•    
  Actuele planetaire posities
  17-feb-2018, 21:43 UT/GMT
  Zon2910'36"11s46
  Maan2222'50"5s58
  Mercurius2929'16"13s29
  Venus840'49"9s40
  Mars1337'29"21s59
  Jupiter2238'52"17s19
  Saturnus625'48"22s24
  Uranus2528' 7"9n20
  Neptunus1322'49"7s22
  Pluto2019'47"21s31
  Ware Knoop1456'55"r16n21
  Cheiron2637' 4"1n51
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor David Gilbert [Adb], geboren op 6 oktober 1944
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Boogschutter Ascendant *Zon in Weegschaal *Zon in het Tiende Huis *Maan in Tweelingen *Maan in het Zevende Huis *Maan oppositie Ascendant *Venus in Schorpioen *Venus in het Elfde Huis *Mars in Weegschaal *Mars in het Elfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Mannelijk, geboren op 6 oktober 1944 om 11:25 in Cambridge (Middlesex County), Massachusetts.

Je zonneteken is Weegschaal. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Boogschutter en je Maan staat in Tweelingen.

naar boven

Boogschutter Ascendant

Je bent een toegankelijk en extravert type dat heel eerlijk en oprecht overkomt. Je kunt zelfs soms lomp en indiscreet zijn. Als mensen gekwetst worden door jouw directe opmerkingen moeten ze beseffen dat je het in feite niet kwaad bedoelt.

Je barst van de energie en bent zeer op je vrijheid gesteld. Kun je je eigen leven niet inrichten zoals je wilt, dan voel je je gevangen.

De kans is groot dat je geïnteresseerd bent in sport en outdooractiviteiten.

naar boven

Zon in Weegschaal

Je bent hartelijk, affectief en graag onder de mensen. Daardoor blijf je niet onopgemerkt op de achtergrond, al ben je niet opdringerig. Je bent behoorlijk wilskrachtig en vaak degene in een groep die zorgt dat er iets gebeurt.

Je geniet van mooie dingen en hebt een hekel aan alles wat lelijk is. Je liefde voor schoonheid betreft niet alleen jezelf. Je houdt van mooie huizen en interieurs, een lieflijk landschap, kunst en muziek. Daarvoor ontwikkel je een opvallend goede smaak.

Wanneer je een beslissing moet nemen, valt het je vaak moeilijk om een knoop door te hakken. Dat komt omdat je oog hebt voor meerdere kanten van een onderwerp en daardoor moeilijk een keuze maakt. Jouw gave om tegengestelde kanten te begrijpen maakt je een uitstekende bemiddelaar wanneer anderen een meningsverschil hebben. Jij kunt hen ook beide kanten laten zien.

Adverteren
naar boven

Zon in het Tiende Huis

Je wilt iets bereiken in de wereld en het heft in eigen handen nemen wat je bestemming betreft. Je vindt het moeilijk de bevelen van een ander op te volgen, tenzij je diegene echt respecteert. Wanneer je jezelf serieus op je werk toelegt, zul je zeker veel bereiken.

Zolang je nog jong bent, zul je met deze eigenschappen de autoriteit van andere mensen als dominant ervaren en maar moeizaam accepteren.

De relatie met je vader is heel belangrijk. Je wordt sterk beïnvloed door zijn houding en manieren, al zul je het zo nu en dan oneens met hem zijn en in opstand komen.

Je wilt weten waar het om draait in de wereld, wat belangrijk is voor de buitenwereld en wat er algemeen toe doet. Onder leeftijdgenoten zul je proberen de leider te zijn en je ondergeschikten zullen naar je opkijken.

naar boven

Maan in Tweelingen

Je emoties zijn heel wisselend en je bent vrij rusteloos. Je verveelt je snel en je aandacht verslapt als je je te lang op een onderwerp moet concentreren. Maar je bent ook heel nieuwsgierig en grijpt elke nieuwe ervaring met twee handen aan.

Je bent graag op pad omdat dat nieuwe belevenissen met zich meebrengt. Hetzelfde heb je met nieuwe ideeën; je wilt alles leren wat er te leren valt.

Een goede eigenschap van deze stand van de Maan is dat je later leert om je emoties met je verstand te beheersen. In situaties waarin anderen emotioneel tekeer gaan, kun jij je kalmte bewaren en bekijken wat er nu eigenlijk aan de hand is.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Maan oppositie Ascendant

Je bent gericht op de emotionele steun van iemand anders of, wanneer je het echt moeilijk hebt, op diens koestering en bescherming om je staande te houden. Het is voor jou niet genoeg om iemand oppervlakkig te kennen. Je creëert een intense band met de mensen met wie je persoonlijk bevriend bent. Dat kan misverstanden opleveren, doordat je vrienden vinden dat je jezelf te intensief met hen bemoeit, of andersom dat jij mensen aantrekt die te zeer emotioneel beslag op je leggen.

Jouw relatie met je moeder of je familie zal heel bepalend zijn voor het type geliefde waarvoor je kiest of waarmee je later trouwt. Is de relatie met haar veilig, betrokken en warm geweest, dan zul je ook zorgzaamheid en bescherming bieden binnen je relatie.

Lijkt je moeder afstandelijk, of is ze er nooit als je haar nodig hebt, dan zul je later zoeken naar een partner die intens bemoederend is ten opzichte van jou.

naar boven

Venus in Schorpioen

Je koestert zeer intense gevoelens voor mensen; je mag hen heel graag of helemaal niet.

Alleen intense relaties hebben betekenis voor jou. Je hebt er moeite mee om iemand te vertellen dat je hem of haar leuk vindt, uit angst te worden afgewezen. Het is moeilijk om je gevoelens te verwoorden omdat ze zo gecompliceerd zijn. Het is ook zo dat niet iedereen jou en jouw gevoelens zal begrijpen, maar dat moet je leren accepteren.

Adverteren
naar boven

Venus in het Elfde Huis

Je bent een heel sociaal type dat echt dol is op goed gezelschap en plezier. Je functioneert op je best in een groep en bent een uitstekende teamspeler, bij welke groep of activiteit je ook betrokken raakt.

Je bevindt je graag in een warme, sociale vriendenkring en hebt een scherp oog voor sympathieke, artistieke mensen. Je eigen creativiteit toont eigenzinnigheid en originaliteit.

Wie je vrienden ook zijn, je geniet van hen. Je leven lang zal vriendschap een bron van vreugde en plezier zijn.

naar boven

Mars in Weegschaal

Deze stand van Mars kan twee verschillende uitwerkingen hebben. Waarschijnlijk werk je het liefst met iemand anders, want je hebt een sterk gevoel voor samenwerking. De wens om je zin te krijgen wordt gekleurd door de behoefte met anderen overweg te kunnen.

Maar soms zijn mensen met deze stand heel competitief ingesteld. In dat geval zie je elke ontmoeting als een kans om de competitiestrijd aan te gaan, in een vriendelijke of onvriendelijke sfeer.

Je gevoel voor rechtvaardigheid is sterk ontwikkeld en je haat het als iemand oneerlijk wordt behandeld.

naar boven

Mars in het Elfde Huis

Je bevindt je graag onder mensen die actief, dynamisch en onafhankelijk zijn. Je werkt hard en bent graag actief bezig met vrienden of geestverwanten, maar zonder verplichtingen, want je bepaalt je eigen strategie.

Het is heel belangrijk voor je om met mensen om te gaan die dezelfde doelen hebben als jij, want je hebt sterke overtuigingen die je met hand en tand verdedigt wanneer je wordt uitgedaagd door anderen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor David Gilbert [Adb] (mannelijk)
geboortedatum 6 oktober 1944 kloktijd: 11:25
in Cambridge (Middlesex County), MA (US) U.T: 15:25
71w06, 42n22 sterrentijd: 11:41:15

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Weegschaal 13°14'33 in huis 10 direct
Maan Tweelingen 14°08'32 in huis 7 direct
Mercurius Weegschaal 2°38'10 in huis 10 direct
Venus Schorpioen 10°17'51 in huis 11 direct
Mars Weegschaal 25°22'14 in huis 11 direct
Jupiter Maagd 15°26'53 in huis 9 direct
Saturnus Kreeft 10°31'57 in huis 8 direct
Uranus Tweelingen 12°59'56 in huis 7 retrograde
Neptunus Weegschaal 4°20'07 in huis 10 direct
Pluto Leeuw 9°59'02 in huis 8 direct
Maanskn.(t) Kreeft 24°00'22 in huis 8 retrograde

Huis posities (Placidus)
Ascendant Boogschutter 6°16'54
2de huis Steenbok 9°12'57
3de huis Waterman 18°00'27
Imum Coeli Vissen 24°53'29
5de huis Ram 24°12'46
6de huis Stier 17°02'04
Descendant Tweelingen 6°16'54
8ste huis Kreeft 9°12'57
9de huis Leeuw 18°00'27
Medium Coeli Maagd 24°53'29
11de huis Weegschaal 24°12'46
12de huis Schorpioen 17°02'04

Majeure aspecten
Zon Driehoek Maan 0°54
Zon Vierkant Saturnus 2°43
Zon Driehoek Uranus 0°15
Zon Sextiel Pluto 3°16
Zon Sextiel Ascendant 6°58
Maan Vierkant Jupiter 1°18
Maan Conjunct Uranus 1°09
Maan Sextiel Pluto 4°10
Maan Oppositie Ascendant 7°52
Mercurius Conjunct Neptunus 1°42
Mercurius Sextiel Ascendant 3°39
Venus Sextiel Jupiter 5°09
Venus Driehoek Saturnus 0°14
Venus Inconjunct Uranus 2°42
Venus Vierkant Pluto 0°19
Jupiter Sextiel Saturnus 4°55
Jupiter Vierkant Uranus 2°27
Uranus Sextiel Pluto 3°01
Neptunus Sextiel Pluto 5°39
Neptunus Sextiel Ascendant 1°57
Pluto Driehoek Ascendant 3°42
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst