•    
  Actuele planetaire posities
  24-feb-2018, 20:36 UT/GMT
  Zon610'59"9s15
  Maan267' 9"19n25
  Mercurius1225' 3"8s12
  Venus1722'16"6s18
  Mars1747'26"22s32
  Jupiter2259' 8"17s23
  Saturnus70' 5"22s23
  Uranus2544'32"9n27
  Neptunus1338'25"7s16
  Pluto2030'59"21s30
  Ware Knoop1448'28"16n23
  Cheiron270'15"1n59
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret

voor David Gilbert [Adb], geboren op 6 oktober 1944
Tekst van Robert Pelletier, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie

Zon in Weegschaal, Maan in Tweelingen *Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Negende Huis *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Saturnus in het Achtste Huis *Zon in het Tiende Huis *Venus in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte vertaling van Personal Portrait (volledige versie alleen engelstalig). In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke, aspecten van uw geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: mannelijk, geboren op 6 oktober 1944 om 11:25 in Cambridge (Middlesex County), Massachusetts.

Uw zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in uw geboortehoroscoop. Uw Ascendant staat in Boogschutter en uw Maan staat in Tweelingen.

Additionele informatie

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

Partner verwijzing
Aanduidingen voor een partner in de tekst zijn gericht op een relatie met een vrouw.

naar boven

Zon in Weegschaal, Maan in Tweelingen

U verstaat de kunst relaties aan te knopen, maar u bestendigt deze vriendschappen niet noodzakelijk door loyaal te zijn. U communiceert zo graag en goed, dat dit soms ontaardt in gebabbel. Als iemand u dwarszit, kunt u heel verontwaardigd uit de hoek komen.

In de liefde bent u veranderlijk en besluiteloos. U kunt moeiteloos van de ene naar de andere geliefde overstappen. Omdat u zo gespitst bent op nieuwe ontwikkelingen, verliest u al snel interesse in de oude, zelfs als die gisteren nog nieuw waren. U blinkt uit in denkwerk en situaties waarin u ideeën moet leveren, afwijzen of beoordelen, bestuderen en uitwisselen.

Een algemeen beeld van u is dat van een veelzijdige, communicatieve persoonlijkheid, die uitblinkt in spreken en schrijven, maar die minder betrouwbaar is. U bent nooit tevreden met het hier en nu, uw gedachten dolen rond tussen verleden en toekomst. De sleutel tot meer balans in uzelf ligt in aandacht voor één onderwerp per keer. Ontwikkel doorzettingsvermogen en probeer uw aandacht vast te houden.

naar boven

Ascendant in Boogschutter, Jupiter in het Negende Huis

Tijdens uw geboorte stond het dierenriemteken Boogschutter aan de horizon. De heerser Jupiter staat in het negende huis.

Boogschutter als ascendant kan op een leven duiden dat vrij dualistisch verloopt. Situaties komen voorbij alsof er slechts twee categorieën zijn, succes of falen.

Als het u lukt om uw interessegebied te verplaatsen van alledaagse, triviale zaken naar diepzinnigere onderwerpen, zal uw geest zich zeer filosofisch ontwikkelen, gericht zijn op rechtspraak en vrede en eerder intuïtief dan rationeel werken. Uw leven zal hoe dan ook gekleurd worden door vrij impulsieve en koppige neigingen en de tendens om een extreme houding aan te nemen.

Probeert u in de loop van uw bestaan uw intuïtie te trainen en psychologisch inzicht te ontwikkelen, zodat u in staat bent om anderen bij te staan met uw adviezen.

Boogschutter geeft u een grote liefde voor de natuur en een vrij extravert, expressief en hartstochtelijk optreden. U bent regelmatig tot over uw oren verliefd. U bent een intellectueel, een intelligent persoon, die gelukkig ook een goede emotionele ontwikkeling doormaakt.

Uw liefdesleven zal intens en afwisselend zijn. Uw geliefde kan u wellicht moeilijk doorgronden. U komt van de ene kant hartstochtelijk en energiek over, maar omdat uw ascendant een beweeglijk teken is vertoont u ook de tegengestelde neiging om betrokkenheid in de liefdesrelatie te ontlopen. Dat is te wijten aan uw innerlijke drang naar persoonlijke vrijheid.

Over het algemeen zal het teken Boogschutter u naar omstandigheden leiden waarin uw fysieke lichaam, uw emoties en uw gedachten zich vrij kunnen ontwikkelen. Op intellectueel niveau hebt u wellicht de neiging om uzelf te verdiepen in de complexiteit van filosofie, metafysica, religie of rechtspraak. U bent veelzijdig genoeg om meer dan een onderwerp tegelijk te bestuderen, terwijl u niet vergeet om ook uw lichaam in beweging te houden, want u hebt behoefte aan zowel intellectuele als fysieke training.

Adverteren
Afhankelijk van uw afkomst en uw sociale omstandigheden is dit de aangewezen stand voor een extravert, filosofisch ingesteld optreden. Wanneer Jupiter niet zo gunstig is geaspecteerd, bent u wellicht geneigd tot fanatisme op het gebied van religie, of wellicht een onverzadigbare vrijbuiter of avonturier. Deze stand geeft een hint in de richting van succes door reizen of bepaalde studies in of van het buitenland. Het geeft uitstekende juridische mogelijkheden.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

De Maan staat in het zevende huis van uw geboortehoroscoop.

U krijgt al vroeg in uw leven te maken met veranderlijke, opwindende relaties. Tenzij andere gegevens dit bijstellen, zal uw partner wisselvallig en grillig zijn op affectief gebied. Zorgzaamheid en emoties zullen een grote rol spelen tussen u beide.

Het kan ook zijn dat u in uw relaties heel veel kanten van uw persoonlijkheid aan bod komen, maar dat u in intieme situaties haast nooit uw ware aard laat zien. Uw relatie roept sterk uw koesterende kanten op, of u kiest voor iemand die zulke eigenschappen vertoont.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

De Maan in oppositie met uw Ascendant geeft aan dat u instinctief probeert om emotioneel betrokken te raken bij anderen. Onbewust is het belangrijk voor u dat anderen u constant nodig hebben. U hebt een grote vriendenkring die u op handen draagt, want u bent zorgzaam en vriendelijk van aard. Toch is het moeilijk voor u om intieme, blijvende relaties aan te gaan omdat u nooit helemaal zeker bent of u die verantwoordelijkheid wel aankunt.

U wilt geliefd zijn en dat speelt voortdurend een rol. U hebt een hekel aan alleen zijn en professioneel gezien zou het goed zijn als u contact hebt met publiek.

Het is belangrijk dat u op eigen benen leert staan en uzelf veilig voelt in uw onafhankelijkheid. U houdt stevig vast aan de hoop dat al uw dromen zullen uitkomen.

naar boven

Saturnus in het Achtste Huis

Saturnus staat in het achtste huis van uw geboortehoroscoop. Door de beperkende invloed van deze planeet zullen zaken die met nalatenschap en erfenis te maken hebben, of met de financiële zaken van uw partner of zakenpartners, door het lot ernstig gefrustreerd kunnen worden.

Psychologisch gezien bent u nogal ernstig aangelegd wat seksuele situaties betreft. U benadert seks met omzichtigheid, rationaliteit en planning. Te veel nadenken op dit gebied kan ook frustraties veroorzaken.

naar boven

Zon in het Tiende Huis

De Zon staat in het tiende huis van uw geboortehoroscoop. De Zon belooft met deze stand succes, aanzien en status in uw volwassen bestaan. Maatschappelijk gezien bent u een vitaal, trots en krachtig persoon. U hebt de behoefte om in het openbaar te laten zien wie u bent en wat u kunt en uw energieke vertrouwen slaat vaak over op anderen. U bent geboren met aangenaam fysiek en moreel erfgoed en u mag steun verwachten van meerdere belangrijke mensen, waardoor u de kans krijgt om op te klimmen in het leven.

De kans bestaat ook dat u overdreven trots en arrogant bent en te veel verwacht van uw achterban.

Adverteren
naar boven

Venus in het Elfde Huis

Venus staat in het elfde huis van uw geboortehoroscoop. Uw aspiraties in het leven zijn absoluut esthetisch verantwoord en artistiek.

U streeft naar vrede en harmonie en als het aan u ligt zou de wereld er humaner, vriendelijker en mooier uitzien. Venus in dit huis verhoogt de kans dat uw vrienden u veel winst en vreugde opleveren. Uw vrienden steunen u en hebben het beste met u voor. Uw netwerk is kleurrijk en u omringt zich graag met sympathieke, artistieke mensen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Persoonlijk Portret
voor David Gilbert [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 6 oktober 1944 kloktijd: 11:25
in Cambridge (Middlesex County), MA (US) U.T: 15:25
71w06, 42n22 sterrentijd: 11:41:15

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 13°14'33 in huis 10 direct
Maan Tweelingen 14°08'32 in huis 7 direct
Mercurius Weegschaal 2°38'10 in huis 10 direct
Venus Schorpioen 10°17'51 in huis 11 direct
Mars Weegschaal 25°22'14 in huis 11 direct
Jupiter Maagd 15°26'53 in huis 9 direct
Saturnus Kreeft 10°31'57 in huis 8 direct
Uranus Tweelingen 12°59'56 in huis 7 retrograde
Neptunus Weegschaal 4°20'07 in huis 10 direct
Pluto Leeuw 9°59'02 in huis 8 direct
Maanskn.(t) Kreeft 24°00'22 in huis 8 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 6°16'54
2de huis Steenbok 9°12'57
3de huis Waterman 18°00'27
Imum Coeli Vissen 24°53'29
5de huis Ram 24°12'46
6de huis Stier 17°02'04
Descendant Tweelingen 6°16'54
8ste huis Kreeft 9°12'57
9de huis Leeuw 18°00'27
Medium Coeli Maagd 24°53'29
11de huis Weegschaal 24°12'46
12de huis Schorpioen 17°02'04

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 0°54
Zon Vierkant Saturnus 2°43
Zon Driehoek Uranus 0°15
Zon Sextiel Pluto 3°16
Zon Sextiel Ascendant 6°58
Maan Vierkant Jupiter 1°18
Maan Conjunct Uranus 1°09
Maan Sextiel Pluto 4°10
Maan Oppositie Ascendant 7°52
Mercurius Conjunct Neptunus 1°42
Mercurius Sextiel Ascendant 3°39
Venus Sextiel Jupiter 5°09
Venus Driehoek Saturnus 0°14
Venus Inconjunct Uranus 2°42
Venus Vierkant Pluto 0°19
Jupiter Sextiel Saturnus 4°55
Jupiter Vierkant Uranus 2°27
Uranus Sextiel Pluto 3°01
Neptunus Sextiel Pluto 5°39
Neptunus Sextiel Ascendant 1°57
Pluto Driehoek Ascendant 3°42
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Bedenk, terwijl u uw korte rapport of welk ander astrologisch rapport dan ook leest, dat de energieën die hierin worden vertaald aangeboren potentieel zijn. U bepaalt zelf of u deze energieën wel of niet inzet op de beschreven wijze. Uw leeftijd, geslacht, sociaal-economische situatie, opleiding, milieu, uw persoonlijke ontwikkelingsniveau en vele andere factoren dragen bij aan de wijze waarop u aangeboren capaciteiten uitdrukt. Onthoud dat de planeten u niet dwingen om iets te doen of te zijn. Zij oefenen invloed uit, maar u beschikt zelf over een vrije wil waarmee u uw leven vormgeeft.

Adverteren
Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst