•    
  Actuele planetaire posities
  21-mei-2018, 21:20 UT/GMT
  Zon045'55"20n18
  Maan2715'58"13n58
  Mercurius144' 7"14n19
  Venus247'51"25n03
  Mars27'38"21s55
  Jupiter1644'43"r15s39
  Saturnus815'37"r22s18
  Uranus019'38"11n06
  Neptunus1616'42"6s17
  Pluto215' 7"r21s32
  Ware Knoop824'14"18n10
  Cheiron135'38"3n48
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Michel Gauquelin [Adb], geboren op 13 november 1928
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Schorpioen, Maan in Boogschutter *Ascendant Leeuw, Zon in het Vierde Huis *Zon in het Vierde Huis *Maan in het Vijfde Huis *Venus in het Vijfde Huis *Saturnus in het Vijfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 13 november 1928 om 22:15 in Paris,.

Uw zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Leeuw en uw Maan staat in Boogschutter.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Schorpioen, Maan in Boogschutter

De combinatie in uw astrologische basis geeft u vitaliteit, gezondheid en enthousiasme. Uw daden zijn impulsief. Vrijheidsbeperking is iets wat u niet kunt verdragen. U bent resoluut en bij tijden sarcastisch, indiscreet en geneigd tot kibbelen. U hebt intense en hartstochtelijke gevoelens, al bent u niet altijd even geconcentreerd door uw brede belangstelling. In persoonlijke relaties vertrouwt u op uw intuïtie en u reageert zeer spontaan. U bent constant uit op stimulans en prikkels, wat nogal veeleisend is en voor anderen heel vermoeiend kan zijn.

De sleutel tot meer balans in uzelf ligt in het sturen van uw energie en de juiste richting ontdekken voor uw ambities.

naar boven

Ascendant Leeuw, Zon in het Vierde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Leeuw aan de horizon. De Zon is heerser van dit teken en staat in het vierde huis.

Mensen met ascendant Leeuw lijken een bepaalde flair te hebben, zij stralen waardigheid of iets koninklijks uit. Uw leven zal in vele opzichten worden beïnvloed door beslissingen die u op basis van trots of verlangen naar macht en autoriteit neemt, want u wilt anderen overtuigen van uw moed.

U hebt een hartelijke, open en krachtige houding. De gebeurtenissen in uw leven volgen elkaar snel op. U krijgt volop kansen en belandt in allerlei omstandigheden omdat u graag van alles regelt. U neemt vaak het initiatief opdat u de touwtjes in handen hebt. Vergeet niet dat overdreven impulsen het gevaar van mislukking en toestanden meebrengt. Over het algemeen wordt u gezien als een aimabel, oprecht en hartelijk mens, met veel trots en gevoeligheid. Egocentrisch gedrag is de tol van geboren worden met een ascendant Leeuw. Een ander aspect van dit dierenriemteken kan zijn dat u overloopt van passie en seksuele verlangens. Maar dit teken staat vooral voor een enorme dosis vitaliteit, goede fysieke vormen en een sterk, gezond gestel.

Wilskracht is karakteristiek voor uw persoonlijkheid. U grijpt begeesterd en vastberaden uw kansen en zet zowel uw verstand als uw emoties in om te slagen. U straalt veel zelfvertrouwen uit en brengt uw ideeën met zoveel overtuiging dat het lijkt alsof niets uw succes in de weg staat.

Het zou soms beter zijn als u niet zo frank en vrij zou overkomen en niet van iedereen zou verwachten dat zij hetzelfde doen en voelen als u.

Leeuw staat garant voor zeer oprechte en affectieve relaties waarin u geluk wilt brengen en uw geliefde vrijgevig met warmte overlaadt. In seksuele relaties komt u vrolijk, sterk, speels en zelfs een beetje onschuldig over.

U kunt beter leiding geven dan ondergeschikt zijn.

Adverteren
De Zon, die uw houding bepaalt, staat in het vierde huis. Dit huis geeft informatie over de jeugd en over het laatste hoofdstuk van iemands bestaan, vooral dat laatste.

Omdat de heerser van uw horoscoop hier staat, is in uw leven alles wat met familie, ouderschap, wonen en huis en haard te maken heeft extreem belangrijk voor u. U bent geïnteresseerd in psychologie, geschiedenis en wellicht archeologie. U bent een gevoelig mens, maar hebt ook de kracht om de sfeer naar uw hand te zetten en anderen een aangenaam gevoel te geven.

naar boven

Zon in het Vierde Huis

De Zon staat in het vierde huis van uw geboortehoroscoop. Dit is een indicatie dat uw naam, achtergrond, familie- en huiselijke zaken uitermate belangrijk zijn in uw bestaan.

De Zon geeft eer, trots en roem aan alles wat onder diens invloed staat. Maar met deze stand is het probleem dat u echt succes pas op latere leeftijd bereikt. U bent waarschijnlijk zeer gehecht aan een van uw ouders.

U wenst de leiding in huis te hebben en hecht enorm veel waarde aan privacy.

Naarmate uw leven zich ontwikkelt, zal uw inzicht verdiepen en verbindt u uw identiteit aan een bepaalde afkomst of achtergrond. Bestudeer dit. Op die manier ontdekt u wellicht de aard van de spirituele missie die het lot u heeft opgelegd.

naar boven

Maan in het Vijfde Huis

De Maan staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u veel energie steekt in artistieke en zakelijke investeringen en dat er op dat gebied veel veranderingen optreden. U hebt het talent om met mensen om te gaan en gevoelsmatig te communiceren, vooral op creatief niveau.

Uw emoties zijn sterk gekoppeld aan vertier en u hebt meerdere specifieke talenten die u financiële winst en zakelijk plezier kunnen opleveren.

Ondanks uw positieve kwaliteiten bent u zeer veranderlijk en instabiel in de liefde, of houdt u uzelf op romantisch gebied te veel bezig met trivialiteiten.

Uw passie is actief, wat leidt tot een sterke drang naar sensatie en hartstocht, maar die richt zich helaas niet op één onderwerp of mens.

Het is mogelijk dat u in het leven met talloze kleine, zakelijke of emotionele investeringen te maken krijgt, met prettige gevolgen.

NB: De Maan staat technisch gezien op de grens van huis 4 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 5.

naar boven

Venus in het Vijfde Huis

Venus staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Allereerst geeft dit een rijk, intens, creatief en plezierig liefdesleven aan dat heel bevorderlijk is voor uw psychische toestand. We mogen stellen dat u bevoorrecht bent in de liefde en ook in creatief opzicht zeer getalenteerd en succesvol. Venus geeft hier de aanleg om helemaal op te gaan in romantische en emotionele aangelegenheden, maar het veroorzaakt ook kwetsbaarheid, inconsequent gedrag en passiviteit. U bent in staat om intens toegewijd lief te hebben, maar u hebt ook de neiging uw interesse te verliezen na een tijdje. Het is goed als u zich leert beheersen op dit gebied.

Adverteren
naar boven

Saturnus in het Vijfde Huis

Saturnus staat in het vijfde huis van uw geboortehoroscoop. Door omstandigheden moet u zich gedwee en geduldig opstellen in uw liefdesaffaires, waarschijnlijk door obstakels tussen u en uw geliefde.

Het is mogelijk dat die obstakels u streng of onzeker maken op dit gebied, tenzij u uw temperament onder controle hebt. Bezie deze materie in het licht van spirituele oorzaken en gevolgen. Wellicht moet u leren om stevig in uw schoenen te blijven staan in romantische zaken.

Het devies is voorzichtig te zijn, ook in zakelijke investeringen en u niet in te laten met toestanden waaraan risico's zijn verbonden.

Doe uw best om veel ervaring in de liefde op te doen zodat u leert communiceren en overtuigend overkomt op dit vlak. Wees oprecht naar uzelf. Heimelijk verlangt u naar romantiek en creatieve expressie, maar kennelijk bent u faalangstig, ook in het contact met mensen. Openheid en vertrouwen in uw geliefden en uw eigen creativiteit kan de weg zijn die u moet volgen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Michel Gauquelin [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 13 november 1928 kloktijd: 22:15
in Paris, France U.T: 22:15
2e20, 48n52 sterrentijd: 01:55:26

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 21°18'21 in huis 4 direct
Maan Boogschutter 7°49'15 eind van huis 4 direct
Mercurius Schorpioen 3°12'38 in huis 4 direct
Venus Boogschutter 25°56'33 in huis 5 direct
Mars Kreeft 9°16'05 in huis 11 stationair (R)
Jupiter Stier 3°15'55 in huis 10 retrograde
Saturnus Boogschutter 18°07'00 in huis 5 direct
Uranus Ram 3°49'11 in huis 9 retrograde
Neptunus Maagd 1°16'24 in huis 1 direct
Pluto Kreeft 18°15'22 in huis 12 retrograde
Maanskn.(t) Tweelingen 0°26'26 in huis 10 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 15°43'44
2de huis Maagd 4°37'06
3de huis Maagd 28°55'51
Imum Coeli Schorpioen 0°59'29
5de huis Boogschutter 9°39'31
6de huis Steenbok 16°18'16
Descendant Waterman 15°43'44
8ste huis Vissen 4°37'06
9de huis Vissen 28°55'51
Medium Coeli Stier 0°59'29
11de huis Tweelingen 9°39'31
12de huis Kreeft 16°18'16

Majeure aspecten
Zon Driehoek Pluto 3°03
Zon Vierkant Ascendant 5°35
Maan Inconjunct Mars 1°27
Maan Driehoek Uranus 4°00
Maan Vierkant Neptunus 6°33
Maan Driehoek Ascendant 7°54
Mercurius Oppositie Jupiter 0°03
Mercurius Inconjunct Uranus 0°37
Mercurius Sextiel Neptunus 1°56
Venus Driehoek Neptunus 5°20
Mars Vierkant Uranus 5°27
Jupiter Driehoek Neptunus 2°00
Saturnus Inconjunct Pluto 0°08
Saturnus Driehoek Ascendant 2°23
Uranus Inconjunct Neptunus 2°33
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst