigheden hebt waarin u uw creativiteit vrijelijk kunt uiten.

Het wemelt in uw bestaan van de veranderingen, maar dat hindert u niet, want u kunt zich uitstekend aanpassen.

In wezen bent u ruimdenkend. U wordt geleid door intuïtie en emotie en kunt gemakkelijk wisselen tussen verheven en depressieve stemmingen.

U hebt een aangeboren ontvankelijkheid en voelsprieten waar het verstand niet tussenkomt. Dat vermogen wordt helaas niet vaak begrepen, want wat moet een mens ermee in het dagelijks leven? Maar houdt u zich bezig met de schone kunsten, dan is de kans groot dat u heel succesvol bent als schrijver, musicus, schilder of dichter.

Uw liefdesleven zal zeer intens en afwisselend verlopen. Wanneer u verliefd bent lijken de grenzen van uw persoonlijkheid te vervagen en staat u open voor al wat leeft.

U hebt strenge begeleiding nodig die u helpt bij de praktische kanten van het bestaan. Over het algemeen hebt u aanleg voor beroepen die met occulte of mediamieke zaken werken, religie, zeevaart, acteren, psychometrie, helderziendheid, schilderkunst, dichtkunst, mystiek en spionage.

Adverteren
Er doen zich wellicht vaak problemen voor in uw persoonlijke relaties. U hebt uitzonderlijke, niet alledaagse connecties. Wellicht gaat u een relatie aan met iemand die psychisch overgevoelig is of esthetisch uitzonderlijk, of stelt u zich zeer altruïstisch of lijdzaam op naar de ander. Deze stand geeft de mogelijkheid aan dat uw relatie wellicht platonisch is of dat er een bepaald gebrek aan vervulling hangt over uw liefdesleven. Pieken en dalen, idealisme en naïviteit in relaties zijn met deze plaatsing van Neptunus te verwachten.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Maan in het Zesde Huis

De Maan staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft onder meer aan dat uw werk afwisselend is, veelzijdig en dat u in het dagelijks leven emotioneel contact hebt met heel veel mensen. Qua gezondheid kan dit betekenen dat u overgevoelig bent voor de sfeer in uw omgeving en last hebt van overmatige veranderingen en wisselende omstandigheden.

Psychologisch gezien gedijt u beter in een ondergeschikte rol dan in een leidinggevende.

Ook kan het zo zijn dat u heimelijk beroemd hoopt te worden in uw vak.

naar boven

Zon in het Zevende Huis

De Zon staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft ondermeer aan dat uw identiteit zich op belangrijke punten ontwikkelt door relaties met anderen, of door een huwelijk. Waarschijnlijk huwt u met een vrij trots en waardig type, maar het is vooral zo dat uw levenspad afhankelijk is van uw relaties.

Hoe dan ook, u mag interessante, langdurige en veelbetekenende verbintenissen verwachten in uw bestaan.

naar boven

Neptunus oppositie Ascendant

Neptunus in oppositie met de ascendant geeft aan dat u sterk wordt beïnvloed door de mensen met wie u omgaat.

U hebt een veel te idealistische kijk op anderen en u bent gekwetst wanneer zij u teleurstellen.

Wanneer u anderen uit vrije wil helpt, moet u uzelf wel beschermen. Biedt alleen hulp wanneer u zeker weet dat iemand uw steun hard nodig heeft. Alleenzijn geeft u een hulpeloos gevoel, dus zoekt u bepaalde plichtplegingen bij anderen.

Omdat u veel fantasie hebt en creatief bent zou u een uitlaatklep moeten vinden voor uzelf op het gebied van schrijven, muziek of de schone kunsten.

Wat uw bron van inkomsten betreft stelt u zich afhankelijk op van anderen. U hebt het gevoel dat u het niet zomaar verdient om gelukkig en tevreden te zijn en daardoor hebt u de neiging om uw negatieve kwaliteiten te benadrukken. Maar u bent veel geliefder dan u beseft en uw vrienden zijn zeer begaan met uw welzijn. Vraag hen om advies voor u zich aan een ander bindt, zodat u er later geen spijt van krijgt.

Adverteren
naar boven

Venus in het Achtste Huis

Venus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een gunstige stand voor financieel gewin uit zakelijke ondernemingen van uw partner of door een samenwerkingsverband.

Psychologisch gezien zult u harmonieuze omstandigheden ervaren in seksuele relaties.

Ontwikkelt u zich innerlijk eerder spiritueel dan in de richting van concreet plezier, dan zult u veel geluk en dankbaarheid putten uit uw zoektocht naar het mysterie van leven en dood.

U mag uitstekende ontwikkelingen verwachten op financieel en sociaal gebied, op middelbare leeftijd of wanneer u zich eindelijk bindt door een huwelijk of een andere intieme relatie.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Angela Rippon [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 12 oktober 1944 kloktijd: 17:50
in Plymouth, ENG (UK) U.T: 16:50
4w10, 50n23 sterrentijd: 17:57:52

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 19°13'56 in huis 7 direct
Maan Leeuw 29°52'51 in huis 6 direct
Mercurius Weegschaal 13°18'24 in huis 7 direct
Venus Schorpioen 17°43'54 in huis 8 direct
Mars Weegschaal 29°27'18 in huis 7 direct
Jupiter Maagd 16°40'02 in huis 6 direct
Saturnus Kreeft 10°41'05 in huis 4 direct
Uranus Tweelingen 12°53'33 in huis 3 retrograde
Neptunus Weegschaal 4°33'25 in huis 7 direct
Pluto Leeuw 10°04'15 in huis 5 direct
Maanskn.(t) Kreeft 23°50'09 in huis 5 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Vissen 28°46'44
2de huis Stier 16°03'00
3de huis Tweelingen 10°49'43
Imum Coeli Tweelingen 29°30'38
5de huis Kreeft 18°05'59
6de huis Leeuw 12°29'39
Descendant Maagd 28°46'44
8ste huis Schorpioen 16°03'00
9de huis Boogschutter 10°49'43
Medium Coeli Boogschutter 29°30'38
11de huis Steenbok 18°05'59
12de huis Waterman 12°29'39

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 5°56
Zon Driehoek Uranus 6°20
Maan Sextiel Mars 0°26
Maan Inconjunct Ascendant 1°06
Mercurius Vierkant Saturnus 2°37
Mercurius Driehoek Uranus 0°25
Mercurius Sextiel Pluto 3°14
Venus Sextiel Jupiter 1°04
Mars Inconjunct Ascendant 0°41
Jupiter Sextiel Saturnus 5°59
Jupiter Vierkant Uranus 3°46
Uranus Sextiel Pluto 2°49
Neptunus Sextiel Pluto 5°31
Neptunus Oppositie Ascendant 5°47
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst