•    
  Actuele planetaire posities
  19-feb-2018, 00:47 UT/GMT
  Zon018'52"11s22
  Maan648'31"1s07
  Mercurius132'51"12s42
  Venus105'28"9s08
  Mars1418'11"22s05
  Jupiter2242'44"17s20
  Saturnus631'35"22s24
  Uranus2530'39"9n21
  Neptunus1325'19"7s21
  Pluto2021'40"21s31
  Ware Knoop1454'26"r16n22
  Cheiron2640'45"1n52
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor Aids 419 [Adb], geboren op 31 juli 1953
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Leeuw, Maan in Ram *Ascendant Leeuw, Zon in het Twaalfde Huis *Saturnus in het Derde Huis *Maan in het Negende Huis *Venus in het Elfde Huis *Zon in het Twaalfde Huis *Zon Conjunct Ascendant

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 31 juli 1953 om 6:36 in Manhattan NY, Alaska.

Uw zonneteken is Leeuw. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat ook in Leeuw en uw Maan staat in Ram.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Leeuw, Maan in Ram

In veel gevallen zijn mensen die onder deze constellatie geboren zijn, zoals u, heel ambitieus. Zij willen een positie met verantwoordelijkheid bereiken en dat lukt hen meestal ook. Een van de opvallendste eigenschappen is trots. Het drijft u soms tot dingen die u normaal niet voor mogelijk zou houden. Tegelijkertijd is trots uw zwakke kant. Als uw invloed en belang niet openlijk worden erkend en geprezen, bent u al snel beledigd. De Zon in Leeuw geeft u een creatieve aard en de aanleg om de essentie van dingen in te zien. Karakteristieken van deze combinatie zijn; edelmoedig en joviaal, maar ook arrogant, vurig en weinig oog voor anderen. U bent een gewiekst, dynamisch persoon.

Door de stand van de Zon in Leeuw, die een krachtige, maar ook zelfingenomen instelling aangeeft, kunt u enigszins geïsoleerd raken. Niet fysiek, maar door zelfopgelegde psychologische vervreemding.

Deze stand geeft een intense behoefte aan privacy en zelfbeschikking aan. U probeert totale controle uit te oefenen op uw omgeving en u haat het als u ergens geen grip op hebt.

Anderen zien u als een enthousiast, impulsief en dominant persoon. U bent snel op uw teentjes getrapt, maar nooit lang boos. U kunt snel vergeven en vergeten. De stand van de Maan geeft u aanleg om anderen leiding te geven. Op het oog bent u nogal roekeloos, u begint steeds aan nieuwe projecten en ondernemingen. In uw seksuele relaties bent u ondernemend, hartstochtelijk en vol vuur. Uw partner kan zich emotioneel overschaduwd voelen door uw enorme kracht. Als u die buitengewone energie, die vanuit uw binnenste komt, leert beheersen, zal uw persoonlijkheid meer balans krijgen.

naar boven

Ascendant Leeuw, Zon in het Twaalfde Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Leeuw aan de horizon. De Zon is heerser van dit teken en staat in het twaalfde huis.

Mensen met ascendant Leeuw lijken een bepaalde flair te hebben, zij stralen waardigheid of iets koninklijks uit. Uw leven zal in vele opzichten worden beïnvloed door beslissingen die u op basis van trots of verlangen naar macht en autoriteit neemt, want u wilt anderen overtuigen van uw moed.

U hebt een hartelijke, open en krachtige houding. De gebeurtenissen in uw leven volgen elkaar snel op. U krijgt volop kansen en belandt in allerlei omstandigheden omdat u graag van alles regelt. U neemt vaak het initiatief opdat u de touwtjes in handen hebt. Vergeet niet dat overdreven impulsen het gevaar van mislukking en toestanden meebrengt. Over het algemeen wordt u gezien als een aimabel, oprecht en hartelijk mens, met veel trots en gevoeligheid. Egocentrisch gedrag is de tol van geboren worden met een ascendant Leeuw. Een ander aspect van dit dierenriemteken kan zijn dat u overloopt van passie en seksuele verlangens. Maar dit teken staat vooral voor een enorme dosis vitaliteit, goede fysieke vormen en een sterk, gezond gestel.

Wilskracht is karakteristiek voor uw persoonlijkheid. U grijpt begeesterd en vastberaden uw kansen en zet zowel uw verstand als uw emoties in om te slagen. U straalt veel zelfvertrouwen uit en brengt uw ideeën met zoveel overtuiging dat het lijkt alsof niets uw succes in de weg staat.

Het zou soms beter zijn als u niet zo frank en vrij zou overkomen en niet van iedereen zou verwachten dat zij hetzelfde doen en voelen als u.

Leeuw staat garant voor zeer oprechte en affectieve relaties waarin u geluk wilt brengen en uw geliefde vrijgevig met warmte overlaadt. In seksuele relaties komt u vrolijk, sterk, speels en zelfs een beetje onschuldig over.

U kunt beter leiding geven dan ondergeschikt zijn.

Adverteren
Deze stand verklaart waarom u de neiging hebt meestal op de achtergrond te blijven. U brengt graag helderheid op alle gebied, door zaken en mensen onopvallend uit te pluizen. Dit horoscoopgegeven is ook een teken van talent voor interpretatie, waardoor u veel tijd kunt besteden aan zelfanalyse. Wellicht hebt u acteertalent of bent u muzikaal geniaal. Het is ook een sterke aanwijzing voor interesse in bovennatuurlijke en occulte zaken. U verstaat de kunst ongeluk te accepteren en vervolgens sentimenteel te worden.

U kunt een bepaalde vorm van heldervoelendheid hebben en occult zijn. Laat de vlam niet doven.

naar boven

Saturnus in het Derde Huis

Saturnus staat in het derde huis van uw geboortehoroscoop. Deze planeet geeft objectiviteit en praktisch inzicht op mentaal gebied. U communiceert to the point, serieus en met weinig dynamiek, warmte of flexibiliteit. U denkt diep na en bent traag maar vastberaden in uw motoriek.

Het lijkt moeilijk voor u om uw levensdoel te bereiken en u denkt niet veel steun te krijgen van uw naasten.

U hebt de neiging zinloos te piekeren, of te veel aandacht te besteden aan ideeën die weinig opleveren in relatie tot de energie die ze kosten. Het devies is om uw aanpak nauwkeurig en realistisch te houden, maar niet te overdrijven.

Saturnus in dit huis staat voor het nakomen van uw verplichtingen van intellectuele aard. Het staat ook voor testen in de omgang met anderen, waarvoor u slechts kunt slagen als u een altruïstische en meelevende houding ontwikkelt die vergiffenis en flexibiliteit mogelijk maakt.

naar boven

Maan in het Negende Huis

De Maan staat in het negende huis van uw geboortehoroscoop. Door uw intelligentie verstaat u de kunst om zeer kundig de wijsheden te weerspiegelen die u opdoet in uw bestaan. U geeft onbewust door wat u zelf hebt geleerd. U verstaat de kunst uzelf zeer snel aan te passen in verschillende omstandigheden.

U bent slim en hebt een rijke verbeelding waarmee u openstaat voor idealen, hogere kennis en wellicht metafysische onderwerpen.

U bent rusteloos en steeds op zoek naar grenzen. U weet steeds weer kritieke situaties op te lossen met uw intuïtieve geest die bruist van humanistische plannen en ideeën.

naar boven

Venus in het Elfde Huis

Venus staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. Uw aspiraties in het leven zijn absoluut esthetisch verantwoord en artistiek.

U streeft naar vrede en harmonie en als het aan u ligt zou de wereld er humaner, vriendelijker en mooier uitzien. Venus in dit huis verhoogt de kans dat uw vrienden u veel winst en vreugde opleveren. Uw vrienden steunen u en hebben het beste met u voor. Uw netwerk is kleurrijk en u omringt zich graag met sympathieke, artistieke mensen.

naar boven

Zon in het Twaalfde Huis

De Zon staat in het twaalfde huis van uw geboortehoroscoop. Dit kan een bestaan aangeven vol dwalingen, onbegrip en sociale weerstand, maar van de andere kant ook veel spirituele, innerlijke kracht en creatieve energie.

U wordt regelmatig gedwongen om na te denken over uw eigen geschiedenis. Neem tijd voor introspectie. Dat kan verhelderend werken en uw schuldgevoelens ten opzichte van de wereld verminderen.

Innerlijk gaan er andere dingen in u om dan u uiterlijk laat merken. U hebt een verborgen energievoorraad waarvan u zichzelf niet bewust bent.

Innerlijk bent u vol verbeeldingskracht, toegankelijk en ongekend vrijgevig. Probeert u deze eigenschappen steeds meer naar buiten te brengen, dan zullen ze de minder aangename trekjes van uw persoonlijkheid uitwissen.

Adverteren
naar boven

Zon Conjunct Ascendant

De Zon conjunct de Ascendant betekent dat u veel behoefte hebt aan erkenning en dat u creatief bent in de wijze waarop u aandacht trekt. U bent over het algemeen iemand die niet snel zwicht. U hebt groot vertrouwen in eigen kunnen, waardoor u negatieve omstandigheden in het leven het hoofd weet te bieden. Uw enorme creatieve potentieel is een houvast in uw bestaan. U geeft uzelf altijd veel kans van slagen. Het lukt u meestal ook, vooral als u met sterke competitie te maken krijgt zet u alle zeilen bij om duidelijk te maken dat u zich niet zomaar gewonnen geeft. U weet hoe u vrienden maakt en mensen kunt bespelen, dus daar maakt u dankbaar gebruik van.

Om beroepsmatig echt goed bezig te kunnen zijn is het belangrijk dat u op een bepaalde manier anderen leiding geeft.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor Aids 419 [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 31 juli 1953 kloktijd: 6:36
in Manhattan NY, USA U.T: 10:36
73w59, 40n46 sterrentijd: 02:15:05

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Leeuw 7°54'41 in huis 12 direct
Maan Ram 15°32'08 in huis 9 direct
Mercurius Kreeft 28°29'23 in huis 12 retrograde
Venus Tweelingen 25°57'16 in huis 11 direct
Mars Leeuw 1°03'19 in huis 12 direct
Jupiter Tweelingen 18°22'39 in huis 11 direct
Saturnus Weegschaal 21°41'57 in huis 3 direct
Uranus Kreeft 19°58'23 in huis 12 direct
Neptunus Weegschaal 21°19'34 in huis 3 direct
Pluto Leeuw 22°25'50 in huis 1 direct
Maanskn.(t) Waterman 3°15'41 in huis 6 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Leeuw 15°44'30
2de huis Maagd 7°12'52
3de huis Weegschaal 3°39'21
Imum Coeli Schorpioen 6°05'23
5de huis Boogschutter 12°09'03
6de huis Steenbok 16°18'24
Descendant Waterman 15°44'30
8ste huis Vissen 7°12'52
9de huis Ram 3°39'21
Medium Coeli Stier 6°05'23
11de huis Tweelingen 12°09'03
12de huis Kreeft 16°18'24

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 7°37
Zon Conjunct Mars 6°51
Zon Conjunct Ascendant 7°50
Maan Sextiel Jupiter 2°51
Maan Oppositie Saturnus 6°10
Maan Vierkant Uranus 4°26
Maan Oppositie Neptunus 5°47
Maan Driehoek Pluto 6°54
Maan Driehoek Ascendant 0°12
Mercurius Conjunct Mars 2°34
Venus Driehoek Saturnus 4°15
Venus Driehoek Neptunus 4°38
Venus Sextiel Pluto 3°31
Jupiter Driehoek Saturnus 3°19
Jupiter Driehoek Neptunus 2°57
Jupiter Sextiel Pluto 4°03
Jupiter Sextiel Ascendant 2°38
Saturnus Vierkant Uranus 1°44
Saturnus Conjunct Neptunus 0°22
Saturnus Sextiel Pluto 0°44
Saturnus Sextiel Ascendant 5°57
Uranus Vierkant Neptunus 1°21
Neptunus Sextiel Pluto 1°06
Neptunus Sextiel Ascendant 5°35
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst