•    
  Actuele planetaire posities
  23-maa-2018, 11:23 UT/GMT
  Zon246'38"1n06
  Maan1723'58"18n35
  Mercurius1653'38"r9n43
  Venus2027'24"7n15
  Mars317'24"23s32
  Jupiter2254'11"r17s18
  Saturnus836'48"22s17
  Uranus271'18"9n55
  Neptunus1438'28"6s53
  Pluto213'44"21s27
  Ware Knoop1342'37"r16n42
  Cheiron2834'10"2n34
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Family Distress 1009 [Adb], geboren op 7 juli 1975
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Boogschutter Ascendant *Zon in Kreeft *Zon in het Zevende Huis *Maan in Tweelingen *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Venus in Leeuw *Venus in het Achtste Huis *Mars in Stier *Mars in het Vierde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 7 juli 1975 om 19:10 in Long Branch NJ, Alaska.

Je zonneteken is Kreeft. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Boogschutter en je Maan staat in Tweelingen.

naar boven

Boogschutter Ascendant

Je bent een toegankelijk en extravert type dat heel eerlijk en oprecht overkomt. Je kunt zelfs soms lomp en indiscreet zijn. Als mensen gekwetst worden door jouw directe opmerkingen moeten ze beseffen dat je het in feite niet kwaad bedoelt.

Je barst van de energie en bent zeer op je vrijheid gesteld. Kun je je eigen leven niet inrichten zoals je wilt, dan voel je je gevangen.

De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in sport en outdooractiviteiten.

naar boven

Zon in Kreeft

Je bent een emotioneel type dat gevoelig reageert op de subtiele manieren waarop mensen met elkaar communiceren.

Je hebt veel behoefte aan emotionele steun en wilt zeker zijn dat geliefden en familie van je houden, vooral je moeder. Wanneer daaraan wordt voldaan ben je een warm en goedgeefs mens.

Kom je tekort in je basisbehoeften dan trek je jezelf terug en word je heel onzeker. Een onzekere Kreeft kan net zo egoïstisch zijn als een sterke gul is.

De kans is groot dat je een geheime, rustige plek hebt die helemaal van jou is, waar je heen kunt om alleen te zijn met je gedachten. Waarheen je pad ook leidt, het eerste wat je zoekt in een nieuwe omgeving is zo'n plekje voor jezelf.

Je huis en haard, geborgenheid en familie zullen altijd belangrijk voor je zijn.

Adverteren
naar boven

Zon in het Zevende Huis

Je bent op je best in combinatie met een ander, of je nu samenwerkt of plezier maakt. Je verstaat de kunst je eigen behoeftes af te stemmen op die van een ander, zodat jullie samen een duo vormen dat beter functioneert dan elk van jullie apart.

Je bent heel sociaal en hebt al vroeg geleerd om goed met anderen om te gaan. Je bent dan ook in staat om bijvoorbeeld een meningsverschil bij te leggen tussen twee mensen omdat jij beide kanten van een verhaal begrijpt.

Sommige mensen met deze stand laten een andere kant van de zevendehuis Zon zien. Dan ben je dominant en heb je de neiging om te bazen en bekvechten met anderen, in plaats van vredig met hen om te gaan. Maak daar geen gewoonte van, want uiteindelijk wordt iedereen moe van ruzie.

Leer om wat onafhankelijker te zijn. Probeer te vermijden dat je compromissen gaat sluiten waardoor je belangrijke dingen moet opgeven, alleen maar om aardig te zijn en vriendjes te blijven.

naar boven

Maan in Tweelingen

Je emoties zijn heel wisselend en je bent vrij rusteloos. Je verveelt je snel en je aandacht verslapt als je je te lang op een onderwerp moet concentreren. Maar je bent ook heel nieuwsgierig en grijpt elke nieuwe ervaring met twee handen aan.

Je bent graag op pad omdat dat nieuwe belevenissen met zich meebrengt. Hetzelfde heb je met nieuwe ideeën; je wilt alles leren wat er te leren valt.

Een goede eigenschap van deze stand van de Maan is dat je later leert om je emoties met je verstand te beheersen. In situaties waarin anderen emotioneel tekeer gaan, kun jij je kalmte bewaren en bekijken wat er nu eigenlijk aan de hand is.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

Je bent gericht op de emotionele steun van iemand anders of, wanneer je het echt moeilijk hebt, op diens koestering en bescherming om je staande te houden. Het is voor jou niet genoeg om iemand oppervlakkig te kennen. Je creëert een intense band met de mensen met wie je persoonlijk bevriend bent. Dat kan misverstanden opleveren, doordat je vrienden vinden dat je jezelf te intensief met hen bemoeit, of andersom dat jij mensen aantrekt die te zeer emotioneel beslag op je leggen.

Jouw relatie met je moeder of je familie zal heel bepalend zijn voor het type geliefde waarvoor je kiest of waarmee je later trouwt. Is de relatie met haar veilig, betrokken en warm geweest, dan zul je ook zorgzaamheid en bescherming bieden binnen je relatie.

Lijkt je moeder afstandelijk, of is ze er nooit als je haar nodig hebt, dan zul je later zoeken naar een partner die intens bemoederend is ten opzichte van jou.

naar boven

Venus in Leeuw

Je houdt van mensen en mensen houden van jou. Je bent heel trouw aan je vrienden. Je hebt een sterk gevoel voor eerlijkheid en rechtvaardigheid en dat eis je van alle relaties. Jouw liefde is namelijk sterk vermengd met trots.

Een andere kant van dit aspect is dat je wellicht vrienden uitkiest met wie je voor de dag kunt komen. Pas wel op dat je degenen die net zo waardevol zijn, maar wellicht niet zo opvallend of bekend, niet over het hoofd ziet.

In relaties moet je leren om compromissen te sluiten en aan de verlangens van anderen tegemoet te komen. Je kunt niet altijd je zin doordrijven; naarmate je ouder wordt, zul je de positieve kanten van geven en nemen leren zien. Je warmte en vriendelijkheid zorgen ervoor dat je in wezen bij iedereen geliefd bent.

Adverteren
naar boven

Venus in het Achtste Huis

Je gebruikt je zintuigen graag intens en wilt de wereld zo levendig en compleet mogelijk ervaren. Je lijkt te zoeken naar verborgen dimensies van het bestaan die je wereld totaal kunnen transformeren. Vaak zoek je die dimensie in relaties met anderen, die zeer gepassioneerd en gevoelvol zullen zijn.

Probeer je vrienden niet te claimen of veranderen. Het is ook niet juist om ze enkel te kiezen op basis van de voordelen die hun vriendschap je kan opleveren.

In je jonge jaren moet je al leren op je gezondheid te letten door niet te veel te eten of drinken, geen riskante dingen uit te proberen en veel lichaamsbeweging te nemen.

naar boven

Mars in Stier

Je werkt nauwgezet en vrij traag, maar de resultaten mogen er zijn. Je grondige aanpak compenseert je gebrek aan snelheid. Je bent ook vrij koppig en als iemand je probeert te haasten, ga je op de rem.

Je moet dingen in je eigen tempo kunnen doen. Bezittingen zijn heel belangrijk voor je. Heb je eenmaal je zinnen op iets gezet, dan zet je alles op alles om het te krijgen.

Jaloezie kan een probleem voor je zijn. Je bent bezitterig ten aanzien van de mensen van wie je houdt. Gun je vrienden en geliefden wat onafhankelijkheid, anders raak je ze kwijt.

Boosheid kan ook problemen geven. Die laat je namelijk niet snel zien, tot het punt waarop je helemaal door het lint gaat. Het is ook lastig dat anderen soms misbruik maken van jouw engelengeduld en zich niet realiseren dat je onderhuids echt kwaad bent. Het is aan jou om hen tijdig je gevoelens duidelijk te maken.

naar boven

Mars in het Vierde Huis

Je kunt wellicht niet goed overweg met een van je ouders. Het is belangrijk dat je de problemen die je met elkaar hebt openlijk bespreekt zodat je een compromis kunt sluiten. Al is het soms moeilijk om met hen om te gaan, je familie is heel belangrijk voor je en je hebt hun goedkeuring hard nodig.

Deze stand van Mars geeft aan dat je heel sterk de behoefte hebt om thuis de dienst uit te maken, maar dat is gezien je leeftijd wellicht moeilijk. Leer goed om te gaan met de mensen met wie je samenleeft, anders kan dat als je later volwassen bent in je eigen huis ook een probleem vormen. Een oplossing hiervoor is zoveel mogelijk je eigen gang gaan zonder op andere zieltjes te trappen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Family Distress 1009 [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 7 juli 1975 kloktijd: 19:10
in Long Branch NJ, USA U.T: 23:10
74w00, 40n18 sterrentijd: 13:15:10

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Kreeft 15°12'21 in huis 7 direct
Maan Tweelingen 29°17'41 in huis 7 direct
Mercurius Tweelingen 24°09'55 in huis 6 direct
Venus Leeuw 28°53'11 in huis 8 direct
Mars Stier 4°48'50 in huis 4 direct
Jupiter Ram 22°27'11 in huis 4 direct
Saturnus Kreeft 21°30'40 in huis 7 direct
Uranus Weegschaal 28°21'29 in huis 10 stationair (D)
Neptunus Boogschutter 9°31'03 in huis 12 retrograde
Pluto Weegschaal 6°36'02 in huis 9 direct
Maanskn.(t) Boogschutter 0°11'44 in huis 11 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 27°28'19
2de huis Waterman 5°07'45
3de huis Vissen 16°08'07
Imum Coeli Ram 20°21'00
5de huis Stier 16°20'19
6de huis Tweelingen 7°31'54
Descendant Tweelingen 27°28'19
8ste huis Leeuw 5°07'45
9de huis Maagd 16°08'07
Medium Coeli Weegschaal 20°21'00
11de huis Schorpioen 16°20'19
12de huis Boogschutter 7°31'54

Majeure aspecten
Zon Vierkant Jupiter 7°15
Zon Conjunct Saturnus 6°18
Zon Vierkant Midhemel 5°09
Maan Conjunct Mercurius 5°08
Maan Sextiel Venus 0°24
Maan Sextiel Mars 5°31
Maan Sextiel Jupiter 6°50
Maan Driehoek Uranus 0°56
Maan Vierkant Pluto 7°18
Maan Oppositie Ascendant 1°49
Mercurius Sextiel Venus 4°43
Mercurius Sextiel Jupiter 1°43
Mercurius Driehoek Uranus 4°12
Mercurius Oppositie Ascendant 3°18
Mercurius Driehoek Midhemel 3°49
Venus Driehoek Mars 5°56
Venus Sextiel Uranus 0°32
Venus Driehoek Ascendant 1°25
Mars Inconjunct Pluto 1°47
Jupiter Vierkant Saturnus 0°57
Jupiter Oppositie Uranus 5°54
Jupiter Driehoek Ascendant 5°01
Jupiter Oppositie Midhemel 2°06
Saturnus Vierkant Midhemel 1°10
Uranus Sextiel Ascendant 0°53
Neptunus Sextiel Pluto 2°55
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst