•    
  Actuele planetaire posities
  23-feb-2018, 01:38 UT/GMT
  Zon422'54"9s54
  Maan052'23"15n23
  Mercurius92'34"9s39
  Venus158' 7"7s11
  Mars1643'18"22s24
  Jupiter2254'45"17s22
  Saturnus651'35"22s23
  Uranus2540' 8"9n25
  Neptunus1334'22"7s18
  Pluto2028'11"21s30
  Ware Knoop1447'31"r16n24
  Cheiron2654'11"1n57
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Usher [Adb], geboren op 14 oktober 1978
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Vissen *Ascendant in Maagd, Mercurius in het Derde Huis *Saturnus in het Eerste Huis *Saturnus Conjunct Ascendant *Zon in het Tweede Huis *Venus in het Derde Huis *Maan in het Zevende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 14 oktober 1978 om 4:00 in Dallas, Texas.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Maagd en uw Maan staat in Vissen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Vissen

U hebt verbeeldingskracht en een aanzienlijke creatieve aanleg. Als u die echter niet in juiste banen leidt, kunnen uw dagdromen en besluiteloosheid u misleiden en in een fantasiewereld doen belanden. U ziet schoonheid in dingen die anderen heel gewoon vinden. U bent zachtaardig en behandelt mensen en ideeën als kwetsbare objecten. U hebt de neiging uzelf te laten overheersen door een sterkere persoonlijkheid, maar als deze relatie het beste in u beiden oproept is dat niet verkeerd. Ondanks uw gezonde verstand komen er meer dan eens bedriegers en bedrieglijke voorstellen op uw pad. Uw meelevende aard is een geschenk voor de mensheid. U raakt waarschijnlijk betrokken bij een of andere filantropische instelling. Maar realiteit en ideaal gaan samen ergens op in rook. In de liefde bent u onderdanig, maar niet helemaal oprecht. Het is vaak moeilijk voor u om een lijn te trekken tussen natuurlijk en gekunsteld, tussen de waarheid en illusie. De sleutel tot meer balans in uzelf ontdekt u wanneer u de schellen van de ogen laat vallen, zodat u helder kunt waarnemen en reageren. Ontwikkel meer openheid, in uw contact met anderen en in de kijk op uzelf.

naar boven

Ascendant in Maagd, Mercurius in het Derde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Maagd aan de horizon. De heerser Mercurius staat in het derde huis.

Dit geeft aan dat u uw hele leven een kalme, bescheiden, analytische, kritische en toegankelijke houding uitstraalt.

U bent niet iemand met grote ambities, al hebt u doorzettingsvermogen en scherp inzicht.

U zet graag dingen naar uw hand. Als u negatieve trekken leert compenseren met uw aangeboren hulpvaardigheid en sympathieke houding, zult u andermans problemen kunnen oplossen en een uitstekend adviseur zijn. Daarmee bereikt u uw hoogste spirituele doel. Het zal uw bewustzijn vergroten en uw blik verruimen.

U bent niet bang om aan te pakken, maar u doet het liefst dingen waarbij u uw verstand kunt gebruiken, dus niet zomaar lukraak routinewerk. U bent vrij zelfstandig, maar de natuurlijke aard van Maagd is bij voorkeur ondergeschikt. Laat belangrijke beslissingen maar over aan de autoriteiten en machthebbers.

U hebt een scherp oog voor detail, waardoor u heel nuttig bent voor werkzaamheden waarin precisie en opmerkingsgave vereist zijn. U bent heel puur en gesteld op reinheid. U hebt geen moeite met andere mensen, maar aan een ding hebt u een uitgesproken hekel: wanneer anderen uw privacy schenden. Zaken en praktische aangelegenheden zijn heel belangrijk in uw leven. U moet natuurlijk niets doen wat tegen uw vrij gereserveerde natuur indruist, maar in de liefde mag u wel wat meer ontspannen. Reageer wat vaker affectief op de aandacht die u krijgt.

U krijgt in het leven vaak te maken met situaties waarin u als adviseur of bemiddelaar optreedt. Grijp die kansen om daarin uw creativiteit te kunnen uiten.

Adverteren
U bent uit op praktische kennis vergaren. U bent leergierig, een studiebol, alert en intellectueel actief. Omdat u zo graag onderzoek doet en dingen uitpluist bent u zeer geschikt voor wetenschappelijke activiteiten.

U bent in wezen een denker met een enorme ijver en grote behoefte aan exacte feiten en details. Uw zwakke kanten zijn uw neiging tot piekeren en overdreven vooringenomenheid.

NB: Mercurius staat technisch gezien op de grens van huis 2 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 3.

naar boven

Saturnus in het Eerste Huis

Saturnus staat in het eerste huis. Saturnus geeft u in dit huis een conservatieve, sombere en wat onzekere kijk op het leven. Omdat u elk contact van groot belang acht, neemt u liever afstand en bent u zelfs wat kil, zodat u weet waar u staat. U kunt heel onzeker zijn en bent vaak ongemakkelijk en stijfjes wanneer anderen zich luchtiger bewegen. De manier waarop u uzelf serieus neemt is karakteristiek voor de wijze waarop u met anderen omgaat.

U hebt al vroeg geleerd om onafhankelijk te zijn in het leven en u kreeg meer verantwoordelijkheid toebedeeld dan normaal was voor uw leeftijd.

U bent consequent en verstandig en laat uzelf niet afleiden door tijdelijke gevoelens en vlagen. Logica speelt een belangrijke rol in uw denkwijze. In uitbundige voorstellen en theorieën bent u niet geïnteresseerd.

Wanneer u eenmaal uw eigen beperkingen onder ogen ziet en uitdagingen en verantwoordelijkheden doelgericht aangaat, zult u op elk gebied kunnen slagen. Uw gezondheid is over het algemeen goed, zolang u door voldoende beweging uw spanningen maar kwijtraakt.

naar boven

Saturnus Conjunct Ascendant

Saturnus conjunct de Ascendant geeft aan dat u conservatief en gedisciplineerd bent. U hebt een vrij gereserveerde houding waardoor mensen aannemen dat zij u onverschillig laten.

Uw gebrek aan zelfvertrouwen zal uiteindelijk plaatsmaken voor zelfverzekerdheid naarmate u door pittige ervaringen uzelf beter leert kennen. U hebt niet de assertieve aanleg om direct een goede indruk te maken op mensen, maar u straalt betrouwbaarheid uit en uw omgeving leert op u te bouwen.

U bent zeer efficiënt en weet uw doel te bereiken, maar u onderschat uw mogelijkheden.

Uw verantwoordelijkheidsgevoel is zeer groot en u zult nooit iemand teleurstellen die op u rekent. Leer meer van uzelf houden zodat u voelt dat u recht hebt op de goede dingen van het leven waarvoor u zo hard werkt. U kunt het slachtoffer worden van mensen die misbruik maken van uw angst om voor uw rechten op te komen, maar dat zijn incidenten die u nooit meer vergeet en waarvan u leert.

naar boven

Zon in het Tweede Huis

De Zon staat in het tweede huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand maakt dat financiële zaken en concrete bezittingen de kern van uw motivatie vormen in het leven.

Materiële zekerheid creëren is voor u een noodzaak. Geven kan een probleem zijn voor u, maar dat moet u toch leren.

Geniet van uw eigen rijkdom, maar verdiep uzelf ook in de kunst van het delen. U verlangt naar respect om uw financiële inzicht en wordt graag gezien als iemand die voor zichzelf kan zorgen.

U hebt enorm veel vertrouwen in uw eigen talent. U bent ervan overtuigd dat wat er ook gebeurt, u zich er financieel altijd doorheen zult slaan. De invloed van de Zon op dit huis biedt grote mogelijkheden voor succes in het leven.

Wat geld betreft is uw zwakte dat u de neiging hebt om op te scheppen. U kunt een geldwolf zijn, puur om de macht die het geeft. Naarmate u volwassen wordt, zullen er deuren voor u opengaan middels personen die het voor het zeggen hebben. Grijp uw kansen.

Adverteren
naar boven

Venus in het Derde Huis

Venus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. U bent zeer geïnteresseerd in creativiteit en artistieke communicatie. Uw eigen woorden worden omfloerst door smaak, stijl en afwegingen. Uw gedachtegang staat open voor de vibraties die de natuur uitademt en de verfijnde kennis van menselijke aangelegenheden. Venus op deze locatie belooft plezierige en vriendelijke betrekkingen met familieleden. U communiceert sympathiek, levendig en aantrekkelijk.

De sleutel tot meer balans tussen uw mentale en emotionele systeem ligt in de verdieping van persoonlijke relaties. Keer uzelf eens wat vaker naar binnen, om de wereld beter te leren begrijpen middels uw zelfkennis.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

De Maan staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop.

U krijgt al vroeg in uw leven te maken met veranderlijke, opwindende relaties. Tenzij andere gegevens dit bijstellen, zal uw partner wisselvallig en grillig zijn op affectief gebied. Zorgzaamheid en emoties zullen een grote rol spelen tussen u beide.

Het kan ook zijn dat u in uw relaties heel veel kanten van uw persoonlijkheid aan bod komen, maar dat u in intieme situaties haast nooit uw ware aard laat zien. Uw relatie roept sterk uw koesterende kanten op, of u kiest voor iemand die zulke eigenschappen vertoont.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Usher [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 14 oktober 1978 kloktijd: 4:00
in Dallas, TX (US) U.T: 09:00
96w48, 32n47 sterrentijd: 04:03:01

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 20°39'53 in huis 2 direct
Maan Vissen 26°26'10 in huis 7 direct
Mercurius Schorpioen 0°14'01 eind van huis 2 direct
Venus Schorpioen 22°31'44 in huis 3 direct
Mars Schorpioen 16°46'38 in huis 3 direct
Jupiter Leeuw 6°17'09 eind van huis 11 direct
Saturnus Maagd 9°42'19 in huis 1 direct
Uranus Schorpioen 15°07'41 in huis 3 direct
Neptunus Boogschutter 16°08'31 in huis 4 direct
Pluto Weegschaal 16°45'40 in huis 2 direct
Maanskn.(t) Maagd 26°41'58 in huis 1 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Maagd 5°11'18
2de huis Weegschaal 0°41'39
3de huis Schorpioen 0°19'48
Imum Coeli Boogschutter 2°48'38
5de huis Steenbok 5°37'34
6de huis Waterman 6°42'28
Descendant Vissen 5°11'18
8ste huis Ram 0°41'39
9de huis Stier 0°19'48
Medium Coeli Tweelingen 2°48'38
11de huis Kreeft 5°37'34
12de huis Leeuw 6°42'28

Majeure aspecten
Zon Sextiel Neptunus 4°31
Zon Conjunct Pluto 3°54
Maan Driehoek Venus 3°54
Mercurius Sextiel Ascendant 4°57
Venus Conjunct Mars 5°45
Mars Conjunct Uranus 1°39
Saturnus Sextiel Uranus 5°25
Saturnus Conjunct Ascendant 4°31
Neptunus Sextiel Pluto 0°37
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst