•    
  Actuele planetaire posities
  21-jan-2018, 18:53 UT/GMT
  Zon141' 7"19s47
  Maan2354'51"5s29
  Mercurius1457'47"23s24
  Venus440'12"20s12
  Mars274'22"18s47
  Jupiter203'13"16s42
  Saturnus345'17"22s30
  Uranus2443'46"9n03
  Neptunus1227' 4"7s44
  Pluto1929' 4"21s36
  Ware Knoop1457' 3"16n21
  Cheiron2519' 0"1n24
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Elmo Jr. Zumwalt [Adb], geboren op 29 november 1920
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Ram Ascendant *Zon in Boogschutter *Zon in het Achtste Huis *Maan in Leeuw *Maan in het Vierde Huis *Venus in Steenbok *Venus in het Tiende Huis *Venus Conjunct Midhemel *Mars in Waterman *Mars in het Tiende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 29 november 1920 om 14:35 in San Francisco CA, Alaska.

Je zonneteken is Boogschutter. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Ram en je Maan staat in Leeuw.

naar boven

Ram Ascendant

Je bent een vooruitstrevend type. Je wilt je eigen gang gaan en liefst overal de eerste in zijn. Je probeert energiek, actief en vol zelfvertrouwen op dingen in te springen.

Je houdt ervan de competitie met anderen aan te gaan. Samenwerken is niet je sterkste kant, omdat je zo onafhankelijk bent.

Mensen zijn dol op je omdat je zo'n positieve energie uitstraalt. Maar omdat je zo'n luchtige houding ten aanzien van gevoelens hebt, krijg je slechts moeizaam sympathie wanneer je dat echt nodig hebt.

Je hebt de neiging overhaast, impulsief te reageren. Je doet voor je denkt. Probeer daarbij stil te staan en daden eerst te overwegen.

Je vecht voor je overtuigingen dus het is belangrijk om die zorgvuldig te bepalen, zodat je energie in goede doelen wordt gestoken.

naar boven

Zon in Boogschutter

Je bent een flierefluiter en dol op sport en spel. Je bruist en bent energiek. Breng maar veel tijd buitenshuis door om al die energie kwijt te raken. Omdat je een sterke behoefte aan vrijheid hebt kost het je moeite om de beperkingen te accepteren die volwassenen je willen opleggen.

Iedereen heeft volgens jou recht op vrijheid en je laat je niet door anderen de wet voorschrijven.

Je bent heel nieuwsgierig en zoekt een antwoord op elke vraag die je hebt. Naarmate je ouder wordt zul je steeds meer interesse krijgen voor het universum en hoe de wereld en het leven in elkaar steekt, in de breedste zin van het woord.

Je bent opgewekt en positief ingesteld waardoor het voor anderen een feest is als je in de buurt bent.

naar boven

Zon in het Achtste Huis

Als serieus mens weet je dat je veel belangrijke veranderingen moet ondergaan om te kunnen groeien. Mysteries en de intense aspecten van het bestaan oefenen veel aantrekkingskracht op je uit.

In je jonge jaren heb je moeite om te onderscheiden wat van jou is en wat bij anderen hoort. Als volwassene heb je kans om carrière te maken in de sfeer van onderzoek, beheer of herstel, vooral van eigendommen of geld van andere mensen. Heb je de lessen in je jeugd begrepen, dan toon je uitzonderlijk verantwoordelijkheidsgevoel wat betreft de zorg voor bezittingen - zowel die van jou als van anderen.

naar boven

Maan in Leeuw

Je vindt jezelf belangrijk en wilt dingen doen waardoor andere mensen trots op je kunnen zijn. Maar, je wilt vooral trots zijn op jezelf.

In een groep probeer je hoe dan ook op te vallen. Je neemt je gevoelens heel serieus en hebt de neiging ze te benadrukken of overdrijven wanneer je met anderen in gesprek bent.

Bovenal heb je de behoefte om jezelf te kunnen zijn en je gedraagt je dan ook niet zomaar zoals anderen dat zouden willen.

Emotioneel gezien ben je heel temperamentvol en als je iemand aardig vindt steek je dat niet onder stoelen of banken. Zelf heb je ook liefde en aandacht nodig en vooral bevestiging. Hoe beter je gevoel over jezelf, hoe minder je behoefte om op te scheppen.

naar boven

Maan in het Vierde Huis

Om op je best te zijn moet je een ontspannen thuisbasis hebben, want dat biedt jou emotionele zekerheid. Wanneer je sterk bent en stevig in je schoenen staat ben je uiterst vriendelijk en sta je open voor andermans emoties. Voel je jezelf somber of onzeker, dan heb je de neiging je terug te trekken in je eigen wereldje.

Je moeder is heel belangrijk voor je en een goede band met haar heeft veel invloed op je.

Je bent geïnteresseerd in het verleden en duikt later wellicht fanatiek in de geschiedenis, met name de achtergronden en afkomst van je eigen familie.

naar boven

Venus in Steenbok

Je beheerst je gevoelens heel bewust en het kan je soms moeite kosten om vrienden te maken. Dat is omdat je serieuzer bent over gevoelszaken dan de meeste leeftijdsgenoten. Zorg ervoor dat je relaties niet enkel zijn gebaseerd op wat anderen voor je kunnen doen.

Je bent allesbehalve zelftoegeeflijk en weet je verlangens goed in bedwang te houden. Je kunt heel secuur organiseren zodat je zo ijverig mogelijk kunt zijn. Toch ben je op je best als je dingen beheerst en met mate doet.

naar boven

Venus in het Tiende Huis

Dit betekent meestal dat je een warme relatie met je vader hebt, of met je moeder als die een vaderlijke rol speelt in je bestaan. Hoe het ook zij, een van je ouders leert je op zo'n warme en liefdevolle wijze kennismaken met de wereld dat die voor jou wonderschoon, vriendelijk en aangenaam is.

Wanneer je ouder wordt zal de carrière die je kiest deze liefdevolle, luchtige kijk op de wereld weerspiegelen. Ben je ook serieus ingesteld, dan kan het zijn dat je in je carrière op een of andere manier creatief bent, of met mensen werkt. Dat gaat je goed af, want je bent van nature artistiek en diplomatisch.

naar boven

Venus Conjunct Midhemel

Op z'n best betekent deze stand dat je liefde en aandacht voor anderen hebt, maar tegelijkertijd ga je je eigen gang en trek je vooral mensen aan die je kunnen bijhouden.

Je hebt een scherp oog voor en kunt intens genieten van schoonheid en die weet je dagelijks om je heen te creëren.

Je bent uit op vrede en harmonie en kunt heel goed met anderen overweg. De sleutel van jouw talent ligt in trouw aan jezelf en eerlijkheid naar anderen. Je diplomatieke aanleg kun je later in je beroep gebruiken.

Wat voor carrière je ook kiest, je talent om gemakkelijk met mensen om te gaan zal een belangrijk onderdeel van je succes zijn.

naar boven

Mars in Waterman

Je hebt altijd het idee dat het beter uitpakt wanneer je je eigen weg uitstippelt, dan dat je volgens geijkte patronen te werk gaat. Het resultaat is dat je inventief en origineel bent en goed kunt improviseren.

Naarmate je ouder wordt zul je meer en meer begaan zijn met maatschappelijke ontwikkelingen. Je weet je inzet heel goed te richten op doelen die niet jou persoonlijk, maar anderen begunstigen. Zelfs als je jong bent heb je een hekel aan autoriteit.

Ben je overtuigd van het belang van een zaak, dan functioneer je beter in een groep dan in je eentje, al ben je nog zo onafhankelijk.

naar boven

Mars in het Tiende Huis

Je wilt vooruit in het leven en daar doe je je uiterste best voor, door je serieus in te zetten.

Omdat je nog steeds in een leerproces zit moet je wel oppassen hoe je met autoriteiten omgaat. Je hebt niet vanzelfsprekend respect voor alle volwassenen want je stelt hoge eisen, zowel aan jezelf als aan anderen.

Probeer een carrière op te bouwen waarin je eigen baas bent, of op een andere manier onafhankelijk kunt zijn en je eigen verantwoordelijkheid kunt dragen. Deze stand van Mars oppert meerdere banen of carrières, vooral van het soort die met veel fysieke inzet en hard werken gepaard gaan.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Elmo Jr. Zumwalt [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 29 november 1920 kloktijd: 14:35
in San Francisco CA, USA U.T: 22:35
122w25, 37n46 sterrentijd: 18:59:21

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Boogschutter 7°26'05 in huis 8 direct
Maan Leeuw 1°14'55 in huis 4 direct
Mercurius Schorpioen 17°39'01 in huis 7 direct
Venus Steenbok 14°51'05 in huis 10 direct
Mars Waterman 1°49'20 in huis 10 direct
Jupiter Maagd 17°02'08 in huis 6 direct
Saturnus Maagd 23°40'29 in huis 6 direct
Uranus Vissen 1°53'52 in huis 11 direct
Neptunus Leeuw 13°42'33 in huis 5 retrograde
Pluto Kreeft 8°26'34 in huis 3 retrograde
Maanskn.(t) Schorpioen 6°08'58 in huis 7 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Ram 23°52'20
2de huis Stier 27°49'37
3de huis Tweelingen 22°00'39
Imum Coeli Kreeft 13°39'31
5de huis Leeuw 7°26'42
6de huis Maagd 8°57'04
Descendant Weegschaal 23°52'20
8ste huis Schorpioen 27°49'37
9de huis Boogschutter 22°00'39
Medium Coeli Steenbok 13°39'31
11de huis Waterman 7°26'42
12de huis Vissen 8°57'04

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 6°11
Zon Sextiel Mars 5°37
Zon Vierkant Uranus 5°32
Zon Driehoek Neptunus 6°16
Zon Inconjunct Pluto 1°00
Maan Oppositie Mars 0°34
Maan Sextiel Saturnus 7°34
Maan Inconjunct Uranus 0°39
Maan Vierkant Ascendant 7°23
Mercurius Sextiel Venus 2°48
Mercurius Sextiel Jupiter 0°37
Mercurius Vierkant Neptunus 3°56
Mercurius Sextiel Midhemel 3°59
Venus Driehoek Jupiter 2°11
Venus Inconjunct Neptunus 1°09
Venus Conjunct Midhemel 1°12
Jupiter Driehoek Midhemel 3°23
Saturnus Inconjunct Ascendant 0°12
Neptunus Inconjunct Midhemel 0°03
Pluto Oppositie Midhemel 5°13
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst