•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 01:39 UT/GMT
  Zon2958'34"20n09
  Maan1544'52"16n44
  Mercurius1234'48"13n46
  Venus149' 3"25n03
  Mars149'59"21s56
  Jupiter1650'40"r15s40
  Saturnus818' 4"r22s18
  Uranus017' 6"11n05
  Neptunus1615'56"6s17
  Pluto215'46"r21s32
  Ware Knoop823'56"18n10
  Cheiron133'51"3n47
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Eleanor Roosevelt [Adb], geboren op 11 oktober 1884
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Kreeft *Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Achtste Huis *Saturnus in het Zevende Huis *Maan in het Achtste Huis *Venus in het Negende Huis *Zon in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 11 oktober 1884 om 11:00 in New York, New York.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Boogschutter en uw Maan staat in Kreeft.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Kreeft

Al lijkt u een pantser te hebben, in wezen bent u een emotioneel, toegankelijk individu. U reageert vaak onbewogen, waardoor anderen moeten raden wat er in u omgaat. Dat wil nog niet zeggen dat u een solist bent. Integendeel, u snakt naar gezelschap en de bescherming die vriendschap biedt. U bent een sociaal hervormer. U voelt dingen haarfijn aan en weet hoe u anderen met succes kunt helpen.

Ook in de liefde bent u emotioneel en teder, maar vaak ook somber. U hebt een levendige fantasie en gevoel voor schoonheid. Uw spontane, emotionele reactie legt meer gewicht in de schaal dan logica en redeneringen. Uw gedachtegang is flexibel en spontaan.

U wordt verscheurd door een innerlijk conflict. Van de ene kant streeft u naar mentale ontwikkeling, van de andere kant kampt u met sensuele, fysieke verlangens. U wordt achtervolgd door schuldgevoelens omdat deze verlangens niet passen bij de zelfbeheersing die u graag wilt uitdragen.

De sleutel tot meer balans in uzelf ligt in een flexibele instelling en een uitlaatklep voor uw natuurlijke impulsen.

naar boven

Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Achtste Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Boogschutter aan de horizon. De heerser Jupiter staat in het achtste huis.

Boogschutter als ascendant kan op een leven duiden dat vrij dualistisch verloopt. Situaties komen voorbij alsof er slechts twee categorieën zijn, succes of falen.

Als het u lukt om uw interessegebied te verplaatsen van alledaagse, triviale zaken naar diepzinnigere onderwerpen, zal uw geest zich zeer filosofisch ontwikkelen, gericht zijn op rechtspraak en vrede en eerder intuïtief dan rationeel werken. Uw leven zal hoe dan ook gekleurd worden door vrij impulsieve en koppige neigingen en de tendens om een extreme houding aan te nemen.

Probeert u in de loop van uw bestaan uw intuïtie te trainen en psychologisch inzicht te ontwikkelen, zodat u in staat bent om anderen bij te staan met uw adviezen.

Boogschutter geeft u een grote liefde voor de natuur en een vrij extravert, expressief en hartstochtelijk optreden. U bent regelmatig tot over uw oren verliefd. U bent een intellectueel, een intelligent persoon, die gelukkig ook een goede emotionele ontwikkeling doormaakt.

Uw liefdesleven zal intens en afwisselend zijn. Uw geliefde kan u wellicht moeilijk doorgronden. U komt van de ene kant hartstochtelijk en energiek over, maar omdat uw ascendant een beweeglijk teken is vertoont u ook de tegengestelde neiging om betrokkenheid in de liefdesrelatie te ontlopen. Dat is te wijten aan uw innerlijke drang naar persoonlijke vrijheid.

Over het algemeen zal het teken Boogschutter u naar omstandigheden leiden waarin uw fysieke lichaam, uw emoties en uw gedachten zich vrij kunnen ontwikkelen. Op intellectueel niveau hebt u wellicht de neiging om uzelf te verdiepen in de complexiteit van filosofie, metafysica, religie of rechtspraak. U bent veelzijdig genoeg om meer dan een onderwerp tegelijk te bestuderen, terwijl u niet vergeet om ook uw lichaam in beweging te houden, want u hebt behoefte aan zowel intellectuele als fysieke training.

Adverteren
Deze stand van Jupiter kan een lang leven aangeven, waarin u diepgaande intellectuele en psychologische inzichten opdoet. Zakelijke activiteiten binnen het huwelijk of in samenwerking met een partner zullen zeer succesvol zijn. Daarbij bestaat de kans dat u een grote som geld erft van een ouder familielid.

naar boven

Saturnus in het Zevende Huis

Saturnus staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop. In de omgang met anderen bent u zeer omzichtig en gereserveerd. U werkt langzaam maar zeker naar een gevoel van vertrouwen toe. In de buitenwereld schuilen voor u vele obstakels. Dezelfde barrière die u verhindert relaties met anderen aan te gaan zal zich uiten in eenkennigheid in ideeën en gevoelens. Dat geeft aan dat de sleutel tot spirituele en materiële ontwikkelingen voor u ligt in uw reactie op de diverse testen die u moet ondergaan. Leer geduldig accepteren dat menselijke relaties nu eenmaal moeilijkheden met zich meebrengen.

Saturnus toont niet snel emoties. Maar gaat u eenmaal een relatie voor het leven aan, dan zal diegene plichtsgetrouw en emotioneel stabiel zijn, net zoals u ook in zo'n situatie die eigenschappen vertoont. Toch krijgt u in uw leven zorgelijke ervaringen te verwerken op relatiegebied. Dat zal meestal betrekking hebben op bepaalde beperkingen die een verbintenis oplegt. Wellicht wordt uw persoonlijke vrijheid op een bepaalde manier aan banden gelegd.

De sleutel tot stabiele relaties schuilt in de kunst om deze obstakels in een filosofisch licht te plaatsen.

naar boven

Maan in het Achtste Huis

De Maan staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Omdat de Maan intens zoekend en gevoelig is, zult u merken dat u een groeiende belangstelling krijgt voor seksuele aangelegenheden. Bovennatuurlijk en spiritueel onderzoek zullen sterke gevoelens oproepen over de mogelijkheid van een leven na de dood.

Op een bepaald punt in uw leven bestaat de kans dat u van vrouwelijke familieleden of familie van de kant van uw moeder erft.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 7 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 8.

naar boven

Venus in het Negende Huis

Venus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. U bent flexibel, sympathiek, vredelievend en tactisch en hebt een scherp verstand. Deze stand geeft aan dat u harmonie en balans vindt door uw intelligentie te gebruiken en te studeren en reizen. U bent uiterst artistiek en expressief en zeer geïnteresseerd in alles wat met cultuur te maken heeft. U bent enthousiast en gedreven en u geeft graag uw inzichten door aan anderen.

Deze astrologische positie van Venus staat voor sociale interactie met intelligente mensen, wat heel verrijkend voor u werkt.

Intellectueel gezien staat u niet veel in de weg. Hoogstens bent u onverzadigbaar nieuwsgierig, waardoor u besluiteloos kunt zijn en alsmaar nieuwe plannen najaagt. U hebt echter tevens de aanleg om deze psychologische obstakels te overwinnen.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tiende Huis

De Zon staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. De Zon belooft met deze stand succes, aanzien en status in uw volwassen bestaan. Maatschappelijk gezien bent u een vitaal, trots en krachtig persoon. U hebt de behoefte om in het openbaar te laten zien wie u bent en wat u kunt en uw energieke vertrouwen slaat vaak over op anderen. U bent geboren met aangenaam fysiek en moreel erfgoed en u mag steun verwachten van meerdere belangrijke mensen, waardoor u de kans krijgt om op te klimmen in het leven.

De kans bestaat ook dat u overdreven trots en arrogant bent en te veel verwacht van uw achterban.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Eleanor Roosevelt [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 11 oktober 1884 kloktijd: 11:00
in New York, NY (US) U.T: 16:00
74w00, 40n43 sterrentijd: 12:26:34

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 18°44'30 in huis 10 direct
Maan Kreeft 19°33'47 eind van huis 7 direct
Mercurius Weegschaal 2°49'42 in huis 9 direct
Venus Maagd 3°49'06 in huis 9 direct
Mars Schorpioen 19°48'55 in huis 11 direct
Jupiter Leeuw 28°52'59 in huis 8 direct
Saturnus Tweelingen 24°12'35 in huis 7 stationair (R)
Uranus Maagd 29°49'22 in huis 9 direct
Neptunus Stier 22°47'48 in huis 5 retrograde
Pluto Tweelingen 1°53'21 in huis 6 retrograde
Maanskn.(t) Weegschaal 14°02'09 in huis 10 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 16°36'47
2de huis Steenbok 21°31'49
3de huis Vissen 1°24'47
Imum Coeli Ram 7°14'05
5de huis Stier 5°02'37
6de huis Stier 27°05'29
Descendant Tweelingen 16°36'47
8ste huis Kreeft 21°31'49
9de huis Maagd 1°24'47
Medium Coeli Weegschaal 7°14'05
11de huis Schorpioen 5°02'37
12de huis Schorpioen 27°05'29

Majeure aspecten
Zon Vierkant Maan 0°49
Zon Driehoek Saturnus 5°28
Zon Sextiel Ascendant 2°08
Maan Driehoek Mars 0°15
Maan Sextiel Neptunus 3°14
Maan Inconjunct Ascendant 2°57
Mercurius Conjunct Uranus 3°00
Mercurius Driehoek Pluto 0°56
Venus Conjunct Jupiter 4°56
Venus Vierkant Pluto 1°56
Mars Oppositie Neptunus 2°59
Jupiter Sextiel Saturnus 4°40
Jupiter Vierkant Pluto 3°00
Saturnus Vierkant Uranus 5°37
Uranus Driehoek Pluto 2°04
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst