•    
  Actuele planetaire posities
  18-feb-2018, 18:46 UT/GMT
  Zon03'42"11s27
  Maan334'37"2s13
  Mercurius15'18"12s52
  Venus946'39"9s15
  Mars149' 8"22s04
  Jupiter2241'54"17s20
  Saturnus630'18"22s24
  Uranus2530' 5"9n21
  Neptunus1324'46"7s21
  Pluto2021'15"21s31
  Ware Knoop1455' 1"r16n21
  Cheiron2639'56"1n52
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Hans Zulliger [Adb], geboren op 21 februari 1893
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Leeuw Ascendant *Zon in Vissen *Zon in het Zevende Huis *Maan in Stier *Maan in het Negende Huis *Maan Conjunct Midhemel *Venus in Waterman *Venus in het Zesde Huis *Mars in Stier *Mars in het Negende Huis *Mars Conjunct Midhemel

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 21 februari 1893 om 16:30 in Matt,.

Je zonneteken is Vissen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Leeuw en je Maan staat in Stier.

naar boven

Leeuw Ascendant

Je bent graag het middelpunt en komt sterk, zelfverzekerd en soms dominant over, zelfs als iets je dwars zit.

Je neemt graag de leiding en dat kun je ook goed, zolang je maar niet vergeet dat leiderschap een voorrecht is dat verantwoordelijkheid en macht met zich meebrengt.

Je kunt je heel koppig opstellen, vooral als je trots is gekrenkt. Je bent idealistisch en mensen moeten hun integriteit eerst aan jou bewijzen.

Je omringt jezelf graag met kostbare en elegante zaken waarmee je in de buitenwereld kunt paraderen. Onthoud dat iets dat indruk maakt op anderen niet vanzelfsprekend goed is. Je moet het verschil leren zien.

Anderen kunnen je al dan niet knap of aantrekkelijk vinden, maar als je ouder wordt is het vooral je grootmoedige houding die anderen het gevoel geeft dat je betrouwbaar bent. Je bent geliefd bij heel veel mensen en de meesten zullen veel respect voor je hebben.

naar boven

Zon in Vissen

Je bent een zeer gevoelig en emotioneel mens dat snel de stemmingen en emoties van anderen oppikt en zich ermee vereenzelvigt. Hierdoor kunnen anderen gemakkelijk jouw gevoelens kwetsen. Omdat je de kunst verstaat jezelf in een ander te verplaatsen heb je ongekend veel begrip voor andermans behoeften. Je helpt anderen wanneer het maar mogelijk is, want dat geeft je een goed gevoel over jezelf.

Je duikt vaak graag in je eigen persoonlijke fantasiewereld om na te denken over dingen die vooral voor jou iets betekenen. Maar blijf er niet te lang in hangen want dan weet je niet meer wat er buiten, in de echte wereld, aan de hand is.

Je bent misschien een beetje verlegen omdat je anderen moet kunnen vertrouwen voor je jezelf openstelt. Maar, al ben je verlegen, je hebt anderen toch nodig want zonder hen voel je jezelf eenzaam, zelfs in je eigen persoonlijke wereldje.

Adverteren
naar boven

Zon in het Zevende Huis

Je bent op je best in combinatie met een ander, of je nu samenwerkt of plezier maakt. Je verstaat de kunst je eigen behoeftes af te stemmen op die van een ander, zodat jullie samen een duo vormen dat beter functioneert dan elk van jullie apart.

Je bent heel sociaal en hebt al vroeg geleerd om goed met anderen om te gaan. Je bent dan ook in staat om bijvoorbeeld een meningsverschil bij te leggen tussen twee mensen omdat jij beide kanten van een verhaal begrijpt.

Sommige mensen met deze stand laten een andere kant van de zevendehuis Zon zien. Dan ben je dominant en heb je de neiging om te bazen en bekvechten met anderen, in plaats van vredig met hen om te gaan. Maak daar geen gewoonte van, want uiteindelijk wordt iedereen moe van ruzie.

Leer om wat onafhankelijker te zijn. Probeer te vermijden dat je compromissen gaat sluiten waardoor je belangrijke dingen moet opgeven, alleen maar om aardig te zijn en vriendjes te blijven.

naar boven

Maan in Stier

Je houdt van warmte en comfort en van vertrouwde omstandigheden. Je bent heel liefdevol en affectief en snakt andersom ook naar de liefde en aandacht van de mensen om je heen.

Je hebt heel veel geduld en laat je niet snel op de kast jagen. Je bent hulpvaardig en steunt de mensen die dat nodig hebben.

Soms vind je het moeilijk om op gang te komen. Het kan je moeite kosten om een aangename situatie los te laten en erop uit te gaan omdat er werk aan de winkel is.

Emotioneel gezien ben je heel koppig.

Je bent gericht op geld en probeert altijd manieren te verzinnen om iets te verdienen, niet omdat je zelfzuchtig bent, maar omdat je zekerheid zoekt.

naar boven

Maan in het Negende Huis

Je bent voortdurend rusteloos en altijd uit op nieuwe ervaringen. Later in je leven krijg je veel behoefte om te reizen en zoveel mogelijk van de wereld te ervaren.

Jouw wereldbeeld wordt sterk gekleurd door je gevoelens waardoor je gedachtegang beïnvloedbaar en minder objectief en helder is.

De Maan geeft aan dat alles wat je leert enorme invloed op je heeft, dus wees zorgvuldig in welke kennis je opdoet. Wil je de wereld zien, laat je dan niet begrenzen door de ideeën die je hebt meegekregen in je vroege jeugd.

naar boven

Maan Conjunct Midhemel

Je emoties zijn heel krachtig en ook voor die van anderen ben je heel gevoelig. Alles wat je meemaakt in je jeugd zal van invloed zijn op en doorwerken in je toekomstige bestaan.

Is de relatie met je moeder niet goed, dan kan dat psychologische problemen veroorzaken die een ongunstige effect hebben op je werk, het beeld van jezelf en je levensdoel. Je hebt veel behoefte aan haar emotionele steun.

Waarschijnlijk krijg je later in je beroepsleven veel hulp van anderen, vooral van vrouwen, maar net als iedereen moet je hard werken om er iets van te maken.

Deze stand kan aangeven dat je in je carrière te maken krijgt met het grote publiek of grote groepen mensen.

naar boven

Venus in Waterman

Je bent heel vriendelijk tegen mensen, maar het kan je soms moeite kosten om hechte relaties aan te knopen. Je geeft de voorkeur aan vrienden die op een of andere manier opwindend en anders zijn.

Je bent graag populair en kunt goed samenwerken in groepsprojecten en teamwork. Je ziet onmiddellijk wat goed is voor de groep en zorgt ervoor dat je eigen doelstellingen daarbij aansluiten.

Adverteren
naar boven

Venus in het Zesde Huis

Deze stand van Venus is meestal een teken van zo'n goede gezondheid dat zelfs als je je lichaam een beetje verwaarloost en misbruikt, je toch gezond blijft.

Je hebt het gevoel dat liefde een soort dienstverlening is. Hoe meer je kunt doen voor een ander, hoe beter het gevoel dat je ervan krijgt. Maar je vindt het wellicht niet zo gemakkelijk om op jouw beurt iets van je geliefden aan te nemen. Misschien denk je dat je het niet waard bent dat anderen van je houden. Als dat zo is moet je echt je best doen om uit te zoeken waarom je wel goed, geliefd en de moeite waard bent en dat zoiets niet enkel in je fysieke kennis of je werkinzet schuilt.

Deze stand geeft aan dat je later een carrière kiest op een Venusachtig gebied zoals entertainment, kunst of nijverheid, advies of werk dat met schoonheid of recreatie te maken heeft.

naar boven

Mars in Stier

Je werkt nauwgezet en vrij traag, maar de resultaten mogen er zijn. Je grondige aanpak compenseert je gebrek aan snelheid. Je bent ook vrij koppig en als iemand je probeert te haasten, ga je op de rem.

Je moet dingen in je eigen tempo kunnen doen. Bezittingen zijn heel belangrijk voor je. Heb je eenmaal je zinnen op iets gezet, dan zet je alles op alles om het te krijgen.

Jaloezie kan een probleem voor je zijn. Je bent bezitterig ten aanzien van de mensen van wie je houdt. Gun je vrienden en geliefden wat onafhankelijkheid, anders raak je ze kwijt.

Boosheid kan ook problemen geven. Die laat je namelijk niet snel zien, tot het punt waarop je helemaal door het lint gaat. Het is ook lastig dat anderen soms misbruik maken van jouw engelengeduld en zich niet realiseren dat je onderhuids echt kwaad bent. Het is aan jou om hen tijdig je gevoelens duidelijk te maken.

naar boven

Mars in het Negende Huis

Je bent zeer gehecht aan je eigen kijk en als je wordt uitgedaagd knok je voor je eigen mening. Je vecht waarschijnlijk eerder voor een ideaal dan voor jezelf. Van de ene kant kun je wat je opvattingen betreft vrij eigengereid en fanatiek zijn, maar je bent ook heel moedig als je de rechten verdedigt van mensen die onrechtvaardig zijn behandeld.

Je wordt niet alleen mentaal erdoor geraakt, je hebt fanatieke overtuigingen. Probeer niet zo verstrikt te raken in je eigen mening dat je die van een ander niet eens meer wilt overwegen.

Naarmate je ouder wordt zul je willen reizen en heel wat van de wereld zien, wat een uitstekende ervaring voor je is.

naar boven

Mars Conjunct Midhemel

Je toont al op heel jonge leeftijd de vastberadenheid om alles op jouw eigen manier te willen doen. Je beslist snel hoe iets moet worden aangepakt en je weet meestal precies wat je wilt bereiken.

Trekt iemand jouw aanpak in twijfel, dan neem je dat heel persoonlijk op. Besef dat je niet alleen maar bent wat je doet. Als iemand jouw beslissingen aan de kaak stelt is dat nog geen persoonlijke aanval.

Dit aspect geeft aan dat je later voor een carrière moet kiezen waarin je heel spontaan en onafhankelijk kunt functioneren en veel fysieke energie kwijtkunt.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Hans Zulliger [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 21 februari 1893 kloktijd: 16:30
in Matt, Switzerlan U.T: 16:00:56
7e16, 47n09 sterrentijd: 02:37:10

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Vissen 3°17'48 in huis 7 direct
Maan Stier 8°01'12 in huis 9 direct
Mercurius Vissen 7°22'35 in huis 7 direct
Venus Waterman 15°41'14 in huis 6 direct
Mars Stier 6°50'54 in huis 9 direct
Jupiter Ram 23°10'57 in huis 9 direct
Saturnus Weegschaal 11°57'26 in huis 3 retrograde
Uranus Schorpioen 10°41'45 eind van huis 3 retrograde
Neptunus Tweelingen 8°30'18 in huis 10 stationair (D)
Pluto Tweelingen 7°50'28 in huis 10 stationair (D)
Maanskn.(t) Stier 0°17'04 in huis 9 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 22°32'24
2de huis Maagd 12°49'59
3de huis Weegschaal 8°45'21
Imum Coeli Schorpioen 11°43'58
5de huis Boogschutter 19°19'09
6de huis Steenbok 23°59'43
Descendant Waterman 22°32'24
8ste huis Vissen 12°49'59
9de huis Ram 8°45'21
Medium Coeli Stier 11°43'58
11de huis Tweelingen 19°19'09
12de huis Kreeft 23°59'43

Majeure aspecten
Zon Sextiel Maan 4°43
Zon Conjunct Mercurius 4°05
Zon Sextiel Mars 3°33
Zon Driehoek Uranus 7°24
Zon Vierkant Neptunus 5°12
Zon Vierkant Pluto 4°33
Maan Sextiel Mercurius 0°39
Maan Vierkant Venus 7°40
Maan Conjunct Mars 1°10
Maan Oppositie Uranus 2°41
Maan Conjunct Midhemel 3°43
Mercurius Sextiel Mars 0°32
Mercurius Driehoek Uranus 3°19
Mercurius Vierkant Neptunus 1°08
Mercurius Vierkant Pluto 0°28
Mercurius Sextiel Midhemel 4°21
Venus Driehoek Saturnus 3°44
Venus Vierkant Uranus 4°59
Venus Vierkant Midhemel 3°57
Mars Oppositie Uranus 3°51
Mars Conjunct Midhemel 4°53
Jupiter Driehoek Ascendant 0°39
Saturnus Driehoek Neptunus 3°27
Saturnus Driehoek Pluto 4°07
Saturnus Inconjunct Midhemel 0°13
Uranus Inconjunct Neptunus 2°11
Uranus Inconjunct Pluto 2°51
Uranus Oppositie Midhemel 1°02
Neptunus Conjunct Pluto 0°40
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst