•    
  Actuele planetaire posities
  18-jun-2018, 13:54 UT/GMT
  Zon2717'12"23n24
  Maan36' 0"12n32
  Mercurius1137'48"24n53
  Venus526' 0"20n51
  Mars847'49"21s59
  Jupiter144'25"r14s57
  Saturnus630'44"r22s25
  Uranus134'26"11n31
  Neptunus1629'33"6s13
  Pluto2035' 5"r21s39
  Ware Knoop630'47"18n39
  Cheiron218' 7"4n08
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Frances McEvoy [Adb], geboren op 11 mei 1929
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Stier, Maan in Tweelingen *Ascendant in Ram, Mars in het Vierde Huis *Zon in het Eerste Huis *Venus in het Eerste Huis *Venus Conjunct Ascendant *Maan in het Derde Huis *Saturnus in het Negende Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: vrouwelijk, geboren op 11 mei 1929 om 4:05 in Phoenix, Arizona.

Uw zonneteken is Stier. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Ram en uw Maan staat in Tweelingen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een man.

naar boven

Zon in Stier, Maan in Tweelingen

U bent geboren met de Zon in Stier en de Maan in Tweelingen. Uw Stieraanleg is vastberaden en doelgericht. U bent warmhartig en beminnelijk, maar mentaal niet altijd even flexibel.

Het Stiergegeven is gericht op het tegemoetkomen aan fysieke en psychologische verlangens. Maar met de Maan in Tweelingen wordt u ook aangetrokken door rationele theoriën en activiteiten, wat emotioneel wellicht tegenstrijdig voelt.

Anderen zien u als een soort intellectueel. Omdat uw lichaam en geest levendig zijn, zult u veel reizen en van woonplaats veranderen. Alleen intimi kennen uw koppige en gedecideerde kanten.

Door omstandigheden (Maan in Tweelingen) verdient u wellicht uw inkomen met bezigheden die enigszins in strijd zijn met uw ware aard. Vindt u een manier om aan uw behoudende kant tegemoet te komen, dan zal dat doorwerken in uw carrière en relaties met anderen.

Uw beweeglijke geest kan aanzienlijk profijt hebben van de stabiliteit, die diep van binnen schuilt. Wanneer u die volledig laat zien, is succes verzekerd in alles wat u doet. Harmonie bereikt u absoluut wanneer u uw innerlijke aard op een of andere manier verenigt met de veelzijdige kanten van uw persoonlijkheid.

naar boven

Ascendant in Ram, Mars in het Vierde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Ram aan de horizon. De heerser Mars staat in het vierde huis.

Ram is het eerste teken van de dierenriem en mensen met Ram als ascendant willen ook graag letterlijk voorop lopen in alles wat ze doen en waarbij ze betrokken raken. Dit hoofdteken maakt u zeer actief en ondernemend. U durft impulsief, moedig en stoer te zijn en hoopt daardoor erkenning uit de buitenwereld te krijgen.

Over het algemeen krijgt u met veel ups en downs en veranderingen te maken, dat sluit psychologisch aan bij uw temperament. Of u succesvol bent in uw leven hangt ondermeer af van de kansen die u krijgt om uw aangeboren kwaliteiten te ontwikkelen. Leert u uw minder positieve trekjes bij te stellen, zoals roekeloosheid en geen oog voor de emoties en mening van anderen, dan zult u minder weerstand ervaren uit uw omgeving.

Ram geeft de mensen die door dit teken worden beïnvloed interesse voor de buitenwereld en werk in de openbaarheid. U kunt succesvol zijn (of tenminste proberen om dat te zijn) in werk of activiteiten die te maken hebben met ideeën lanceren of actief strijd leveren. Ook loopt u warm voor projecten die op een of andere manier met nieuwe concepten of origineel werk te maken hebben en waarin u de leiding kunt nemen. Het kan een probleem zijn dat uw voorkeur voor het nieuwe in projecten zo sterk is dat u oude concepten en voormalige bijdragen, die wel degelijk van nut kunnen zijn om uw doel te bereiken, negeert of zelfs ontkracht. Omdat u impulsief en direct bent en een hekel hebt aan dubieuze ondernemingen zult u vele interessante vriendschappen aantrekken, maar ook grote vijanden maken.<0} Uw leven is kleurrijk door uw passie en enthousiasme. Seksueel gezien bent u snel, agressief en duidelijk. U bent dol op vertier en geniet met een heldere, open en sprankelende blik.

Adverteren
Dit geeft een actief bestaan aan, vol emotionele ups en downs, dynamiek en strijd, maar u slaat zich vol moed, initiatief en ondernemingsdrang overal doorheen. Mars in het vierde huis kan huiselijke problemen aangeven en een omgeving die niet als harmonieus wordt ervaren door de betrokkene. Het lot bepaalt dat u veel veerkracht opbouwt en daadkrachtig optreedt als het gaat om de bescherming van uw veiligheid en de integriteit van uw gezinsleven. U bent gericht op veiligheid en emotionele tevredenheid en net zo assertief en strijdvaardig daarin als het dier dat symbool staat in de dierenriem, de ram. U hebt een eerlijke, open en uitgesproken houding. Veel emotionele kwesties in uw leven ontstaan door uw eigen impulsiviteit, aandringen en de tendens om te veroveren en dapper voorwaarts te gaan. U jaagt uw ambities na die gericht zijn op hervorming en verbetering van het gevoel van veiligheid in de wereld. In uw communicatie met anderen bent u heel integer, soms zelfs te oprecht en gevoelig.

naar boven

Zon in het Eerste Huis

De Zon staat in het eerste huis. U bent energiek, trots en zelfbewust van aard. U stort uzelf vol enthousiasme en energie in allerlei situaties. Met uw extraverte houding en persoonlijke uitstraling maakt u meestal een goede indruk op anderen.

Door uw grote zelfverzekerdheid straalt u de wilskracht uit waarmee u doelen weet te bereiken en wensen vervult. Deze stand van de Zon geeft leidinggevende capaciteiten aan. U hebt namelijk aantrekkingskracht en grote invloed op de mensen om u heen.

U bent niet graag afhankelijk van anderen, maar toch trouw aan uw vrienden, want die helpen u graag wanneer dat nodig is. U bent bereid om goede vrienden in nood bij te staan, maar alleen als u weet dat uw inzet echt wordt gewaardeerd.

U werkt het liefst alleen. Toch past u zich ook uitstekend aan in samenwerkingsverband, zolang u maar de vrijheid krijgt om uzelf te uiten. Met de Zon in het eerste huis bestaat de kans dat u uzelf overschat. Door herhaaldelijke confrontaties met anderen komt u uiteindelijk tot een realistischer beeld van uw mogelijkheden en aanleg.

naar boven

Venus in het Eerste Huis

Venus staat in het eerste huis. Dit is een uitstekende stand voor Venus. Het voegt een flinke dosis charme toe aan uw persoonlijkheid en geeft u een vriendelijke, zachtmoedige uitstraling.

U bent veel met uw uiterlijk bezig en ook als u niet bijzonder mooi of aantrekkelijk bent, straalt u zachtheid en vriendelijkheid uit, waardoor anderen dol op u zijn.

U omringt uzelf zo veel mogelijk met schoonheid en elegantie. U bent heel erg gehecht aan de natuur en verkiest een rustig bestaan op het platteland boven het gekunstelde gedoe van het stadsleven.

U groeide waarschijnlijk op in warme, vriendelijke sferen. Daardoor gaat het u nu gemakkelijk af om diezelfde vibraties op familie en vrienden over te brengen. Anderen rekenen vaak op u om de vrede in lastige situaties te herstellen.

U bent dol op muziek, kunst en toneel en hebt zelf wellicht ook bepaalde artistieke neigingen.

U doet enorm uw best om met anderen overweg te kunnen. Meestal probeert u conflicten met diplomatie te bestrijden en niet door uw vuist op tafel te slaan. Kom voor uzelf en voor uw rechten op wanneer dat nodig is, desnoods met harde hand. De mantel der liefde dwingt niet altijd respect af.

Relaties zijn belangrijk voor u, daarvoor wringt u uzelf in allerlei bochten. Het is van groot belang dat uw connecties harmonieus blijven, want u kunt niet tegen ruzies en meningsverschillen.

naar boven

Venus Conjunct Ascendant

Venus conjunct de Ascendant geeft aan dat u een heel persoonlijke uitstraling hebt en sociale charme, waarmee u de goedkeuring wint van iedereen die u ontmoet. Dat is precies waar u op uit bent, want bovenal wilt u worden geaccepteerd. Het is voor u geen punt om compromissen te sluiten als die nodig zijn om uw zin te krijgen. Het lukt u wellicht niet om iedereen ervan te overtuigen dat uw gewiekste houding slechts een pose is. Ongeacht het perfecte imago naar buitenstaanders bent u onderhuids heel berekenend en weegt u de voor- en nadelen van elk contact, elke relatie of vriendschap of de sociale gevolgen van uw houding nauwkeurig af.

U bent over het algemeen beleefd en stijlvol, maar als u uw zin niet krijgt kunt u heel dwingend en veeleisend zijn.

Probeer uw zelfzuchtigheid in te tomen en ontwikkel uw verfijnde talenten zodat u krijgt wat u verdient.

naar boven

Maan in het Derde Huis

De Maan staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. Uw bent heel gevoelig voor de buitenwereld en daardoor veranderlijk. Uw mening past zich steeds aan per situatie.

Uw geheugen en verbeeldingskracht zijn sterk en beeldend. Maar de kans is groot dat u te subjectief en oppervlakkig nadenkt en weinig kennis of praktisch inzicht opdoet, laat staan uzelf intellectueel ontwikkelt. Positief gezien hebt u een onuitputtelijke bron van creativiteit tot uw beschikking die u succesvol kan maken op het gebied van schrijven en poëzie. De Maan zorgt voor een intens actief bestaan vol veranderingen, beweeglijkheid en reizen.

Het devies bij deze stand is eenvoudig: probeer vat te krijgen op uw instabiele en rusteloze verbeelding en leer uzelf concentreren. Dat zal enorme verbeteringen op mentaal niveau geven, maar ook het vermogen om realistisch te communiceren met anderen.

Adverteren
naar boven

Saturnus in het Negende Huis

Saturnus staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Dit geeft aan dat u weerstand voelt tegen nieuwe ontwikkelingen en groei, wat u overdreven voorzichtig maakt in de planning van belangrijke zaken.

Praktisch gezien bent u zeer serieus en overdenkt u alles grondig, maar u hebt geen hoge dunk van uw eigen intelligente mogelijkheden. U hebt als het ware faalangst als het gaat om studeren of uw grenzen verleggen. Probeer uw angsten te overwinnen en zie uitdaging in uw ontwikkeling en kansen, anders loopt u het gevaar depressief te worden.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Frances McEvoy [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 11 mei 1929 kloktijd: 4:05
in Phoenix, AZ (US) U.T: 11:05
112w04, 33n27 sterrentijd: 18:51:43

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Stier 20°15'20 in huis 1 direct
Maan Tweelingen 20°55'47 in huis 3 direct
Mercurius Tweelingen 11°25'19 in huis 2 direct
Venus Ram 21°38'52 in huis 1 stationair (D)
Mars Kreeft 29°06'28 in huis 4 direct
Jupiter Stier 22°29'53 eind van huis 1 direct
Saturnus Boogschutter 29°43'29 in huis 9 retrograde
Uranus Ram 9°41'54 in huis 12 direct
Neptunus Leeuw 28°35'26 in huis 5 stationair (D)
Pluto Kreeft 16°32'53 in huis 4 direct
Maanskn.(t) Stier 21°16'35 in huis 1 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Ram 19°31'02
2de huis Stier 23°57'27
3de huis Tweelingen 19°18'04
Imum Coeli Kreeft 11°53'36
5de huis Leeuw 6°14'02
6de huis Maagd 7°17'40
Descendant Weegschaal 19°31'02
8ste huis Schorpioen 23°57'27
9de huis Boogschutter 19°18'04
Medium Coeli Steenbok 11°53'36
11de huis Waterman 6°14'02
12de huis Vissen 7°17'40

Majeure aspecten
Zon Conjunct Jupiter 2°15
Zon Sextiel Pluto 3°42
Maan Sextiel Venus 0°43
Maan Sextiel Neptunus 7°40
Maan Sextiel Ascendant 1°25
Mercurius Sextiel Uranus 1°43
Venus Vierkant Pluto 5°06
Venus Conjunct Ascendant 2°08
Mars Inconjunct Saturnus 0°37
Jupiter Sextiel Pluto 5°57
Saturnus Driehoek Neptunus 1°08
Pluto Vierkant Ascendant 2°58
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - FAQ - Forum - Contact Astrodienst - Privacybeleid - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap