•    
  Actuele planetaire posities
  18-feb-2018, 07:32 UT/GMT
  Zon2935'22"11s37
  Maan2734'51"4s15
  Mercurius013'59"13s12
  Venus911'31"9s29
  Mars1352'15"22s02
  Jupiter2240'17"17s19
  Saturnus627'54"22s24
  Uranus2529' 2"9n21
  Neptunus1323'43"7s22
  Pluto2020'28"21s31
  Ware Knoop1456' 4"r16n21
  Cheiron2638'24"1n51
  Uitleg van de symbolen
  Horoscoop van dit moment
| Mijn Astro | Forum | FAQ
Adverteren

Korte Horoscoop - Jeugd

voor Alice O. Howell [Adb], geboren op 13 november 1922
Tekst van Robert Hand, Copyright © Astrodienst AG 2018
Introductie
Waterman Ascendant *Zon in Schorpioen *Zon in het Negende Huis *Maan in Maagd *Maan in het Zevende Huis *Venus in Boogschutter *Venus in het Tiende Huis *Venus Conjunct Midhemel *Mars in Waterman *Mars in het Twaalfde Huis

De astrologische gegevens

naar boven

Introductie

Dit rapport is een korte versie van "Youth Horoscope" (volledige versie alleen engelstalig).

In deze korte versie worden slechts enkele, maar wel belangrijke aspecten van je geboortehoroscoop besproken.

Dit rapport is berekend op basis van de volgende geboortegegevens: Vrouwelijk, geboren op 13 november 1922 om 12:45 in Cambridge (Middlesex County), Massachusetts.

Je zonneteken is Schorpioen. Dit is het dierenriemteken waarin de Zon staat in je geboortehoroscoop. Je Ascendant, het rijzende teken, staat in Waterman en je Maan staat in Maagd.

naar boven

Waterman Ascendant

Je hebt een helder verstand dat je graag gebruikt. Je staat altijd open voor nieuwe ideeën en ervaringen. Maar al ben je geïnteresseerd in nieuwe zaken, je bent ook koppig en het is heel moeilijk voor een ander om je te overtuigen van nieuwe invalshoeken.

Waterman op de Ascendant geeft vaak interesse in wetenschappelijke onderwerpen aan. Maar je hebt wellicht ook gevoel voor sociale onderwerpen, of later in je leven sociale hervormingen. Ook nu al leef je mee met de zwakkeren en wil je het liefst dat iedereen vriendschappelijk met elkaar omgaat, zonder dat iemand zich superieur of inferieur hoeft te voelen.

Meestal ben je kalm jezelf en kun je je emoties beheersen.

Ben je eenmaal overtuigd van een idee, dan zul je proberen anderen over te halen om het met je eens te zijn.

naar boven

Zon in Schorpioen

Je bent heel intens ingesteld en hebt zeer sterke gevoelens waar je met moeite over praat omdat ze ook nog eens gecompliceerd zijn. Is je geduld op dan word je extreem kwaad. Gelukkig gebeurt dat niet al te vaak. Meestal kun je degene die je woede heeft veroorzaakt echter niet snel vergeven. Je hebt daarom ambivalente gevoelens voor een heleboel mensen. Gelukkig is het zo dat als je van iemand houdt dat ook met intense gevoelens gepaard gaat.

Je hebt sterke voelsprieten en je gevoelens worden snel gekwetst, maar je loopt er niet voor weg als iemand je pijn doet. Integendeel, je slaat terug en vecht uit alle macht.

Je hebt een grote liefde voor mysterieuze en verborgen zaken. Je wilt weten wat onder de oppervlakte speelt, wat er in mensen omgaat. Je steekt veel energie in zoveel mogelijk leren over de menselijke aard.

Anderen begrijpen je soms niet, waardoor je niet gemakkelijk vrienden maakt. De vriendenschappen die je aanknoopt zijn echter heel innig en misschien wel voor het leven.

Adverteren
naar boven

Zon in het Negende Huis

Je bent uiterst leergierig en wilt al je vragen zo spoedig mogelijk beantwoord krijgen. Je hebt interesse in studies die de wereld om je heen zo breed mogelijk verklaren.

Het buitenland en alles wat met verafgelegen plaatsen te maken heeft fascineert je. Je wilt later reizen en de wereld verkennen.

Je bent heel tolerant wat betreft de zwakheden van anderen en bereid de slechte kanten te negeren, zolang iemand ook voldoende goedheid laat zien. Je houdt niet van mensen die te kritisch zijn of die alleen de slechte kanten van dingen zien.

naar boven

Maan in Maagd

Je bent een vrij serieus, maar meestal goedgemutst type. Zodra je beseft dat je iets kunt betekenen voor iemand, ben je bereid om aan te pakken. Je bent handig en fabriceert graag dingen. Dat doe je goed want je bent heel zorgvuldig.

Je bent keurig netjes en je stelt prijs op een ordelijke omgeving. Het stoort je als iets niet op z'n plaats ligt. Je bent kien op je gezondheid en volgt de beste adviezen op die je kent op dat gebied.

Wanneer je onder de mensen bent, stel je jezelf bescheiden op want je bent wat verlegen. Leer oog te hebben voor je eigen kwaliteiten en niet zo kritisch te zijn op jezelf.

Je bent graag nuttig en hulpvaardig naar anderen omdat dat je het gevoel geeft de moeite waard te zijn. Zorg wel dat je die diensten ook echt wilt bewijzen, want als je het tegen je zin doet hebben mensen er niet zoveel aan.

naar boven

Maan in het Zevende Huis

Intieme vrienden kies je op basis van jouw emotionele reacties op hen. Tenzij mensen sterk op je gevoel inspelen en emotionele steun en veiligheid bieden, voel je jezelf niet tot hen aangetrokken.

Je trekt mensen aan wiens gevoelens sterk zijn en duidelijk aan de oppervlakte liggen, want je voelt graag emotionele betrokkenheid bij je vrienden. Zulke mensen helpen ook om je eigen gevoelens te leren begrijpen.

De kans bestaat dat je al vroeg in je leven trouwt of een hechte band met iemand aangaat. Je hebt de veiligheid en emotionele nabijheid van een relatie nu eenmaal nodig.

naar boven

Venus in Boogschutter

Je probeert heel eerlijk en oprecht om te gaan met al je vrienden.

Je stelt je meestal heel vriendelijk en toegankelijk op. Je verstopt je gevoelens niet voor anderen en bent een open boek wat emoties betreft. Dat trekt mensen aan dus heb je hoogstwaarschijnlijk een grote vriendenkring. Je houdt echter niet van bezitterige types of mensen die de vriendschap gebruiken om je te claimen.

Je bent dol op de natuur, het buitenleven en natuurlijke thema's in de kunst.

naar boven

Venus in het Tiende Huis

Dit betekent meestal dat je een warme relatie met je vader hebt, of met je moeder als die een vaderlijke rol speelt in je bestaan. Hoe het ook zij, een van je ouders leert je op zo'n warme en liefdevolle wijze kennismaken met de wereld dat die voor jou wonderschoon, vriendelijk en aangenaam is.

Wanneer je ouder wordt zal de carrière die je kiest deze liefdevolle, luchtige kijk op de wereld weerspiegelen. Ben je ook serieus ingesteld, dan kan het zijn dat je in je carrière op een of andere manier creatief bent, of met mensen werkt. Dat gaat je goed af, want je bent van nature artistiek en diplomatisch.

Adverteren
NB: Venus staat technisch gezien op de grens van huis 9 en wordt daarom geïnterpreteerd in huis 10.

naar boven

Venus Conjunct Midhemel

Op z'n best betekent deze stand dat je liefde en aandacht voor anderen hebt, maar tegelijkertijd ga je je eigen gang en trek je vooral mensen aan die je kunnen bijhouden.

Je hebt een scherp oog voor en kunt intens genieten van schoonheid en die weet je dagelijks om je heen te creëren.

Je bent uit op vrede en harmonie en kunt heel goed met anderen overweg. De sleutel van jouw talent ligt in trouw aan jezelf en eerlijkheid naar anderen. Je diplomatieke aanleg kun je later in je beroep gebruiken.

Wat voor carrière je ook kiest, je talent om gemakkelijk met mensen om te gaan zal een belangrijk onderdeel van je succes zijn.

naar boven

Mars in Waterman

Je hebt altijd het idee dat het beter uitpakt wanneer je je eigen weg uitstippelt, dan dat je volgens geijkte patronen te werk gaat. Het resultaat is dat je inventief en origineel bent en goed kunt improviseren.

Naarmate je ouder wordt zul je meer en meer begaan zijn met maatschappelijke ontwikkelingen. Je weet je inzet heel goed te richten op doelen die niet jou persoonlijk, maar anderen begunstigen. Zelfs als je jong bent heb je een hekel aan autoriteit.

Ben je overtuigd van het belang van een zaak, dan functioneer je beter in een groep dan in je eentje, al ben je nog zo onafhankelijk.

naar boven

Mars in het Twaalfde Huis

Je bent vaak bang om voor jezelf op te komen. Je voelt jezelf snel verslagen en bent ervan overtuigd dat elke poging zinloos is. Die houding kan het gevolg zijn van omgaan met mensen die je niet voldoende hebben aangemoedigd. Je moet zelfvertrouwen opbouwen en iedereen die je een slecht gevoel geeft over jezelf negeren. Je hebt de neiging indirect of heimelijk te werk te gaan, achter de rug van mensen om, maar dat moet je leren vermijden.

In feite ben je een sterk individu en zodra je over die naïeve angsten over jezelf heengroeit kun je heel doeltreffend zijn.

Een ander positief punt is dat je heel goed alleen kunt werken. Het enige dat je nodig hebt is dat mensen je niet ontmoedigen.


Astrologische data gebruikt voor Korte Horoscoop - Jeugd
voor Alice O. Howell [Adb] (vrouwelijk)
geboortedatum 13 november 1922 kloktijd: 12:45
in Cambridge (Middlesex County), MA (US) U.T: 17:45
71w06, 42n22 sterrentijd: 16:28:49

Planetaire posities
planeet teken graad beweging
Zon Schorpioen 20°34'21 in huis 9 direct
Maan Maagd 8°53'35 in huis 7 direct
Mercurius Schorpioen 7°26'03 in huis 8 direct
Venus Boogschutter 8°10'15 eind van huis 9 retrograde
Mars Waterman 9°49'57 in huis 12 direct
Jupiter Schorpioen 3°52'53 in huis 8 direct
Saturnus Weegschaal 15°24'12 in huis 8 direct
Uranus Vissen 9°41'27 in huis 1 stationair (D)
Neptunus Leeuw 18°10'06 in huis 6 direct
Pluto Kreeft 11°01'14 in huis 5 retrograde
Maanskn.(t) Maagd 28°26'57 in huis 7 direct
Planeten in het eind van een huis worden geduid in het volgende huis.

Huis posities (Placidus)
Ascendant Waterman 21°15'19
2de huis Ram 10°37'44
3de huis Stier 14°49'13
Imum Coeli Tweelingen 8°54'50
5de huis Tweelingen 29°28'59
6de huis Kreeft 21°14'35
Descendant Leeuw 21°15'19
8ste huis Weegschaal 10°37'44
9de huis Schorpioen 14°49'13
Medium Coeli Boogschutter 8°54'50
11de huis Boogschutter 29°28'59
12de huis Steenbok 21°14'35

Majeure aspecten
Zon Vierkant Neptunus 2°24
Zon Vierkant Ascendant 0°41
Maan Sextiel Mercurius 1°28
Maan Vierkant Venus 0°43
Maan Inconjunct Mars 0°56
Maan Sextiel Jupiter 5°01
Maan Oppositie Uranus 0°48
Maan Sextiel Pluto 2°08
Maan Vierkant Midhemel 0°01
Mercurius Vierkant Mars 2°24
Mercurius Conjunct Jupiter 3°33
Mercurius Driehoek Uranus 2°15
Mercurius Driehoek Pluto 3°35
Venus Sextiel Mars 1°40
Venus Vierkant Uranus 1°31
Venus Inconjunct Pluto 2°51
Venus Conjunct Midhemel 0°45
Mars Vierkant Jupiter 5°57
Mars Driehoek Saturnus 5°34
Mars Inconjunct Pluto 1°11
Mars Sextiel Midhemel 0°55
Jupiter Driehoek Uranus 5°49
Saturnus Sextiel Neptunus 2°46
Saturnus Vierkant Pluto 4°23
Saturnus Driehoek Ascendant 5°51
Uranus Driehoek Pluto 1°20
Uranus Vierkant Midhemel 0°47
Neptunus Oppositie Ascendant 3°05
Pluto Inconjunct Midhemel 2°06
De getallen geven de orb aan. d.w.z. de afwijking van de exacte aspecthoek.

Als een van de grootste astrologie-portals biedt WWW.ASTRO.COM heel veel gratis materiaal over dit onderwerp. Dankzij kwalitatief hoogstaande interpretaties van wereldberoemde astrologen zoals Liz Greene, Robert Hand en andere auteurs, vele gratis horoscopen en uitgebreide informatie over astrologie, voor beginners en professionals, is www.astro.com het beste adres voor astrologie op het web.
Homepage - Gratis horoscopen - Astro Shop - Astrologie Kennis - Ephemerides - Team & Auteurs - Mijn Astro - Tijdzone Atlas - Sitemap - FAQ - Forum - Contact Astrodienst