•    
  Actuele planetaire posities
  18-maa-2018, 11:03 UT/GMT
  Zon2747'43"0n53
  Maan847'16"0n22
  Mercurius1530'42"8n34
  Venus1414'53"4n44
  Mars026'20"23s28
  Jupiter235'15"r17s21
  Saturnus823'12"22s18
  Uranus2645'29"9n49
  Neptunus1427'23"6s57
  Pluto2058'57"21s28
  Ware Knoop1413'32"r16n34
  Cheiron2816'14"2n27
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor G.G. Anderson [Adb], geboren op 4 december 1949
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Boogschutter, Maan in Tweelingen *Ascendant in Kreeft, Maan in het Twaalfde Huis *Saturnus in het Vierde Huis *Zon in het Zesde Huis *Venus in het Achtste Huis *Maan in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 4 december 1949 om 18:15 in Eschwege, Germany.

Uw zonneteken is Boogschutter. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Kreeft en uw Maan staat in Tweelingen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Boogschutter, Maan in Tweelingen

U bent vlot en grillig van aard. Uw innerlijke vuur dreigt soms te doven doordat u uw expressieve ei niet kwijt kunt. Astrologisch gezien is er sprake van een uiterst nerveuze inslag. U bent altijd bereid om het oude achter u te laten en het nieuwe te omarmen, maar dat maakt u ook een nieuwsjager die snel ontevreden is. U bent op een bepaalde manier ondeugend. Besluiteloosheid is vaak de oorzaak van problemen voor u. Uw emoties zijn nogal oppervlakkig en wispelturig. Uw mening en geheugen zijn echter haarscherp. U hebt expressief talent en weet anderen heel raak te imiteren. De sleutel tot een goede balans in uzelf ligt in regelmaat. Pak de dagelijkse gang van zaken systematisch aan.

naar boven

Ascendant in Kreeft, Maan in het Twaalfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Kreeft aan de horizon. Heerser de Maan staat in het twaalfde huis.

Kreeft is het vierde teken van de dierenriem. Omdat dat uw ascendant is wordt uw houding sterk beïnvloed door de Maan. Uw leven zal veranderlijk verlopen en duidelijk afwisselend periodes van activiteit of ontspanning kennen. U staat zodanig onbelemmerd open voor invloeden van buitenaf, dat u onbewust manieren en stijlen van de mensen met wie u omgaat, imiteert.

In veel gevallen zult u door de omstandigheden de rol spelen van verfijnd en deskundig persoon, maar achter het masker schuilt een zeer gevoelig mens. U bent snel geraakt omdat u niet alleen openstaat voor allerlei invloeden en subtiele indrukken, maar ook voor psychologische vibraties.

Kreeft geeft u de neiging uzelf volledig terug te trekken wanneer u wordt gekwetst of angstig bent in een bepaalde situatie. Dat overkomt u nogal eens omdat u spontaan uw neus in andermans zaken pleegt te steken. U zult uw leven lang emotioneel en niet rationeel reageren op uw omgeving.

Kreeft ascendant wil ook zeggen dat uw leven draait om huis, haard en familie. U bent zo gehecht aan uw huiselijke gewoontes en privé-leven, dat u zich daarbuiten verloren voelt. In de liefde bent u emotioneel en zacht.

Een lastig aspect kan zijn dat u te veel opgaat in triviale details van psychologische aard. Ook staat u heel snel klaar met zowel een vriendelijk woord als een kritische noot. Uw zorgzaamheid kan anderen overvallen.

Het lot brengt u in situaties waarin uw aangeboren eigenschappen goed tot hun recht komen. Wanneer u uzelf kunt bezighouden met mensen, sferen, voedsel of zoeken naar voorwerpen, niet eens noodzakelijk voor uw werk, bent u in uw element.

Adverteren
Uw bestaan speelt zich af op bijzondere, afgelegen locaties waar u merkwaardige praktijken beoefent en emoties doormaakt. Het moederschap speelt een ongrijpbare rol in uw leven.

U leeft óf zelf een heimelijk bestaan, óf u kent belangrijke geheimen van anderen. Uw denkpatroon wordt sterk beïnvloed door het grenzeloze onbewuste en u hebt een aangeboren voorliefde voor occulte, mystieke en romantische avonturen. Maar, deze stand geeft u ook een gebrek aan stabiliteit en kracht in de omgang met anderen.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 11 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 12.

naar boven

Saturnus in het Vierde Huis

Saturnus staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u wellicht het gevoel hebt dat bepaalde plichtplegingen of ervaringen in uw jonge jaren niet strookten met uw innerlijke, emotionele behoeftes. Het gevolg daarvan was dat u zich gefrustreerd en onbegrepen voelde. Dat kan geleid hebben tot een bepaalde angst of wantrouwen naar de wereld, die niet bevorderlijk is voor succesvolle sociale relaties en communicatie.

Dit hoeft niet zonder meer het geval te zijn. Al hebt u wellicht het gevoel dat uw persoonlijke ruimte beperkt is, toch kan Saturnus u hier begrip geven voor hetgeen deze emoties veroorzaakt. U hebt de aanleg om veel te leren over uw innerlijke roerselen en over wat u nodig hebt om emotionele veiligheid te voelen. Neemt u de uitdagingen van Saturnus aan, dan leert u langzaam maar zeker dingen te doen en te laten volgens uw eigen wensen. U hoeft dan enkel gehoor te geven aan uw innerlijke verplichtingen en verantwoordelijkheden.

naar boven

Zon in het Zesde Huis

De Zon staat in het zesde huis van uw geboortehoroscoop. Deze stand geeft aan dat u sterk gericht bent op uw werk en de taken en verplichtingen van het dagelijks leven. Over het algemeen bent u behept met de vervulling van uw professionele verantwoordelijkheden. U bent graag nuttig bezig. Wat gezondheid betreft is dit, astrologisch gezien, geen ideale stand. De vitale energie van de Zon komt hier niet goed uit de verf en kan u soms een gebrek aan fysieke kracht geven. Maar daardoor bent u, hoe dan ook, zeer gespitst op uw gezondheid en dat is weer positief en geeft u wellicht expertise op dit vlak. Op de werkvloer bent u waardig, krachtig en hulpvaardig en wellicht enigszins dominant naar ondergeschikten.

U bent heel trots op alles wat u in uw werk bereikt.

naar boven

Venus in het Achtste Huis

Venus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een gunstige stand voor financieel gewin uit zakelijke ondernemingen van uw partner of door een samenwerkingsverband.

Psychologisch gezien zult u harmonieuze omstandigheden ervaren in seksuele relaties.

Ontwikkelt u zich innerlijk eerder spiritueel dan in de richting van concreet plezier, dan zult u veel geluk en dankbaarheid putten uit uw zoektocht naar het mysterie van leven en dood.

U mag uitstekende ontwikkelingen verwachten op financieel en sociaal gebied, op middelbare leeftijd of wanneer u zich eindelijk bindt door een huwelijk of een andere intieme relatie.

Adverteren
naar boven

Maan in het Twaalfde Huis

De Maan staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Heimelijk houdt u van romantiek en avontuur. Dat geeft kleur aan uw dagdromen, want uw fantasie is grenzeloos.

Het is mogelijk dat uw populariteit in dit bestaan uit een hele onverwachte, geheimzinnige hoek komt. Niet iedereen herkent uw kwaliteiten, maar uw aanhang kan uitgroeien tot massale proporties.

Het is te verwachten dat u succesvol bent in functies die te maken hebben met een bepaalde afzondering, of die zich afspelen op afgelegen locaties. U bent uiterst sfeergevoelig en zorgzaam, maar neem niet het leed van de hele wereld op uw schouders.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 11 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 12.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor G.G. Anderson [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 4 december 1949 kloktijd: 18:15
in Eschwege, GER U.T: 17:15
10e04, 51n11 sterrentijd: 22:48:00

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Boogschutter 12°14'17 in huis 6 direct
Maan Tweelingen 1°55'01 eind van huis 11 direct
Mercurius Boogschutter 19°19'40 in huis 6 direct
Venus Steenbok 28°38'30 in huis 8 direct
Mars Maagd 20°28'50 in huis 4 direct
Jupiter Waterman 0°44'30 in huis 8 direct
Saturnus Maagd 18°50'57 in huis 4 direct
Uranus Kreeft 3°49'44 in huis 12 retrograde
Neptunus Weegschaal 16°47'29 in huis 5 direct
Pluto Leeuw 18°08'47 in huis 3 retrograde
Maanskn.(t) Ram 15°13'15 eind van huis 10 retrograde
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Kreeft 12°31'01
2de huis Kreeft 28°21'04
3de huis Leeuw 16°27'38
Imum Coeli Maagd 10°29'57
5de huis Weegschaal 15°51'26
6de huis Boogschutter 2°45'25
Descendant Steenbok 12°31'01
8ste huis Steenbok 28°21'04
9de huis Waterman 16°27'38
Medium Coeli Vissen 10°29'57
11de huis Ram 15°51'26
12de huis Tweelingen 2°45'25

Majeure aspecten
Zon Conjunct Mercurius 7°05
Zon Vierkant Saturnus 6°37
Zon Sextiel Neptunus 4°33
Zon Driehoek Pluto 5°55
Zon Inconjunct Ascendant 0°17
Maan Driehoek Venus 3°17
Maan Driehoek Jupiter 1°11
Mercurius Vierkant Mars 1°09
Mercurius Vierkant Saturnus 0°29
Mercurius Sextiel Neptunus 2°32
Mercurius Driehoek Pluto 1°11
Venus Conjunct Jupiter 2°06
Mars Conjunct Saturnus 1°38
Neptunus Sextiel Pluto 1°21
Neptunus Vierkant Ascendant 4°16
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst